Log in

Pogledaj cijelu verziju : Alfe? cuore sportivo?

Stranica : 1 [2] 3

boki
30-06-2004, 09:20
\"\"Znači samo Alfa ima povijest i sportsku tradiciju.

S kim se onda ona to fajtala, sama protiv sebe.

Po čemu jedan Audi onda nije sportska marka, uveo quattro pogon na rally, u Le Mansu mu nitko ne može ni prismrdit. \"\"\"

Fresh, ma ko spominje druge marke, i ko je rekao da je samo alfa sportska???
:smile12: , covjece citaj malo bolje i prestani zezat nego se prihvati knjige :)) i nauci malo o alfi i njenoj povijesti :))

boki
30-06-2004, 09:25
Fresh, dobro, sve je ok, ti imas svoje misljenje i to je tvoja stvar.

nego reci mi onda koje su marke po tvom misljenju sportske i zasto?
jer ti Alfu ne smatras sportskom markom, koje marke onda smatras sportskim?

alien5
30-06-2004, 09:34
U onom Fast and Furious i prvi i drugi dio jel mi može neko reć koju su ono Alfu vozili!??? Nešto san zaboravija!!! :smile25: :smile25: :smile22: :smile23:

Girrari
30-06-2004, 09:47
FnF mi je stvarno mjerilo sporta. Utrkivanje po ravnom. ××××te, onda su oni dragsteri fakat pravi bolidi; brijem da bi s njima ostavil Schumija na stazi za barem 2 kruga.<br><hr><font color="blue">Burekman * * * * * * * * *</font>

Mario Haas
30-06-2004, 09:49
Fakat vas ne kužim, kak vi to mislite, da Alfe nisu sportske? :smile12:

Tvrditi da Alfa nije sportska isto je kao, recimo, reći "tropske vrućine u Skandinaviji", "dalmatinci se pretrgli od posla", "Monster prestao žicati" i slično.

:smile06: <br><hr>

alien5
30-06-2004, 10:09
MArio: sad već postaje ozbiljno!!!
Jesi li ti ikada bija u Dalmaciji??
Ako jesi garantirano si vidija one puste gomile kamenja po svim brdima!
Za tvoju informaciju to nisu prirodne nakupine kamenja već ih je neko skupija da bi na ono malo zemlje nešto i zasadija: jer Dalmacija ipak nije Slavonija di baciš sime i raste ko blesavo.
A nismo ni mi krivi šta nam za nešto uradit triba duplo manje vrimena nego drugima: mi to brzo i kvalitetno uradimo pa se posli odmaramo. A oni kojima mozak malo slabije radi to rade duže. I šta sad jesmo li mi krivi šta smo svi lipi, šesni i pametni??? :smile06: :))
I mogu i ja kazat da su Dacie sportske i nać još par zajebanata koji će to tvrdit i to je to!
Neš ti potvrde!
Po meni se nijedna Alfa ne može mjerit sa jednom Hondom, a da ne nabrajam druge.
Dakle, da rišimo: dajte neki link di mogu pročitat da je Alfa najsportskije auto: molin , ne talijanski!

MONSTER
30-06-2004, 10:10
mario.....alfice i peugeotići su autići za curice-lijepi,spori,upravljivi,sa velikim ogledalcem za šminku popraviti,velikim gepekom,malo trose,udobni su i mekani...-SAN SVAKE ŽENE!!!

:smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06:

MONSTER
30-06-2004, 10:12
alien.....nemoj mi se ti tu javljat da talijani nisu kvalitetni i brzi!!!

moj monster je brzi od tvog japanca!!!!

:smile06: :smile06: :smile06:
:smile16: :smile16: :smile16:
:smile18: :smile18: :smile18:

alien5
30-06-2004, 10:20
Eeeeej Monster, pa di si ša ima ba?
Izgleda da si skužija način kako i jedan Dukac može ići brže od Clija!!!
Neka , neka.
A da je tvoj brži od moga sada to je!
Al kad bi ja sija na istog ko i ti, ili jednog japanca u istoj klasi: e moj Monster- reka bi zar to nije protivno zakonima fizike, zar se to može!?!?!? :smile06: :smile06: :smile25:
I šta znaju ovi šta voze autiće šta znaći brzina: ha, ha!?! :smile06: :smile07: :smile23:

Mario Haas
30-06-2004, 10:22
Očito sam toliko avangardan, da ostajem neshvaćen. :))

MONSTER
30-06-2004, 10:26
iskopao sam podatak da monster 620 do stotke ima 4.2s!!! sto i mislim da je realno!

ali to da je veci gust na motoru nego u autu-NO WAY!

ma i da imam 998R, nemre se to usporediti sa ulascima u zavoje kada ti cijeli auto klize na bok i slicno!!

dvanulchek je i dalje NO.1 !!!

alien5
30-06-2004, 10:28
E hebi ga još se nisi naučija. I bolje, polako do 10000 km. VAljda ti neće tribat 100000 km! :smile25: :smile23:

piquet
30-06-2004, 10:29
malo pogledati garry mccoya. ;)
ili noriyuki hagu.

MONSTER
30-06-2004, 10:39
ma sve je to OK!
ja nagnem monstera u zavojima skoro da s koljenom struzem po podu!! to se moze vidjeti po zadnjoj gumi!

ali nije mi to to! uvijek gledam da nije nesto na cesti(sljunak,ulje,rupa...)! a s autom se puno opustenije ganjam!!!

motor je po meni PRAKTICNA stvar-za po gradu zakon! ali izvan grada.....DVANULCHEK RULEZ!

evo,frend koji se rodio na motoru i radi kao test vozac za neke casopise je kupio clia sport prije par tjedana i kaze da se preporodio!!!! a vozio je sve zive pile na 2 kotaca!!!

ja necu odustat od motora.....za iducu godinu cu vidjeti kako cu stajati financijski....ili cu ostaviti ovog monstera i za iducu sezonu ili ce past ducati supersport 1000-nesto brze a da opet nije R!!

Cezy
30-06-2004, 10:46
Uffffff!!!
Ubila me sparina vani,a sad jos ovo!! :smile19:

Svi mi imamo pravo mislit kaj god hocemo,i voljeti jednu mraku automobila je nesto krasno.Evo npr. jedan moj profesorvozi vec 25 godina fura samo Volvache.I ne zeli nista drugo,a u svom kabinetu ima poster one 850-etice koja je 1995 dobila BTCC. :)

Isto tako je i sa Alfistima.I nije cudo kaj ih tako puno ima,jel su alfe krasni auti,tehnicki na visokom nivou,neki njihovi motori imaju fenomenalan zvuk,etc..
Ali dizat ju u nebesa,i tako omalovazit druge aute je po meni neukusno.Da se razumijemo,na ovom forumu su 3,4 Alfista koji su stvarno korektni i koji vole i druge aute,ali vecina vas je izgubila zdrav razum.
Kazete 156 je najauto u klasi,barem sto se sporta tice?!?!
Ja je nazalost nikada nisam vozio,pa nemogu iznjeti neke faktove,ali pitam se po cemu to se bolje,brze i sigurnije putuje u 156 2.0 nego u Bmw-u 318 ili Lexus-u is200 (il kak se vec zove)
Da auto ima dinamiku ima,sad je tu jos i taj TI paket,koji je meni osobno shikrija ziva,etc..
Tuzno je samo to sto greske i mane tih automobila,alfisti ne zele priznat nego idu srat po drugima.Evo samo par primjera.Kad smo rekli da je arna ruzna,ili da je blesavo sto Alfa u 10 godina proizvodnje T.S. motora jos nije sredila te varijatore,onda smo dobili odgovore da Arna pere Golf-a gti,i da kaj je problem pljunut lovu svake 2. godine za varijator?? Mislim stvarno...

Cezy
30-06-2004, 10:46
Isto tako kad je A6 izisao,neko je od Italofila izjavio,da su to seljacki auti i da imaju dosadnu povijest??
Hay Autounion dosadno??? Pa listao sam knjigu o tome 420 stranica.Sve zivo o Hörch-u,DKW-u,Wanderer,Audi,brzinski rekordi,uspjesi 30-tih godina,Nuvolari,Stück.Pa onda prvi 5-zyl motor,Quattro,da nije audi izbacio quattro za rally,ponos italije delta integrale se nikad nebi rodila.PA onda Alu karose,W12 motor,4x Le Mans,DTM,DOSADNO?!!?!?
Pravi Alfista mora voljeti voznju,mora voljeti sve aute,imat oko za detalje i design i voljeti motorsport i ital. nacin zivota. A ne pljuvati po njemcima i omalovazit Firme koje su (tuzno ali istinito) ispred alfe.

:) :)

mc
30-06-2004, 10:47
Boki, da ja tvrdim da se obicni modeli Alfe mogu smatrati sportskijim od vecine ostalih marki jedino po izgledu, a onaj tko misli drugacije zivi u snovima.
Time ne omalovazavam Alfu, ni njenu povijest, niti njene sportske modele, nego pokusavam biti realan. ;) <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Gimme fuel
Gimme fire
Gimme that which I desire</font>

Cezy
30-06-2004, 10:48
Piquet,svaka cast sto si spomenuo Gary Mccoya,RED BULL YAMAHA,THE KING OF SLIDE!!!! :smile18: :smile18: :smile20:

alien5
30-06-2004, 10:50
Sve prethodno od naša dva uvažena Mastera potpišem! :) <br><hr>

Mario Haas
30-06-2004, 10:50
Monster nije problem klizati u zavoju s motorom, samo treba znati. ;)

Pogledaj TV đingl za "internacionalni sport", imaš lijepi kadar sniman kamerom s vilice GP motora, zavoj ide u jednu stranu a prednji kotač gleda u kontra smjeru. Minimalno, ali ipak gleda.

piquet
30-06-2004, 10:51
ali nije mi to to! uvijek gledam da nije nesto na cesti(sljunak,ulje,rupa...)! a s autom se puno opustenije ganjam!!!
-drugim riječima voziš se ko papak! :smile18: :smile18: :smile18:

volvo 1995.god nije dobio btcc.

MONSTER
30-06-2004, 10:53
mario....ma znam....to i sada radim ali ne toliko ekstremno!!

2 brzine dolje i nagnut se malo i naglo otpustanje kvacila i po gasu!!!!

:)) :)) :)) :)) :)) sve sam skuzio u 2 mjeseca(zapravo,ne znam jel treba prvo presaltat 2 brzine nize pa se nagnut ili dok se naginjem presaltat 2 brzine dolje....vidis, to bi mogao danas isprobat!)!!!!

ali nije to to!?

alien5
30-06-2004, 10:54
Monster, ma koje dvi brzine doli, dok bi ja šalta dvi brzine doli, ode zavoj!! :smile06: :)) :smile06: :))

MONSTER
30-06-2004, 10:57
piquet....to je istina! pa ne usudim se ici fuuul brzo u zavoj!

prije mjesec i nesto kada sam s frendom isao do rijeke, u SAMOM zavoju je bus isao u rikverc jer se kreten htio okrenuti?!?!?!?!?!?! i uvijek si stavim tu mogucnost kada ulazim u zavoj!!! a s autom bi se usudio ici max jer su sanse puno vece da ga izbjegnem ili da stanem!!!

a PRAVI motoristi se uopce ne ganjaju po normalnoj cesti vec se voze lagano i onda se ispucaju na grobniku sto je meni OK!

MONSTER
30-06-2004, 10:58
alien,pa poznato je da japanci imaju lose i spore getribe!!!

:smile16: :smile16: :smile16:

Girrari
30-06-2004, 10:59
MC, nikako se ne bih s tobom složio. Ali pripisat ću to nedostatnom druženju s proizvodima koji nose zmiju i križ na nosu.

Pitanje; Zašto se jedna Toyota Avensis prehitava po zavojima da bi držala korak samnom u Alfi 164 koja je stari auto s motorom koji je tada bio čista sredina ponude (iznad su bili Q4 i 3.0 24v, a ispod 2.0 i 3.0 12v). I nemoj to shvatit kako provokaciju zbog Toyote jer ista ili slična stvar se događa sa raznoranzim Passatima, Octaviama, Vectrama itd.

Cinjenica je da kod Alfe Cuore sportivo dolazi u seriji dok se kod većine ostalih treba nadoplačivati kroz razne AMG, S, Type-R, GT... oznake. Jedini auto koji uz alfu ima sport u seriji je BMW.<br><hr><font color="blue">Burekman * * * * * * * * *</font>

MONSTER
30-06-2004, 11:00
girrari.....samo cu te podsjetiti na tvoje rijeci:

166 3.0 vs. CLIO 1.6 16v!!!!

:smile18: :smile18: :smile18: :smile18:

Girrari
30-06-2004, 11:05
Da Monster, bio mi je na repu, i da jedva sam ga se rešil, i da ××××no mi je bilo teško nosit se s njime u velikoj limuzini po kratkim i oštrim zavojima i da taj je auto posle završil u Crnoj kronici (Crveni clio ŠB tablice, najebal se negdje prema Splitu, sva sreća bez grdih posljedica).<br><hr><font color="blue">Burekman * * * * * * * * *</font>

mc
30-06-2004, 11:14
Gle Girro, ne znam ti dati odgovor na tvoje pitanje jer ga nitko sa sigurnoscu ne moze dati, nego se samo baviti pretpostavkama. Ja sam se jednom vracao s mora s Twingom i visio na guzici Peugeotu 206 HDI koji je u svakom zavoju izgledao kao da mu je to posljednji, a ja sam ga pratio bez beda i nisam osjecao da sam na rubu. Pogodi zasto? Da ti pomognem, ne Twingo nema bolje lezanje od 206-ice. Toliko o dogodovstinama s ceste.
Naveo sam ti primjer Civica i 147 s 1,6 motorima, a takvih se nadje koliko hoces - toliko da se zapitas kaj je to tako vanserijski dobro na Alfi.
Ovjes? Alfa ima odlican ovjes, ali podjednako dobar ili cak i bolji ima hrpa drugih marki bez ikakvih "sportskih isfuravanja".
Keep it real... :smile07: <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Gimme fuel
Gimme fire

Fresh
30-06-2004, 11:19
Monster

upravo vidjeh Clia Sport sa relativno bučnim auspuhom i nalepkom ''Zašto vozite brzo''

Kako je auto čist... :))

Fresh
30-06-2004, 11:21
Nećemo spominjati ovjes na Focusu :smile20:

Koshpa
30-06-2004, 11:24
2 Boki:"marke kao Saab, BMW, Honda, Subaru, itd.. nisu sportske marke u biti"

Kako mozes uopce navodit da Subaru, Honda BMW nisu sportske marke, Alfa je. Pa nisi normalan!

Subaru Impreza STI:replika bolida kojeg vozi svjetski prvak u rally Petter Solberg

Honda NSX:Cestovni bolid koji tjera strah u kosti majstorima iz Maranella
R modeli...

BMW:M3, CSL, M5...
ETCC, F1 natjecanja u kojima sudjeluju.

A Alfa samo ETCC. I ima modele GTA, dobro. Al to je to!

Zato cut the crap!!!<br><hr>

206-os-
30-06-2004, 11:25
Brock,sto se tice onog pitanja od prije dvije strane, za tjedan dana stize novi auto, mozda vec u ponedjeljak.. :) koji? Iznenadjenje! :smile07:

Fresh
30-06-2004, 11:34
Koshpa

svaka čast

Koshpa
30-06-2004, 11:52
2 Monster:da probas vozit motocross e onda bi znao sta i kak treba radit da ti zadnji kraj bjezi i na cesti. Ne tako ekstremno kao i na "gravelu" ali bjezi.
Hint:koristiti vise prednju kocnicu pri ulasku u zavoju i bit osjecajan na gasu. :smile07:

Brock
30-06-2004, 11:58
206-os-... :smile25: :smile25: :smile25:

Jedva čekamo na izvješće... :)

piquet
30-06-2004, 12:03
a šta ima subaru osim impreze sti ili wrx ili...

nacvedi neki obični model koji je vauu.

Fresh
30-06-2004, 12:22
Legacy
Forester - jel Alfa ima tu konkurenta ?

Cezy
30-06-2004, 13:02
EEE to nije sport!!!

Cuo si kaj kazu,Alfa ima u svakom autu sporta,a to drugi ....!??!?!

A to sto svaka druga marka nudi jednog ili vise sportasa koji su daleko bolji od AR,to se ne broji. :smile06: :smile06: :smile06:

piquet
30-06-2004, 13:04
legacy - 166.

forester? čemu to služi.

Girrari
30-06-2004, 13:13
Interesantan je jedan podatak; većina testova Alfe započinje sa riječima "Tradicionalno Alfino izvrsno ležanje je i u ovom modelu... tralala". Kod Audija je to "Standardna Audijeva fantastična završna obrada prisutna je i u ovom modelu... tralala". Onda ide Toyota sa "Već toliko opjevana Toyotina pouzdanost dokazuje se i kroz ovaj model... tralala"

Zakaj je to tako u pičku mile matere ako su svi auti manje-više jednako sportski ko Alfa i daju otprilike isto gušta???

Ne lupetajte jer ste vozili premalo Alfi, a većina jednu ili niti jednu. Dok ne shvatite da se sport u Alfi ne piše samo slovima GTA ili QV dotle se nemamo kaj razgovarat. A sport se ne zasniva samo na 0-100 nego i na držanju ceste, izravnosti volana, osjećaju u vožnji... da nije tako gledali bi kako se dragsteri nateravaju po stazi umjesto bolida F1.
<br><hr><font color="blue">Burekman * * * * * * * * *</font>

DKW
30-06-2004, 13:18
... Da... "svaka firma ima u familiji sportaša koji je bolji od Alfe..".

Da, svakako. To tako izgleda kad se čiotaju auto revoje i tablice u njima, pa Auto XY ima manje sekundi do 100 od neke Alfe. Uopće nije tako. Idemo se pozabavit nekim "sportašima":

Seat Leon Cupra: Prema Top Gearu, spada u 20 automobila sa najlošijim ležanjem. Ima takav understeer da svaki zavoj veći od 20½stupnjeva je čista avantura. Top Gear 05/2004. Ali to nisu spike, nego su ljudi mjerili lateralnu silu (sa instrumentima), vozili kroz čunjeve itd.

Saab 9-3 175 KS., sa sportskim ovjesom. Vozio ga. Za njega bi se kao moglo reći da ima više KS od 156 JTS.
Leži dobro, onako za šupke, sa DSDC-om. Kad se elektronika iskluči, kuku lele. opet understeer. Vectra.

BMW 3ca. Sve ispod 330 je tromo i kilavo. Previše kg, preduge getribe, itd. Švapski, za autobane.

U godinu dana sam vozio oko 30 auta i nijedan nije ležao po zavojima kao moj 156 koji NAPOMINJEM je spušten 30 MM i ima 205/55/16. Da je sa standardnim ovjesom, sigurno bi bila pušiona.

Jedino je Mazda 3 tu jako blizu. Ali ispod 2.0/150 ks nema šanse, sve drugo je za dedeke.

Valja spomenut još i P407, koji em leži, em je udoban. Ima stvarno vrhunski ovjes. Problem su mu samo kraći zavoji zbog te dužine nosa...
<br><hr><font face="Impact" color="blue">Every Day is the Stockholm Getaway</font>

piquet
30-06-2004, 13:18
na držanju ceste, izravnosti volana, osjećaju u vožnji

svete riječi!!!! :smile18:

Cezy
30-06-2004, 13:21
Kolega samo easy!! :)

Istina je nisam vozio sve te alfe,pa sve sto kazem je kakica bez pokrica.Fakt!!

Ali ni vi niste vozili sve te aute,za koje tvrdite da su bolji od alfe,ili jeste???

Osim toga rekli ste da da se sport kod drugih mora masno nadoplatit,AMG,M,Type R,RS i slicno.Stima ali je taj sport onda daleko ispred alfinog sporta.To vam je nadam se jasno. :)

mc
30-06-2004, 13:27
Pa odavno smo shvatili da se tu prodaje magla, a ne nesto konkretno - pa mi se u biti slazemo. :smile16: :)) <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Gimme fuel
Gimme fire

TRANS AM
30-06-2004, 13:29
Ak' se mene pita, u Alfi bude pravog sporta tek onda kad pod haubom zabrunda GM-ov V osmak. A to bu jako skoro! :smile16: <br><hr><font color="blue">I\'m to old for this shit!</font>

Girrari
30-06-2004, 13:31
Slažem se Cezy da pokraj tih kratica Alfa nema kaj tražit, ali za tu lovu stari moj ja gledam Masera ili Ferrari. Činjenica, koliko god meni nije draga, je ta da je Alfa ipak dio jednog koncerna. A u koncernu postoje pravila. Skakati sam sebi u usta i raditi bespotrebnu konkurenciju nema smisla.
Svi znamo kaj se dešava sa jednim Phaetonom. A zakaj ga nitko neće? Pa zato kaj se itekako zna kaj je Audi A8.<br><hr><font color="blue">Burekman * * * * * * * * *</font>

mc
30-06-2004, 13:39
Ne Cezy (i Girro), otkud vam to da ostali proizvodjaci nemaju dobar ovjes ako nisu neki "sport" modeli - opet snovi. Di su Mazda 3, Focus, A3?!? Ajde ne trabunjajte. :smile19: <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Gimme fuel
Gimme fire

Cezy
30-06-2004, 13:40
Stricek DKW!! :)

Drago mi je da si pronasao put do foruma.

Ali ono kaj sam stel reci sa"svaka firma ima u familiji sportaša koji je bolji od Alfe"

Je

Audi rs6
BMW M5
Ford focus RS/GT40
Cadillac xlr
corvette
Honda nsx type R
Jaggy xjr8
Mazda Rx8
Mercedes sl600
Micek evo
Nissan 350z
Opel speedster turbo
Subaru impreza sti wrx
Golf r32
Volvo s60 R

A tu su jos Mg-i,Clio V6,Mini cooper works,koji mozda nisu brzi ali su tu negdje.

DA bude jasno,niti jedan auto od gore navedenih nisam vozio.Ali mislim da se iz aviona vidi da su oni ipak BRZI auti.Ako nista drugo barem imaju bolji koncept. Mozda nisu takav gust za vozit,mozda su i veci,who knows??

Ali 99% sam ziher da sjednem u jednog od nabrojenih autiu,da mi nadprosjecan vozac u GTA ne moze nista.

I to je upravo ono o cemu sam pisao jutros.Umjesto da kazete,boli me quratz kaj drugi imaju vise sporta,ja volim AR iz osobnih razloga,NE vi idete u diskusije,a jedini adut vam je to sto se M3 mora vozit,inace nemres reci da je brzi auto od GTA!!

Sva sreca da idem next week na odmor,vec sam umoran od ovoga!!

mc
30-06-2004, 13:43
Cezy, skreces s teme. Ne govorimo o modelima koji su zbilja sportski. Alfisti su postavili tezu da su svi modeli Alfe sportskiji od konkurencije i oko toga se raspravlja...<br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Gimme fuel
Gimme fire

TRANS AM
30-06-2004, 13:49
Ovo je fakat iscrpljujuće i za čitat, a kamo li uspjeti uvjeriti alfistu da bude malo realniji. Svaka čast iznimkama. No, sve ostalo se može svesti pod usporedbu koju sam već spomenuo u jednom od radnijih postova

alfizam=fanatizam

Čekam samo taj GM V8 u Alfi GTA. Joj, kaj bu tek onda ××××××. Tko zna, možda onda i kupim Alfu :smile24: <br><hr><font color="blue">I\'m to old for this shit!</font>

Cezy
30-06-2004, 13:53
MC moram priznat da su tu manje vise u pravu.

Jel jedan Mondeo,Vectra,Passat,Alvensis.
To su sve prostrani obiteljski auti,koji moraju nudit udobnost,sigurnost i biti za normalnog covjeka jednostavni za vozit.Motori moraju ispunjavat najstrozije norme ispuha,radi malog poreza vani,malo trosit,i biti u stanju drzat tempo 150kmh na autobahnu.Alfi se hebe za to. Iako i ti normalni auti imaju svoje kvalitete.Evo ja sam kao pravi Tatinsinek dobio C-max-a od firme na koristenje,i idem next week sa njim u iTaliju.Auto ide jako jako dobro i garantiram da ih nece biti puno na cesti koji su brzi od mene. :smile07: :smile16: :)

piquet
30-06-2004, 13:57
To su sve prostrani obiteljski auti,koji moraju nudit udobnost,sigurnost i biti za normalnog covjeka jednostavni za vozit.Motori moraju ispunjavat najstrozije norme ispuha,radi malog poreza vani,malo trosit,i biti u stanju drzat tempo 150kmh na autobahnu.Alfi se hebe za to

0vo što pišeš su gluposti. pretprošli vikend sam napravio skoro 1000 km sa 156 multijet i auto je i udoban i malo troši, ali leži i ide fantastično.
ne vidim koji konkurentski auto bi meni ponudio više.

mc
30-06-2004, 14:10
Laguna, 407, Accord...<br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Gimme fuel
Gimme fire

Fresh
30-06-2004, 14:11
''Ne lupetajte jer ste vozili premalo Alfi, a većina jednu ili niti jednu.''

Ova rečenica mi se jako sviđa.

Girrari koliko bi ja to morao Fordova promijeniti da se uvjerim kak je dobar auto ili nije.

Zar pravi Alfist mora iza sebe imati 4, 5 volana u rukama da bi mogao dati objektivan sud o Alfi

Šta je Alfa ljubav na drugi pogled, ako se nakon jednog odvoženog modela ne može dobiti zort o tome kakav je to auto.

Malo ga previše pretjerujete.

Cezy
30-06-2004, 14:12
A daj covjece znas kaj hocu reci.

156 nije zamisljena kao obiteljska limuzina,nego kao sportska limuzina.Nije tak prostrana,a ni udobna kao jedna C5 npr.

Sad ce jos ispast da je najudobnija,najbolje lezi,malo trosi a najbolje ide!!

Decki dragi,predajem se,nemogu vise!! :smile06: :smile06:

Kapitulacija!! :o :o

mc
30-06-2004, 14:15
A kaj to 156 (osim GTA) ima sportski da drugi proizvodjaci nemaju??? :smile10: <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Gimme fuel
Gimme fire

piquet
30-06-2004, 14:17
c5 sa svojom zadnjom osovinom koja nabija na svakoj ru××××.

mc, laguna? molim te.

407 i accord možda su tu negdje , ali sumnjam da bi mi bio veći gušt od alfe.

mc
30-06-2004, 14:28
A po cemu Laguna zaostaje osim sto ima 0,1 s slabije ubrzanje? Po tome sto pruza vrhunsku ergonomiju i udobnost? Opet se nabacujemo samo sa subjektivnim dojmovima... :smile19: <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Gimme fuel
Gimme fire

Dr. Strangelove
30-06-2004, 14:29
156 ima uz BMW 3-icu volan sa najmanjim brojem okretaja i odlično odmjerenim feelingom, kao prvo... zatim tu je zvuk i karakteristike motora (od benzinca 1.6 pa do JTD-a svi imaju odličan sound...V6 neželim niti spominjati)... a na kraju ono na što sam ja u biti pao...a to je taj pre××××ni dizajn unutrašnjosti i vanjštine... naprosto ××××no remek djelo... eto to su moji utisci...

Dr. Strangelove
30-06-2004, 14:32
svi ovi auti s kojima uspoređujete 156 su obiteljska vozila... gepek na uštrb ovjesa, volan prilagođen drijemanju za volanom, zvuk motora što više prigušen (i to zato jer je najčešće ružan), dizajn unutrašnjosti (a i vanjštine) za ljude od 40-60 god... JEdino mi tu u užu konkurenciju spadaju Accord i 3-ica... ako pogledate cijene nove 3-ice jasno vam je da to nije ta klasa... znači ostaje Accord... ××××ga neznam, nisam ga nit vozio nit se vozio u njem...

OS FIAT>>>
30-06-2004, 14:38
Nevjerojatno, ali za BMW 318 mozes kupiti Alfu 156 2.5 V6.Mislim da je neumjesno i smijesno usporedjivati taj BMW sa tom Alfom. :))

mc
30-06-2004, 14:39
Gust, feeling, dizajn, zvuk - nemjerljivo, subjektivno, brija...
Da, o tome govorim. To ju cini sportskom... :smile13: <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Gimme fuel
Gimme fire

activa
30-06-2004, 14:43
..mislis na BMW , nadam se ?? :smile15:

Dr. Strangelove
30-06-2004, 14:44
A ××××ga...to čini sportskim i mnogo razvikanije marke ;) Kad se u biti zapitaš što ti kaže da je neki auto koji voziš sportski...dođeš do zaključka da subjektivan osjećaj ima presudnu ulogu... nemožeš u svemu tražit hladne brojke...tak je kak je... Isto ko i sa ženama, hranom, cugom...

OS FIAT>>>
Pa naravno. :))

mc
BMW je jos veca brija od Alfe, samo sto ima trziste vise platezne moci... :) <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Gimme fuel
Gimme fire

activa
30-06-2004, 14:46
....mislis na bele debeljuskaste bavarce ?? :smile15:

mc
30-06-2004, 14:47
Dr., po tome je onda moguce da i druge marke mogu biti podjednako "sportske" kao Alfa? Performanse su tu negdje, a ovo neopipljivo ionako varira od covjeka do covjeka. Pa mi se u biti slazemo... :o :)) <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Gimme fuel
Gimme fire

activa
30-06-2004, 14:48
...a primetio sam da toyotice voze samo curice i neki " fini " ljudi ......kako bi ih okarakterisao ....hmmmm......da !!....intelektualni tipovi ....znaci blago nagojeni , procelavi , teglice ....×××××ica obavezna .....!!?? :smile08: :))

piquet
30-06-2004, 14:58
rađe da ja subjektivno doživim pušenje nego da mi to brojke kažu! ;)

mc
30-06-2004, 14:59
Da Activa, to si dobro primijetio (uz par sitnijih izmjena u mom slucaju)... :)) <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Gimme fuel
Gimme fire

mc
30-06-2004, 15:01
Nisam shvatio sto je pjesnik htio reci. :smile10: <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Gimme fuel
Gimme fire

activa
30-06-2004, 15:04
...kojih izmena ?? :)

mc
30-06-2004, 15:07
Jos mi je kosa na okupu... :) <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Gimme fuel
Gimme fire

activa
30-06-2004, 15:09
....pa dobro !!...kada kosa opadne , pusti se brada !!?? :)) :)) , a onda ces vec voziti ......///.....npr......BMW ??? :smile15: :)

piquet
30-06-2004, 15:11
komentar na tvoj subjektivan doživljaj.

rađe da čin oralnog seksa doživim subjektivno, a ne da moram gledati u neke brojke da bi vidio da li mi je bilo dobro. ajkjej?

Brock
30-06-2004, 15:11
Vjerujem da mc više naginje jednoj lijepoj...

http://www.autogaleria.pl/tapety/img/honda/honda_accord_2002_01.jpg

mc
30-06-2004, 15:15
O da majstore Broce... :smile20:

Activa, bradicu sam vec preventivno pustio - NNNI... :)) <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Gimme fuel
Gimme fire

mc
30-06-2004, 15:17
Tu se slazemo Piquet, samo sto najzgodnije zenske obicno kilavo puse... :) <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Gimme fuel
Gimme fire

activa
30-06-2004, 15:21
...ko te je to slagao ?? :smile15:

mc
30-06-2004, 15:23
Svaka cast iznimkama, ali u pravilu je tako... :) <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Gimme fuel
Gimme fire

activa
30-06-2004, 15:25
....pa nesto bas i nije uredu sa tvojim iskustvom ?? :smile08: :)

mc
30-06-2004, 15:32
××××ga, znaci prerano sam se ozenio... :) <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Gimme fuel
Gimme fire

activa
30-06-2004, 15:33
...nisi valjda stvarno ozenjen ??? :o :smile12:

mc
30-06-2004, 15:35
A kako se jos moze biti ozenjen? :o <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Gimme fuel
Gimme fire

activa
30-06-2004, 15:37
.......zao mi je !!?? :(

INTERCEPTOR
30-06-2004, 16:19
Što je na alfi sportski? Pitanje koje postavio ne znam tko.

1. motori su generalno vrtljivi, sa snagom u gornjem području, puni tehnologije, neću nabrajati koju. Da, imaju ju i drugi, al nitko ne pruža u većini motora toliku snagu u svim motorima, količinu tehnologije, svojevrstan gušt sirovije/zadrve snage i toliku snagu po litr. Možda će se negdje naći neki motor koji je jači od alfinog iste snage i to su uglavnom top modeli tipa toyotinog 1.8 vvti ili hondinog 2,0 i-vtec, al nitko ne nudi cijelu gamu od 1.6 do 3,2 sa preko 75 ks po litri.

2. ovjes, nitko ne nudi tako rigidnu podešenost u normalnim autima i bez nekakvih sport paketa, jer bi bankrotirali pošto se furaju na hipermasovnu proizvodnju, a većina ljudi želi odmatrati guzice i svejedno im je kako auto leži jer zanjih vi leže jednako, tako tako ih ne tjeraju do kraja. Dakle sama podešenost ovjesa i geometrija naginje na sport. Već to je veliki +. Al ono glavno je u konstrukciji ovjesa. U kompaktnoj klasi nitko ne nudi dvostruka ramena primjerice. Vjerovatno im je preskupo i rađe ulažu tamo gdje će kupac vidjeti da je uloženo. Dakle u svim klasama alfa danas ima dvostruka ramena napred. Sad recite to je nevažno. Onda ja mogu reći da je nevažno što honda ima motor od 2 litre i 200 ks jer se to može dobiti i iz 2,5 litre.

<br><hr><font face="Courier"></font>

INTERCEPTOR
30-06-2004, 16:20
3. Volan. Danas ne postoji alfa koja ima više od 2,2 okreta između krajnih točaka. Možda 166 ima više. 2,2 okreta, izmjerite sebi koliko vam je i bit će vam jasno. Uglavnom imaju po 3 okreta današnji auti. A GTA ima 1,75 okret, dal znate koliko je to 1.75 okret????? Al to je isto nevažno jer izgleda da je jedino važno da auto ide dobro od 0-100. JAD. Druga stvar => sve alfe imaju hidraulički servo, dakle ne povode se trendu električnog serva koj krade osjećaj. Bez obzira što to smanjuje potrošnju i vraća izgubljene konje. Mislim da bi neke stavri trebalo cijeniti, al opet tu je glavno kolko ide od 0-100 i koliko ks ima najjači model. :smile17:

3. performanse, uvijek su u vrhu, možda ima netko brži npr. bmw navodi za 5-icu da je brža od 166, neka im je, makar ja ne vjerujem u to jer ni jedno mjerenje to nije pokazalo, a odstupanja su više od sekunde do opet ×××××ve brojke 100 (auto motor und sport, auto bild, ne vidim zašto bi švabe blatili nacionalni ponos...). Činjenica je da s obzirom na težinu i snagu i eko norme sve alfe idu jako dobro od najslabije do najjače.

4. Mjenjači nisu savršeni, al zato imaju kratke omjere, dakle opet sport i stavljanje u drugi plan potrošnju. Duži omjeri smanjili bi potrošnju i omogućili lagodniju vožnju autoputem. Međutim kratki poguduju brzom dolasku motora u gornje područje rada itd... Sigurno je da postoje bolji mjenjači (BMW, poneka honda, mazda itd.), al generalno ovi sasvim zadovoljavaju pogotovo 6 brzinci.

INTERCEPTOR
30-06-2004, 16:20
5. kočnice - najslabija karika, al ide na bolje i ovisi od alfe do alfe, mjerenja novih redizajniranih alfi zadovoljavaju, makar nije uvijek sve u kočnicama. I s različitom gumom zaustavni put može bit duži i do 5 metara. (pogledajte testove guma).

6. feeling? Mislim da osjećaj dok ganjate auto s alfinim interijerom i suhoparni vw i opel se bitno razlikuje. Isto vrijedi i za zvuk. Tu nek ide i dizajn. Ovo zadnje možete isključiti jer ono ispred je dovoljno kao protuargumentacija.

Što sam hito reći, dakle zašto su alfe sportske, naravno da nije alfa 156 1.8 sportski auto kao type R, m3, amg, itd. al ako uzmemo njenju kategoriju srednje klase s 1.8 motorom, onda je taj auto i previše sportski i ne samo jer je lakši, ako hoćete ne morate uopće uzimati brzinske performanse jer je konkurencija nove srednje klase teža.
Nadalje, priznajem da alfi fali auto kao što je type R, impreza itd. GTA nije zamišljenja kao beskompromisni sportaš. To je i budali jasno. Veliki V6 koji omogućuje kompromis performansi i lagodne brze vožnje na niskoj turaži, nešto mekši ovjes od ovih trkača, hrpetina opreme... Al svejdno razlika nije tolika koliko se spominje, to će reći svatko tko je probao npr. type R i 147 GTA na svakodnevnim cestama. Trebala bi jedna 147 2,0 turbo ili 2.0 atmosfera kao što se vozi u 147 cup. Isto tako nema auta iznad M3 itd. Al u svojoj kategoriji svojim klasama dajte ljudi shvatite da nitko nema cijelu gamu s toliko sportskih detaljčića.

I prestanite gledati ubrzanja do 100 i slične gluposti jer ona ne govore ništa. Kad smo već kod toga alfa mjeri ubrzanje 2 osobe + 20 kg što nije slučaj kod svakoga. <br><hr><font face="Courier"></font>

INTERCEPTOR
30-06-2004, 16:23
Honda npr... Jedan buhtlasti Civic ima bolje performanse (1,6 motor) od "supersportske" 147-ice s 1,6 motorom i specificiranih vise konja. Naravno da ce svi i dalje tupiti da je 147 sportskija od Civica. Zbog izgleda, naravno. Treba jos?

--------------------------------------------------------------------------------

Tvornički podaci su diskutabilni :smile10: I opet civic je lakši i nije sve u ubrzanju. Isti taj civic ima smeče od volana i ne baš najbolje ležanje. Gotovo u svakom testu mu je to prigovoreno. Isto tako motor je dosta linearan u odnosu na alfin. I već rekoh kako alfa mjeri ubrzuanje, za hondu ne znam.

ŠULE
30-06-2004, 16:38
Ti sve dobro veliš CEP, ali ispada da ta po sportu poznataa marka nema niti jedan sportski automobil.

A gnojpelćek ima. I to opak. :smile13:

piquet
30-06-2004, 16:42
koji to?

OS FIAT>>>
30-06-2004, 16:43
Ne mislis valjda na Speedstera? :))

INTERCEPTOR
30-06-2004, 16:49
Speedster uopće nije opelov proizvod to je elise sa 2,2 turbo ecotecom i priča prestaje. Znači jedna modena sa dva spojena V6 bila bi uber alfa zaslugom alfe?

Auto sam po sebi je dobar, al ne može mi netko hvaliti opel na temelju speedstera za koji je opel zaslužan samo u pogledu motora.

MONSTER
30-06-2004, 16:52
koshpa.....ma da,to mi je sve jasno ali nisam htio reci da sada ulazim u zavoje sa monsterom kao ovi na supermoto trkama!?!??!

nego onako,malo zaplese guzica i malo kontrica i gas!

za sada je ok i ne treba mi vise...

INTERCEPTOR
30-06-2004, 16:56
Istina je ipak surova, alfa nema top sportašpana razini impreze, evo 8, M-a, S, AMG itd.

Al bit će uskoro, 1 je dovoljan da alfa pokaže da može. A najavljeno ih je puno više.

Glavni problem je riješen, alfa ima svoj 4x4 s torsenom predstavljen u 156 crosswagonu.

boki
30-06-2004, 16:57
kako neki od vas nemogu shvatit dat sportivnost nije samo 0-100km i vremena na stazi itd..... :smile12:

Kao prvo, ima brzih, boljih auta od alfih, ima, i niko nije rekao da nema, ali morate shvatit jednu stvar: Svaka Alfa, nema veze koji model, je namjenjena da ima sporta u sebi naravno u svojoj odredjenoj klasi. Recimo Subaru Impreza WRX STI je veci sportas od svih sadasnjih Alfih, jest ako gledas brojke i samo taj model, ali Subaru kao marka ima samo Imprezu WRX a sve ostalo su normalna auta koja nemaju nikakvog sporta u sebi.
BMW i Honda( naravo uz Alfu ) su po mom misljenju najsportivnije marke medju normalnim markama, ali opet i BMW pa i Honda ne proizvode samo aute sa sportskim dohum. Ima li sporta naprimjer u Civic 5 vrata, HR V, CR V, Stream, Jazz, Shuttle??? ima li?? nema, jer su to normalna auta koja imaju dobre vozne osobine u svojoj klasi, ali nisu ta auta sportska niti su tako namjenjena da budu. naravno da Honda ima sportskih modela kao s2000, NSX itd.. ali nisu SVI Hondini modeli sportski. O tome se radi, ima puno proizvodjaca koji nude brze i sportivnije aute od Alfe, ali to su samo jedan, dva, ili par modela, NISU SVI MODELI SPORTSKI.
Jos nesto, znate li vi upoce zasto Alfa ne prozvodi vrlo brze sportase sa zadnjim pogonon??? Zato sto je politika u Fiatu takva da za ta auta jos nema mjesta, za to su maserati i Ferrari, JEDINI razlog sto Alfa nema prave sportase u ponudi je novac, skupo je razvit model kao M3 a pogotovo u stanju u kojem se Fiat-koncern nalazi , to je bacanje para, pare se trebaju prvo zaradit, pa onda ako imas viska to ulagat u nove top sportske modele.

boki
30-06-2004, 16:57
Jos nesto, sve modele koje Alfa nudi su, ako ih poredis sa konkurencijom, ( znaci jednake modele sa jednakom snagom ) su proizvedini sa filozofijom da imaju sportskog duha u sebi i da nude sportski osjecaj i uzitak u voznji. Jedini drugi proizvodjac koji nastoji da mu svaki model bude sportski u svojoj klasi je BMW ( Freude am fahren ). Alfa nije sportska marka zbog GTA ili GTV ili GT. Ne, Alfa je sportska marka jer ima posebnu filozofiju kakva auta trebaju biti, Alfa postoji 94 godine, i od pocetka do kraja je radila i radi automobile sa sportskim dohum, pa cak i u losim vremenima kad nije bilo dovoljno love. Kako nemozete shvatit da ako kazem da je Alfa sportska marka ( jer jest ) da to neznaci sad da je najbolja , njabrza i naj....... NE Ali to samo znaci da svaki model Alfe, ama bas svaki ima u sebi sporta, ali da postoje dosta auta koja su brza, sportivnija od svih alfih,, naravno da ih ima, i to dosta, ali ako jedna firma radi sportske modele koji su brzi i bolji od Alfih u pitanju sporta, i ima mozda jedan, dva takva modela u ponudi, a svi ostali modeli su standardni i namjenjeni kao obiteljska ili luksuzna vozila, onda ta marka KAO MARKA NIKAKO NEMOZE BITI SPORTSKA, JER NEMA TAKVU FILOZOFIJU.
ja volim sva auta, i cijenim i volim dosta drugi markih i auta, ali isto tako neki od vas morate shvatit da skoro svi proizvodjaci proizvode raznorazne vrste automobila i pored toga proizvode i sportske modele, ali
to ne znaci odmah da ako neki proizvodjac ima vrlo brze top modele, da je odmah ta marka kao Marka sportska.
Opet vam govorim od normalnih markih, marke koje najvise donose sporta u svoje modele su Alfa Romeo pa BMW pa onda Honda, u tod redosljedu.

ajnšlag
30-06-2004, 17:07
bas zbog ta 2.2 okreta volana bi moj prijatelj zapalio svoju 147

Naime, ima neki zajeban ulaz u garazu tako da utjeruje auto 5 min u garazu i samo gleda kako ce negdje udarit, bas zbog ajnšlaga.isto tako i na parkingu, psuje ga na sav glas zato jer se ne moze iz polukruga okrenut na parkingu vec iz 10 motanja volana. hebes to

i po čemu vi racunate da 147 1.6 ide??

kud ide, jedva se miče s mjesta.

a 2.0 150 ks ?? 9.4 sekunde do stotke ? bolje ubrzanje ima puno auta iz te klase sa manje konja

ŠULE
30-06-2004, 17:12
To je hrana za Opelove VAN-e. :smile06:

MONSTER
30-06-2004, 17:20
:smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06:

Rossonero
30-06-2004, 18:19
piquet, daj se skuliraj. Ako se nasalim malo na tvoj racun, nemoj odmah nos zabiti u oblake. ;) Iskreno, mislim da sam ulovil neke tvoje postove gdje si pisao da nekaj ne valja s autom i da te ceka ozbiljniji popravak. Ako je previd onda je mea culpa.

Ali ponavljam... izvadi nos iz oblaka i ne duri se radi svake sitnice. ;)

Cini mi se da je MC polovio sve konce kaj se tice ulra sporta kod Alfe. I to zato jer ju nema i objektivan je. :)

INTERCEPTOR
30-06-2004, 18:26
Baš mi se ne čini, dapače, ja sam sve opovrgnuo. Pa ne možete reći da 156 sa 1.6/1.8 motorom ima jednake sportske sosbine kao vectra, mondeo, laguna, passat, 406, c5, mazda 6, c180, a4 itd. sa 1.6/1.8 motorom.

NEĆE IĆI.

Samo accord i BMW 3. Drugo je sve family frost :smile06: <br><hr><font face="Courier"></font>

Rossonero
30-06-2004, 18:29
DKW, sve ispod 330i je tromo i ne valja??? Ovo je otislo preeedaleko... :smile17: :smile17: :smile17:

INTERCEPTOR
30-06-2004, 18:31
Još nešto, sjetih se. Pogledajte na alfi 156 kolko ima od prednjeg sica do vrata i između siceva. Sicevi su više turnuti u sredinu. Baš se pitam zašto.

boki
30-06-2004, 18:31
Koshpa, mc, Fresh i ostali koji niste shvatili poentu, procitajte ove moje dvije duge poruke na ovoj stranici i onda mi recite sta mislite o tome

mc
30-06-2004, 18:43
Da jos jednom pojasnim oko cega se vodi rasprava. Ne o tome tko ima bolje sportske modele - to me uopce ne zanima. Diskutiramo o tvrdnji alfista da su sve Alfe sportskije od konkurencije - dakle obicni modeli, a ne nekakve GTA, Type-R ili sl.
Moja tvrdnja je da obicni modeli Alfe ne nude nikakav poseban sport osim sto sve sportski izgledaju. Interceptor je lijepo obrazlozio svoje stajaliste (cak nije pisao samo o ovjesu :) ) ali ja i dalje tvrdim da se sve to moze naci kod konkurencije, a dosta toga se moze naci i bolje - samo treba skrenuti pogled s Alfe tu i tamo.
A ova Bokijeva filozofija da je neka marka sportska samo ako su joj svi modeli sportski itd. me moze samo dobro nasmijati. Prijatelju, briga me tvoja definicija sportske marke - ja sam usporedjivao konkretne modele Alfe s konkurencijom i dalje tvrdim da Alfa nije nikakav sportski ideal za druge. :smile13: <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Gimme fuel
Gimme fire

doc
30-06-2004, 18:45
Morate se složiti, da nema alfe i alfista, ovaj forum bi bio mrtav!

Evo, sad mi je pred kućnom naglo startao jedan 330i, i moram priznat da se jako fino čuje.

mc
30-06-2004, 18:47
Istina Doc. Znaci imaju i drugi auti dobar zvuk? :) <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Gimme fuel
Gimme fire

boki
30-06-2004, 18:47
mc, ma misli sta hoces prijatelju, samo mi odgovori na ovo pitanje : kakva iskustva imas sa Alfama? Opet nisi shvatio poentu moje price, a vjeruj mi, vise se ja smijem kad procitam tvoje poruke nego obrnuto :)) :)) :))

doc
30-06-2004, 18:48
mc,
koji model ima više sportski dizajn, unutrašnjost, volan, ovjes, KS po litri, mjenjač, zvuk itd...
od recimo 147 1.6 120 ks?????
Koji je to auto u klasi više sportski?
Ok, ima modela koji imaju bolji mjenjač, ili bolje kočnice, ali onda je motor za ×××××, ili dizajn.
Alfa ima sve to u paketu, možda ne u svemu najbolje, ali ima sve što treba da bude sportska!

doc
30-06-2004, 18:49
mc, naravno, mislim da niti jedan šestak ne može imati loš zvuk za nas smrtnike koji vozimo 4 zyl.

Cezy
30-06-2004, 18:54
Jedna svijecica za T.S. motore kosta 40 ojra u Becu. E sda puta 8 + ruke pa ti racunaj.A to govno onda ima 120 ili 145cv i sa Cmax-ekom ih pojedem.Nece ti pomoc ni sicevi uvuceni vnutra Interceptor.Ni najmotori na svijetu.
Sa druge starne kad bi svi radili aute ko Alfa svi bi bili u konkursu 3 puta,i u vlasnistvu posrnule talijanske auto firme.

I na speedster pise opel,dakle opel je htio ti to ili ne.

doc
30-06-2004, 18:54
danas gledam test Mazde 3 1.4 Sport i vidim da ima oko 14 sec do 100. I to je onda marka koja se fura na sport, i jos stavi naziv Sport, a jedan običan Stilo 1.4 bi radio kruove oko nje. :))

Cezy
30-06-2004, 18:56
Doc.. 147 1,6 je drek od sporta. ;)

doc
30-06-2004, 18:56
ko je brži na cesti je samo pitanje ludosti.
Tako je rosso sa teškim i nesportskom 166 2.0 oderao 206 s16 spušten do poda. I kaj sad znači da 166 sa zimskim gumama bolje leži od spuštenog s16 sa čini mi se 17 cola?

doc
30-06-2004, 18:57
cezy, opis 147 si našao u auto blicu? :smile06:

Rossonero
30-06-2004, 18:58
Nemoj tak Doc. Sad budem jos ispal lud. :)) :)) :))

Ali da je puno do vozaca, e tu se slazem. :smile07: E samo da mi je ubost tog Type R-a... nadam se da bude hladne glave za njega... i love normalno. ;) <br><hr><font color="red">The Civic Type R is an out-and-out drivers car, designed to tweak every last ounce of enjoyment from even the most mundane of runs down to the corner shop.</font>

INTERCEPTOR
30-06-2004, 18:59
mc. pa reci kod koje konkurencije ja ju ne vidim?

Reno? opel, ford? pasasat?.. mazda 6? Ti auti nit su tvrdo podešeni jer ne smiju biti.

Nitko nema 1.8 od 140 ks u toj kalsi, 2,0 atmosferu od 165 ks, tko?

Ovjesi su svima napred mcpherson i otraga multilink ili neka gora solucija.

Mjenjači svi duže proračunati da se možeš vuć u višoj brzini i malo trošit, a d ate na autoputu ne boli glava pri 200 km/h.

Mekane fotelje i mekani amortizeri. Motori tipa 1.6 100 ks, 1.8 130 ks, 2,0 130. Netko tko ima 150 to je već super. I ta snaga kako se razvija' većinom su to motori koji vuku od podruma do vrha, dakle štolineradniji i što fluidniji. Ipak bi to trebalo biti malo neotesanije, da se osjeti snaga, ako ćemo pričati o guštu.

VVT-om se svi hvale kao da su otkrili toplu vodu, a alfa je to imala još u alfetti 2000. Svaki twin spark i JTS ga ima - varijabilno upravljanje ventilima pomoću variatore di fase elettrohidraulico

:)

Opet ležanje, dakako da ti auti leže i pružaju kompromis između ležanja i udobnosti, al baš da leže kao alfa, ne znam kako jer nemaju sa čim.

Možeš nać pokoji element u nekom autu, al jedan full paket svega toga, teško.

BMW i accord, čak ni oni nemaju možda sve to, al onda imaju nešto što alfa nema, tako da ih izjednačujem.

Cezy
30-06-2004, 18:59
Oprosti ljubavi,ali nemoj mi se vadit na te spike.Ak auto ne ide i ne lezi,nebi mogao drukat,kao sto drukam vec zadnja 2 dana.Joj sto bi dao da imam taj motor u sasiji od normalnog Foki-a,neki 6-cilindrasi bi imali teskih problema.

Rossonero
30-06-2004, 19:02
A JTS kao nije linearan do bola INTCP? I kao ne stekce na leru jer ne dobiva dosta benge? Ali je opet originalan primjer Alfine prednosti! :))

doc
30-06-2004, 19:04
ma ××××te C-max, kupi si Alteu pa da imaš rasnog sportaša!

rosso, vidjeh danas opet crvenog type R pa se odmah sjetih tebe! :smile07:

Rossonero
30-06-2004, 19:05
Kaj ima VZ rege? Taj crveni mi je san snova. Ko onaj na velesajmu. :smile20: :smile20: :smile20: <br><hr><font color="red">The Civic Type R is an out-and-out drivers car, designed to tweak every last ounce of enjoyment from even the most mundane of runs down to the corner shop.</font>

Cezy
30-06-2004, 19:08
ma ××××te C-max, kupi si Alteu pa da imaš rasnog sportaša

Ne kuzim kaj je pjesnik htio reci???

I nemoj me krivo shvatit,naravno da sam sretan kad sam dobio auto na raspolaganje koji ima 9,6 do stotare,poslje ovih grabusija sporohodnik koje sam do sada vozio. :)

boki
30-06-2004, 19:09
cezy, pa jesi li ti vozio 147 i vozio druga auta te klase, sta bezveze blebetas kad pojma nemas, jel ti uopce shvatas zasto je Alfa sportska marka?????? sam si rekao da nikakvog iskusta nemas sa Alfama, ali opet si ti strucnjak koji moze da kaze da je 147 1.6 120 KS "" drek od auta sto se tice sporta "" pa usporedi ga sa svim autima iz te klase i pusti malo teoriju i te ×××××rije da je sportsko auto samo sportsko ako ima vrlo vrlo brzo ubrzanje i ako ima puno KS, pa po tvojoj "" filozofiji"" i po Filozofiji pojedinaca na ovom forumu ispada Alfa zadnje smece od auta koje je drek drekova i sve marke imaju bolje automobile, e stvarno ste pretjerali, nesto drobite i zvocate sto alfisti brane i cijene alfu, a vi prvi pojma nemate u cemu je poenta i bezveze samo provicirate jer znate da alfistima smeta sto pljujete po alfi, jer to nije uredu i to vi znate ali morate shvatit jednu stvar : mene licno nije briga sta ko od vas misli, jer znam da ima ljudi koji shvacaju zasto je Alfa Romeo sportska marka i zasto su ta auta posebna.
A vi pisite sta hocete, naravno imate pravo na svoje misljenje, ali to vam nedaje pravo da govorite kako drugi pricaju gluposti jer vi ne shvacate poentu price pa onda smatrate odmah da ja i slicni meni bezveze drobe o Alfi. ;) :smile13: :smile13: ;)

INTERCEPTOR
30-06-2004, 19:10
Cezy prvo probaj 147 onda trkeljaj, taj auto ide sasvim pristojno sa svoju snagu. I opet se nikako ne mogu oteti dojmu da vam je svima važno koliko auto ide od 0-100. Joooj kao vas nije sram. Pa tim argumentom se služe još samo djeca u osnovnoj.

Svjećica koliko košta da košta, al se mjenjaju tek na 100 000 km, i to nisu obične svjećice.

To ×××××× od twin sparka je motor sa zdravom snagom za razliku od ostalih 1.6 proizvoda koji su lijepo prilagođeni i ušutkani normama.

Baš tom motoru je gente motori izmjerio 9,7 ubrzanje, a automobilismo 10.1. A selespeed je bio sporiji od deklariranog. Dakle ne vidim zašto ne bi bilo fer.

Opet doniješ hidraulički servo 2,2, i perfektan ovjes između ostalog. Sjećaš kad sam uspoređivao stilo i 147, e pa nakon usporedbe svakog elemnta u tim autima zaključio sam da je stilo ×××××. Al kolko novca tolko muzike.

Rossonero
30-06-2004, 19:14
Kolko para, tolko muzike?! BMW! ;) :smile07:

INTERCEPTOR
30-06-2004, 19:15
Cezy je malo na××××n, al nema veze. Tog toliko opjevanog fokija sam ja vozio i auto NE LEŽI, ponavljam NE LEŽI NA KVADRAT u odnosu na 156. Radilo se o focus karavan 1.6 vs 156 1.6 bez ikakvih fedrera, sa 185 gumom.

Auto je mekan i ljulja, a brzine prolaska nisu uopće nešto fascinante.

Cezy, daj reci kako ti možeš bit toliko uvjeren da taj auto leži bolje od nek alfe, akad nisi probao alfu' Ja ne kažem d ane leži da ne ide, al je si ti siguran da alfa ne može bolje? Pa koji ej ford nadri ××××× da mu alfa ne može niš?

INTERCEPTOR
30-06-2004, 19:18
Cezy nitko ne kaže da ti auti ne leže i ne idu. Svi dnašnji auti uglavnom idu i leže jer su standardi takvi, pitanje je samo tko može bolje.

Cezy
30-06-2004, 19:24
147 1,6 je ××××× od sporta!! :)

Sama 1600 klasa po sebi nije nesto opako brza.Ja sam vozio naj atnosferskog 1600 benzinca pa znam sta pricam.

E sad prosjecnih 120cv uz potrosnju kakvu imaju auti od 140cv nije vrijedna hvale.Osim toga auto ima preko 1300kg,u kombinaciji sa tako "malo" snage,to je QURATZ od sporta. Uz to jos auto je uzasno visok,izmedu gume i ruba karose ima toliko platza da bi mogao bez beda tankera parkirat izmedu.

Kocnice knap ispod 40m cisti prosjek,hebes sportski auto koji se nemre zaustavit.

Sve u svemu,mali kompakt,koji kosta,skup za odrzavanje,a ide knap,ali stvarno hebeno knap bolje od konkurencie,bilo grad/brdo/autobahn. :smile14:

Rossonero
30-06-2004, 19:28
Cezy, meni ti je 10-tak do stotare u 147 1.6 ili 9.5 u tvom Maxu isti drek. Ne ide ni jedno, niti drugo. Ali se 147 barem trudi vrtjeti. :)) I mislim da bi te s njom namazal ko puter na kruh. ;) <br><hr><font color="red">The Civic Type R is an out-and-out drivers car, designed to tweak every last ounce of enjoyment from even the most mundane of runs down to the corner shop.</font>

INTERCEPTOR
30-06-2004, 19:34
Uopće se ne slažćem s tobom jer auto ide jednako kao i mehanička sestra 156.

1. ne kažem da je to sportki auto već da je sportski u svojoj kategoriji
2. nema preko 1300, nego oko 1200
3. pogledaj si malo kako idu golf 5 i a3 sa svojim famoznim FSI. mototom. Da ne spominjem utopiju od onog 1.6 smeća s dva ventila.
4. kakve ima veze ako je visok? Auto leži i to ne možeš pobit.
5. 1.6 u 156 mom starom troši 10 litara 70% gradske vožnje. Min. troši oko 8,5, što i nije toliko loše. Mi ne pričamo ovdje o potrošnjim i ostalim spikama nego samo o sportu.

6. 120 ks za 1.6 u normalnim autima nikako nije prosjek. Mislim da ti prvo trebaš probati jer mi se čini da si impresioniran svakim novim autom koji probaš pošto je logično da su oni rakete za 180d, pa jednostavno ne znaš da može bolje.

INTERCEPTOR
30-06-2004, 19:38
Skupo održavanje???? Daj cezy kog ti ×××ך????? Pa na tom motoru imaš do 100 000 samo ulje i filter, i eventualno ako ti varijator krepa, što je reparacija 60 kn + rad jkoji ipak nije toliki koliki se priča.

Na 100 000 svjećice i remenje i idemo dalje.

Baš me zanima koliko VW naplaćuje održavanje svoji narodnih vozila. Samo za usporedbu lambda sonda za 156 je 250€, donje vilice su 150€ po komadu. Nazovi vw pa ih pitaj koliko naplaćuju te dijelove za svoja narodna vozila. Mjerač zraka je kod alfe 2500 kn, a kod vw-a 3500 kn. Lijepo.

INTERCEPTOR
30-06-2004, 19:44
Čekaj malo motor brisača 110€ u italiji? Pa to je sića. VW bi to naplatio 300€ bez problema.

Cezy
30-06-2004, 19:59
Kao sto rekoh vozio sam naj atnosferca 1600 pa znam o cemu pricas.

A da je odrzavanje skupo,je skupo je.Mozda je tebi bagatela,jel ti je italija pod nosom,a ruke u hr gratis.
Kod mene nemres za tu svotu ni gume zamjenit ljetno/zimske. :(

I nije 180d nego 190D. ;)

doc
30-06-2004, 20:40
Ajde cezy ne drobi, jer ako ti pocnes spominjati 10 godina stare 1.6 sa 160 ks, onda ce uskoro cepotor usporedjivati 30 godina stare giuliete sa 1.3 i 100 ks....

Govorimo o danasnjim autima.
Kad te se pita koji je auto više sportski od 147 1.6, onda veliš da niti jedan 1.6 u toj klasi nije sportaš. Pa niti nije, ali Alfa ipak nudi najviše sporta od konkuerncije. Izuzvev naravno, Civic 1.6 VTI iz 1995. godie.... :smile17: :smile17: :smile17:

doc
30-06-2004, 20:41
btw, nije me bas bilo na forumu pa ne znam kaj to vozis?
C-max 2.0 ??? To je umjesto berlinga?

Cezy
30-06-2004, 21:04
NE!! Berlingo radi opet!!

C-max je stari uzeo na firmu,jel im treba takav auto,al sad dok je ljeto,ja ga furam!! :)

Bmw Touring
30-06-2004, 21:15
cezy koja je prosjecna potrosnja C-maxa na stotaru i ima li Esp u serijskoj opremi?
Zanima me jer nagovaram staroga da ga uzme.Posto prodaje Audija mogao bi nesto iskombinirat u zamjenu

Cezy
30-06-2004, 21:36
Ovaj kojeg ja vozim ima ESP ali to je GHIA!! Taj auto kosta skoro 30 hiljki :smile17: :smile17: :smile17:

Potrosnja. Evo zadnji tank je bila 100% gradska voznja,a guzva je u gradu da po ovoj sparini slom zivaca dobim,8,2L. Ne saltam ispod 3 soma okretaja.
Auto je za preporucit,iako je 2.0 ghia,preskup. 1,6 dizlo,sa recimo Trend opremom bi bio best buy. :) :)

Cezy
30-06-2004, 21:44
http://bilder.autobild.de/bilder/1/52586.jpg

INTERCEPTOR
30-06-2004, 21:53
Bez obzira ovlašteni ili ne ovlašteni VW koji košta manje više naplaćuje svoj rad i svoje rezervne dijelove. Tako da ispada je odnos cijene auta i cijene rezervnih dijelova te servisa kod alfe jeftinje nego kod primjerice vw-a koji je jeftini, al te više opere kroz održavanje. One primitivne long life intervale ulja ne spominji. Ne znam do čega je, al ako motoru treba nakon 100 000 km mjenjti karike i preventivno ventile - moš mislit preventivno, onda ili je motor teški drek ili miš leži u tim dugim intervalimatako d aradiš generlaku na 150 000, ako dođeš do njih jer dizlo kad izgubi kompresiju its over, benzinac se može vuć još 100 000.

Osim toga zna se kakva klijentela kupuje alfe. S obzirom kako se alfe voze, održavanje ide u drugi plan, jer ako imaju para za gazit auto i iskorištavat tu sportsku prednost i time rasipat benzin, e onda bome imaju i za održavanje jer si inaćče n bi dopustili uopće taj luksus da kupe auto kod kojeg se uopće plaća gušt po većoj cijeni od ostalih koji zadovoljavaju osnovnu funkciju auta. Alfe nikad ama baš nikad ne predstavljaju neku ekonomsku korisnost u odnosu na konkurenciju. Alfe uopće nisu stvorene da se na njima štedi kao uostalom niti jedan auto koji koketira sa sportom. Jer zna se da je to skup sport.<br><hr><font face="Courier"></font>

INTERCEPTOR
30-06-2004, 22:00
Ne kažem da je to generalno bagatela, nego jednostavno ne vidim zašto bi to bilo puno za auto tog kalibra. Kladim se da toyota i honda više naplaćuju svoje dijelove iako su jeftinje.

A to što je kod tebe skupo, to onda ne vrijedi samo za alfu nego za sve.

mc
30-06-2004, 22:48
Evo, u medjuvremenu je opet nekoliko "najzagrizenijih" izvuklo 147 1,6/120 ks kao nadauto u toj klasi. Pa njega po ubrzanju dere Civic sa samo 110 ks iz iste litraze! Pa kako je moguce takvo nesto? Frikovi, okrenite se malo oko sebe.

I opet ponavljam, da se netko ne bi uvrijedio, Alfe su odlicni auti, ali nemojte pretjerivati. I dosta je vise nametanja nekakvih kompleksa manje vrijednosti ostalim markama - ovdje ima mladih ljudi koji bi mogli nasjesti na pricu... :smile25: <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Gimme fuel
Gimme fire

Fresh
01-07-2004, 07:59
INCP
''Tog toliko opjevanog fokija sam ja vozio i auto NE LEŽI, ponavljam NE LEŽI NA KVADRAT u odnosu na 156. Radilo se o focus karavan 1.6 vs 156 1.6 bez ikakvih fedrera, sa 185 gumom.''

Tebi Focus ne leži, pa naravno kad ga ne znaš voziti. A da sa plastikusima od Michelina ne drži cestu to je istina (ako je guma bila 185, to je serijska i u 90 % slučajeva je Michelin)

Focus NE LEŽI, ako zbog ičega cijenim tog Forda onda je to ležanje, i zato mi ne seri da auto ne leži, i usporedba na 156 koja je jedno 15 cm niža i xy kila lakša. Stvarno ti je usporedba na visini.

Ova cijela rasprava mi je imaginarna, koliko me vi god uvjeravali da je Alfa ''sportska'' marka to se meni taj auto više gadi.

Prvenstveno zbog dizajna, koji po mom ukusu nema ništa muškog agresivnog u sebi, sve neke ženkaste nedefinirane zaobljene linije, pa kako čujem kočnice su u kurcu, mjenjač zna zapinjati, o potrošnji ulja već i ptice na grani pjevaju.

I šta bi sad mene trebalo privući tom autu.

A i biser za kraj - karavanska izvedba 156 ima osnovnim obujmom manji prtljažnik od sedan verzije.

To samo Alfa može napraviti - tu vam skidam kapu za takvu glupost.

Ako se već furate na ''sportivo'' onda druge pustite da rade karavane za ono čemu su namjenjeni.

piquet
01-07-2004, 08:03
mc ti si pametan dečko. čemu stalno guranje od 0-100 km/h?

fresh, a šta te privuklo focusu?
opjevani problemi sa autom i serviserima?

Fresh
01-07-2004, 08:09
Šta me privuklo Focusu.

Ponavljam po stoti put.

Prostor i samo prostor mi je prvo na ljestvici kod bilo kojeg auta.

Šta mi vrijede ubrzanja, niske potrošnje, nebulozna ležanja ako se ja u autu ne osjećam ugodno, volan mi zapinje za koljeno, glava mi rošti po krovu, izvodim akrobacije prilikom ulaska i izlaska...

Ležanje sam otrkio kao jedan veliki plus tijekom korištenja.

A auto kakav je takav je, koliko sam već ispilo na njega zbog raznih popravak i bahatih servisera ××××ga, da sam to znao prije kupovine možda bi tražio dalje, ali opet bi prostor bio na prvom mjestu, tu kompromisa nema.

Mario Haas
01-07-2004, 08:11
Vidi ovo, C-max sa personaliziranim tablicama Koeln - Mario Haas :smile06:

Cezy
01-07-2004, 09:45
Focus NE LEŽI, ako zbog icega cijenim tog Forda onda je to ležanje, i zato mi ne seri da auto ne leži, i usporedba na 156 koja je jedno 15 cm niža i xy kila lakša. Stvarno ti je usporedba na visini.

Ova cijela rasprava mi je imaginarna, koliko me vi god uvjeravali da je Alfa ''sportska'' marka to se meni taj auto više gadi.

POTPISUJEM!!

:)

TRANS AM
01-07-2004, 10:07
"Istina je ipak surova, alfa nema top sportašpana razini impreze, evo 8, M-a, S, AMG itd.

Al bit će uskoro, 1 je dovoljan da alfa pokaže da može. A najavljeno ih je puno više."

CEP jel' to ona s GM V8 motorom i zadnjim pogonom?<br><hr><font color="blue">I\'m to old for this shit!</font>

INTERCEPTOR
01-07-2004, 10:14
mc, koliko puta treba reći da je civic lakši i da alfa mjeri ubrzanje s 2 osobe i 20 kg. Koliko puta?

Osim toga taj civic nije nešto. Od civica je samo type R neki pojam, drugo prosjek. Uglađeni motorčeki prosječne snage, električni servo, diskutabilno ležanje :smile17:

mc
01-07-2004, 10:24
Alfa 147 - 1200 kg
Civic 1192-1253 kg
To su sluzbeni podatci - o cemu ti pricas? Tocno i da nabacis neke kile koje fale Civicu, opet sigurno ne bi bio losiji jer ima dovoljnu prednost. A ti na sve to kazes kako je taj motor ugladjen, bla, bla, bla... I jos Civic ima manje konja. Diskutabilno lezanje? A mjenjac, a kocnice? Di je tu ta nevjerojatna Alfina prednost? Jel vidis koliko ga drobite na pamet?!?<br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Gimme fuel
Gimme fire

INTERCEPTOR
01-07-2004, 10:34
Fresh, ja sam rekao d ane leži u odnosu na 156, a ako ne leži u odnosu na 156 onda ne leži ni u odnosu na 147.

Jel svi hvalitte kako je taj focus najbolji u ležanju? Sad je problem što je visok???? Mislim sad 156 bolje leži jer je niža :smile12: Valjate gluposti. Znači focus je visok i zbog toga lošije leži,pa onda pobijate sami sebe kad govorite da leži najbolje jer ipak 156 leži bolje. Opet ponavaljam 147 i 156 potpuno jednaki auti po voznim osobinama. Mehanika slična jaaako, isto kao 145/155.
Pa čisto me zaboli kako leži i zbog čega lošije leži, činjenica je da ne leži kao što se priča. Lžei dobro kad se usporedi s golfovm i sličnim autima,
A što se tiče mjenjača i kočnica. Kočnice su loše možda u usporedbi s BMW-om, al i ne i sa ostalima. A kad se kaže d amjenjač nije savršen to ne znači da je najlošiji od svih na tržištu.

I alfa 156 se opremala 185 guom i michellin energyem. Doduše ova je imal 185 i goodyear nct neki drek koji ne vredi pol kurca.-

Kad alfisti neto priznaju onda se to omah preuveličacva, ja kažem mjenjač nije savršen, odmah je mjenjač ××××××.

I ovdje se naraspravlja o prostoru, potrošnji i sličnim glupostima. Pogledajte naslov teme. :smile17:

Kad se ustanovi da je alfa bolja tu i tu, onda se odmah potže mali bunker, visoka potrošnja, bla bla bla. Sve se vrti u krug.

INTERCEPTOR
01-07-2004, 10:38
Da mc diskutabilno ležanje. Nađi mi temeljiti test ciciva gdje mu s ene zamjera ležanje. Ako je type R auto to ne znači da to vrijedi za svaki civic.

Kočnice i mjenjač su OK na civicu, al električni servo nema šta tražit pored alfinog volana.

Ubrzanje, čak i da su iste težine rekoh kako alfa mjeri ubrzanje. 2 osobe + 20 kg, tako ne mjere svi!

Motor je uglađen to je činjenica, što se tiče sporta korak unatrag u odnosu na stari 1.6 iz prethodnog civica. Nema onaj karakterističan šus.

Osim toga jesam li rekao da samo honda i bmw može parirati alfi po tom pitanju?

INTERCEPTOR
01-07-2004, 10:40
Ti pričaš u najmanju ruku kao da civic predstavlja cijelu kompaktnu klasu.

mc
01-07-2004, 10:50
Civic je samo primjer koji ti moze pokazati da po kriteriju motora, mjenjaca i kocnica moze nadmasiti 147 za koju bi vi svi odmah dali ruku u vatru da je kralj performansi u toj klasi. Ja ti samo hocu pokazati da obicni modeli Alfi nisu neki svemir za ostatak... ;) <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Gimme fuel
Gimme fire

Fresh
01-07-2004, 10:50
Ovdje SE raspravlja o prostranosti, jer da bi netko mogao uživati u sportskom autu u njemu se treba udobno smjestiti.

INTERCEPTOR
01-07-2004, 10:55
Max. brzina (km/h) 195
Ubrzanje (s): 0-100 km/h
(2 osobe+20kg) 10,6
Ubrzanje (s): 0-1000 m
(2 osobe+20kg) 31,8

Brzina
Maksimalna brzina (km/h) 187
Ubrzanje 0-100 km/h (sec) 9,9

OK jednako su teški više manje, al opet ostaje pitanje kako honda mjeri ubrzanje i šta se dešava nakon 100 jer ubrzanje do 100 ništa ne pokazuje, jer ne mora značiti da je prednot i dalje.

Evo vidiš honda ima manju maximalnu.

civic promjerxhod 75x90 - izrazito dugohodan motor što pogoduje uglađenosti i elastičnosti
ima više Nm od alfe, snagu razvija na 5600 rpm.

Dok je twin spark sve suprotno, moment je manji, snaga je postavljena na 6200, motor je izrazito kratkog hoda 82x75.65. što pogoduje snazi u gornjem režimu. Ne znam dal danas postoji ikoji sličan 1.6 litraš sa tako velikim provrtom i kratkim hodom.

INTERCEPTOR
01-07-2004, 11:02
Fresh alfa zadopvoljava kriterije prostranosti prosječnog evropljanina. a to je čovjek od svojih 170-180 cm. :) ;)

To bi značilo da masu sportaša nije sport jer nisu prostrani, dapače skučeni su.

mc civic je jedan, tko još to može osim njega. Ja sam rekao tko može parirati alfi => bmw i honda, moram 100 puta
ponoviti.

I civic je daleko od toga da je nadmašio 147, jer koliko on ima bolje ubrzanje do 100 (ako ima jer honda ne navodi kako mjeri ubrzanje) toliko onda možda 147 bolje vuče nakon 100 i ima veću maximalnu. Koliko on ima možda bolji mjenjač toliko ona bolje leži. A još ostane na strani alfe direktan hidraulički servo koji civic nema.

A i kočnice su na alfi veće. Civic ima napred 262 mm diskove, a alfa 284 ventilirane. ;) Tako da ne vjerujem da je civic toliko značajnije bolji po tom pitanju.

I još ostaje karakteristika motora koju sam prethodno opisao.

mc
01-07-2004, 11:04
E bas dobro da si napisao ovo sto si napisao, jer bi se dalo zakljuciti da Civic ima i krace proracunate brzine (sigurno nisu duzi od Alfinih), a netko je par stranica nazad pisao kako Alfa opet tu prednjaci. Jel vidis da se drugi omalovazavaju na pamet?!? :smile07: <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Gimme fuel
Gimme fire

Cezy
01-07-2004, 11:08
Majko mila di se ovaj gasi???

Kazes Cep Alfa je teska pa je zato sporija,ali ipak je sport.
Ako je auto tezi onda je manje sportski.
Nemres bit kasica prasica i imat neke super sportske osobine.

CIVIC 1,6 110cv
Civic 2.0 150cv

Imaju prosjecne motore

A Alfa 1,6 105cv
1,6 120cv
2.0 150cv

Je nonplus ultra te klase.

Drugi isto mjere sa 2 osobe + prtljaga.Ali ne svi to stima.I tu postoje norme,a ne da svako mjeri kak se njemu da.

Fakt je taj da je Civic 2.0 ,Fosuc st170 2.0 RAZARAJU 147 2.0
Ocemo zavoje,nizbrdicu,uzbrdicu,autobahni ili Nurburgring,alfa je u pusingu.
Slicno je i sa 1600 motorima.
Civiic ju dere a sad i BMW 1. I to kroz cijelu paletu.Koji dolazi sa 50-50 RWD-om i najfinijim GETRAG diffom.

INTERCEPTOR
A po čemu to zaključuješ? Po većoj maksimalnoj? Ne mora značiti, alfa ima 10 ks više i to se osjeti na višim brzinama.

Ja imam prijenosne omejre alfe, daj od civica pa ćemo usporediti. Rekoh netko može imati nešto sportskije, al onda nema ostalo i itd.

Koshpa
2 piquet:A sta ima Alfa osim GTA modela koji nisu ni do koljena Sti modelima?! :smile12:

Fresh
01-07-2004, 11:09
''Fresh alfa zadopvoljava kriterije prostranosti prosječnog evropljanina. a to je čovjek od svojih 170-180 cm.''

Misliš prosječnog talijana, visokog metar žilet.

I onda da se ja sa svojih vanstanardnih 197 cm vozim u kojem sportskom autu.

INTERCEPTOR
01-07-2004, 11:14
Daj cezy molim te, ti si tako uvjeren da je alfa najlošija jer ti je valjda nepojmljivo da jedna tako mala firma može napravit dobar auto.

ST 170 ju dere što je normalno, al civic 2,0 150 ks ne znam baš da je toliki pušing.

Izgleda da alfa nije teža, netko je stalno tupio da je type R perolak sa 1100 kg, pa sam mislio i da je običan civic toliko. al nije.

meni stavgrno nisu jasne neke stavri, ZAR JE UBRZANJE OD 0-100 KM/H JEDINI POKAZATELJ KOLIKO JE NEKI AUTO SPORTSKI I KOLIKO NEKI AUTO PERE OSTALOG. LJUDI AUTO JE SKLOP I NE MOŽE FUNKCIONIRATI SAMO OD UBRZANJA, DAPAČE OD UBRZANJA JE VAŽNIJE LEŽANJE AKO ĆEMO TAKO.

Mi pričamo o 1.6 motoru, a ne o 2,0 motoru, i tu je 110 ks prosjek, a 120 već nije. 2,0 u hondi već ima drugačije karakteristike oN se lijepo razvrtava.

Fresh
01-07-2004, 11:17
INTCP, nisi mi odgovorio u koju Sportsku Alfu se ja mogu udobno smjestiti da istražim tu njenu ''sportsku'' osobnost.

mc
01-07-2004, 11:19
Nemam prijenosne omjere Civica, pa ne mozemo konkretno usporediti. Ali ako ima bolje ubrzanje s manje konja i manju maksimalnu, dalo bi se nesto izvesti iz toga. :)
Ne kazem da je Civic nekaj jako posebno, ali se nema apsolutno kaj sramiti kraj 147.
Cak i moja penzionerska Corolla ima izmjereno 10,2 do stotke...
:o <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Gimme fuel
Gimme fire

INTERCEPTOR
01-07-2004, 11:19
Fresh koliki postotak ljudi je visok skoro dva m?

Zaista ako je svima vama ubrzanje i to još do 100 :smile25: jedini faktor ocjene onda se nema više o čemu raspravkljti. Nevjerovatno, al znate kako se vi ponašate, evo ovako, ala ima dvostruka ramena, nema veze drugi mogu bolje i s mcphersonom, alfa ima nezavisan mcpherson, nema veze drugi mogu bolje s npr. polukrutom. Alfa ima 2,2 hidro servo, nema veze drugi mogu bolje s 3,5 električnim. Alfa ima 120 ks kratkohodan vrtljiv motor, nema veze sportskiji može bit i 110 ks dugohodni eleastičnjak, alfa ima veće diskove, nema veze drugi imaju bolje i sa 265 mm. Alfa ima loš mjenjač jer 33 iam loše sinhrone, a civic ima odlična mjenjač jer s2000 i tye R imaju vrhunke mjenjače itd.

Cezy
01-07-2004, 11:22
Oprosti di sam ja napisao da je Alfa najlosija??
Znas i sam da je ja volim jednako kao i ti,mozda cak i vise,jel je nemam pa mi je zelja za tim jos veca.Ali za razliku od tebe ja volim sve dobre automobile.Pa cak i taj hebenoi ford je radio aute kakve AR npr. nikad nece.Sve i jednu marku ja respektiram,sve i jednu marka koja je nesto ostvarila u motorsportu i koja ima neke fora modele ja volim. Ti ne vidis dalje od Alfe i zato ces to prometalo vozit cijeli zivot.

Zasto je normalno da je st 170 brzi???
A CIVIC je brzi,i ja nigdje nisam spomenuo ubrzanje,procitaj moj post jos jednom,pogotovo ovaj dio.

Fakt je taj da je Civic 2.0 ,Fosuc st170 2.0 RAZARAJU 147 2.0
Ocemo zavoje,nizbrdicu,uzbrdicu,autobahni ili Nurburgring,alfa je u pusingu.
Slicno je i sa 1600 motorima.
Civiic ju dere a sad i BMW 1. I to kroz cijelu paletu.Koji dolazi sa 50-50 RWD-om i najfinijim GETRAG diffom.

INTERCEPTOR
01-07-2004, 11:22
mc rekoh da i 147 ima izmjereno 9,7 do stotke ako ćemo o mjerenjima.

Fresh u nijednu, al što hoćeš reći da npr. honda s2000 nije sportska jer je skučena - JAAAko skučena. :smile12:

Dr. Strangelove
01-07-2004, 11:23
Ljudi kaj se zamarate oko ukusa... pa o tom se nemre raspravljat... :smile16:

...svako ima svoje ukuse, mišljenja i preferencije...

...Možda bi trebalo u Klaiću pogledat definiciju "sportski auto", pa od tuda krenut u rasprave... :))

Fresh
01-07-2004, 11:23
INTCP

Znači ja se nemam pravo voziti u sportskom autu, e pa onda ću srat po njima dok god netko ne napravi mjesta za dvometraša.

Dr. Strangelove
01-07-2004, 11:24
Fresh za tebe je jedan M5 ili nešto iz AMG-ove štale...

Fresh
01-07-2004, 11:25
Točno za mene je S2000 kanta, jer koliko ona god lijepo izgledala, imala dobre performanse meni one ništa ne znače ako sjednem u kabriolet kojem gledam preko šajbe.

Cezy
01-07-2004, 11:26
Walter Röhl iance 2x prvak svijeta u rally-u i trenutno tvornicki vozac porschea je visok 2m. Dakle u Porschu ima platza,samo to nije talijanski auto dakle ne valja.To je nabrijana buba,kako su alfisti rekli i nema sta trazit pored super sportske GTA I GTV.

INTERCEPTOR
01-07-2004, 11:30
Zašto ej normalno cezy? Zato jer ima 170ks, eto zato i svaka im čast. Taj motor je možda bolji od twin sparka, al meni on i dalje ostje draži.

Ne znam koliko kg ima st 1770 al običan focus je lakši od 147 zar ne. Tako da vjerujem da je st 170 težak negdje ko 147 2,0. A ubrzanje od 8,2s koliko mu tvornica deklarira i nije nešto s obzirom na snagu kako bi se iz tvojih tvrdnji dalo zaključiti? Ne? Jer ako je onda, e bome onda je i 9,2 koliko ima 147 sa 150 ks. Jer sekunda više sa 20 ks manje je sasvim logično i normalno.

I po čemu ti znaš da je civic brži???? Ja se ne bih kladio u to. Pa i da je pa šta 1 od 20 konkurenata, big deal.

INTERCEPTOR
01-07-2004, 11:33
Fresh pa šta da ti mi sad radimo??? Ne možeš osposravati sportske aute zato jer si ti visok.

Cezy ja nikad nisam rekao da je porsche nabrijana buba, i da bolji je od alfe, al je isto toliko dvratniji, konkretno boxter vs gtv, pogotovo iz ptičje perspektive. 993 je savršenstvo, al onaj s jaje na oko svjetlima je komatičan na kvadrat. Ovaj novi iz nekih kuteva izgleda OK, al osnovne liniej su mu daleko od idealnih kakve je imao 993.

TRANS AM
01-07-2004, 11:34
Jebate, kak' se ovi alfisti prave blesavi kad im se spomene bliska budućnost njihove omiljene sportive GTA u vidu General Motorsovog V8 motora i zadnjeg pogona. Bez toga, dragi moji alfisti od sportive nema ni s ili u prijevodu 0 bodova. <br><hr><font color="blue">I\'m to old for this shit!</font>

mc
01-07-2004, 11:34
Interceptor, za 147 je sluzbena brojka 10,6 - drugo me ne interesira. :) <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Gimme fuel
Gimme fire

INTERCEPTOR
01-07-2004, 11:35
Al 2 osobe + 20kg, ne mjere svi tako.

INTERCEPTOR
01-07-2004, 11:39
I opet postoji i nakon 100, koliko puta neki auto koji je sporiji do 100 kasnije opere ovog koji je brži do 100. Osim toga šta ti je do 100 u današnjim autima koji idu preko 200, ono poslije se ne računa ili? Omjeri nisu isto posloženi u svakom autu tako da optimalan rezultat posloženoti ne može doći do utjecaja samo do 100. Npr. u nekom autu u 2. postigneš 100, a u nekom moraš šaltat 3. malo prije 100 i normalno da će ovaj prvi prije možda doći do 100, al i ne mora, al do 120 možda neće jer će onda on morati šaltati treću, a ovaj drugi je već prešaltao prije 100 i piči dalje.

TRANS AM
01-07-2004, 11:41
Ma i bez tih 20 kila i bez dvije osobe u autu (može samo kanarinac za volanom), 147 s 1.6 motorom je običan kompakt lijepog izgleda i to je sve dragi moji alfisti, sviđalo se to vama ili ne. <br><hr><font color="blue">I\'m to old for this shit!</font>

mc
01-07-2004, 11:42
Sve stima, ali ne raspolazem tim podatcima. Svejedno ne vjerujem ni da tu ima nekih dramaticnih preokreta... :smile24: <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Gimme fuel
Gimme fire

INTERCEPTOR
01-07-2004, 11:43
Trans am, ta priča GM V8 je dosta stara i neprovjerena i više se spominje od maseratija V8 koji je predstavljen u Breri i 8C Competizione. I to se čini kao puno logičnija solucija.

Ipajk alfa će dobiti nove GM eletron blokove za V6 motore i opremat će ih svojom tehnologijom. Omjer veličine i snage će jaako varirati u nekom GM-u i alfi iako imaju motor iste večine.

Fresh
01-07-2004, 11:43
Hvala Cezy na informacijama, znači sad moram početi šdejeti za Porschea jer mi susedi Talijani ne mogu napraviti dovoljno prostran auto :( <br><hr>

Cezy
01-07-2004, 11:46
U ASPERNU kod Becha je opel otvorio novu tvornicu 6-gear getriba.A na otvaranju je bio i generalni direktor ALFE.Sigurno je slucajno zalutao tamo. :smile06: :smile06: :smile06:

Nema nista od Getrag-a ili ZF-a,OPEL inside!! :smile06: :smile06:

INTERCEPTOR
01-07-2004, 11:46
Trans am , pa tko kaže da nije ×××× vas, al i velika većina ostalih je još više to što tvrdiš.

Ne kužim, šta bi početak ponude tebao počinjati sa 150 ks??????

A kad netko radi gradska govna od 60 ks, monovolumene, obiteljske lažđe, ××××kto kabriolete, onda je to OK. Alfa ne smije ni početni model imati od 105 ks u kompaktnoj ili 120 ks u srednjoj klasi.

NE KUŽIM.

INTERCEPTOR
01-07-2004, 11:47
Cezy sad ga kenjaš. 1 getriba u JTD 175 ks ne znači niš.

TRANS AM
01-07-2004, 11:51
Kak' god bilo, bilo je krajnje vrijeme za V8, ak' Alfa misli imati pravi sportski auto u svojoj gami. Još kad bi stavili zadnji pogon :smile20: kak' stvari stoje puno je vjerojatniji 4x4. Mislim, pogon je odličan, ali meni je to za pipice. Pogon otraga je za prave sportaše. <br><hr><font color="blue">I\'m to old for this shit!</font>

TRANS AM
01-07-2004, 11:55
Cep

Je, upravo tak'! Onaj tko se fura na sport, mora taj sport i dati. Drugi se bar ne furaju na sport. Žišku kaj ti pokušavam reći? <br><hr><font color="blue">I\'m to old for this shit!</font>

piquet
01-07-2004, 12:02
ljudi zastranili ste do kraja.
brera zadnji pogon 500ks i šta ja imam od toga. nisam fudbaler i nemam niti ću vrlo vjerojatno ikad imati novce za to. nemam ni za gta.

slijedeće kada je ta alfa 1.6 takvo ×××××× recite koji auto bi uzeli s 1.6 motorom. ja bi alfu.
156 1,6 sa sportpack na ubrzanju poderao mx-5 miatu. mislim da je to dobar znak.

mc
01-07-2004, 12:08
Kao prvo, nitko ne kaze da je Alfa kao marka, niti 147 kao model, niti taj njen 1,6 ××××××, nego da nije neko cudo prirode.

Mislim da sam ja rekao za koji bi se motor odlucio. Em ide bolje, puno manje trosi i daleko je kvalitetniji/pouzdaniji... :) <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Gimme fuel
Gimme fire

piquet
01-07-2004, 12:10
i baš me zanima kakve šlape dobiš sa civicom 1,6 sport?

mc
01-07-2004, 12:13
195/60-15 s najobicnijom opremom. Na Alfi je 185/65-15.<br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Gimme fuel
Gimme fire

piquet
01-07-2004, 12:19
ako misliš da si mi odgovorio na pitanje, nisi.

Brock
01-07-2004, 12:23
Čuj... meni se čini da ti zadnjih par dana uzimaš po pola Viagre... a? :))

TRANS AM
01-07-2004, 12:25
Dobro, kaj još da ti i nacrta?<br><hr><font color="blue">I\'m to old for this shit!</font>

TRANS AM
01-07-2004, 12:26
Brock :smile06: :smile06: :smile06: <br><hr><font color="blue">I\'m to old for this shit!</font>

Cezy
01-07-2004, 12:32
Cep sa jednom getribom se pocinje,sad su otvorili novu tvornicu,a nebi se cudio kad bi 157 imala dve ili 3 ili sve opelove getribe.

A mogli bi uzeti i 2.0 turbo i 3.0 V6 diesel od istog. ;)

TRANS AM
01-07-2004, 12:41
... a onda slijedi dioba platformi. Astra i 147, Vectra i 156 ... ;) <br><hr><font color="blue">I\'m to old for this shit!</font>

piquet
01-07-2004, 12:42
da 100% će uzeti isuzuovo 3,0 smeće pored svojih jtd.

Cezy
01-07-2004, 13:25
Fala nebesima da je jtd najbolji i najsportskiji diesel u univerzumu. :smile15:

TRANS AM
01-07-2004, 13:34
... da pa i šire :smile06: :smile06: :smile06:

Disel i sport? Turbo smiješno! <br><hr><font color="blue">I\'m to old for this shit!</font>

piquet
01-07-2004, 13:37
ja uzimam multijet protiv tebe sa trans amom do dubrovnika. mislim ako ti pumpe nisu prerijetko raspoređene! :)) :smile06:

INTERCEPTOR
01-07-2004, 13:39
Ako 157 bude imala sve opelove getribe ja osobno ću radit na tome da 157 ne dođe u dvorište. Isto vrijedi za motore, ovjese i sl. :smile18:

Trans Am, od kuda ti te gluposti sa vectrinom platformom? Pstoje dvije platforme u te veličin eu GM-u epsylon i premum,. Sad se ne mogu trenutno sjetiti koja je koja, uglavnom jedna od njih se još nigdje ne ugrađuje i ta koja se nigdje ne ugrađuje će bit u 157. Što ne znači apsolutno ništa jer n aplatformu će ići alfin ovjes, ako ne bude išao onda su kretenčine teške i od onda će za mene postojati samo polovne alfe.

Cezy
01-07-2004, 13:42
Nego koliko konja daju taj SPORTSKI design i SPORTSKI zvuk??

I jos nesto Nelsone,na koju foru je limuzina stopedesest brza od MX5??

Vise teziste,losija aerodinamika,FWD,kw/kg omjer hm?? Moram provjerit ali mislim da Alfa nema kaj trazit.

INTERCEPTOR
01-07-2004, 13:43
cezy ma daj reci na koju foru će alfa uzimati duge opelove getribe koje su prilagođene sasvim drugom načinu vožanje i sparivati ih sa visokoturažnim vrtljivim mašinama, E neke stvari ne idu skupa ni piod razno, a ko ih spari mora biti neki propali injžinjer. Kod diesela je sasvim druga priča jer oni imaju sličan način rada kod svih firmi, tako da je tu moguće sparivanje kod svih JTD-a. Al JTD me ne tangira ni 5%.

Al spariti mjenjač s ecoteca sa twin sparkom mora biti čista utopija. Uostalom mislim da bi im se povećali troškovi proizvodnje jer treba razvijat nove getribe pošto ecotec i twin spark nemaju veze s vezom.

piquet
iskustveno.
ja sjedio na suvozačkom u mazdi.

a i neki dan mi nije uspjela miatica pobjeći u malom rotoru.

Cezy
Tako je CEp,tu jednu platformu ce dati Alfi,onda ce vidit di su slabe tocke,to ispravit i dati ih Saab-u i Opel-u,najboljim markama u koncernu. :smile16: :smile06: :smile06:

mc
01-07-2004, 13:44
Interceptore, a zasto ne bi taj ovjes mogao biti bolji od sadasnjeg Alfinog? Kaj samo Alfa moze napraviti nesto dobro? Nevjerojatno... :smile12: <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Gimme fuel
Gimme fire

TRANS AM
01-07-2004, 13:46
Cep, podhebavam ;)

Nelsone, na čemu si ti to? Kaj god da je, nije dobro. Nikak' nije dobro. Tema je sport, a ne potrošnja. Žišku? <br><hr><font color="blue">I\'m to old for this shit!</font>

mc
01-07-2004, 13:46
Joj daj Piquet, ta iskustva su totalno nemjerodavna. Sjeti se Clia Sport neki dan i Clia 1,6 i 206 S16 prije par tjedana - kakvi bi se zakljucci dali izvesti iz toga? Nikakvi... :smile14: <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Gimme fuel
Gimme fire

INTERCEPTOR
01-07-2004, 13:49
Joj mc, zato jer vectra ima mcpherson i multilink koji su podešeni na udobnu vožnju, kužiš??? Eto zato ××××ga pas, A dvostruka ramema i mcpherson s onakvim setupom i tvrdoćom to šiju. joooj pa bio je usporedni test vectre i 165, kaže lik da vectri ni sportski ovjes ni 18 cola ne pomaže da drži korak sa 156 bez ikakvog sport paketa i polubalonkama :smile17:

Sad ispada da ni taj ovjes alfi ne pomaže jer mekana šlapa od vectre može bolje.

:smile17: :smile17: :smile17: <br><hr><font face="Courier"></font>

INTERCEPTOR
01-07-2004, 13:51
Cezy, ma nek im daju slobodno, al neće dobiti i alfin ovjes, nek i razvijaju svoj udobni prosjek kojemu ni 18 cola ne pomaže :smile06:

mc
01-07-2004, 13:53
Dobro, to je sadasnjost. Kako ti znas da oni ne mogu napraviti ovjes koji ce biti izvrstan?<br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Gimme fuel
Gimme fire

INTERCEPTOR
01-07-2004, 13:56
Hm pa pitanje je žele li napraviti. Jedna vectra nije auto kojoj treba takav ovjes i koji će joj davati neke pluseve u prodaji. Tako da se opel neće zamarati s tim. Oni naprave neki jeftilen od ovjesa koji zauzima malo prostora i natrpaju ga elektronikom. <br><hr><font face="Courier"></font>

Cezy
01-07-2004, 14:04
Nego da sad sve fino poredamo.

147.

Pakleno brza,zahvaljujuci sportskom dizajnu.1,6 sa 5-10cv vise od konkurencie,ali sa losijom normom ispuha je nesto naj sto je svijet automobila ikada vidio.Gente Motori je izmjerio 9,7 i to se racuna,a ne nekakavi tvornicki podaci.
Tako da je to najbrzi auto u klasi 1600,ako se slucajno nade brzi,EEEE onda nije sve u ubrzanju i mi koji smatramo da auto mora biti jak da bi bio sportski smo na nivou osnovne skole.

156
Naj kompakt sa repom.Udobnija od Citroena C5,a opet tvrda da drzi zavoje bolje od PROSTRANIJIH konkurenata.Uz to jos dolaze super mala potrosnja i jeftino odrzavanje.Himalaja sporta je GTA model.Sa strasnim ovjesom laganim motorom koji visi preko prednje osovine.Sve to bez spere sa FWD-om postavlja nove standarde u gradnji sportskih automobila,te cemo takve "izrode" vidit vrlo brzo na razno raznim Ferrari-ima,Tvr-ima,Lotusima.

Sigurnost je vrhunska.Najnoviji auto iz palete ima jedvita jada 3 TRI zvjezdice na crash testu.Ne zelim uopce znati kako bi prosle 10 godina stare GTV/Spider.

:) :)

Hondo
01-07-2004, 14:06
Dečki, baš ste ga zapizdili! :))
Ja bi se na temu ovjesa samo kratko osvrnuo na onu temu sporta oko koje ste se dosta natezali.
Dobar ovjes je kompliciran (pogotovo zadnji) i zauzima dosta mjesta zbog čega trpi prtljažnik. Alfa će prije izabrati dobar stražnji ovjes na uštrb prostora u prtljažniku, jer taj ovjes pruža vozaču bolje ponašanje u vožnji i zato se za Alfu može reći da je 'sportska'.
S druge strane, recimo Opel će izabrati jednostavnije i jeftinije rješenje koje je na cesti malo lošije, ali dozvoljava znatno veći prtljažnik što je kupcu Opela važnije. Zbog toga Opel nije 'sportska' marka.
Po meni takve stvari čine razliku između nečega sportskoga i nečega malo manje sportskoga. ×××ך ubrzanje i golu snagu, ako je auto totalno nevozan. Sportski auto znači da je cijeli 'paket' na razini, a ne samo motor.
Eto, toliko od mene na ovu temu.
Veseli i zdravi bili, Lipički studenac pili! Živjeli!!!<br><hr><font color="red">HONDA IN HEART, GTA IN GARAGE</font>

mc
01-07-2004, 14:08
Crno, ali... :smile23: :smile24: :smile25: <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Gimme fuel
Gimme fire

mc
01-07-2004, 14:11
Hondo, to je to. Samo sto meni zbir paketa u dosta slucajeva ispada podjednak - negdje plus, negdje minusi i eto nas tu negdje... :) <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Gimme fuel
Gimme fire

Cezy
01-07-2004, 14:22
Slazem se Hondo!! :)

Isto tako je meni RWD i 6 cilindarski 2.0 iz Lexus-a is200 puno veci sport nego 156 2.0 sa popreko ugeadenim motorom,Fwd-om,etc..

Generalno je 156 ispred tih mondea,Vectra,passata. Ali kolika je ta prednost???

Dali se to uopce osjeti??

Dali ja sa 156-ticom mogu prismrdit dobro raspolozenom vozacu Passata V6 TDI??

Sve je to tu negdje,a ovo rasprava nam je bezveze.Jel evo sad kad izidem van,morat cu se vozit max. 80kmh,usprkos zivahnih diesel power 136cv-a.I ako imas sporta,u praksi ga tesko iskoristis.Onda rade veci gepek,nego mrak zadnji ovjes cije prednosti cu moci iskoristi 1 godisnje na 20 min. Tako razmislja prosjek. Ja nisam u toj grupi. :)

piquet
01-07-2004, 14:27
a koliko puta ćeš iskoristiti gepek od 500 litara?
ja sam ga imao i full iskoristio možda 3-4 puta u 2 godine.
90% kilometraže je napravio prazan.

piquet
01-07-2004, 14:27
i može se on jebati sa passatom.

Cezy
01-07-2004, 14:28
Dakle vjerujes u moje vozacke kvalitete!? :smile15: :)) :)

boki
01-07-2004, 14:32
Alfa jest sportska marka, i draga mi je ta marka, ali ja bi opet :

147 1.6 vs Civic(3 vrata) 1.6 Sport = Civic

147 vs BMW 1 = BMW 1
156 vs lexus is ili BMW 3 = BMW 3 ili Lexus is
:))

boki
01-07-2004, 14:37
Alfa mora biti : Opel and GM free, mora imati zadnji pogon, transaxle, v6 masinu sa minimalno 200 KS i agresivan/sportski/lijep dizajn.

Zasad ima samo agresivan/sportski/lijep dizajn:))

kad bude imala sve sta ja trazim od alfe, odmah bi je kupio, a do tada uvijek dajem prednost BMW i Hondi iako Volim Alfu, ali Alfa mora biti Alfa :))

Fresh
01-07-2004, 14:52
''a koliko puta ćeš iskoristiti gepek od 500 litara?''

Jako često.

Ja imam 500 litara, u biti nemam jer unutra konstantno stoji subwoofer i kolica za dijete, znači već sam izgubio cca 200 litara.

Ostatak se napuni u prosjeku jednom tjedno prilikom odlaska u šoping.

A tek kad krenem na more ili samo vikend na moru - pored navedenog (bicikl, sklopivi kinderbed, milion igrački, dve putne torbe samo za malu, paket pelena) nekad i subwoofer mora van.
<br><hr>

Mike456
01-07-2004, 16:04
ma Alfe su bezvezni auti, krntije :))

B
01-07-2004, 16:20
kao prvo, sta se uvijek vadite na proslost?? Gledaj stvari kakve su sada, kakva je Alfa?? nikakva, fura na sport, a sport joj je samo u proslosti.
Honda je svjetlosnim godinama ispred Alfe i radi bolje, kvalitetnije aute koji nude vise za svoj novac. Alfa 156 GTA je smijesno auto , 250 KS i FWD + trajnost = ××××× od auta. za puno manje love covjek moze kupit Subaru Impreza WRX koja je bolja u svakom pogledu. Sad ce opet neki od vas pricati o ljepoti , dizajnu, ma meni nove Alfe izgledaju ×××××sto, i ako je neko ×××××× da daje samo pare na dizajn i sportski duh koji je samo u proslosti onda nek izvoli. Ali nemojte srati po Hondi i drugim markama, jer su oni svi ispred Alfe u svemu i rade bolje automobile. Malo respekta za Hondu , BMW i ostale marke koje su ispred alfe molim !!!!!!!!

OS FIAT>>>
01-07-2004, 17:33
"Alfa 156 GTA je smijesno auto"

Iz koje si ti pripizdine ispao?Smjesno auto? :)) Cim sam to procitao bilo mi je dosta. ;)

doc
01-07-2004, 18:47
Slažem sa sa Hondo u potpunosti.

Mc, ajde ti si bar naveo jednog konkurenta 147 1.6. Ali u globalu i sam znas da je civic 1.6 ipak manje sportski auto od 147. Izgled, unutrasnjost, ovjes, volan, maks. brzina su na stranici Alfe. Jedina ocigledna prednost Honde je ubrzanje do 100. Kad bi se samo po ubrzanju mjerili koji je auto veci sportas onda bi se valjda svi divili Thali 1.4 16v.
Vjerujem da je 120 vec 147 ispred Civic, ili barem podjednaka.

Imas jos kojeg konkurenta koji nudi vise sporta u kompaktnoj klasi do 1.6? Nemoj mi sad samo Corollu spominjati, jer za nju vrijedi isto sto i za civic. :))

alfa099
01-07-2004, 18:48
...Golf! :smile14:

alfa099
01-07-2004, 18:49
Audi A3! :smile19:
BMW 316 compact! :smile16:
...oćeš dalje? :))

OS FIAT>>>
01-07-2004, 18:52
BMW 316 ima 1.9 motor te bi ga trebalo usporedjivati sa 147 1.8 ili 2.0.
Mislim da ipak nema sanse. ;)

doc
01-07-2004, 18:54
A3 1.6 je ipak malo prespor, a i pošto čaki i u njemackom časopisu puši od 147, sve je rečeno!

316 compact, to se uopce prodaje kod nas? :)) Ajde, o tome bi se dalo raspravljati, mada on u ponudi nema motor od 1600 ccm.

Golf... :smile15: :smile17: :smile15:

OS FIAT>>>
01-07-2004, 18:58
Meni se Golf V sve vise svidja.Vidio sam do sada par primjeraka sa troja vrata, atraktivnim bojama i original alu felgama.Steta jedino sto ga kod nas prati image znamo vec kakvog auta. :( :))

boki
01-07-2004, 18:59
zato ima Minija koji kolje 147 u zavojima i u performansima, a plus sad BMW ima seriju 1 :)) :)) :))

boki
01-07-2004, 19:02
meni je Golf odvratan, i to nije zato sto je to "" Golf"" nego to mi se auto nimalo nesvidja.

jeste li vi zaboravili mazdu 3, isto sportski kompakt, moze se mjeriti sa 147 upopitanju voznih osobina, necemo o dizajnu, jer je to stvar ukusa.
Focus je i dalje najbolji u klasi po voznim osobinama, jos kad dodje novi :))
ali ipak mislim da ce serija 1 tu biti glavni. :))

OS FIAT>>>
01-07-2004, 19:03
Volio bi vidjeti Minija protiv GTA. :smile16:

boki
01-07-2004, 19:05
volio bi i ja vidjeti 147 GTA protiv Focusa RS ili Type R :smile16: , i onda na stazi :)) :))

OS FIAT>>>
01-07-2004, 19:06
Ne sumnjam u kvalitete serie 1, ali dizajn je meni ocajan.Od naprijed taj auto izgleda nekako blesavo i bezizrazajno.Gdje je nestala ona BMW-ovska tipicna agresivna njuska?Svi sadasnji BMW-i izgledaju prepitomo od naprijed.Cak su i E46 "pripitomili" ovim zadnjim redizajnom. :(

boki
01-07-2004, 19:08
OS, meni se svi novi BMW-ovi svidjaju, imaju mocan, agresivan dizajn pun karaktera i zrace brzinu, a serija 1, vidio sam je uzivo, puno bolje izgleda uzivo nego na slici.

OS FIAT>>>
01-07-2004, 19:09
Da kupujem i biram izmedju ta tri auta znam da bi izabrao Alfu.Najbrutalnije izgleda i to mi je bitnije od za mene nebitnih razlika u sekundama izmedju tih automobila. ;)

boki
01-07-2004, 19:11
ja kad bi birao u toj klasi, kupio bi ili Hondu Civic Type R ili novu BMW 1 seriju, a sto se tice kompakta inace, najradjije bi jednog crnog Mini Coopera :smile20:

OS FIAT>>>
01-07-2004, 19:12
××××ga, meni se vecina danasnjih BMW-a ne svidja.Meni je bila zlatna era BMW-a od sredine 90-tih do dolaska onog nesretnika Banglea.Sva sreca pa je otisao i nadam se da ce nova petica, sedmica vratiti dozu agresivnosti iz proslosti.Tko radi na dizajnu nove trice?

alfa099
01-07-2004, 19:13
...Mazdu 3 1.6 ne spominjite ako ju niste vozili!
...g.n.o.j...
...a Seat?
...ma ima auti, nije sve Alfa 147...
A opet, volim kak se svi upinju popljuvat Alfu pa spominju BMW, Hondu, Subaru, a od tih auti imaju samo poster na zidu! :smile19:

boki
01-07-2004, 19:16
OS, ja sam fan BMW, ali moram priznati, i meni je trebalo vremena da se naviknem na novi BMW-dizajn, ali sto sam nove modele sve cesce vidjao, sto su mi se vise i vise svidjali, sad mi se stvarno svi modeli svidjaju.

doc
01-07-2004, 19:16
Pa ima ok kompakta, ali u klasi do 1.6 koja je najprodavnija kod kompakta niti jedan u globalu ne nudi tolko sporta ko 147.

Za tu mazdu 3 se ne mogu nacuditi gdje su nestale dimenzije. Skoro 4.5 metra dužine, a gepek jedva od 300 litara. Jos citam u Auto+ da iza ipak fali malo prosotra za noge...

boki
01-07-2004, 19:19
alfa×××, kako mozes reci da je mazda 3 gnoj??? ;) , pa nemoj tako, a sto se tice Seata, sta fali jednom leonu Topsportu sa 180 KS??? sta mu fali???
ja volim Alfu, jesu sportske, ali nisu naj u svojoj klasi, daleko od toga, jedino sta ih razlikuje od vecine drugih auta je dizajn, ali sto se tice drugih stvari, nisu nista vise nego prosjek u svojim klasama.