Pogledaj cijelu verziju : TOYOTA CLUB
Gle Girro, nitko ne tvrdi da je taj motor u tom autu spektakl, nego da je jedan jako pristojan motor. Nisam probao, ali svugdje ljudi od profesije pisu i govore isto. Svi koji su ga probali voziti, osim Piqueta naravno, kazu da im se jako svidja (cak i Sule koji ne voli Toyotu i nema razloga podilaziti). I sad ti meni reci da bespotrebno skacem na Piquetovo pljuvanje.
I molim te da ovaj put zaobidjemo usporedbu s Alfama... :)) <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Arrested for Driving While Blind</font>
Bmw Touring
15-09-2004, 11:34
a kad smo vec kod "××××××" ja nikad nisam(a ni mc) rekao za nekog Fiata ili Alfu da je,ajmo redom: ruzna,propali abortus,lezi kao Lada,ne ide s mjesta itd itd...
Eto toliko od mene :) ;)
Ma hajde, vjerojatno zato kaj se noga i harmonika ne čuju kilometar uokolo pa nemreš proć kroz selo a da to svi znaju...znam ja koja je brija, svi bi imali razglase u autima pa ako nema pet milijuna decibela nije dobar zvuk...jesus
seljačino. to je sve što ti imam reči.
mislim da do sada nisam nikoga verbalno vrijeđao ali ti si prevršio.
BMW ti ionako nisi fan Toyote nego BMW-a tak da te nisam uzeo u usporedbu.<br><hr><font color="red">Capo di cotlovina * * * * * * * * *</font>
Bmw Touring
15-09-2004, 11:40
Ma sve ok Girrari :)
Nego evo vidis sta se desi iz zajebancije :(
2. ja napišem kakav je meni auto i onda mi ××××te kako su u auto časopisima napisali drugačije a sve su to inače ritobrisi. odlučite se. pun ××××× mi je tih "stručnih" tekstova gdje se nabrajaju tehnički podaci i mišljenje o autu je ne od autora teksta nego kako bi auto doživio neki 43godišnjak zaposlen sa dvoje male djece.
gdje sam ja u komentaru spominjao alfu?
ja sam taj auto doživio tako i ne uspoređujem sve aute sa m3ojkama i slične gluposti.
mislim da sam napisao i pozitivne stvari i to ne smeta.
daj mi reci mc kada si ti nešto pozitivno napisao o alfi?
Jezus, smirite strasti momci - nismo u ratu... :)) <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Arrested for Driving While Blind</font>
Piquet, ovo sto si napisao u zadnjem postu je velika nepravda prema meni. Nek ti Girro kaze da se ja sam ne opravdavam... :smile19: <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Arrested for Driving While Blind</font>
Ah da. I Suletu se svidjela...
znam na šta pucaš. ali mene zanima svačije mišljenje.
bilo tko da je vozio bilo šta me zanima.
a ne auto ima 50/50 i zadnji pogon i to je nonplusultra.
i rasprave o autima koji nitko nikada nije vozio niti neće.
da voziš renault logana zanimalo bi me tvoje mišljenje. a ne generalna ×××××× koja čitam u auto časopisima.
Piquet, daj mi onda argument prema kojem je HiFi u Avensisu jako loš...znaš to napisat, a kad ja isprovociran reagiram na tako frapantno netočnu izjavu i iz nje mogu izvući jedini logični zaključak a taj je da je jedini kriterij dobrog zvuka samo taj kako druka bas prema van onda se vrijeđaš...nisam uopće rekao da TI slušaš harmoniku i da se tako ponašaš ("nemreš" je upotrijebljen u općenitom smislu) ali previše sam vidio takvih (koji se tako voze i po Tkalči što jednostavno kao rođeni Zagrepčan ne mogu tolerirati)...
e pa onda možeš i mene shvatiti kao rođenog zagrepčana da reagiram na tvoj post o harmonikama.
peace.
:) Peace (nema adekvatnog smajlića, BTW)
Gle sto nadjoh... :)) <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Born to Grill</font>
Bmw Touring
25-10-2004, 10:37
ode mene neko zajebaje,i to na veliko :))
gdje je sad nestala ona tema sta je otvorio fresh da je nestala toyota tema????
Fresh odlog.
25-10-2004, 10:44
BMW, sorry, kriv sam, primi moje isprike
ali, u biti nema ali.
Ipak ima ali
Smatram da ne mogu moderatori biti ljudi koji su na forumu par sati dnevno.
Mora postojati neki softverski ili bilo kakav drugi kompjuterski sustav koji može onemogućiti dotičnog da radi ×××××rije.
Ti kao moderator možeš mu biti samo ispomoć, a ne glavni i odgovorni za red na forumu.
Tema nije bila namjenjena da ikoga uvrijedim, jer sam sa svim moderatorima ok, bar mislim. Sa trojicom njih se skoro svaki petak i vidim, a tebe još nisam stigao upoznat iako prema pričanjima forumaša sam čuo samo najbolje o tebi.
Kako čujem u međuvremenu je dotična tema izbrisana, ali ipak sam dužan dati ispriku i odgovor pa ću isto objaviti na drugoj temi.
Gledao sam neki dan ponovno Fast & Furious. Pocetak filma - glavni lik za dlaku gubi trku u svojoj Toyoti MR2, a buduci da ju je klao preko svake granice, iz haube suklja obilje dima. Buduci da se kladio u auto, prilazi mu pobjednik i kaze nesto u stilu: "...auto ide samnom, ali ga prije toga moram dati svojim mehanicarima da zamijene "piston rings" koje si skurio...". Ah te Toyotine karike... :smile06: :smile06: :smile06: <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Born to Grill</font>
Ovo nije tema za koju je Fresh rekao da je obrisana. Ovo je stara Toyota tema, a obrisana se zvala "Toyota Forum"... :smile19: <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Born to Grill</font>
Fresh odlog.
25-10-2004, 10:57
Evo sad se našao pametnjaković... ;)
Dečki, ne shvaćajte me ozbiljno, ne znam koji mi je k..... danas
Bmw Touring
25-10-2004, 11:03
Freshinjo ma nema beda sve u redu.
Izgleda da nas je ovaj kreten svih iznervirao.
Isprike primljene a ja se ispricavam i tebi jer sam malo glupo reagirao.
Znam da nisi nista lose mislio :) :)
eh da je samo danas ? :smile12: :( :smile25:
rs turbo
25-10-2004, 11:16
:smile25:
Šta ne kažeš, mc...ja par mjeseci živim u zabludi da je gorivo skurilo karike, al sam se sad sjetio da sam 2 godine gonj'o Rollu preko svake granice...samo da ne saznaju ovi u servisu... :smile07:
Sutim ko riba.
Nego, ima u istom filmu i scena u kojoj "Slavko i Mirko" operu Ferraria u Toyoti Supri... :)) <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Born to Grill</font>
ovo necemo erase, bikoz ju ar veri najs gaj, mc, mytbyte, xan22to i toyota kao marka
ju ar de best :)
Bmw Touring
25-10-2004, 16:01
ma bas si dobar!
evo srce mi se slama!
ah :smile15:
Bora Lee
25-10-2004, 16:07
so sorry for bmw club :( :( :( :(
ali
alferi su u smeče :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06:
di su sad digići? :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06:
Pa kako da ne opere Ferrari: 765 HP single turbo... :smile20:
Evo ga:http://store1.yimg.com/I/supra_1816_2198833
Sporovi: Zagrepčanin kupio "Nissan patrol" kojemu je u tri godine triput promijenjen motor
Tvrtku tužio zbog prijevare jer čak 10 mjeseci čeka drugi auto
Autor IVAN PANDŽIĆ
Kad kupite veliko terensko vozilo vrijedno 400 tisuća kuna, najmanje što očekujete jest da mu se zbog neispravnosti u tri godine tri puta mijenja motor, brave na svih pet vrata, kočnice, sva četiri kotača, remeni, cilindar... A na kraju u ovlaštenom servisu ustvrde da je vozilo neispravno i da se ne može popraviti!
Velika blamaža
Upravo to dogodilo se Draženu Rzouneku iz Zagreba nakon kupnje luksuznog automobila "nissan patrol wagon". Budući da je vozilo na posljednjem servisu ostavljeno u jamstvenom roku, nakon konačne dijagnoze Rzouneku je obećano da će dobiti novi automobil. Od toga obećanja prošlo je osam mjeseci, stari "nissan patrol" trenutačno je u Sloveniji, a novoga nema. Kako je moguće da ugledna svjetska tvrtka dopusti sebi takvu blamažu?
Išli smo glavom kroz zid kako bismo pomogli Rzouneku. Iako se vozilo može popraviti, napisana je potvrda da popravak nije moguć kako bi Rzounek dobio novo vozilo. Njegovo je vozilo izvezeno u Sloveniju, odakle je i dostavljeno, i sada stoji popravljeno. Unatoč tomu, osigurali smo novo vozilo jer su se kvarovi događali u jamstvenom roku. Međutim, problem je u tome što je Rzounek vozilo kupio s pomoću braniteljske povlastice. Da bismo uvezli novo vozilo u Hrvatsku, potrebno je platiti carinu, a on to ne želi objašnjava Biserka Frkač iz službe za odnose sa strankama Nissan Renaulta Hrvatska i dodaje da su imali velikih problema s dokumentacijom jer su se u međuvremenu spojili Nissan i Renault.Nije jasno je li Rzounek u deset mjeseci otkako je "nissan patrol" ostavio u servisu imao zamjensko vozilo. On tvrdi da nije, a B
1. ovo je stara vijest za ovaj forum
2. kakve veze to ima s Toyota Clubom?
:smile12: <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Born to Grill</font>
fergazer
26-10-2004, 09:57
Ej cijenjeni narode, izbrisan je onaj moj crveni <FONT COLOR="red">Toyota</FONT>club!!
Je. Ali je ova tema opstala nekoliko napada i time na jos jedan nacin dokazala nepoderivost Toyote... :smile25: :smile25: :smile25: <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Born to Grill</font>
Parafraza na Mr. Dartha Vadera, Fergi:
"I'm altering the Forum! Pray I don't alter it any further!"
Ukratko, budimo sretni da i ova tema ne nestane...
BTW i novom Golfu je otpala kvaka i spigalo se podvozje...a mene je sram reći koliko sam puta nasjeo na ovjes, drmusao se po najgorim kamenjarima i kresnuo u rinzol...i podvozju ništa...samo da to ne saznaju ovi iz servisa...shit happens to everyone...i Nissanu i VW-u i Toyoti, premda Toyoti brojčano najmanje... ;) <br><hr><font face="Impact" color="red">NE ubija brzina, već nepredviđeno zaustavljanje!!!</font>
Vidjeh danas Rav 4 kako "guzi" šlep službu!
Eto vam! :smile06:
Zamisli cuda... :smile06: :smile06: :smile06: <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Born to Grill</font>
gledatelj
27-10-2004, 10:10
Hocu kupiti novu Toyotu Corollu. Hocu li pozaliti?
fergazer
27-10-2004, 10:35
Da da, al opet nisu fora izbrisat moj forum, baš je lijepo krenuo... :smile08: :smile08:
Ej narode dajte pogledajte cijene dodatne opreme na Njemačkim stranicama od Yarisa recimo. Tam alu felge kostaju najviše 220 eura i to 16 colne. 14 cola kosta nekih 140 eura.
Pa necu tu iz <FONT COLOR="red">principa</FONT> kupovat felge mamu im lihvarsku!!! Tu koštaju 1700 kuna!<br><hr>
Šule,
hoćeš reći kako RAV-4 pokušava prestići šlep službu jer ovi idu puno presporo za njega... :smile15:
Bmw Touring
27-10-2004, 17:03
pokusava al ne uspjeva :smile25:
Stilo_16
27-10-2004, 17:08
Posjetite www.astuning.com ako vas zanima auto tuning. :smile20:
Nema nikaj za Corollu na tom siteu...
Pazite ovo:
http://superstreetonline.com/featuredvehicles/130_0312_ae86_02_z.jpg
Toyota Trueno AE86 alias Corolla GTS iz 1985 - legendarni drifter za male novce... :smile20:
drugmirko
28-10-2004, 18:37
myt, ovo će te sigurno obradovat: prema L'autojournalovoj anketi za auto godine vodi Toyota Prius s 47,31% ispred Modusa s 37,93% i C4 s pišlivih 11.26% :)
http://rally.racing-live.com/photos/2004/sainz2/diapo_020.jpg
čujem da toyote odlično bočno leže! :smile06:
drugmirko
29-10-2004, 14:51
aha, ali očigledno samo s desne strane :smile06: .<br><hr>
ali spremna za daljnu utrku-Toyota durability. :smile07:
Alo ekipa!
Kakva su vaša iskustva sa prodajnim centrom toyota čondić-kadmenović u Solinu?
Naime kupujem ovih dana yarisa 1.3, 5 vrata,oprema luna,vjerojatno japansko crvene boje.
drugmirko
31-10-2004, 19:59
myt, pazi ovo TOYOTA ŠINOBUS :smile06: :
http://www.autoindex.org/images/news/953/norm_5_orig.jpg
http://www.autoindex.org/images/news/953/norm_6_orig.jpg
http://www.toyota.co.jp/en/expo_2005/imts_fchv/image/imts_fchv_01_03-02.jpg
http://china5.nikkeibp.co.jp/china/img_data/040820toy.jpg
Prvih 10 tkm se okrenulo na cajgeru moje Rolle bez ikakve zamjerke - fala ti mala... :)) <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Born to Grill</font>
Ovo je tek predigra... :smile06: <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Born to Grill</font>
Samo da nebude gang bang... :))
Čestitke na jubileju, mc...
Družemirko, ja sam htio dati svoj glas Priusu u Autoblic (Autobild) izboru auta godine, samo da uspijem izvojevati pobjedu nad ljenošću i pošaljem kupon...BTW, ja bih stavio C4 ispred Modusa, jer ovaj fakat ne donosi ništa novoga (Renaultov razlomljeni dizajn više nije novost)...
Da se ZET opskrbi ovakvim šinobusima odmah bih prodao Corollu i na posao išao njime...<br><hr><font face="Impact" color="red">NE ubija brzina, već nepredviđeno zaustavljanje!!!</font>
Nadam se da se mogu prikljucit ovom klubu, pošto i sam uskoro postajem sretni vlasnik toyote yaris :smile06:
Sta nas je vise, to smo jaci :smile25: :smile25:
Cestitam na pametnom izboru... :smile15: <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Born to Grill</font>
Šta ti bi sa avatarom!??! :smile18:
Neki novi klinci su sada aktualni, pa sam ga promijenio... :smile06: <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Born to Grill</font>
Jeli tko od vas zna sta se desava sa toyotinim forumom :( Naime vec duze vrimena nije u funkciji, ne znam jeli se tko interesirao
Interesirali smo se ali bez ikakvih rezultata. :( <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Born to Grill</font>
f-toyota4
05-11-2004, 00:13
a sto je na forumu bilo pljuvanja po toyotama da se ugasio ili?
Pise da je u tijeku odrzavanje. I tako vec nekoliko mjeseci. Moguce da je stvarno tako jer je i slovenski forum u istom stanju... :smile24: <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Born to Grill</font>
f-toyota4
05-11-2004, 00:25
pa dobro,možemo ovdje raspravljati o prednostima i manama..šteta časan se ovako kasno uključio..
f-toyota4
05-11-2004, 00:35
inače mislim da su toyote najbolje..kao i ostali japanci,iako me servisi malo ljute,sve u svemu super su i opet ću uzeti japanca
pa takve trebamo u gardi, pozdrav svim ljubiteljima HONDE i ostalih Japanskih automarki.
Pozdrav ljubiteljima "malih zutih" uz ratni poklic "Nikad nije kasno!!!"... :))
Ja sam tek nabavio svoju prvu Toyotu, pa ce sigurno biti vremena za diskusiju.<br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Born to Grill</font>
f-toyota4
05-11-2004, 12:51
imao san(moj stari) par hondi,civic 1,6 130KS 91god (zvijer) i nedavno CR-V..pa što se tiče hondi,mogu reći SAMO NAJBOLJE bez iakkve iznimke!
A sada već skoro 2 godine vozim corollu i baš je odlična. Prije 2 dana san sjedio kod frenda u novoj 307-ici. Svaka čast njima u peugeotu,na dizajnu,ali auto je kategoriju i pol ispod corolle. vidi se akko dijelovi priliježu,izrada..vidi se da je to auto-konfekcija..a ne auto umjetnost kao u japanaca..nadan se da se nitko nije uvrijedio.
Jedno pitanje za sve toyota eksperte-
mogu li staviti neko drugo ulkje umjesto castrol txt 5w40? npr mobil 1 0w30-40 ili shell helix ultra? će izmjena biti teška ako je napravim sam? pogledao san malo u motor,i filter je lagano nedostupan...a o žaruljicama da i ne govorim :)
Uffff, nemojmo pretjerivati. Ja sam isto zadovoljan sa svojom Corollom, ali joj se moze pronaci i prednosti i nedostataka u odnosu na konkurenciju. No, da se mogu vratiti u 04/2004, opet bi isto odabrao - nadam se da necu promijeniti misljenje.
Ulje - pretpostavljam da zelis usparati na ulju i radu, jer inace ne vidim smisao. Inace, u servisima su poceli stavljati i Valvolin ulje, tako da ni oni nisu vise strogo dosljedni Castrolu. Ako vec mijenjas marku, nastoj postivati propisanu gradaciju - tu se ja ne bi previse usudio eksperimentirati. :) <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Born to Grill</font>
f-toyota4
05-11-2004, 15:29
u istom danu sam sjedio u 307 i golfu5,i očigledno je da je 307 puno ispod golfa po izradi,kvaliteti..
da se ja mogu vratiti,99% bi opet uzeo corollu..možda bi malo razmislio o 147 jtd,jer mi je predivna,ali mislim da bi požalio..kvaliteta ispred svega. Imaš ovu novu redizajniranu liniju corolle ili staru?
I mislio san staviti 5w40..samo neznam koje..shell helix ultra je navodno izvrstan..malo je skuplji(cca 90kn/litra) od castrol txt 5w40(60kn litra)..ne želim ušparati na ulju nego želim NAJBOLJE..ako takvo postoji :smile08:
Imam staru liniju Corolle:
http://img107.exs.cx/img107/4618/Corolla-Makarska011copy.jpg
Shell Helix Ultra sam stavljao u Twinga i bio sam zadovoljan koliko se to moze osjetiti - rad nezagrijanog motora u zimi i sl. Ako gradacija odgovara, mislim da nema bojazni...<br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Born to Grill</font>
Osama mc :smile06: Svaka cast, toyota ti odlicno izgleda.Vidim da nema ni trunke prljavstine na njoj.Ali kako se branis od pticjih bombi, jeli imas ugrađen kakav PZO top ? ;)
Bmw Touring
05-11-2004, 18:32
CAPO ti si iz Splita jel?
Kojim gorivom napajate vase japanske zvijeri :smile10: ? Nadam se da ce se i slika mog crvenog yarisa pojavit na ovom forumu iduci tjedan :)) Naime trebam jos s bankom obavit potpis za kredit kod javnog biljeznika?
Jeli zna neko zasto se ta solemnizacija kod javnog biljeznika toliko puno placa :smile09: ,cca 1200 kn?
f-toyota4
05-11-2004, 23:48
u divan autić..ove felge su divne..smo 15 cola mi malo djeluju..ja san stavio onako "neoriginalne" 16-ice pa su mi u servisu prigovarali..napisali FELGE NEORIGINALNE preko cijele servisne knjižice,jadnici..a kod njih si 15-ke koštale 1500kn komad a ja san svoje platio 1000kn komad..
poslati ću ja sliku svoje zvijerčice čim je uslikam..!
koji je motor,1.4 ili 1,6? kako potrošnja?
drugmirko
06-11-2004, 12:08
mogući izgled budućeg RAW 4:
http://i1.autoworld.com.my/userimages/photoalbum/aristo01@1/3713/78F77325410.jpg
drugmirko
06-11-2004, 12:10
i kad ste već kod Corole.... što je ovo :smile10: :) :
http://www.bmh-images.com/english/photos/2004/toyota_corolla/03.jpg
f-toyota4
06-11-2004, 12:17
hmmm..ovo je meni se čini corolla caravan..sa nekim slušalisama,..valjda je provjeravaju rad srca..? čudan auto..pa takav voze oni specijalci na letećem startu na ntv..?
ajme rav4 je hmmm..čudan..trreba se naviknuti..
drugmirko
06-11-2004, 12:34
ak se ova xA-jeva unutrašnjost baš nemože dićit nečim....:
http://www.autoweek.com/files/specials/2004_sema/futurexa/images/8%20Futura%20xA.jpg
drugmirko
06-11-2004, 12:35
ovaj gepek full of goddies je za zjevnut od izneneđenja:
http://www.autoweek.com/files/specials/2004_sema/widebodytc/images/Widebody9.jpg
Je,Bmw Touring, iz Splita sam :)) Pretpostavljam da si to skuzio po onm mom upitu o Condic-Kadmenovicu
f-toyota4
07-11-2004, 01:26
je istina da su u toyote sada na servisu počeli stavljati valvoline ulja umjesto castrola?
fergazer
07-11-2004, 13:25
E da, jer se mogu uzet alu felge za Yarisa ali ne u ovlaštenom servisu (fakat pretjeruju sa cjenama, pogledajte na <A HREF="http://www.toyota.de/modellzubehoer/index.html">njemačkoj Toyoti</A> koliko tamo koštaju felge) u original dimenziji a da ti ne ×××× zbog garancije??
Ja sam to isto čuo da se Valvoline počeo stavljat u aute...<br><hr>
f-toyota4
07-11-2004, 18:28
ma da,1 felga,od 15 cola skoro 2000kn,čak i više,ali nisan siguran..i onda ih spuste na popustu na 1600 od 15 cola,a ja predivne technomagnesio 16 cola platio 1000kn komad..a napisati će t kad odeš na servis,u nalogu za rad:
" FELGE NEORIGINALNE" zadnji put sam poludio zbog toga
Ista gradacija 5w40 kao i prije castrol? Pa Valvoline je ok,to bi trebalo biti tu negdje..? ne?
ja mislin da ću staviti shell helix ultra,nadan se da neće napisati ULJE NEORIGINALNO :smile06:
fergazer
08-11-2004, 00:08
Ak ti je auto pod garancijom nebuš nikakav Shell ili Mobil ili bilo koje ulje stavio u auto jer ti pametnjakovići to neće napravit već će stavit ulje koje oni "preporučuju"...
Jesi imo iste dimenzije felge kao sto je propisano u knjizici ili ne, to mene zanima!<br><hr><font face="Courier" color="red">Set the fuel on fire</font>
Bilo je pitanja, pa da probam redom odgovoriti:
Solemnizacija - ubij me ako se sjecam. Mislim da se kod mene isto radilo o tisucu i kusur kn za kredit od 12 i nesto tisuca uraca.
U Corollu (1,6) sipam iskljucivo ESP 98 na OMV-u i za sada (6 mj i 10,5 tkm)nisam imao problema vezanih uz gorivo - kolegica je vec imala picvajz s injektorima na Fabiji staroj 7 mj i svega par tkm.
Potrosnja je jako dobra - cisti prosjek klase. Grad mi ispada izmedju 8,5 i 9,5 l, ali se ne krecem po najvecoj gradskoj guzvi. Otvorena cesta ispada izmedju 6,5 i 8,5 ovisno o tome koliko je autoputa u igri i koliko brzo se vozim. Neka normalna brzina po autoputu izmedju 140-160 pojede cca. 9,5 l.<br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Born to Grill</font>
Glede ulja - u servisu Bacic su mi rekli da su poceli stavljati i Valvoline, ali da mogu birati izmedju Castrola i Valvolinea, a da po defaultu u moj motor stavljaju Castrol.
Jel zna netko di ima za kupiti tog Castrola u litarskom pakiranju? Nisam jos morao nadolijevati, ali bi htio biti informiran za slucaj potrebe, a primijetio sam da ga bas i nema, bar ne po ovim velikim shopping centrima...<br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Born to Grill</font>
fergazer
08-11-2004, 17:04
To sam i ja primjetio, vidio sam 5W-40 TXT ali ne 5W-30 gradaciju, ima na Zagrebackoj cesti jedan velki ducan sa uljima pa mozda oni imaju, ili Tokic recimo...
Hvala osama mc na informacijama glede vrste goriva :) Ja i u svog starog yuga sam dosad livao ESP 98 na OMV-u, i skroz sam zadovoljan :))
Ma isla bi yuzina i da livas ulje iz mcdonaldsa u nju. P.S. Da taj mc ne znaci mcdonalds :smile25: :smile25:
Bmw Touring
08-11-2004, 19:36
Je,Bmw Touring, iz Splita sam Pretpostavljam da si to skuzio po onm mom upitu o Condic-Kadmenovicu
Je pa sam te zato pita.
Inace drago mi je kad je neko novi na ovom forumu a pogotovo ako je iz Splita grada. :)
f-toyota4
08-11-2004, 22:05
fergazer,ovako..originalna dimenzija kao i svim corollama mi je bila 195/60 15..ja sam u servisu htio ugraditi originalne felge sa TS modela(192KS) koje imaju dimenziju 195/60 16..međutim rekli su mi da ne može jer TSmodel ima drukčiji ovjes..onda san se odlučio za nešto najbliže tvorničkoj vrijednosti..205/50 16...auto puno bolje leže i drži cestu ko zaljepljen..sada sljedeće ću staviti 205/55 16(jeftinije i udobnije),to je točno na granici tolerancije(povećava se opseg za nekih 2,5-3%)
A tako znači,oni ne stavljaju nego samo ono što preporučaju..? Ja inače na servis odnesem svoje ulje,nosio san Castrol txt 5w40..stavili su mi ga bez prigovora..
Radio san prvi servis na 12000(umjesto 15000),sljedeći na 23000(umjesto 30000). Sata bi sam promijenio ulje na nekih 35000 i onda sljedeći put iša o opet u servis na 45000 (da se uskladim s normama).
Razmišljao sam o shell helix ultra ili mobil1 0w40? Iako oni to ne odobravaju,neće naškoditi?? Malo sam previše nadrobio..pa mi recite što mislite o svemu ovome..koliko me razumijete..hvala
:)
Ja sam isto mislio prijeci na dimenziju od TS-a ili eventualno na 205/50-16, sto iz zelje da promijenim izgled auta, sto zbog toga da mogu stavljati bolje gume koje se ne proizvode iznad visine 50-55 (GY F1 ili Proxs T1S). Na zalost, sve felge koje su mi do sada zapele za oko ne rade se u mojoj dimenziji i obrnuto, pa sam se vec lagano ohladio od te ideje.
Sto se gradacije ulja tice, moje znanje je tu tako slabo da se ne bi usudio eksperimentirati s tim. Ako je originalna gradacija 5w-30, mislim da s 0w-30 ili 5w-40 ne bi trebalo biti nikakvih problema... :) <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Born to Grill</font>
Neki dan mi žena plače, joj velika mi potrošnja. A pređe 300 km s pola rezervara. Dobro činjenica je da prva polovica uvijek duže traje, ali, ja sam nakon 300 km na rezervi.
Inače, kako se ostalima kreće potrošnja na Yarisu 1,0. Trenutna je 8,3 litre ali teške gradske vožnje (u prosjeku dnevno dva sata u gradu za kojih prijeđe cca 25 km).
Jel to po kompu ili po rucnoj racunici - kod ××××nja po gradu se to dvoje moze razlikovati... :) <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Born to Grill</font>
Prema kompu je potrošnja 7,6, prema računici 8,3.
Mislim i meni na prvi pogled djeluje puno za motor od 1.000 ccm, ali kad znam da 80 % vremena se vozi u prvoj i drugoj i krene mali milion puta, onda i ne mogu očekivati manje.
Svakako nije malo iako cujem od nekih bivsih clanova ovog foruma da Matiz trosi otprilike isto tako. Twingo je tu bio ipak malo stedljiviji (meni oko 6,5, Brocku oko 7), ali i nesto laksi, nije imao klimu itd. Ova razlika kod rucnog racunanja se moze pojaviti i uslijed razlicitog tankanja. Ja skoro uvijek tocim na istoj pumpi i primijetio sam da ako si dam truda mogu nakon automatskog izbacivanja pistolja za tankanje utociti jos jedno litru-dvije. Znaci, jednom si das truda, drugi put ne i eto ti cudnih brojki...<br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Born to Grill</font>
Ja uvijek dotočim do pune litre. Ako cajger pokazuje 35,21 ili 35,75 dotočim ga do 36. U konačnici tih 6 - 7 deci na cijeli rezervar je možda deci, dva na potrošnji.
f-toyota4
09-11-2004, 15:33
e. onda kada si toliko u gradu niti ne možeš računati potrošnju,jer dosta vremena provedeš u praznom hodu..
IMA IKOGA KO MI MOŽE DATI NEKAKAV SAVJET ZA ULJE??
''ne možeš računati potrošnju,jer dosta vremena provedeš u praznom hodu''
A bisera....
Zato se i zove gradska vožnja, jer je za pretpostaviti da ćeš puno puta morati krenuti. A da bi krenuo, treba i stati...
f-toyota4
09-11-2004, 15:41
ali onda ne računaš potrošnju po km..za gradsku,vangradsku i svaku vožnju ima normativa..kako se računa..
ne možeš izračunati gradku vožnju koja je jednaka onoj u katalogu,jer po normativu u gradkoj vožnji(govorim napamet) na i km staneš 2 puta i imaš neznam koliko vremena u praznom hodu..a ako prođeš kroz grad duljinu od 1,5 km u 30 minuta,kakvu potrošnju onda misliš računati?
Koliko je meni poznato i dok stojim auto troši (cca litru na sat). Znači ako u sat vremena pređem neku udaljenost, a u međeuvremenu sam stajo ukupno 15 min, zašto ne bi tih 2,5 deci uračuano u potrošnju.
I fakat ne znam po kojem principu se mjeri potrošnja u gradu.
f-toyota4
09-11-2004, 16:01
dobro,možeš i tako..samo ako imaš upaljenu klimu to ti može biti još 0,5-1 litra,..ima puno stavki..mislim da je nešto više od litre na sat..ovisno o motoru naravno..
Nastavak sutra, idem doma, pozdrav
Bmw Touring
09-11-2004, 17:07
e. onda kada si toliko u gradu niti ne možeš računati potrošnju,jer dosta vremena provedeš u praznom hodu..
IMA IKOGA KO MI MOŽE DATI NEKAKAV SAVJET ZA ULJE??
Pitaj pa cemo pokusat pomoc ovo u vezi ulja :)
f-toyota4
09-11-2004, 23:17
pa pitah već za ulje nekoliko puta..
zanimaju me dojmovi ostalih toyota fanova da podijele sa mnom iskustva uporabe različitih ulja,koje je najbolje itd..? :smile11:
Bmw Touring
09-11-2004, 23:22
Moja preporuka ti je Castrol.
fergazer
09-11-2004, 23:30
<I>Zvijezda</I> <B>ekstra</B> <FONT COLOR="red">DJEVIČANSKO</FONT> <I>ulje</I> !!
f-toyota4
09-11-2004, 23:33
hvala bmw..koji običan txt 5w40 ili neka egzotična serija(racing) :smile06:
u dobro je i to, i zdravo..samo meni treba za auto,a ne za salatu..ali ipak hvala
Ja sam u Bacicu pitao jel imaju Castrol RS, na sto sam dobio negativan odgovor. Kad sam pitao jel mogu donijeti svoj RS, tip me pogledao kao da sam mu predlozio ritualno zrtvovanje jaraca i silovanje mladih djevica na parkiralistu servisa. Ocito moram plesati kako oni sviraju prve tri godine dok mi vrijedi garancija, a za dalje cemo vidjeti.
Nego, daj malo podrobnije opisi kakva je razlika s 205/50-16 kotacima - tvrdoca, drzanje, udobnost, lupanje, potrosnja itd... :) <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Born to Grill</font>
Razlika?
Auto ti 10 puta bolje izgleda, pičke padaju, a ti sretan ko' prase u blatu...
Sve ostalo nije bitno. :))
:smile06:
A ako necu moci usluziti te sve silne picke, jel mogu racunati na tvoju pomoc? :smile22: <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Born to Grill</font>
Stavit ćeš 16' gumu na čeličanu od 15' ??
Pa kak bu se to kotrljalo...
<br><hr><font face="Times New Roman" color="red">\"Some guys in Formula 1… well, to me, they’re not racing drivers. They drive racing cars, that’s all. They’re doing half a job. And in that case, I wonder why they do it at all…” Gilles Villeneuve</font>
bad&blue
10-11-2004, 11:11
Može li mi netko pomoći, ja sam mislio da guma 16 ne ide na felgu 15!!!!
Pogotovo ne obratno :))
Nego kaj vi mislite o Corolli verso??
Jutros je stajala na semoforu jedna ispred mene tamno plava,pa sam se bas malo zagledao.Nije los Van-cic,ono dobar auto za obitlj,posao i sport. :)
Iako mi dizajn još nije legao ući će u izbor jednog dana.
Boljim izgledom od prethodnika, nizom cijenom uz standardno dobru opremu i kvalitetu Verso zasluzuje ulazak u najjacu konkurenciju kompaktnih monovolumena. Istina je da su i drugi proizvodjaci napravili dosta interesantne modele (C-Max, Scenic, stize Mazda 5), pa je i u toj klasi vec dosta tesko donijeti "pravu odluku".
Mene je u tom autu zasmetao dosta nesretno smjesten naslon za ruku i sarena plastika u kokpitu - ostalo je za 5.<br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Born to Grill</font>
f-toyota4
10-11-2004, 12:03
ovako..sada kada imam 205/50/16 auto mi je nešto tvrđi,držanje ceste je izvrsno,auto je puno puno upravljiviji..reže zavoje da se izrazim..
potrošnja..nisan zamjetio bilo kakvu razliku u odnosu na prijašnju dimenziju(195/60/15)..auto mi troši u prosjeku 6,7-6,8 l,a putno računalo pokazuje 6,4.. koke ne padaju ništa više nego prije,mislim da niti ne primjete razliku :smile06: inače guma je michelin pilot exalto,jako san zadovoljan osim male neudobnosti..imam ih već cca 17000,sada san ih zamijenio između osovina..
sljedeći put ću staviti 205/55/16,razmišljam o eagle F1..ako itko ima kakvu preporuku za gume,slušam..??
Ja njima na servis nosim svoje ulje,castrol txt 5w40..uzimali su ga..uz kiseli izraz lica..ali eto..
Ja imam F1 u dimenziji 195/55-15.
O gumi sve najbolje. Nakon Michelin Energy-a. Ma to se uopće ne može usporediti.
Zvuci ok. Ako ne zelim da mi ×××× zbog neoriginalne dimenzije kotaca, samo prije servisa stavim gore zimske gume na originalnim felgama i mogu se slikati... :smile07: <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Born to Grill</font>
f-toyota4
10-11-2004, 19:57
da,svaki put zapišu neoriginalni dio..tako da u slučaju nekog zajeba ili kvara mogu odšljiviti garanciju..
Sve bi to bilo super,i razumio bi njihovu "ljutnju" zbog neoriginalnog dijela,ali da barem nude nešto..i po nekoj donekle normalnoj cijeni..nego..sve felge za corollu koje imaju u ponudi su toliko ružneee(mislin da toyota mora HITNO zaposliti jednog talijana u odjelu za dizajn)
fresh>koliko ih imaš? traju dovoljno dugo?
drugmirko
10-11-2004, 20:50
evo, to je nova Toyota Rav4:
http://www.autoexpress.co.uk/picture_library/dir_34/car_portal_pic_17267.jpg
http://www.autoexpress.co.uk/picture_library/dir_34/car_portal_pic_17268.jpg
Bmw Touring
10-11-2004, 20:59
A ove maglenke u retrovizorima sluze sa one pacijente koji po bijelom danu voze s pozicijama i maglenkama.Pa mu ti malko zablendas :smile06:
drugmirko
10-11-2004, 21:06
:smile06: , ok. nije. zezam vas. to je future truck concept ali kažu, da će novi RAV imat sličan prednji djeo :) .<br><hr>
drugmirko
10-11-2004, 21:07
:smile06: :smile06: :smile06: , maglennke u retrovizorima su ludilo... :smile25: :smile25:
Te farove na retracima imaju i rally auti na Safary rally-u u keniji.
http://www.worldrally.net/pakar/95/safari95toyota.jpg
Naravno,sluze za nesto drugo!! :smile07:
f-toyota4
Imam ih tek jednu sezonu (ljetnu). Pokazale su se jako dobre pogotovo po vrućinama kad se doslovno voziš kao po tračnicama. I jako su dobre na kiši.
Već u ovo jesensko doba kad se temp. počne približavati 10-ki izgube sposobnost prijanjanja, pogotovo ako je i kolnik mokar.
f-toyota4
11-11-2004, 11:36
a tako..ja san čitao da su najbolje..
meni treba nešto za cijelu godinu..najviše za suho vrijeme,ali i za kišu..i ponakad za snijeg..jer nemam praksu stavljanja zimskih guma..
pogledati cu jos malo bridgestone s-o3pp,yokohama avs sport..i možda neki michelin..
dobar je ovaj džipić,izgleda moćno..sviđao bi se amerima svakako
F1 kao cjelogodišnju gumu nebi nikako preporučio.
Ne volim te cjelogodišnje gume, imam F1 za ljeto i trenutno Dunlop WinterSport za zimu.
f-toyota4
11-11-2004, 14:46
već 2 godine iman cjelogodišnje gume..prvo bridgestone B330,bile su odlične i sada michelin pilot exalto i ona je izvrsna..tako,za ono koliko ja vozim po snijegu ne treba mi zimska guma..a za sniejg..to mi je 7-10 dana godišnje..ipak hvala za preporuku..
drugmirko
11-11-2004, 21:46
naščo se slikica onog truck koncepta. i moram reć, da ne izgledaju slabo:
http://a332.g.akamai.net/f/332/936/12h/www.edmunds.com/pictures/VEHICLE/2006/Toyota/100392461/029559-E.jpg
http://a332.g.akamai.net/f/332/936/12h/www.edmunds.com/pictures/VEHICLE/2006/Toyota/100392461/029560-E.jpg
f-toyota4
12-11-2004, 00:25
znate onaj stražnji krovni spojler za novu corollu..onaj sport (ne elegance)
e pa cijena u servisu,zajedno s lakiranjem mu je nešto više od 2000kn..ima itko ideju di se može eventualno nabaviti nešto slično za manje love a da ne otpadne na 120km/h?
Vidio sam kako te spojlere rade u nasim tuning kucama i mogu ti reci da je u odnosu na njihove poluproizvode ovaj originalni prejeftin. :smile07: <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Born to Grill</font>
f-toyota4
12-11-2004, 13:02
želiš reći da je ovaj u toyoti dobar i jeftin? dobar svakako je..i 100% odgovara..ali nije baš jeftin 2000kn+ nije malo..nekoko mi fali otraga nešto..mislim da bi jako dobro pasao..
a original je original ipak..
Za Focusa je približno ista cijena stražnjeg spojlera kod zastupnika, Gabreka... cca 1700 kn
Ma ne, hocu reci da je 900 kn za Jurisov spojler puno u odnosu na to kako izgleda, te da originalni i nije toliko skup jer izgleda vise nego duplo bolje. :smile15: <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Born to Grill</font>
f-toyota4
12-11-2004, 15:15
a tako..nisan vidio druge..ovaj mi je divan ali mi se činio skup..fali mi nešto otraga..ovako auto izgleda nekako nedorečeno..treba mu još jedna nota sportske agresivnosti :smile09:
Vidio sam par primjeraka s takvim spojlerom i to sasvim solidno izgleda - narocito ako je model s 3 vrata.
Oprosti ako si vec napisao, ali nisam pohvatao koju ti Corollu imas. Daj pls. napisi... :) <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Born to Grill</font>
f-toyota4
12-11-2004, 15:31
imam corollu 5 vrata D4-D (jer diesel ne postoji u 3 vratnoj izvedbi) srebrnu
e pa sada bi je malo "individualizirao". a stražnji spojler mi se čini strava..pogotovo onaj sport
90 ili 116 ks? Sol oprema?<br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Born to Grill</font>
f-toyota4
12-11-2004, 15:47
sol..110ks..od nedavno je 116 ks..šteta..ali onih 5 ks mislin da nebi ni osjetio..
ča ti voziš?
1,6/110 ks benzin, 5 vrata, Supreme oprema, svijetlo plava, 04/2004. Jedina preinaka je sto mi je Polovnjaca (rijetko se javlja u zadnje vrijeme na forumu) obukla volan u kozu.<br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Born to Grill</font>
A i ja sam rijetka zvjerka u zadnje vrijeme, mc...crnčim i ne stignem pratit forum...evo me s kontrole novog (dijela) motora i kažu da je sve ok osim što sam ih upozorio da mi nešto ruži oko 2000 o/m na što je prvo bilo: "ja ne čujem ništa" a poslije: "hmm, da mislim da znam što bi moglo biti - usisna grana, i toj e poznato da se ponekad tako čuje???"... :smile09:
××××× ti te servise kako se trude izmigoljiti iz svakog problema, a na izjave tipa: "Mi nismo nista cudno primijetili.", "Znate, to vam je normalno." i sl. dobivam osip... :smile09: <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Born to Grill</font>
Rage hard!!!
Moj brand-new šef kaže da su i njega vozali dočim je napisao par emajlova u Japan i otada ima besplatne servise za svoj 20 gpdina star Trueno...
Da, to se tako radi. Ja sam imao slican incident s odredjenom tehnickom robom i svi su se pravili blesavi dok mc nije jednog dana sjeo za komp i napisao par mailova na prave korporacijske adrese. Da vidis kako su rijesili sve dok si rekao keks... :)) <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Born to Grill</font>
f-toyota4
12-11-2004, 17:54
netko se ovdje bavi oblačenjem djelova auta u kožu? ja san razmišljao da siceve obučem u kožu..to bi trebao napraviti netko stručan..još se nisam odlučio tko..u ri radi neka firma ri-tex..ali nisam siguran baš...?
meni je nešto bučilo na autu..tako naprijed kod radija...i probali su par puta to riješiti ali nikako..izludili su me..i svaki put naplatili-naravno
I napokon se pridruzih veseloj familiji toyota fanova. Preuzeo sam sinoc svoju novu yaris zvjerku :)) :)) :))
Imam jedno pitanje.Jeli po vasem misljenju potrebna izmjena ulja nakon prijeđenih 1000 km? Naime u servisu su mi rekli da je to moja odluka.Ruke su besplatno, jedino moram platit ulje, i filter pretpostavljam :smile10: :smile10:
Preporucujem ti da slijedis samo tvornicka uputstva o odrzavanju automobila(posebice o mijenjanju motornog ulja), tako sam radio i na svojoj 00'(tadasnjoj novoj Hondi) a i na novoj 04' godini, i presao sam na prijasnjem 00'accordu-150000km bez problema, ipak tvornicki tehnicki engineering zna mnogo vise od nas.
<br><hr><font color="red">HONDA - The Power of Dreams
Honda - PERFOMANCE FIRST</font>
f-toyota4
13-11-2004, 15:30
izmjena ulja nakon 1000km?
pa ovako,nov motor,koji još nije razrađen,možda se u ulju nađe koji komadić odlomljenog metala,itd..ali zato imamo filter da to pročisti..mislim da na 1000km zaista nije potrebno mijenjati ulje..ja ga mijenjam na 10-11t..malo ranije nego propisano..tek tako za svoju dušu..
sretno s yarisom,ulje donesi svoje,isto kao ča oni stavljaju,ušparat ćeš do 40 kn po litri,to je u mom slučaju..6,4 litara puta 39 kn(u servisu 99kn litra,u dućanu 61 kn litra)
fergazer
13-11-2004, 17:13
Ma kakve odlomljene čestice, nema ti tog danas, možda i ima kod nekih auta ali kod Džapanaca sigurno ne!<br><hr><font face="Courier" color="red">Set the fuel on fire</font>
f-toyota4
13-11-2004, 17:17
kada se auto prvi put pokreće,sigurno sve nije tako dobro kao nakon 10t km...
motor nije dovoljno razrađen..onio ga u tvornici gotovo savršeno obrade,ali nije to to..vjerojatno ima mikro čestica koje bi mogle izazvati probleme da nema filtra..rekao sam da mislin da nema potrebe za izmjenom ionako..slažem se japanci su dobri :)
fergazer
13-11-2004, 17:23
Brijem da ti vise nasteti autu dva tri tanka loseg goriva nego te "mikro" čestice.
Treba pitat <B>mehaničara</B>, on se kuži u to!
f-toyota4
13-11-2004, 20:24
ma filter to sredi ionako...
da je bitno rekli bi na servisu
Hvala vam na savjetima :) Jos cu razmislit,tek sam prosao oko 100 km. Znači može se donit svoje ulje, ne znam jeli tko od vas servisira u čondić-kadmenovića u Solinu?
Jedan mi je mehaničar preporučio ulje mobil 1,kaže da je vrhunsko,za klasu bolje od drugih.Kakva su vaša iskustva :smile10:
fergazer
13-11-2004, 23:30
Ma to ti je sve više manje isti <B>shit</B>, mene vec bole glava od tih "uljnih" pitanja :smile17: :smile17: ...
Pazi na viskoznost i to je to. Ja osobno preferiran Shell i Castroll.<br><hr><font face="Courier" color="red">Set the fuel on fire</font>
Hej Capo, cestitam na prinovi. Mazi ju i pazi ju od prvog dana i vjerujem da neces imati problema s tim autom. Za izmjenu ulja na 1000 km ne znam sto bi ti rekao. Ja sam na Corolli prepolovio servisni interval i promijenio ulje nakon 7500 km. Ljudi iz servisa i iz prodaje su mi savjetovali da tako i nastavim zbog loseg goriva koje po njima utjece i na svojstva ulja. Vjerojatno cu se drzati toga... <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Born to Grill</font>
Bmw Touring
13-11-2004, 23:52
CAPO cestitke!
Raspitat cu se za ovaj servis u Solinu jer jedna moja zenska vozi Yaris i cini mi se da je servisira tamo.
Zvat cu je sutra pa pitam.
Ciaos!
Nego, brine me jedna druga stvar. Jucer sam ponovno cuo horror pricu o Corolli s 1,6 motorom koja je imala slican picvajz kao i mytebyteova. Takodjer se radilo o gubitku ulja na nekih 20 tkm, te promjeni pola motora zbog kvara nastalog uslijed toga. Postoji i treca prica za koju ne znam previse detalja, ali se radi o necem slicnom. Moram priznati da ne znam sto bi mislio i vec mi padaju na pamet razne ideje da krenem u istrazivanje tih slucajeva.
U biti, vecinom slusam samo losa iskustva s tim motorom i ne bi volio da se nesto takvo i meni desi. Istini za volju, znam jednog momka koji vec duze vrijeme ima taj auto i uredno mu vadi mast na slamku i auto radi kao satic. Ako znate nekoga s takvim autom, molio bi da pitate i prenesete iskustva na forumu. Tnx...<br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">I'm bad, I'm nationwide</font>
Hej prika BMW, si mi dobar? :) <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">I'm bad, I'm nationwide</font>
Bmw Touring
13-11-2004, 23:55
Ma ne brini se ti nista samo provjeravaj ulje svako 1000 km i sve ok :)
Bmw Touring
13-11-2004, 23:58
mc prijatelju evo dobro je.
Upravo se vratio iz Njemacke.
Na repertoaru su bile "jedinice" al nadao sam se trici Touringu 330xi.
Mozda drugi put :)
Pa tako i radim - svako drugo tankanje stangica ide na pregled... :))
Drago mi je da si ok. :) <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">I'm bad, I'm nationwide</font>
Bmw Touring
14-11-2004, 00:07
E nego vidi ovo
116i crni sa klimom,el siberom,svim mogucim uredjajima i 15" alu felgama 21.400 eura.
"Neki" bi rekli pa to je "uzasno" skupo :))
Nije ni jeftino, ali ako hoces statusni simbol, onda moras i pljunuti par keka eura vise u odnosu na konkurenciju... :smile07: <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">I'm bad, I'm nationwide</font>
Bmw Touring
14-11-2004, 00:20
Ne,ne kazem ja da je jeftino al "neki" su padali u trans kad bi vidili cijenu.
Al za jedan Audi A3 moras dat isto pa cak i vise,za jednu A klasu moras dat vise itd.
Al vjeruj mi,ispred garaze je bio crni 118d sa ratkapama i to nekim lijepim ratkapama.Auto izgleda sasvim ok
f-toyota4
14-11-2004, 00:20
capo>>ma da..u toyoti ti rekli da je mobil1 bolji? je taj koji je to rekao vjerodostojan?? ja mislim da meni nebi ni uzeli mobil1 i stavili u servisu..jedino stavljaju castrol i sada od nedavno valvoline(koliko čujem)
Naravno da možeš donijeti svoje ulje,tako možeš ušparat punoo love..
mc>nije li auto klub testirao takvu corollu? ili je ona 1,4? ja mislim da će biti rijč prije o izoliranim slučajevima,mislim da si toyota ne može dopustiti takvu grešku..
osobno sam za 1,6 čuo da troši dosta od pozannika,ali o pouzdanosti i svemu drugome sve samo najbolje..
MC,sad sam se sjetio da sam i ja nedavno cuo pricu o tome.ova corolla je u vukovaru i navodno je isto tako ostala bez ulja i otiso motor,a u servisu su se isto pravili englezi.
ima jedan tatin prijatelj takvu corollu ko tvoju pa kad ga vidim bas cu ga pitat za auto !<br><hr>
Ona na hard testu je bila 1,6 koliko se sjecam.
Potrosnja? Meni je sasvim u granicama normale. Evo pouzdano znam da trosi manje od Focusa 1,6 i Mazde 3 1,6, a ima i kojeg konja vise. Meni po gradu jos nije presla 9,5, a velika vecina mjerenja mi ispada mrvicu ispod 9. Reklo bi se - prosjek...<br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">I'm bad, I'm nationwide</font>
f-toyota4
14-11-2004, 00:28
bmw1 je sada možda i najpovoljniji auto..ako zbrojite sve što dobijate za njega i po kojoj cijeni..govorin u odnosu na konkurenciju..prvensveno a3, novu a klasu..možda čak i 147..
definitivno je kvalitetan,izgleda čak super..brz je..prestižan
Ajde pitaj cdti. Ove tri price su iz Zagreba... :( <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">I'm bad, I'm nationwide</font>
f-toyota4
14-11-2004, 00:30
da,ok..ovisno naravno o načinu vožnje..možda ovaj od kojeg sam ja čuo vozi malo agresivnije..nije bitno..to s gubitkom ulja me čudi..ipak to nije nalik na toyotu..a da je to zamiječeno na većem broju auta, siguran san da bi već bilo poziva vlasnika u servis,tako da mislin da se nemaš čega bojati..
nema li corolla slab zaokretni krug..meni se čini da ima..to me jedino malo smeta.. :(
Moras priznati da je ovo ipak malo previse ponavljanja iste price - provjerit cu malo strane Toyota forume, mozda nesto iscackam.
Krug okretanja? Nisam primijetio da joj je to nedostatak - usporedit cu malo sluzbene brojke...<br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">I'm bad, I'm nationwide</font>
f-toyota4
14-11-2004, 00:39
biti će da je subjektivno
Receno-ucinjeno - postavio sam upit o problemu s 1,6 motorom na :URL=http://toyotaownersclub.com/forums/index.php?showtopic=26580:ovom:/URL: Toyota forumu... :) <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">I'm bad, I'm nationwide</font>
Eto sam danas yarisom se vozao po nevremenu,kiša i bura sa svih strana divlja, a u autu ko u knjižnici :))
Nikako da se priviknem na tišinu poslije onog bučnog yugovog motora :smile17:
Nego jedno pitanje za vas iskusne toyotaše.Koliko mi ostane goriva za vožnju sa jednom crticom na digitalnom displejom :smile10:
Na Corolli se pali lampica rezerve kada jos ima 15 litara u rezervoaru - vjerojatno je slicna politika i u Yaroslavu. Samo ti uzivaj. :) <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">I'm bad, I'm nationwide</font>
f-toyota4
14-11-2004, 22:45
ja na corolli prođem još 50-80(cca) km nakon što mi se upali lampica..i onda natankam oko 48-50 litara a rezervoar mi je 55 litara..istina imam diesela..
u ovo nevrijeme..pola rijeke je polomilo..srecom da imam garažu inače ne bih spavao ni sekunde :smile08:
Evo sto kazu kolege sa Toyota foruma po pitanju ovih ×××××rija s motorima:
1. "havent heard of that problem on this board with quite a few corolla owners, I would be very surprised if that was the case... "
2. "Hello Man,
Welcome to the forum! I spent my summer holidays in Croatia - beautiful place :)
Regarding oil consumtion - was your oil Castrol SLX? There was a serious problem with this oil and VVTi engines. The oil was causing serious damage resulting in huge oil consumption. My father experienced this problem with his Avensis 1.8 VVTi at ~40 000 km. Toyota tried to keep the case quiet and tell something about poor gasoline and stuff, but finally they replaced the engine.
Castrol SLX formula has been updated, so now AFAIK it's safe to use this oil with VVTi, however with my experience I recommend you Castrol TWS. When I bought my car (VVTLi engine) it was filled with Mobil 1. Oil consumtion was noticable, but not serious. After changing to TWS there's no oil consumption at all.
Best,
tx "<br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">I'm bad, I'm nationwide</font>
Kad na Yarisu zadnja crtica počne blinkati, ostaje ti u rezervaru 8 do 9 litara.
drugmirko
15-11-2004, 11:23
dragi poklonici Toyote, primite srdaćne čestitke za Priusovu titulu evropskog auta godine od runner up/popušlič poklonika Citroena s C4 :smile06: :smile06:
Pa tako i radim - svako drugo tankanje stangica ide na pregled
šta si kupio alfu ili mazdu rx8 kad stalno moraš kontrolirati ulje?
Samo dobra stara navika... ;) <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">I'm bad, I'm nationwide</font>
f-toyota4
15-11-2004, 12:32
ja sam isto čuo za taj slx prije da baš nije bio ok..gubio je na izravnim usporedbama sa konkurentskim uljima..
mc>ti stavljaš castrol txt softec 5w40 pretpostavljam kao i ja..? (kao i sve toyote manje više)
jednopitanje za vlasnike corolle>>ja imam već recimo od prvog dana jedan problem..sitan ali za mene golem..naime..
Prvo je pri hladnijem vremenu počela pucketati plastika kod prednjeg desnog nosača krova(kod suvozača) uz staklo..to su mi iz 3 pokušaja u servisu riješili,nakon mnogo natjeravanja
ali koliko puta su to radili malo mi se rasklimalo ili mi nešto nisu dobro pritegnuli..tako da mi sada dolazi do dodorivanja plastike tamo kod otvora za ventilaciju(onoga za sušenje vjetrobranskog stakla)
kad lupnem prstima malo prije tog otvora jasno je da nešto nije ok..na neravnim cestama(kod nas svugdje) nastaje previše buke..koja nakon 30 000km polako počinje živcirati..ako netko ima ideju kako da to riješim neka mi javi..zna li netko kako se otvara sve to naprijed..znam skinuti radio,ali to mi ništa ne pomaže jer mi je i dalje taj dio kod ventilacije nedostupan..unaprijed zahvaljujem
Ja ti na zalost ne mogu pomoci jer nemam takvih problema. Primijetio sam jedino po ljeti, kada ostavim auto negdje na suncu, da se plastika iznad radia malo rastegne i skripuce na rupama dok klima ne ohladi auto.<br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">I'm bad, I'm nationwide</font>
pojačaj radio i probaj zaboraviti.
meni pomaže!
f-toyota4
15-11-2004, 12:51
da,to radim 30 000km,ali pošto znam sve pjesme na pamet..bilo je dosta...probao sam gurati komade spužve unutra..ali par komada mi je palo u međuprostor otraga,nebi više probavao s time da mi se ne zapali nešto..!!??
a nešto ću izmisliti..
to je jedina zamjerka na toyotu. da i riknula mi je bravica paljenja(navodno je došla neispravna) inače sve drugo za 10
mc, dakle, moguće je da je ulje u kontaktu s našim gorivom promijenilo svojstva i napravilo dernek u motoru...doduše. ja sam možda trebao čekirati ulje i opaziti njegov gubitak te se javiti servisu ali nije mi to palo napamet u autu u kojem je ulje promijenjeno mjesec dana prije havarije a i bio sam na moru, pa tko bi se baktao s tim kad treba iskoristiti more i sunce do kraja ... :smile15: <br><hr><font face="Impact" color="red">NE ubija brzina, već nepredviđeno zaustavljanje!!!</font>
f-toyota4
15-11-2004, 18:42
je li itko u slobodnoj prodaji vidio
Castrol
Formula R
Synthetic 0W-40 ?
Mytbyte, po meni je izuzetno znakovito to sto su se sve ×××××rije desile neposredno nakon izmjene ulja. To moze upucivati na to da u servisima nesto kemijaju s uljem ili mozda kvaliteta Castrola toliko varira da s vremena na vrijeme netko na××××. Tko bi ga znao... :smile18: <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">I'm bad, I'm nationwide</font>
f-toyota4
16-11-2004, 15:43
pa onda idemo svi na shell ili mobil1 :smile07:
Da u servisima ne miješaju Castrol TXT sa Zvijezda jestivim biljnim uljem kako bi uštedjeli... :smile25:
f-toyota4
16-11-2004, 19:12
ili s vodom :smile08:
Evo... da malo počastim svoh prijatelja mc-a za njegovih 8000 post-ova... :)
http://www.bildilla.com/Corolla_36.jpg
http://www.bildilla.com/Corolla_35.jpg
http://www.bildilla.com/Corolla_30.jpg
:smile20:
Jao... tko kaze da da Corolla ne moze izgledati opako?!? :smile20: :smile20: :smile20:
Tnx Brock. :smile15: <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">I'm bad, I'm nationwide</font>
BTW, prilicno nelosa felga... :) <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">I'm bad, I'm nationwide</font>
Usudio bih se reci - malo ga precera... :)) <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">I'm bad, I'm nationwide</font>
Tebi treba barem 17... ;)
Da skupim hrabrosti staviti tu dimenziju, puno stvari bi se pojednostavilo... :smile15: <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">I'm bad, I'm nationwide</font>
Pa, pitaj frenda da ti odnekud isfura jedan testni/rabljeni primjerak... pa probaj... ;)
La, la, la, la, la... ne cujem te Brock, ne cujem... la, la, la, la... :smile25: <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">I'm bad, I'm nationwide</font>
http://www.delta4x4.com.ua/tuning3/Toyota%20Corolla%2002%20v2%20mit%20Tornado%20KG.jp g
:smile25:
http://tuning.fosgate.ee/catalog/images/carcept/cac_230100.jpg
http://tuning.fosgate.ee/catalog/images/carcept/cac_230200.jpg
http://tuning.fosgate.ee/catalog/images/booster/bot_toy_1002_3.jpg
http://tuning.fosgate.ee/catalog/images/booster/bot_toy_1030_1.jpg
:))
Prednji kraj je zasu... :smile17:
Nego, oni spojleri na srebrnoj su original Toyotini i dojdu 8000 kn komplet... :smile24: <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">I'm bad, I'm nationwide</font>
Ovako nešto u 17 cola bi ti leglo ko' budali šamar! :))
http://tuning.fosgate.ee/catalog/images/aez_ultra.jpg
http://tuning.fosgate.ee/catalog/images/mb_italia/011.gif
http://tuning.fosgate.ee/catalog/images/wrw_quantum_b.jpg
http://tuning.fosgate.ee/catalog/images/wrw_mantis_b.jpg
Prva i zadnja su mi najbolje. Onu prvu smo vidjeli u petak na onoj Accordici... :smile15: <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">I'm bad, I'm nationwide</font>
I kosta skoro 2k kn/kom... :smile17: <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">I'm bad, I'm nationwide</font>
Kaj velis na ovo? 699 kn u 16".
:http://www.molydon.hr/images/cjenik/felge/type-h.jpg<br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">I'm bad, I'm nationwide</font>
f-toyota4
17-11-2004, 16:20
brock>je to tvoja corolla?predivna je..ovu plavu sam vec vidio na netu..isto je super..
mogu sliku samo sa harda prebaciti na stranicu? je to problem?
Brock ti ima Twingaca, a ove Corolle je stavljao ne bi li mene potaknuo da svoju krenem malo lickati.
Inace, fotke koje imas na svom kompjuteru moras prvo staviti negdje na internet, pa onda na ovaj forum. Preporucam ti :URL=http://imageshack.us/:ovu:/URL: stranicu za upload slika. Ako ti zatreba jos kakva pomoc oko slika, pitaj...<br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">I'm bad, I'm nationwide</font>
Eto... mc ti je sve objasnio... ja sam tu samo kako bih ga nagovorio na grijeh... :))
Ova 16' za 699kn je :smile20:
Ista felga:
http://www.enzo-wheels.com/wheels/picturebase/6179.jpg<br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">I'm bad, I'm nationwide</font>
f-toyota4
17-11-2004, 17:27
ok..jer sredio sam i ja malo svoju zvijerku pa da je podijelim s vama..hvala :)
f-toyota4
17-11-2004, 17:29
da corollica se može srediti jako dobro..ova srebrna je divna..iako će biti da je jako tvrda
Da prenesem nove postove s Toyota foruma na kojemu sam pokrenuo temu o problemu kakvog je imao mytbyte s 1,6 motorom:
spwolf:
it is not really an common problem and yes it is caused by sumpor buildup on piston rings, but again it is not really common ( i should say very uncommon) and even if it does happen Toyota will cover it. I didnt hear of the problem happening on any Corolla we sold, nor it happened on our rental Corollas (3 that have gone more than 200,000 km). And hey, if it didnt happen in Mostar then I dont see why should it happen in ZG - INA should have that real Eurosuper come 2005.
I would not be worried about it, there is really nothing mechanical you should be worried about in Corolla, it is pretty nice car - we still have one with 100,000km after 1.5 yrs and you wouldnt be able to tell if it is used or not. And Toyota has by far the best warranty in Croatia - no matter what you do to it, it will be fixed under warranty...
I did hear about a lot of FSI's in new Golf V giving up after less than 1,000km though, gotta love the fuel and VW doesnt cover it at all :-).
p.s. TXT is one of the best oils you can get for your engine, it will be fine. You really dont need to change your oil sooner than 15,000 km unless you really drive in very hard conditions...
p.s.2. some changes were made to the O rings long, long, long before april 2004 (i think it was in 2002 or something) that made them more resistant to sumpor build up that hardened O rings. But again, dont worry! <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">I'm bad, I'm nationwide</font>
Twincam.GTi:
Hi guys
These are problems no one as ever heard about in England (to my knowledge). Most Toyota engines do 150,000 miles + (that would be well over 200,000km) with no problems at all that we know of.
Alot of my friends and I with our cars change our oil every 4000 miles with something like Castrol or Duckhams semi synthetic of the grade around 10w/40. Regular oil changes prelong the life of any engine. So many manufacturers claim their cars can nowadays do around 10,000mile (15,000km) between oil changes, this I think is silly; it may be ok when car is new but what about it's long term life span when is 10+ years old.
Didn't realise people in Eastern Europe were runing Toyotas, last time I was in Eastern Europe (a few years back) it was mainly Trabants, Wartburgs, Moskvichs and Volgas.
Happy motoring<br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">I'm bad, I'm nationwide</font>
Ovom drskom Twincamu sam morao pojasniti neke stvari... ;) :) <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">I'm bad, I'm nationwide</font>
A evo i nesto na temu "Toyota - gdje, sto i kako???" :))
Ok, here is how it goes.
Due to high demand for both Avenis and Corolla in Europe, even after raising production in GB, Toyota has to import 5 door hatchbacks from Japan. All possible equipment/engine 5 door Corolla combinations are produced in Japan as well as GB and mixed with GB models - they are absolutly and exactly the same.
3 door combinations are made only in GB, Sedan and Wagons are made only in Turkey, and Corolla Verso is only made in Turkey.
To see where you car was made check your vin:
JT - Japan
NM - Turkey
SB - Great Britain
VN - France (Yaris)
If the VIN says it is JT, then it is Japan - period.
As to production quality in GB - I have to say congrats to UK guys working there, I personally have noticed them to be better built than Corolla's from Japan. This is all extremly subjective area, I work at dealership and I get to open and close a lot of doors daily :-). You dont really have build quality issues in Toyota's in general, so it is not that you would notice it. Noises or some other problems are 99% due to engineering and design, not because some beer loving old chap forgot to screw something :-).
all together, UK plant is excellent and UK-only built Avensis is awesome!<br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">I'm bad, I'm nationwide</font>
f-toyota4
18-11-2004, 11:40
uu..koliko teksta si nam nabacio,umorio sam se od čitanja..
znači 5 vratne se rade i u GB i u Japanu? to stvarno nisam znao..
što se tiče ovog txt-a, zadnji put je bilo nešto za castrol slx(da nešto ne valja) jučer san ga baš prvi put vidio u dućanu i košta skoro 140kn/litra,rekao mi je prodavač da je to uz mobil1 0w40 NAJBOLJE što imaju..pitanje je dali vrijedi više nego dvostruko od txt-a..? ovaj slx je prvenstveno napravljen za vw 5 ove nove..ali da može i u corollu..
Mislim da 0w-40 mozes uliti u skoro sve zivo kaj se kotrlja jer gradacija pokriva (i nadmasuje) vecinu onoga sto je propisano. Samo je pitanje ima li smisla. :smile07: <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">I'm bad, I'm nationwide</font>
f-toyota4
18-11-2004, 11:49
da,to je pitanje..vječno
baš je ohrabrujuće čitati ovako lijepo za toyotu od kolega iz GB..nadam se da će i moja potrajati +200 000km..
čuo sam neku poluglupu priču,da je nekome zaribao auto jer je ulje bilo prerijetko pa da se prebrzo ispiralo..to zvuči malo nevjerojatno ne?
Pa i nije cudno. Ako je propisano npr. 10w-40, a ti stavis 10w-30 to ti se moze dogoditi - ako sam ja dobro shvatio tu tematiku...<br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">I'm bad, I'm nationwide</font>
Nego, jesi vidio koliko tamo ljudi vozi TS-a? Skoro da su samo takvi na tom forumu. To me malo cudi s obzirom na to da nisam cuo bas previse dobroga o tom autu, a i kod nas je relativno rijedak... :smile07: <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">I'm bad, I'm nationwide</font>
f-toyota4
18-11-2004, 12:11
u rijeci ih ima 2 ili 3...a neznam dali je loš,čuo sam da ide paklenski..ipak u odnosu na type R mij e inferioran..8,4 do 100 i 225km/h mi nije previše za 192 KS..nisam baš istražio furum,nisam imao vremena..prvom prilikom oću..da vidim pobliže kako toyota vlasnici dišu drugjde.. :) ima jedna super stranica koju ponekad pogledam.. www.tiscali.co.uk/motoring
ima super testova..i baš za TS govore ja je NAJGORI model aktualnecorolle..
Ma ja ti procitam samo onu svoju temu, ali sam uocio da ih jako puno ima taj TS. Meni je taj auto potpuno besmislen, odnosno na pola napravljen... :smile19: <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">I'm bad, I'm nationwide</font>
f-toyota4
18-11-2004, 12:22
u kojem smislu? meni je lijep,ali trebao je u prvom redu imati punoo bolje performanse..
Najveca zamjerka mi ide na ovjes koji bi trebao biti bolje prilagodjen dinamicnoj voznji. Ostalo mi je u stvari sasvim solidno, pogotovo kada u obzir uzmemo pristojnu cijenu. Ako zelis normalan auto koji je u stanju dobro povuci, sve 5, ali ako zelis nesto kao sto je Type-R, onda je TS ipak daleko od ostvarenja zelja...<br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">I'm bad, I'm nationwide</font>
f-toyota4
18-11-2004, 16:04
da,s time se slažem..iako..iz 2 ruke sam čuo da ide zaista dobro..valjda su mu međuubrzanja bolja nego što se čini ovako gledajući 0-100 i končnu brzinu..
Pa ti mc si ziva enciklopedija glede toyota :smile25: :smile25: :smile25:
Imam jedno pitanjce.Tek sam prosao oko 300 km sa svojim novim yarisom :))
Kakva bi bila optimalna voznja do prvog servisa(1000 km)? Naime ne stiscem ga preko 3000 okretaja :smile10:
drugmirko
18-11-2004, 20:18
http://www.toyota.co.jp/jp/tech/new_cars/markx/styling/exterior/img/front_01.jpg
http://www.toyota.co.jp/jp/tech/new_cars/markx/interior/interior/img/inst_01.jpg
drugmirko
18-11-2004, 20:20
novi Land Cruiser:
http://img.photobucket.com/albums/v511/Dust77/Image_10.jpg<br><hr>
f-toyota4
18-11-2004, 23:48
uuu ovaj matrix je takooo dobar!!
ja sam i svoju corollu vozio do 3000okr prvih neznam oko 2000km..i ispala mi je dobro :)
f-toyota4
19-11-2004, 00:03
evo slika..nadam se da će uspjeti..nije nešto..staviti ću bolju uskoro-http://img66.exs.cx/img66/9240/Image578.jpg:URL=null:null:/URL:
Capo, daleko sam ti ja od toga... :))
U prirucniku od Corolle 1,6 pise da prvih 1000 km treba voziti izmedju 2-4000 o/min. Ja sam svoju vozio skoro do 2000 km ne doticuci tu gornju granicu. Nadam se da ce motor to znati cijeniti. :smile24: <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">I'm bad, I'm nationwide</font>
f-toyota4
19-11-2004, 14:52
očito slika nije uspjela...
f-toyota4
20-11-2004, 00:16
pa dajte nestati će nam tema s prve stranice koliko ste ažurni.. :smile09:
da, i piše da se ne smije voziti dugo u istoj brzini..to ne razumijen zašto..?
ima li itko kakvog iskustva sa CASTROL SLX uljem? hvala i pozdrav
To da se ne smije duze voziti u istoj brzini u fazi razrade motora sam cuo i kod drugih marki, ali u malo drugacijoj formulaciji - ocito se i prijenos razradjuje, a ne samo motor... :) <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">I'm bad, I'm nationwide</font>
With all-new driver-focused hatches from Citroen, Ford, Vauxhall and VW just unleashed onto the market, the rather dull Corolla T-Sport was in danger of being outclassed. Radical action had to be taken, and Toyota hasn't been afraid to go a bit mad to steal a march on the new upstarts.
All the stops have been pulled out to inject some excitement into the ninth-generation Corolla, not only mildly adjusting the profile at the front, but also making the bodykit around eight-per-cent more aggressive. And you don't get much more radical than that. It doesn't stop there - the ride height has been slashed by 20mm, while the dampers are now a bit stiffer.
Despite such ground-breaking changes, the T-Sport still hasn't been lifted above also-ran status. There's still too much roll, the electrically assisted steering is too indirect and there's hardly any feel through any of the controls. Performance is on the lethargic side of breathless, despite a healthy 189bhp. Power may be fine, but torque isn't, with just 133lb ft on offer from a ludicrously high 6,800rpm. Hit those revs and you'll need earplugs, although it's smooth enough, even as the 8,200rpm red line approaches.
Yet the Corolla makes some sense because it'll keep working until the end of time. But thrill seekers should look elsewhere.
Richard Dredge
Fact file:
11/20
We say: It'll last forever (maybe even a bit longer), but would you really want to keep it that long?
Ocito su opet napravili samo pola posla. Ili trun preko... :smile19: <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">I'm bad, I'm nationwide</font>
"Toyota hasn't been afraid to go a bit mad"
"but also making the bodykit around eight-per-cent more aggressive"
legendarnooooooooo! :smile06: :smile06: :smile06: :smile06:
stvarno su kraljevi na tom topgearu.
Skuzio sam ja vec da te njihov auto-humor inspirira... :)) <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">I'm bad, I'm nationwide</font>
A evo i kako su nekad izgledale Corolle:
http://a332.g.akamai.net/f/332/936/12h/www.edmunds.com/media/reviews/generations/toyota.corolla/68.69.toyota.corolla.500.jpg
http://a332.g.akamai.net/f/332/936/12h/www.edmunds.com/media/reviews/generations/toyota.corolla/70.74.toyota.corolla.500.jpg
http://a332.g.akamai.net/f/332/936/12h/www.edmunds.com/media/reviews/generations/toyota.corolla/75.78.toyota.corolla.500.jpg
http://a332.g.akamai.net/f/332/936/12h/www.edmunds.com/media/reviews/generations/toyota.corolla/79.83.toyota.corolla.500.jpg
http://a332.g.akamai.net/f/332/936/12h/www.edmunds.com/media/reviews/generations/toyota.corolla/84.87.toyota.corolla.500.jpg
http://a332.g.akamai.net/f/332/936/12h/www.edmunds.com/media/reviews/generations/toyota.corolla/88.92.toyota.corolla.500.jpg
http://a332.g.akamai.net/f/332/936/12h/www.edmunds.com/media/reviews/generations/toyota.corolla/93.97.toyota.corolla.500.jpg<br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">I'm bad, I'm nationwide</font>
http://a332.g.akamai.net/f/332/936/12h/www.edmunds.com/media/reviews/generations/toyota.corolla/98.02.toyota.corolla.500.jpg
http://a332.g.akamai.net/f/332/936/12h/www.edmunds.com/media/reviews/generations/toyota.corolla/03.toyota.corolla.500.jpg<br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">I'm bad, I'm nationwide</font>
drugmirko
22-11-2004, 19:46
evo slikica Toyotinog Citroenčića :)) :
http://www.autoindex.org/images/news/856/norm_1_orig.jpg
http://www.autoindex.org/images/news/856/norm_2_orig.jpg
http://www.autoindex.org/images/news/856/norm_4_orig.jpg
drugmirko
22-11-2004, 20:24
ste već vidjeli ovaj odpizd od auta :smile25: :
http://my.reset.jp/~inu/ProductsDataBase/Products/TOYOTA/Will-Vi/Will_Vi-004.jpg
drugmirko
22-11-2004, 20:25
http://my.reset.jp/~inu/ProductsDataBase/Products/TOYOTA/Will-Vi/Will_Vi-003.jpg
drugmirko
22-11-2004, 20:25
http://my.reset.jp/~inu/ProductsDataBase/Products/TOYOTA/Will-Vi/Will_Vi-006.jpg
Dr. Strangelove
23-11-2004, 08:20
u petak sam bio kod svog limara i u radioni mu stoji Celica ili tak neki Toyotin coupe iz 1980. to još nisam vidio...totalno američki dizajn, stražnji pogon, unutrašnjost mrak, čista klasika... ima onaj još stari toyotin logo na haubi...
f-toyota4
23-11-2004, 15:17
ma kakve su ovo igračke?
bila je prije godinu-dvije u auto klubu jedna corolla...iz neke 76 godine..divna..lik je tražio djelove jer nije mogao naći..onako prozori bez vodilica..izgledala je isto baš onako američki.. :smile07:
Auuu, potpuno sam zaboravio na spwolfa sa "toyota owners club"...dečko radi u Toyotinom salonu u Mostaru i trebao sam njega uhapsiti s pitanjima i vezi mog problema...×××× te ovaj posao od kojeg više ne znam gdje mi je glava...idem ga pitat zakaj mi ruži usisna grana (ili što već) otkad si mi promijenili motor...<br><hr><font face="Impact" color="red">NE ubija brzina, već nepredviđeno zaustavljanje!!!</font>
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.