Pogledaj cijelu verziju : Pišite TURBO LIMAČU
Mehanicar
23-11-2004, 22:37
TL - centar za vozila hr. je kupio Mahu LPS 3000 - pa probaj tamo !
turbo-limac
23-11-2004, 22:50
je, pa da mi odmah upisu konjazu u knjizicu..... :) :smile06:
imas kakvu vezu tam..?
:)
Mehanicar
23-11-2004, 22:57
:smile06: :smile06:
za vezu cu se pozanimati, nesto cemo preko faxa skemijati ! :)
turbo-limac
23-11-2004, 23:03
netreba nis mukte..... sve se plati, samo mi je bitno da to nije samo dinamicki dinamometar vec da moze drzat zadani RPM s kocnicom.... a po onome sto sam vidil na sajtu cini se da moze... jesi li siguran da je 4x4..?
Limač, kolko vredi Integralka Evo III iz '91.g. u srednje tužnom stanju na kojoj je naizgled sve OK?<br><hr><font color="red">HONDA IN HEART, GTA IN GARAGE</font>
Mehanicar
23-11-2004, 23:09
si, imas clanak u autopartneru, 3 el.mag. kocnice po 274kw, dvije straga i jednu sprijeda !
s obzirom da su nam oni prvi donirali keš za formulu student, a bogami traziti cemo i valjke na par sati/dana :) , sigurno se da nesto iskemijati ! :)
Samo pri mjerenju dobro zakolenčajte auto. ;) :)) <br><hr><font color="red">HONDA IN HEART, GTA IN GARAGE</font>
turbo-limac
23-11-2004, 23:18
za mjerenje cemo povest ekipu sa sjednice SZ-a, pa kad puknemo nutra brocka, mc-ja i fresha, ima auto da stoji na valjcima ko zakopan..
inace, hondo, ne postoji EVO 3, a pogotovo ne EVO3 iz 91-ve.....
ak hoces kupit bilo kakvu integralku ili GTT-a, javi mi pa cemo zajedno ic pogledat.... :)
Kaj nema EVO III???
A kaj bi onda moglo biti iz '91.g., crveno sa bijelim orginalnim felgama, svim mogučim proširenjima i spojlerima, dva auspuha iza i 2.0 litrenim motorom.? :smile10: :) <br><hr><font color="red">HONDA IN HEART, GTA IN GARAGE</font>
neki renault sigurno!
:o :o :o
turbo-limac
23-11-2004, 23:31
91-va s dva auspuha moze biti samo 16V (ili nekakva CAT egzota s 8V cat motorom..)
.... bijele felge nisu bile nikad....
evo 1 dolazi kasne 91-ve.... EVO uvijek ima 1 auspuh, veca su prosirenja, malo drugacija hauba (grba se siri prema vjetrobranu), prosirenja straga pocinju na pocetku straznjih vratiju a ne na polovini ko kod 16V/8V... druge felge (5 rupa), druge celjusti prednjih kocnica (4 klipa), itd..... lako je provjeriti, samo pogledas dal ima 5 rupa i 3 sarafa na prednjim nosacima amortizera.....
turbo-limac
23-11-2004, 23:32
ako je to evo 3 iz oglasnika onda je to sigurno mravac u pitanju....
samo pogledas dal ima 5 rupa i 3 sarafa na prednjim nosacima amortizera.....
jebate.....pa tebe furam i kada cu si zenu ici birati....da budem ziher!
RESPECT!
:smile06: :smile06: :smile06:
turbo-limac
23-11-2004, 23:46
e pa neidem s tobom u rusiju po mladenku nema sanse..... :smile06:
gle....pa budemo nasli i tebi neku mladju zemsku!
a s druge strane....navodno da neki aleksej tamo radi neke turbine za delte pa...!?
:o :o :o
A... jebate! :smile25:
Limač... moraš ić sa njim u Rusiju.. vidiš kaj se dogodilo kad je zadnji put dofural hostesu za street race u Mostaru... :smile18:
turbo-limac
24-11-2004, 09:10
:smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06:
trebao mi je koji trenutak da ovo skuzim al sam se onda strgo..... :smile06:
brock.....moje su sve testirane, uredne s papirima, garazirane, uredno servisirane!!!!!
nemoj mi siriti dezinformacije i kvariti mi binzis!!!!
:smile18: :smile18: :smile18:
tl- koliko se jos otto motori mogu razvijati? mislim, gdje bi bio kraj napretka u razvijanju benzinskih motora a gdje smo mi sada? ja imam osjecaj da smo na kraju
meni se cini da je INTCP rekao da je etcc auti imaju motor iza prednje osovine. kako to da se to isto ne radi i u obicnim autima sa prednjim pogonom?
INTERCEPTOR
26-11-2004, 17:24
Da istina, jednom sam gledao u jednom tal. časopisu 156 etcc i motor je bio iza prednje osovine, sad dal je to stvarno tako ne znam.
Mario Haas
26-11-2004, 17:50
Kako se ne radi, evo ti primjera - Renault 4! :)
<br><hr>
turbo-limac
27-11-2004, 13:39
"meni se cini da je INTCP rekao da je etcc auti imaju motor iza prednje osovine. kako to da se to isto ne radi i u obicnim autima sa prednjim pogonom?"
jer onda nema bas mjesta u kabini.....
u ETCC-u vozac sjedi otprilike tam di pocinju straznji sicevi...
kaj se tice razvoja otto motora.... cekam elektromagnetske ventile u kombinaciji s turbo punjenjem.... :-)
U DTM-u su isto motori iza prednje osovine,ali uzduzno ugradeni.Piloti sjede dosta daleko iza,i malo povuceni prema sredini.
turbo-limac
27-11-2004, 14:34
i mecka SLR ima uzduzni motor povucen iza prednje osovine (ko uostalom i svi TVR ovi ...) pa vidite lijepo gdje mu je kabina....
budimo realni.... FWD je nastao zato sto to oslobadja vise mjesta u autu, a ne zato sto je to nesto posebno dobar koncept glede i u svezi drzanja ceste...
Limač, na BMW si zaboravio! ;)
kutijica
27-11-2004, 22:07
U svezi CPS klipova..jel imas ti nekoga ko je u kontaktu s njima ili mislis solo uzet preko njih???
Pitam zato sto ja mislim uzet 2 seta(samo 1 za sebe) pa mozemo postic bolju cijenu ako imamo vecu narudzbu....
Samo sto koliko sam vidio za tebe imaju vec gotove ,a za mene trebaju po narudzbi radit...
Reci mi jos da li njima treba tvoj klip da prema njemu napravili novi...
U ponedjeljak cu napokon nabavit radionicke knjige za T16 :)) pa cu tocno znat koliko je 1 ,a koliko 2 specijala....
Javim se u pon pa se vidimo ako budes slobodan...
E jesi kontaktirao s njima preko maila ikako..zanima me jel govore engleski jel ipak su to talijani<br><hr>
turbo-limac
28-11-2004, 12:04
rapido, mea culpa, neznam gdje mi je pamet bila... :) :)
kutijica.... ja sam poslovicno u guzvi, al javi se...
CPS sam kontaktirao mejlom i javili su se odmah, engleski im dobro ide...... Imaju oni klipova za tvoj motor ali u atmosferskoj varijanti al na tvom mjestu bi im ja poslao klip kao uzorak... s njima se dogovoris za finalnu dimenziju, jer ona ce ipak zavisit od prstena koje imaju a ne od toga koja je specijala napisana u knjigama....
limac, ali gdje smo mi sada sa motorima?
navodno ce bit sada i elektromagnetski ovjes iliti amotrizeri, sto li je vec pisalo u autoblicu. pa ces moci od ovjesa napravit i ventile :))
ma jos trebaju izumit letece automobile :smile22:
Turbo limac, koji je tebi od aktualnih GTI auta najbolji/najdrazi?
kutijica
28-11-2004, 23:20
Evo jos jedan "glava" link...
Za ovoga sigurno znas :)) ...ipak se talijanima bavi..
http://www.guy-croft.com/page2.html
<br><hr>
turbo-limac
29-11-2004, 00:05
za tog lika postoji jako puno oprecnih misljenja..... navodno je knjiga koju je napisao puna gresaka.... :)
al neboj se, upravo citam neku novu literaturu..... vrlo zanimljivo stivo, pogotovo poglavlje o doradi glave... :)
kutijica
01-12-2004, 18:09
evo cilindri sa jos jednog T16,cini se ista stvar...tip samo stavlja nove prstenove...
http://www.inet.hr/~govuckov/blok%20t16.JPG
http://www.inet.hr/~govuckov/blok%20t16%202.JPG
i klip...
http://www.inet.hr/~govuckov/klip%20t16.JPG<br><hr>
turbo-limac
01-12-2004, 20:38
ono sto vidis na slikama od tipa je normalni rub koji nastane na vrhu cilindra na dijelu preko kojih ne prolaze prsteni.... ono sto sam vidio na tvojim slikama mi zgleda drugacije... ali kao sto rekoh, to bi volio vidit uzivo...
kutijica
02-12-2004, 00:39
meni je isto bilo ovako i nakon sto sam prohonovao cilindre ostali su oni obrisi..
Takoder sam dirao :)) i ove cilindre na slikama i isto se osjeti zarez pri dodiru...
Nista sljedeci put nosim blok sa sobom.. :smile07: <br><hr>
turbo-limac
02-12-2004, 00:40
ajde pa da i to vidimo... :) :)
turbo-limac
02-12-2004, 00:41
ah da, onda ponesi i jedan klip i prstene....
Black Knight
02-12-2004, 01:38
tl, frend moj sredjuje punto gt za brdo... kak je rastavio motor u prilici je da zamijeni bregastu..
gledo sam kaj se prodaje po netu i to su u pravilu trkace bregaste s 280 stupnjeva do 300... kolko sam skuzio to sluzi dizanju momenta na visim okretajima dok ima los utjecaj na moment na nizim okretajima...
a frend bi htio poboljsati moment na nizim i srednjim.. jer punto gt je jako slab do 3500-4000 okretaja...
imas kakav savjet?
druga skuplja solucija je kupit drugi kit za turbinu sa drugacijim kutem ulaznih krilaca da se turbina zavrti ranije...
turbo-limac
02-12-2004, 03:05
ja bi malo pogledao okolo za druge ispusne grane, ako ima... tubularna grana s jednakim duzinama cijevi ce mu dat raniji spin up za turbinu... druga solucija je ovo sto ti pricas, al onda uvijek postoji mogucnost da mu auto ne ide dobro na visokoj turi....
probajte takodjer staviti podesivu remenicu bragaste, pa se igrati s tajmingom brege po malo....
iz osobnog iskustva nemogu dovoljno naglasiti da se treba srediti glava, ventili, dosjedi ventila itd...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.