PDA

Pogledaj cijelu verziju : Alfa GT

Stranica : 1 2 [3]

ŠULE
24-02-2004, 20:09
Samo da im je probat krug po OMV-u Hondo. :)

Mario Haas
24-02-2004, 20:15
TI-E bolje vozit dobro očuvanu stariju ženu nego njezin očuvani auto, vjeruj mi. :smile06: <br><hr>

T-IE
24-02-2004, 20:19
I to šta kažeš Hass. ;)

Rossonero
24-02-2004, 23:11
Romeo, 156 GTA kontra WRX 4x4 turbak?! Ne znam, ne znam... :smile06:

MH, VR6 sportski auto?! Ne znam, ne znam... :smile06: :smile06: :smile06:

Hondo
24-02-2004, 23:15
Ko što reče pjesnik:
'Nitko ništa ne zna,
Krhko je znanje!'

mara
25-02-2004, 01:00
ja sam citao, ali zapazite C-I-T-A-O, u auto partneru da je zapravo kombinacija motor naprijed i pogon naprijed najmanje sportska kombinacija. i znam da je danas sve u lovi, pa nije moguce sve sto se zeli

mara
25-02-2004, 01:02
"Ako gledas sportske luksuzne limuzine kao BMW 330i, Audi A4 3.0 Quattro, Volvo S60R, Mercedes C320, onda je Alfa 156 GTA puno veci sportas nego ove druge limuzine"
Romeo, Audi A4 nije niti napravljen kao sportski auto, pa ga je glupo usporedjivati sa GTA

Romeo
25-02-2004, 01:17
mara, ta navedena auta su odprilike iste cijene kao GTA i prestavljaju vrh ponude( ne brojim S i M serije ). Znaci ako usporedjujes druge top modele i Alfu 156 GTA, onda je GTA puno vise sportska nego navedena auta, a GTA je bas konkurent njima , nije konkurent S i M serijama , niti je konkurent WRX i RS, nemoj porediti kruske i jabuke i govoriti da GTA nije sportski a RS i WRX itd. jesu, GTA jest itekako sportski, za takav koncept auta, dok su auta kao Focus RS, Impreza WRX totalno drugacija vrsta auta, nisu konkurenti GTA modelima, niti imaju nekakve zajednicke koncepte.

INTERCEPTOR
25-02-2004, 10:02
Mara pa što je to što si pročitao nešto novo?

Po meni najidealnija kombinacija je motor naprijed mjenjač straga, al to su u autopartneru zaboravili reći, valjda su zaboravili da to postoji pošto ga ugrađuju samo rijetki i najhrabriji jer je skup u proizvodnji i u održavanju, a dobitak je za normalnog vozača neosjetljiv. I time je najidealnije motor i mjenjač napred, pogon otraga iliti BMW - je moj ×××××.

Inače nije istina da je motor napred i pogon napred najmanje sportska kombinacija. Najmanje sportska kombinacija je motor iza zadnje osovine i pogon otraga i još ako ima ovjes kao buba - to je koma, al uvijek postoje iznimke koje potrvđuju pravilo kao Porsche.

mara
25-02-2004, 13:38
Romeo, ti mijesas kruske i jabuke. ne mozes usporedjivati A4 3.0 quattro sa GTA. to nije realno. pa taj auto je napravljen za udobnu voznju. nisam ja kriv onima u alfi sto nemaju ime kao mercedes ili bmw ili audi pa da im cijena za obican auto moze biti tako visoka. mi ovdje usporedjujemo aute a ne cijene!
prema tome, GTA je klasa za sebe i kad drugi naprave tako nesto onda se to moze usporedjivati. samo sto oni to nemaju potrebe kad imaju M3, AMG...

mara
25-02-2004, 13:40
bolje receno, kad rade sportasa naprave pravog sportasa!
intcp, nisam procitao nista novo, vec sam to samo rekao kao komentar.

Romeo
25-02-2004, 14:37
mara, Audi A4 3.0 Quattro ipak jest sportski( nije bas tako "udoban"), ali ja sam naveo tog Audija i BMW 330i i Mercedes c320 pa i Jaguar X Type 3.0 samo da vidis da je GTA itekako sportski, ako ga usporedjujes sa tim autima koji su odprilike iste cijene i imaju odprilike isto snazne motore. Ako je jedan Audi A4 3.0 Quattro ili BMW 330i sa zadnjim pogonom je "udobna" limuzina, onda to vise govori o kvalitetama Alfe 156 GTA, koja ima samo prednji pogon, a puno vise je sportska nego bilo koja brza limuzina za te pare. To ti govorim, zato sto je 156 GTA isto dobra za svakodnevnu upotrebu, sto su i gore navedena auta. zato nemoj GTA porediti sa autima kao Focus RS ili Impreza WRX, ta auta niti su konkurenti Alfi GTA, niti imaju veze sa GTA.
Alfa 156 GTA je vrlo dobra sportska limuzina koja zasluzuje ipak respekt, bas zbog cinjenice sto ima ipak vrlo dobre vozne osobine i ponasa se sportski a ima samo prednji pogon, veliki motor i veliku snagu.

Romeo
25-02-2004, 14:37
GTA nije nista kao sto su M, S, RS, AMG. GTA prestavlja sportski top model 147 i 156, kada dodju Autodelta-verzije, to ce biti "pravi Sportasi"
Mara, citaj malo testove pa ces vidjeti koliko ja 156 GTA dobar auto.
Recimo, ja sam citao test u Nizozemskom magazinu GTO, gdje su testirali Alfu 156 GTA, Volvo S60 R, Audi S4 i BMW 330i sa M ovjesom. Alfa se pokazala kao najbolja sportska limuzina, cak je imala bolje vozne osobina od S4, bila je okretnija, agilnija. Taj GTO magazina je vrlo dobar i objektivan magazin i njihova izjava je bila da je Alfa 156 GTA trenutno najbolja sportska limuzina te klase i za te pare.

Hondo
25-02-2004, 14:54
A naš narod će na to: Ma koji Niskozemci! Pa oni znaju samo za tulipane i vjetrenjače. Šta oni znaju o autima!?!?!?
:smile06: :smile06: :smile06: <br><hr><font color="red">HONDA IN HEART, GTA IN GARAGE</font>

Cezy
25-02-2004, 15:25
Cep motor iza je papren za vozit,ali nije ne sportski.Porsche je uvjek imao super trakciju,zato kaj je zadnji kraj bio tezak,i nije tolko patio od wheelspina ko konkurencia sa motorom napred.Hebada je zato bila kocit po kisi!!

doc
25-02-2004, 20:08
ma koji tulipani, to su sve narkomani... :smile06: :smile06: :smile06:

Girrari
25-02-2004, 20:14
Cezy, ja se samo bojim kada se taj motor smješten straga i stražnji pogon zalaufaju da se to jako teško zaustvlja i kontrolira. Mislim da je kod BMW-a tu situacija nešto bolja jer stražnji kraj nije tako težak, pa ga ne povuće inercija toliko.
Možda sam u krivu.<br><hr><font color="blue">Burekman * * * * * * *</font>

Cezy
25-02-2004, 20:21
U biti da,al hebiga ovisi od auta do auta.Vjerujem da su stari elferi laksi za vozit nego Shelby gt 500. :)

Inace gornji post je izjava Waltera Röhrl-a. :)

Romeo
25-02-2004, 22:10
Girrari se boji zadnjeg pogona :smile06: :smile06: :smile06: , slusaj mali prdo, vozis Fiata od 60 KS i staru Alfu pred raspadom i nesto dodjes ovdje i pametujes i govoris drugima da pricaju gluposti :smile12: :smile12: . Ti pojma nemas , neznas nista o autima, nego se uhvatio Fiata i Alfe i mislis da imas vrh auto industrije :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06:

cuore
25-02-2004, 22:26
simpa je,ali je bmw jedinica za nju maneken.o kvaliteti da i ne pricam. :)) :smile06: :smile16: :smile17: :smile12: :smile15: :smile10: ;) :smile07: nis posebno,jos jedan polupromaseni poluproizvod iz polupropalog fiata. :)) :smile06: :smile16: :smile17: :smile12: :smile15: :smile10: ;) :smile07:

Romeo
25-02-2004, 22:49
cuore, lud si :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :))

cuore
25-02-2004, 22:53
hvala :)) :)) :smile06: :smile16: :smile17: :smile12: :smile15: :smile10: ;) :smile07:

mara
25-02-2004, 23:01
mozda sam ja lud ali mislim da nisam i nikada me nitko nece uvjeriti da je Audi A4 3.0 quattro usporediv sa GTA. PO CIJENI SIGURNO JESU ALI PO PERFORMANSAMA JE TO GLUPO JER AUDI UOPCE NEMA TAKVU VRSTU SPORTSKOG AUTA!
bmw sa M ovjesom mozes ali audi ne!

mara
25-02-2004, 23:03
kako ti nije jasno da je velika razlika izmedju obicne alfe i GTA. to ti moze reci i dom dom jer je imao 2.5 sa 190ks koji je najblizi GTA po snazi. po kod GTA je totalno modificiran ovjes-nemoj me zezat kad je audi sa istim ovjesom koji je nedoradjen

Romeo
25-02-2004, 23:06
ok mara, svako ima svoje misljenje.
Ma ovo natezanje jel GTA sportska ili nije ne vodi nicemu, neka svako za sebe odluci jel ili nije, ali ja cu ti reci jednu stvar : ja da imam 100.000 eura da dam za neko novo auto, nebi GTA ni pogledao, a kamoli kupio.

vidi
25-02-2004, 23:09
sto mrzim ovo selektiranje ko vozi alfu nema blage veze. Kak je tesko kupiti auto na kredit danas. U ××××× materinu. :smile17: :smile17: :smile17:
PA ne voze svi vektrice procvetalih blatobrana.

cuore
25-02-2004, 23:10
posteno romeo.ne bih ni ja. :)) :smile06:

vidi
25-02-2004, 23:12
ti nikad neces imati 100.000 eura, pa ni onda. Zbog nacina razmisljanja, prazna glavo. :smile16:

Romeo
25-02-2004, 23:13
mara , pusti taj audi vise, ja sam ga samo spomenuo zato sto je odprilike iste cijene kao Alfa 156 GTA, ali nije tako sportski, pa to je logika.
reko sam ti fino, da imam pare kupio bi jedno brzo i sportsko auto, ali ne Alfu, a pogotovo ne GTA, ima puno dobrih i sportskih auta koje covjek moze kupiti za te pare, za 50.000 eura.
Pa prije bi kupio Audi A4 3.0 Quattro nego 156 GTA. Ali cinjenica je, sta god mi govorili o Alfi 156 GTA, ipak je taj auto dobar i sportski, za njegov koncept jest sportski, 250 KS i prednji pogon sa tako teskim motorom, i opet ima vrlo dobre vozne osobine, ipak su je dobro uradili i dobro podesili.

mara
25-02-2004, 23:13
slazem se. ja nisam rekao da taj auto ne valja. mislim da to nije lose za te pare ali dodas jos 35tisuca kn i kupis imprezu. ali tko sto voli neka izvoli

Romeo
25-02-2004, 23:16
mara, recimo prije bi kupio Imprezu WRX sa 225 KS, koja je skoro 20.000 eura jeftinija od 156 GTA, a ostalo love sta imam upotrebio bih za dobre svrhe :)) :))

???
25-02-2004, 23:22
dosta ti je i 1 euro za metak.

Romeo
25-02-2004, 23:29
???, koja si ti ×××××cina samo :)) , pa sa cime se ti boris, koji ti je ×××××, reci fino ko musko sta to ti imas protiv mene, pa cemo fino ko ljudi o tome razgovarat, a sto se tice metaka, kupit cu ih dosta, a za tebe specialno imam jednu rucnu bombu :)) :))

???
25-02-2004, 23:36
A JA NAPALM BOMBU I BLA BLA BLA SRA SRA SRA :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16:

Hondo
26-02-2004, 09:22
Deca (po načinu razmišljanja i komuniciranja očito je da to jeste), rekel bum još samo jednu stvar:
Da ste vozili GTA ili još bolje da Vas je netko provozao u GTA onak kak spada, zubi bi Vam trnuli i nebi još dugo mogli doći k sebi nakon vožnje. E možda bi onda imali malu trunčicu razloga da raspravljate o sportskosti nekog auta.
Ovako, nemate pojma o čemu pišete i već ste i bogu i vragu dosadili sa ovakvim prosipanjem mudrosti temeljene na nečemu što Vam se čini ili ste negdje čuli i pročitali.
Ljudi koji nešto znaju o autima davno su izrekli svoje mišljenje o GTA koje sam na kraju i sam sebi potvrdio i zato sam kupio taj auto i uopče me ne dira kaj Vi tu pišete. Smeta me kaj to pišu ljudi koji nisu nikad sjeli u taj ili uopče takav auto. Odrastite, probajte i onda temeljeno na iskustvu - pišite i serite koliko hočete.
I onak, usput, po voznim osobinama sa GTA bi se mogli uspoređivati Audievi S modeli (naglašavam po voznim osobinama, ne po snazi), a sve ovo iz 'komercijalnog' programa nije GTA ni do koljena.<br><hr><font color="red">HONDA IN HEART, GTA IN GARAGE</font>

207
26-02-2004, 09:35
ali bmw..... :smile17: :smile17: :smile17: :smile17:

Romeo
26-02-2004, 09:51
hondo, neznam na koga se ta tvoja poruka odnosi, ali nemoj se obazirat na one koji pojma nemaju o cemu govore, nego samo neke bezvezne izjave davaju. Ja sam reko sta mislim o GTA, dobar je to auto, koji ipak zasluzuje respekt, sa takvim konceptom opet ima vrlo dobre vozne osobine i veliku okretnost i agilnost.

Romeo
26-02-2004, 10:16
Hondo, jos nesto, to sto ti imas 156 GTA i vozis ga, i znas kakav je auto i sta je istina sta se pise o tom auta, a sta nije, to ne znaci da bi trebali znati svi ostali na ovom forumu koji su mozda jedanput vidjeli GTA uzivo. 99% ljudi na ovom forumu daju svoje misljenje i ocjenjuju auta po tome sta su culi ili procitali. A to sto neki sretnik :)) ima recimo auto kao GTA, i zna kakav je taj auto, shvacam da ti smeta sto dosta ljudi na ovom forumu pricaju gluposti i samo nagadjaju, ali moras i to razumjeti. I ti recimo govoris dosta stvari napamet o autima sto ti isto nikad nisi vozio, pa opet imas svoje misljenje o nekom autu. Citajuci tvoju poruku, dobio sam dojam kako ti malo hoces da provociras ljude i izazivas ih i pravis se malo vazan. Opet ti govorim, svi mi dajemo misljenje o puno auta koje nikad nismo vozili, ponekad pretjerujemo, a ponekad smo u pravu.

Girrari
26-02-2004, 10:17
Hvala oj! Romeo, veliki znalče. <br><hr><font color="blue">Burekman * * * * * * *</font>

Romeo
26-02-2004, 10:20
Girrari, svi smo mi ponekad pravi znalci :)) :)) :)) :))

Romeo-
26-02-2004, 22:41
hajmo malo o GT ljudi :)) :))

cuore
26-02-2004, 22:59
drz se romeoooo..pusti price "pilota" koji voze "pile"sa astmaticnih 60-ak konja a ovdje prosipaju spike kao da vec godinama voze strojeve sa 200+ konja.svo to "znanje"pokuppljeno je od spika suseda i prijatelja ili po raznoraznim casopisima,tak da ne vredi puno. :)) :smile06: .i tek onako usput,cuore od danas vise ne vozi gnojpela,vec pilotira francuskim krsem zvanim Xm.e,da dosegao sam granicu od 200 ks,jer mislim da krs sa K&N-om i chipotekom razvija bar 200ks.o razlici u ponasanju na cesti i udobnosti nije potrebno trositi rijeci,performanse su za nijansu bolje(kazaljka bez problema stigne do oznake 240),a za potrosnju cemo vec vidjeti :smile08: .ali kad je bal nek je maskenbal. :)) :smile06: :smile16: :smile17: :smile12: :smile15: :smile10: ;)

Romeo-
26-02-2004, 23:03
cuore, reci mi, koje su tvoje omiljene marke i koje bi auto kupio da imas recimo 50.000 eura da das za novo auto? :)

PS. pogledaj malo temu o MODERATORIMA, procitaj dobro sve, govore dosta i o tebi.

mara
26-02-2004, 23:05
Romeo svaka cast!
hondo ako si procitao post od Romea onda kuzis sto bi ti i ja rekao.
npr. tebi je Porsche bez veze. tako si nesto napisao da to nije to.... jel te zbog toga netko napao i rekao da pametujes? pa tisuce ljudi misle suprotno i jesu li zbog toga glupi. po tvom postu vjerovatno jesu jer ti sve znas.(mene su napali kada sam rekao nesto slicno tome sto si ti rekao o Porscheu i otvorili temu o tome da meni obajsne sto je Porsche-kao oni ga izmislili, pa sve znaju-tebi nisu nista rekli jer su papci i boje se sto ce im to Hondo reci)
daj covjece razumij da ja za malo vise love kupim Imprezu i oderem te gdje god hoces. kako ti to nije jasno? Impreza nije auto za grad ali kad govorimo o sportu- kratko i jasno- rezi si zile!!

mara
26-02-2004, 23:09
ja ovdje iznosim svoje misljenje a vi me imate pravo ispravit i mislit drukcije.
ali Hondo sve zna! sto ce njemu itko govorit?
ako je to tako kao sto ti kazes morat ces si osnovat novi forum ili pricat samo sa vozacima F1 jer su oni vozili skoro isto puno auta kao i ti.
ja smatram da taj auto uopce nije nista posebno, i da ga dizete previse u nebesa! a ja zbog toga tebi mogu biti glupi klinjo, ali bas me briga. pa tko si mi ti u zivotu da me ima biti briga sto ti mislis?

Romeo-
26-02-2004, 23:15
mara, reci mi, koje bi ti auto kupio da imas recimo 50.000 eura da das za novo auto? :)

cuore
26-02-2004, 23:22
kad bih imao 50 000 eura za novi auto,vjerojatno bih bio u stanju odvojiti jos dvadesetak i kupiti jagga xk8 coupe.eto romeo odgovora na tvoje pitanje.a volim sve sto vole mladi.. :)) :smile06: :smile16: :smile17: :smile12: :smile15: :smile10: ;) :smile07:

mara
26-02-2004, 23:35
ovisi za sta mi treba auto. npr. subaru Imprezu, evo VII, hondu S2000, neku bijesnu alfu(ali ne GTA jer to nije bijesan sportski auto)
cuj Hondo ja se slazem da taj auto moze konkurirati mnogim autima, i to je ok. ali ne moze pravim sportasima.
to ne znaci da nije dobar ali iz vasih postova se STJECE DOJAM da je to bolje od M3.

mara
26-02-2004, 23:37
...i da zapravo nema smisla trosit pare na M3 kad mozes vozit GTA!

ja sam cak i alfi××× rekao da ako bude mogao da bih volio da me prodjira da vidim kakav je auto. nisam rekao da auto nista ne valja.
ja bih sada konacno zavirsio s time!doslo je iz guze u glavu

Romeo-
26-02-2004, 23:54
ma dosta vise o Alfi GTA :)) , neka svako za sebe odluci kakav mu je taj auto , nekome je mrak i sportski, a nekome nije, ma nema veze :))
Stvarno pretjerano se prica o Alfi, svaka druga tema zavrsi i svodi se Na Alfu, Alfa ovo, Alfa ono, pa ljudi moji, ljubitelji automobila, pa ima i drugih auta, :)) :)) :))

cuore
27-02-2004, 00:57
romeo,skidam kapu.svaka cast.da je barem jos poneki ovakav ljubitelj talijanskih auteka,lakse bi se disalo na forumu. ;) ;) :smile07:

Hondo
27-02-2004, 10:42
mara, vjerujem da si puno ozbiljniji i pametniji dečko nego što se predstavljaš ovdje na forumu. Ajde otkači se od Alfe, a pogotovo od GTA i pusti mene i ostale ×××××× koje imaju ili su vozili GTA da i dalje žive u zabludi da je to samo kanta sa prejakim motorom na prednjem pogonu koja kurca ne valja zato jer si ti to negdje čuo.
Nigdje nisam rekao da sam najpametniji niti to mislim o sebi (a mislim da ni drugi na forumu to ne misle) i da, vozio sam dosta auta i o njima imam svoje mišljenje. Između ostalih i o Porscheu. Meni nije nešto i ne paše mi. Točka. Nisam nigdje pisao da meni nije dovoljno sportski i slične gluposti. Meni auto ne paše, no to ne znači da nije dovoljno sportski ili da ne valja u bilo kojem smislu.
I na kraju, tim više što sam vozio dosta drugih auta (a i nisam baš previše), znam koliko i što vrijedi na toj ××××noj GTA i zato sam se odlučio za nju. Nisam rekao da je najbolji i najsavršeniji auto na svijetu, zato jer nije. Daleko je od toga. Ali u isto vrijeme je odličan, kompletan i kvalitetno izveden auto sa sportskim pedigreom koji je vidljiv svakom poznavaocu auta. Spušten, tvrd i u svakom pogledu odličan ovjes, direktan volan na čiji pomak cijeli auto bezpogovorno reagira, motor kakav bi i druge slavne (razvikane) marke rado imale pod haubom, sa cijelom kombinacijom vrlo upotrebljiv 6-brzinski mjenjač, odlična pozicija sjedenja i raspored nožnih komandi, fina preglednost i naravno, fantastično i vrlo SPORTSKO ponašanje u vožnji. Tu se još treba spomenuti i fer cijena bez ikakvih doplata za SPORTSKE dodatke (kakav je slučaj kod slavne konkurencije). Vidiš, to sve u paketu čini neki auto sportašem, a ne desetinke izmjerene na nekoj stazi.
Pozdrav!<br><hr><font color="red">HONDA IN HEART, GTA IN GARAGE</font>

piquet
27-02-2004, 11:49
hondo svaka čast što ti se da po 100ti puta objašnjavati ljudima kojima to očito ne ide u glavu.

Hondo
27-02-2004, 11:54
Inače imam kratak fitilj, pa mi je preporučeno da pokušam kulturno i fino sa svima.
Pošto mi to baš i ne uspijeva face to face, vježbam ovdje na forumu. :))
mara mi se čini OK dečko i žao mi je što ga je netko zatupio i zaglupio.
<br><hr><font color="red">HONDA IN HEART, GTA IN GARAGE</font>

piquet
27-02-2004, 11:58
čovjek se ne da i ne da. :))

Romeo-
27-02-2004, 13:24
Hondo :

""mara mi se čini OK dečko i žao mi je što ga je netko zatupio i zaglupio""

Hondo, neznam jesi li ti procitao moju poruku za tebe na 27 stranici u ovoj temi, ako je procitas, shvatit ces zasto sam kopirao onu tvoju gornju recenicu.

Aries
27-02-2004, 17:13
Alfa GT ;)
Lijep, agresivan i sportski dizajn, bas sam neki dan sjedio u jednoj. Bas sam primjetio da je kvaliteta izrade na visokoj razini i sam osjecaj kvalitete kad zatvoris vrata i sjedis u autu je vrlo visok.
Sto se tice voznih osobina citao sam dosta razlicitih testova i svugdje fale drzanje ceste i vozne osobine, kazu da GT skoro nema nikakvog \"understeera\".
isto tako kazu da GT puno bolje podnosi veliku snagi ( mislim na 3.2 V6 motor ) nego GTA verzije.
Citao sam raspravu koju vodite o 156 GTA, meni je taj auto sto se tice dizajna super, sigurno ima dobre vozne osobine, i vidim da Hondo ima 156 GTA i da sve najbolje o tom autu govori. ja neznam kakav je , nikad ga nisam vozio, ali mislim da je ipak taj auto vrlo dobar za svoj koncept.
Sto se tice jel 156 GTA sportska ili ne, to nek svako za sebe odluci, mislim da oko toga nema puno rasprave.

Vulei
27-02-2004, 17:46
Pozdrav svima novi sam na forumu. Moram priznat da mi se alfe nikad nisu dopale, ali od izlaska 156-ce stvari su se nekako promijenile. Alfa je u zadnjih cetiri-pet godina napravila jedan veliki korak unaprijed sta se kvalitete tiče. Imam tu pred sobom jedan talijanski časopis sa detaljnim testom ALFE GT 1.9 JTD M-jet. Kažu da vožač ima osijećaj da sijedi na nečemu sa puno više konja (150HP) i kubika. Motor nije previše bučan ali ima neku notu sportskoga u sebi, uzimajući u obzir da je to ipak diesel. Sta se tiče voznih osobina kažu da je auto brz po zavojima, hvale podvozje i šest-brziski mjenjač.

INTERCEPTOR
27-02-2004, 19:28
Mara ako ti je Type R posebno, e onda mora biti i GTA posebno. Jer ti auti su izjednačeni do te mjere da samo štoperica otkriva razlike. Al koliko je Type R ::eventualno:: bolji u ležanju toliko je alfa brža. A o samim osjećajima koji te preplavljuju dok slušaš i gledaš alfu... Honda se tu def. ne može mjeriti. A zvuk Type R mašine nije nešto što sam primjetio kao spektakularno. Stari alfini četverocilindraši s otvorenim filterom, a kamoli auspuhom zvuče bolje.

A znam da ti je Type R posebno. Pa ne znam kako onda vlasnik Type R-a koji ipak tvrdi da je Type R bolji na sportskom pogledu, al generalna rečenica kojom bi opisao svoj doživljaj sa GTA je: "to ti je sve isto".

pravi alfista
27-02-2004, 22:29
Interceptor, ne seri

mara
27-02-2004, 22:37
hondo ja nisam zalupan, nego imam svoje misljenje i dopustam da me netko ispravi i dokaze da sam u krivu. ali dokle god mislim da mi nije dokazao mislim svoje KAO I SVI VI! i mislim da je to ok, a nadam se i ti!(i ja imam malo strpljenja ali ovdje mi ipak ide dobro s obzirom na pocetke, barem se nadam)

mara
27-02-2004, 22:42
i nikada nisam rekao da si ×××××× sto si kupio taj auto! to nisam rekao ni dom domu kome su to svi mogli reci zbog toga sto se predosmilio. nisam to rekao niti njemu jer ako je to sto on zeli, ja mu zelim srecu. kamo srece da si vise ljudi moze priustiti ono sto srce zeli a ne samo razum.

jako je lijepo da auto(motor)ima dobar zvuk kao alfa,ali meni je vaznije da je auto brz,drzi cestu. mozda je ovo ××××× usporedba, ali sumnjam da bi netko uzivao u zvuku formule 1,pa joj se opet divimo. divimo se performansama, i to je meni najbitnije kod sportskog auta!i zvuk je vazan ali ne najvazniji

INTERCEPTOR
27-02-2004, 23:36
Mara pa što ti hoćeš reći da alfa ne drži cestu?

cuore
27-02-2004, 23:38
pa ne drzi,zna se!! :)) :smile06: :smile16: :smile17: :smile12: :smile15: :smile10: ;) :smile07:

INTERCEPTOR
27-02-2004, 23:40
Meni samo nije jasno kojom je to nepravdom fabija izbačen, a ovaj kamenko je ostao.

cuore
27-02-2004, 23:41
istom onom kojom si i ti ostao,i postao forum master cak. :)) :smile06: :smile16: :smile17: :smile12: :smile15: :smile10: ;) :smile07:

Aries
28-02-2004, 00:17
ljudi, samo nastavite, treba humora ovom forumu :)) :)) :))

Honda Civic Type R je vrhunski sportas za svoj koncept, znaci sportski kompakt, cak je jeftiniji od Alfe 147 GTA oko 11.000 eura a skoro isto je brz. Mislim da je Civic Type R ipak bolji od Alfa 147 GTA. Ako hoces brzog, kvalitetnog, sportskog, agilnog i ipak jeftinog ( u usporedbi sa konkurencijom ) sportasa, mislim da je Civic Type R bolji izbor. Ako hoces brzog kompakta, sa lijepim dizajnom, dobrim voznim osobinama ( ali ipak mislim da Civic Type R ima bolje ) onda je Alfa 147 GTA bolji izbor. znaci sve zavisi kako gledas i sta ti je vazno, oba su sportasi, bez smunje, ali svaki na svoj nacin. Alfa = dizajn, zvuk, snaga Honda = tehnologija, agilnost, sportivnost. Ali mislim , ako poredim Alfu 147 GTA sa Hondom Civic Type R, mislim da je Civic bolji "" drivers car "" i ipak veci sportas od Alfe.
Sto se tice 156 GTA, taj auto momentalno nema konkurencije, Audi S4 i BMW M3 su preskupi i prebrzi, Impreza i Evo su drugaciji koncepti. BMW 330i, Audi A4 3.0 Quattro nisu sportski ko GTA.
Znaci Alfa 156 GTA je sad jedini u svojoj sorti, naravno dok nedodju Mazda 6 MPS i nadam se i volio bi da dodje i Honda Accord Type R, koji se vec neko vrijeme prodaje u Japanu.

mara
28-02-2004, 00:24
Aries, koji motor ima accord type R?

intcp, nisam rekao da alfa ne drzi cestu. samo sam komentirao vaznost zvuka!

Aries
28-02-2004, 00:26
koliko znam da u Japanu se prodaje sa 2.0 iz Civica Type R sa 220 KS.

mara
28-02-2004, 00:30
ma to je bez veze! sta vise ne naprave neki 2.5 sa 6 cilindara a ne stalno jedno te isto!

Aries
28-02-2004, 00:35
mara, bolje je sto je manji motor, nije nos tako tezak, a 220 KS je dovoljno, sta ce ti vise, A Standardni Accord je vec sportska limuzina, a kamoli Type R :smile20: , To bi bio definitivno moj izbor, vrti se ko lud, preko 8000 rpm, ma Honda je zakon, koja druga marka kombinuje sportivnost, fer cijenu, trajnost, kvalitetu i dobre vozne osobine.

Aries
28-02-2004, 00:37
mara, to je vrhunski motor kakav konkurencija ni dan danas nije napravila, to je pravi sportski motor :)

mara
28-02-2004, 00:39
ma nemam ja nista protiv toga,ali ne bi bilo lose da naprave 6-cilindrasa pa da ga nabriju. znam da je ovako laksi nos ali malo promjene ne bi skodilo.

Aries
28-02-2004, 00:39
znas da zakon u Japanu zabranjuje auta preko 280 KS, pa zato i NSX nema vise od 280 KS, steta, Honda bas i nema neku ponudu sportskih modela u Evropi kakvu ima u USA i Japanu, cuo sam da ubrzo dolazi Integra Type R u Evropu, i naravno novi NSX, u 2005, pa mozda i dodje i Accord Type R :smile20: , to bi bilo super.

Aries
28-02-2004, 00:40
sto ce mijenjat nesto sto je vrhunsko :))

mara
28-02-2004, 00:42
uvijek se moze bolje(mozda i bolje da nije jer bi predaleko odmakli europljanima) :)) sala
ma znam, ali recimo jedan 2.5 V6 sa 250ks ne bi skodio

Aries
28-02-2004, 00:48
znas li sta o mazdi 6 MPS??? kad dolazi?? Ako znas kakve vozne osobine ima standardna Mazda 6, onda je MPS auto sa kojim konkurencija treba vodit racuna.

Mozda je jedini konkurent Alfi 156 GTA za sad, gledajuci cijenu i koncept
Ford Mondeo ST220, ali mislim da je taj auta ipak vise udobno-sportska limuzina, dok je Alfa obrnuto :))

Aries
29-02-2004, 12:11
vidim da su Alfisti malo popustili :)) :)) :))

piquet
23-03-2004, 13:17
koja ljepotica. :smile20:

piquet
23-03-2004, 13:55
bilder.autobild.de/bilder/1/41808.jpg

Hondo
23-05-2004, 17:49
Zar nitko nije čitao usporedni test coupea u zadnjem Auto-Blicu???
Stvarno je zanimljivo da je Audi TT, model star kojih 5 god, ispao najbolji coupe na tržištu i to ispred puno mlađe konkurencije. Ovi čvabe stvarno nisu normalni. :smile17: :smile17: :smile17: <br><hr><font color="red">HONDA IN HEART, GTA IN GARAGE</font>

Cezy
23-05-2004, 18:09
Pa zasto ne?? Samo zato kaj je njemacki??

Kvaliteta je sigurno bolja,motor je V6 250cv getriba sa 2 kupplunga,etc,etc

Di je problem?

DD
23-05-2004, 18:11
Joj nemojte opet , ma švabo je zakon!!!

Aero
23-05-2004, 18:15
Ako je M3 CSL, onda je... :) :smile20:

Cezy
23-05-2004, 18:26
Ili 996 Gt3,Turbo,GT2 ili gt3 rs :)

Aero
23-05-2004, 18:34
RS6, CL65 AMG, M5, 850CSI, Lotus Omega...

Hondo
23-05-2004, 18:44
Cezy, se sječaš da je u tom autu poginula hrpa ljudi zbog njegovog za××××× ležanja, a sad je odjednom savršenstvo bez mane?!
Daj mojne me! :smile09: <br><hr><font color="red">HONDA IN HEART, GTA IN GARAGE</font>

206-os-odlog
23-05-2004, 18:52
Hondo, jesu oni u tom usporednom testu testirali model iz 2000. god koji je imao probleme s stabilnoscu ili model iz 2004 koji takvih problema nema i na cije se ponasanje u voznji nitko nije zalio? :smile17:

DD
23-05-2004, 18:53
Hondo , kod Audija TT nesmeš slučajno biti pijan , jer neznaš koja mu je prednja , a koja stražnja strana, pa bi se mogao vrlo lako zaje.O tom ormaru njemačkom nemam riječi više pohvale.Vrlo moderan ormar iz Ikeine kolekcije ljeto-zima. :smile06: :)

DD
23-05-2004, 18:54
Ne 206 , testirali su onog iz 61 godine. :smile16:

206-os-odlog
23-05-2004, 18:59
Dom, po nacinu razmisljanja pojedinaca, nebi se cudio da su neki dosli i do takvih zakljucaka.

p.s.-ne mjesaj se u ono sto ne shvacas..

DD
23-05-2004, 19:14
206 , a kaj ja to ne shvačam??

Prve serije Audia TT su bile mrtvački sanduk , jer se auto okretao na krov ko Trabant.Sramota za Audi!!!!

Poslije su stavili zadnji spojler i još neke stvari dotjerali.I kaj sad?

Ajde mi objasni da budem pametniji.Hvala!

Aero
23-05-2004, 19:19
Imao je problema prilikom naglih kočenja zbog čega bi postao dinamički nestabilan. Uz to kočnice su popuštale na solju posutim cestama, pa su ugrađivali spojlere iza obloga...

206-os-
23-05-2004, 19:22
Eto sve si fino nabrojao i ako shvacas sto pises, trebao bi doci do zakljucka da je TT iz 2004 po ponasanju u voznji puno drukciji auto od modela iz 2000. E ako to shvacas, onda ces doci do zakljucka kako je glupo sprdati se na moj post gdje ja pokusavam retorickim pitanjem vama pokazati da se modeli iz prvih serija razlikuju od modela iz 2004.

Jel sada shvacas?

Ako ne, onda ××××ga..

206-os-
23-05-2004, 19:25
I jos nesto..meni TT nije nist posebno i ne dozivljavam ga kao neki super auto. Cak mislim da nije trebao pobijediti u usporednom testu. Ali, ponasanje prvih serija u voznji svakako nije referenca za ocjenjivanje u usporednom testu gdje sudjeluje model iz 2004 koji nema nikakvih problema.

Aero
23-05-2004, 19:26
Ali općenito TT je i dalje kanta na platformi Golfa IV. Istu platformu koristi Škoda Octavia 1,9 SDI. Samo je stražnja osovina promjenjena... :smile17:

Dom-Dom
23-05-2004, 19:28
Ma sve OK 206.Ja se malo zezam.

Hondo , pa bila je ta rasprava , mislim da je još bio u testu Nissan i još neki ili je to neki full novi test.

Uglavnom Audi TT mi je koma.Pozitivno je kaj su shvatili da im je onaj 1.8 turbo motor drek i stavili 3.2 šestaka.
Uglavnom uvijek bi rađe kupio Z4 3.0, ako bi već uzimao takav auto.

206-os-
23-05-2004, 19:30
Dom, i ja bi uzeo prije z4 ili slk.

A sto se tice usporednog testa..mislim da je z350 puno bolji auto od tt-a.

Aero
23-05-2004, 19:37
To je onaj u kojoj su sudjelovali Crossfire, Nissan 350 Z, TT, Alfa GT i Mazda RX-8 mislim.

Ja bi isto rađe Z4 3,0i

Na TT-u jedino kaj valja su motor i koncepcija mjenjača, te prilično kvalitetna unutrašnjost. Bar za 3,2. Veliko razočaranje je što se za Quatroo umjesto Torsena koristi haldex...<br><hr><font color="blue">BMW POWER http://www.m5board.com/vbulletin/images/smilies/M5launch.gif
</font>

INTERCEPTOR
23-05-2004, 19:42
To u audiju nije niakav V6 nego VR6 iz vauvea.

Aero
23-05-2004, 19:47
Kaj nije taj motor po konstrukciji V6 sa uskim kutom između blokova, koji korjene vuče iz VR6 2,8 i Golfa III? Ako se dobro sjećam kut je bio 15 stupnjeva i koristio je jednu glavu za oba bloka.

INTERCEPTOR
23-05-2004, 19:51
Pa i ovaj koristi jednu glavu za oba bloka. Motori su po konstrukciji isti.
Svi poprečno ugrađeni tzv. V motori u VAG-u su VR6 ili VR5.

INTERCEPTOR
23-05-2004, 19:52
U nekim modelima su uzdužno ugrađeni ti 3,2 VR6, npr. phaeton, cayenne, tuareg...

Aero
23-05-2004, 19:54
Aha.

mara1
23-05-2004, 20:44
meni jedna stvar nije jasna. zasto niti jedan auto iz VW koncerna ne bi mogao biti prvi?
i zasto niti jedan njemacki auto ne moze biti ispred iz konkurencije?
nemam se namjeru svadjati ali taj motor do 200km/h ide za puno manje sekundi nego ste vi navodili. ali taj podatak nije tocan jer su talijani iza. ako bi bili ispred bilo bi ok. po kojoj logici?
to sto je auto star 5 godina ne znaci da ne moze biti bolji. primjer je alfa156

Aero
23-05-2004, 20:49
Može, ali mora biti bolji od ostalih... ;)

INTERCEPTOR
23-05-2004, 20:51
156 GTA

0 - 40 Km/h 2 s
0 - 60 Km/h 3 s
0 - 80 Km/h 4,5 s
0 - 100 Km/h 6,3 s
0 - 120 Km/h 8,4 s
0 - 140 Km/h 10,6 s
0 - 160 Km/h 14,4 s
0 - 180 Km/h 18,3 s
0 - 200 Km/h 21,9 s

Golf R32

Beschleunigung

0 - 40 Km/h 1,6 s
0 - 60 Km/h 3,3 s
0 - 80 Km/h 4,8 s
0 - 100 Km/h 7,1 s
0 - 120 Km/h 9,6 s
0 - 140 Km/h 13,1 s
0 - 160 Km/h 16,6 s
0 - 180 Km/h 21,9 s
0 - 200 Km/h 27,8 s

Evo kako idu do 200 km/h Alfa 3,2 V6 i VW 3,2 VR6.

:smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16:

mara1
23-05-2004, 20:55
ma gle meni je svejedno koji je od ta 2 brzi. mene smeta sto cim je svabo brzi vi kazete da taj test nije dobar. po cemu je onda ovaj ispravan? gdje ti je dokaz? ja mogu napisati suprotno. i tko je onda u pravu?

Aero
23-05-2004, 20:58
Golf bolje krene, i to zbog 4X4, a dalje GTA dere... :smile20: :smile15: :smile20: :smile15:

Cezy
23-05-2004, 21:12
Hondo stima,sa TT-om se ginulo. Jel su slozili set up da auto tendencira na oversteer,nesto slicno kao i jedan francuski GTI sa kraja 80-tih. A takvo ponasanje je kobno za manje spretne vozace. :( :( Nakon toga je audi promjenio zadnji ovjes i stavio seriski spoiler,da stabilizira zadnji kraj.Ja bi najrade 350z od svih tih koji su bili u testu. I kaj se uzbudujete,pa znate da se u takvim testovima boduje svaki drek.Porez,servisni intervali,gubitak vrijednosti,etc..

:) :)

piquet
24-05-2004, 07:51
kupio sam baš auto bild sa tim testom.
kao i uvijek živcira tendenciozno ocjenjivanje i to tako da alfa bude zadnja, a vw prvi.
i neka je tt bolji od alfe ali da ono govno od crossvatre bude isto ocjenjeno kao i alfa, a to je u biti preobučeni mercedes iz 94. je smiješno.
u auto blicu nisu prenesli ocjene iz auto bilda ali zanimljivo je da je alfa za prtljažnik dobila 1 ili 2 boda više, a ima od nekih i 50% veći, dok je za krug okretanja dobila 5-6 bodova manje, a ima u prosjeku 10% veći krug o.

turbo-limac
24-05-2004, 09:49
problem s TTom nije bio oversteer na abgasu kao kod 205 GTI vec kaj se pri velikim brzinama pojavio negativni pritisak na straznju osovinu (lift...) i onda je auto odletil s ceste.....

Dr. Strangelove
24-05-2004, 10:00
iliti nedostatak downforcea...

Cezy
24-05-2004, 10:41
Downforce kod civilnih autiu mozes zaboravit,oni svi imaju Upforce.

Kako god bilo te probleme su navodno odklonuli.

Dr. Strangelove
24-05-2004, 10:48
..da zaljepili su onaj mali spojler na gepek koji to rješava...ali navodno u eventualno lakšoj saobraćajki...on otpada i limar ti ga nemre vratit... moraš valjda u tvornicu da ti ga zeljepe ponovo... :smile07:

piquet
24-05-2004, 10:51
nema veze. mađarska je blizu. :smile06: ;)

Cucoljub
24-05-2004, 13:20
Pozdravljam Dom-Doma i postavljam pitanje: imaš li više cuci sad od kad imaš GTA? :smile15: I fukaš li više? :smile15: Ti cucike daju više? :smile18: Ako je - ja bi si kupil jednu! :smile25:

Dom-Dom
24-05-2004, 15:39
Ovaj čučoljub bi mogel biti Sepra.To su preteška pitanja za jednog velečasnog.Dođi u moju župu na ispovjed , pa ti budem pomogao. :smile07:

doc
24-05-2004, 18:01
Bila je vec ta rasprava na Alfinoj temi. Jer taj test je pred jedno mjesec dana bio na www.autobild.de

Uglavnom, GTV je konkurent TT-u, a ne GT. Gt je klasa sa bmw 3 coupe, 406 cuope itd.

Kolko sam prolistao auto blid vidio sam da je GT ipak bolje prosla od Crosfire, a u orginalnom testu je i Crosfire bolje ocjenjen!

U svakom slučaju te njemačke testove doživljam ko američke filmove o vijetnamskom ratu...

INTERCEPTOR
24-05-2004, 18:13
Doc ta usporedba ti ne stoji budući da ti filmovi kao i svi ratni filmovi uopće najviše nastoje prikazati besmislenost ratovanja.

doc
24-05-2004, 18:21
pa tako su i testovi u auto blidu besmisleni.
malo maste ceptore... :))

-164-
24-05-2004, 19:26
potpuno se slažem s docom da GT nije u toj klasi već je u klasi sa Bmw 3 Ci, Pug 406Coupe, Mercedes CLK,itd, a u klasi sa TT & co je Alfa GTV koja sa 3.2 motorom ide za 6.2 do 100 i ne staje do 255km/h, a ima i tvrđi ovjes...

Ing
19-07-2004, 06:34
Bio na probi, motor je 1.9 jtd 150 ps-a, ide jako dobro, volam je još direktniji nek kod 156, puno lakše lovi okretaje, malo je neelastičniji od 2.4, auto je puno vodljiviji i puuupo bolje koči.
Čekam model sa 2.4 motorom, 210 ps-a i Q4. :smile20:
Da zaboravih crvena boja joj jako dobro stoji.

Dom Dom unlog.
19-07-2004, 10:57
Ing, nakon svih ××××××, auto nije otkupio Autocommerce koji je davao 14500eura za auto ( i tom sa Leggerama!!!) , nego ACM iz Radničke za 16000 eura sa Alfinim 15 cola kotačima.

Ako bude sve po planu , sutra oko 12 sati idem u Rijeku po Alfu.

piquet
26-07-2004, 10:20
Čekam model sa 2.4 motorom, 210 ps-a i Q4.

to bi bio i moj izbor + selespeed! :smile20: :smile20: :smile20:

Dom Dom unlog.
26-07-2004, 10:55
Je Piqeuet , možda ti unuci to dožive ;) ;)

BTW , prve impresije vožnje sa novom 156 JTD 20V da ih steram u tri P.M. sa Opelovim mjenjačem koji je govno na kubik , hodovi od pol metra , brzine da se u×××ך , kad ubacuješ u petu ručkica ide do suvozačevog sica , ma katastrofa.Ljudi čuvajte ove zadnje prave Alfe .Inače motor fino ide , unutra se uopće ne čuje i ostalo je OK , ali mjenjač :smile09: :smile09: :smile09: :smile09: :smile09:

piquet
26-07-2004, 12:12
možda.
u međuvremenu može i 1,9mjet q4 sportwagon.
pa loš je mjenjač ali opet nije takva katastrofa. nakon nekog vremena se malo privikneš i hoda.
unutra se uopće ne čuje.
to mi je i najveći problem jer je stari 2,4jtd sa 140ks imao pre××××n zvuk motora. fantazija.

Rossonero
26-07-2004, 18:02
Vidis kak je ovo bezveze... da je rijec o Vectri onda niti slova o privikavanju mjenajcu. Banana je i amen. A u 156 se malo priviknes i sve pet. :smile17: :smile17: :smile17:

Dom Dom unlog.
26-07-2004, 18:17
Slažem se s tobom Rosso.Meni je mjenjač koma prema Alfinom 6 brzina mjenjaču.Pa 156 2.5 V6 ili GTA imaju zbilja neusporedivo bolje i preciznije mjenjače.Meni je žao da kolega Piquet nije probao jedan takav mjenjač , pa bi drugačije razmišljao i pisao.

Kaj se tiće GM , izgleda da je sve to globalizacija.Sad ispada da su Vectre super brze , po svim švabskim testovima , zahvaljujući Fiatovim (Alfinim) JTD motorima, koji su zbilja dobri.Baš me interesira u kojem bude to smjeru dalje išlo??

Ing
26-07-2004, 19:44
Dom, pa kaj je stvarni tak loš mjenjač??
Ja sam vozil taj auto ali nisam išel dalje od treće tak da nemogu komentirati.
Nelsone čuje se on i ime dobar zvuk samo ga Dom nije još stisnul iznad 4000.

Dom Dom unlog.
26-07-2004, 19:48
Ing , prvih četri brzine je OK , ali 5 i 6 su totalno fulane.Predaleko su u desno.

Pa nisam ga još stisnul , auto ima 300km.Nemam nikavih primjedbi osim na mjenjač.A ×××× ga valjda zato kaj sam vozil 156 V6 i ovu GTA kaj je neki drugi svijet.

INTERCEPTOR
26-07-2004, 20:35
Rosso pa nije taj mjenjač u vectri i alfi baš toliko ×××××× kao u nekadašnjim opelima da se ne možeš priviknut.

Rossonero
27-07-2004, 06:25
Bravo Dom. :)

piquet
27-07-2004, 08:26
Vidis kak je ovo bezveze... da je rijec o Vectri onda niti slova o privikavanju mjenajcu

možda jer bi morao napisati na jedno 10 strana na šta bi se sve morao naviknuti.
najbanalnija stvar koje se mogu sjetiti je prekidač za sva 4 žmigavca.
vozio sam 1,9mjet koji isto mislim da ima opelov mjenjač i nije mi radio neke probleme u vožnji.
na 1,9 jtd je alfin mjenjač pa mi nije sad duplo bolji.

INTERCEPTOR
27-07-2004, 14:41
Opelov mjenjač ima samo 2,4 MJTD, 1.9 MJTD niti jedan drugi motor iz fiat koncerna nije pripasan s opelovim mjenjačem.

Ipak nedavno jE bio test u auto plusu koji kaže da je mjenjač u vectri 1.9 CDTI bolji od onoga u Alfi 1.9 MJTD.

INTERCEPTOR
27-07-2004, 14:42
Inače mjenjači iz 1.9 JTD i 1.9 MJTD su mislim jednaki samo što ovaj MJTD ima 6. brzinu.