Koji preporučujete, i gdje ima povoljno?
Ja sam razmišljao o Topli.
<br><hr><font color="red">Alfa u dvorištu, Manta u mislima.</font>
Koji preporučujete, i gdje ima povoljno?
Ja sam razmišljao o Topli.
Bosch Silver, ja sam ga stavio kad sam kupio auto i radi ko beba!<br><hr>
Trenutno je u autu 60 Ah, ali već mi se 3 puta dogodilo ujutro da ne mogu upalit. Okrene dva puta i to je to.
Koliko je star?
Inače, razmišljao sam o nekih 66 Ah - 74Ah. Od viška glava ne boli.
Serijski je mislim 45 ili 50.
Kako misliš koliko je star, pa novog sam ga stavio?!
Pa prije koliko si ga kupio?
Optima
To je zakon lakic ako imas 1500kn za istoga...
Ma ja gledam samo da za nazivni kapacitet maximalna struja bude sto veca i tog kupim...
Po tome je vesna u biti cool...
za 55Ah ima preko 500A vrsno sto ce reci dobra konstrukcija i mali unutarnju otpor (brze vergla sigurnij start)...
ZEGA<br><hr>
Kas, ne treba ti tak jaki akumulator za tvoju Alfu (66-74 Ah). Stavi si takav kak imaš (60 Ah ti je i više nego dovoljno). Tvojem sadašnjem je vjerojatno probila jedna ćelija i u tome je problem (osim ako nemaš suhi akumulator). Probaj ga stavit na punjač i pogledaj u komore. Vjerojatno bude ti neka počela vreti.
Inače, imaš u Metro-u Bosch silver i Banner.
Mislim da jeftinije od toga nebudeš nigde našel. Ja imam Banner i zadovoljan sam. Čul sam da zna s njima biti problema, ali imaš zato garanciju.
Kupio sam ga prije godinu i nešto.
Ed..Baren? ili ima i Banner i Baren?
Ima i jedene i druge. Baren, a s preglasom (medvedi). Gore je nacrtan medved.
Ovi su Banner. Crni akumulatori i crveno gore pise Banner. Mislim da su njemacki. U Metro-u kostaju vrlo malo para. Mislim da do 60 Ah kostaju ispod 300 kn.
Ja sam si kupio Bosch Silver i super je, a kostao je smijesne novce - Mercatone.<br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
on heavy, heavy fuel</font>
Na Alfi imam Bosch, na Puntu bogtepitakaj, a na brodu je već treću godinu Vesna tak da mislim da je manje-više svejedno kaj uzmeš.<br><hr><font color="blue">Burekman * * * * * * *</font>
I ja ti preporučam Bosch Silver. U palmanovi je bio koštao oko 35€ 55ah. Inače, punjen je gelom pa nemaš kasnije brige oko dotakanaja dest. vode u ćelije.
Na kojem principu radi taj suhi?
Stavio bi si jači, zato da se ne trebam brinuti i paziti ako radio ostane svirat cijelu noć. Razlika u cijeni je nekih 50 kn.
Ići vidjet u Metro i Mercatone?<br><hr><font color="red">Alfa u dvorištu, Manta u mislima.</font>
isti princip samo ga ne trebas odrzavat a meni se cini da je bolji.Nema one vode unutra