paromlin, sa tvojim se misljenjem slazem u potpunosti! oni snose istu odgovornost kao i oni koji su pucali!
<br>
a sada jedno pitanje za sarajku: dakle, posto smo zakljucili da su englezi bili saucesnici srbima i pomagali im (ne samo zmirili nego im i aktivno pomagali) u zlocinima, da li to znaci da treba da mrzimo sve engleze!? a bilo je tu i rusa i francuza!? dakle treba da generalizujemo krivicu pojedinaca ili ekstremistickih grupa i pripisemo odgovornost cijelom narodu? upravo tu lezi razlog zasto nam u bosni nikad nece biti bolje! gradimo jednu multietnicku, multinacionalnu, demokratsku drzavu, a i dalje ne mozemo krivicu ostaviti krivcima, a ne prebacivati je na citavu naciju! treba li da i danas mrzimo sve nijemce zbog onoga sto su oni ucinili u II svjetskom ratu (a sto je neuporedivo sa ovim u bosni, posto su oni to mnogo bolje organizovali)?
<br>
mozes li ti sarajko prihvatiti da ti bude prijatelj jedan ENGLEZ, NIJEMAC, FRANCUZ, KINEZ ili RUS? ako ne mozes, onda je svaka rasprava suvisna i tebi nije mjesto u civilizovanom svijetu, a ako mozes, zasto ne mozes prihvatiti da ti prijatelj bude jedan SRBIN ili HRVAT?
<br>
kao drugo, nikada mi nije bila namjera da PLJUJEM po bilo kome, naprotiv prema ljudima koji su dali svoj zivot za ideale u koje su iskreno vjerovali osjecam neizmjerno postovanje. samo postavljam pitanje koliko su ti ideali bili ispravni i da li su bili u interesu naroda? u to cisto sumnjam.
<br>
a sto se tebe tice, ti si izgleda jedva docekala da preave sarajlije odu da bi se ti mogla prodavati za sarajku. prave sarajlije se nikad nisu dijelile na hrvate, srbe i muslimane! kod tebe to nije slucaj.
<br>
<br>
i posto te bas zanima zivim u hrasnom, a sa istocnom bosnom imam veze isto koliko i sa albanijom! (posto stalno krivo tumacis moje izjave, treba da naglasim kako sa albanijom imam veze koliko i sa juznoafrickom republikom, zimbabveom, sijera leoneom ili obalom slonovace...)