doberman?
Što se tiče rota i dobermana, bio bi to dobar okršaj,ali u '' većini '' slučajeva bi rot pobijedio!!!! Aa sto se uopšte tiče koji je pas najjači za borbe,to je sigurno t. Kangal ( karabas) !! Pit je u vrhu liste ali retko koji savlada kangala... A pročitao sam negdje da je neko rekao kako doberman lako savlada pita,ee to nije istina pit je mnogo jači od dobermana u ringu,pit je jednostavno mašina, ali ipak nnemoze ni on protiv pojedinih azijskih ovčara npr prvenstvo kangala, zatim kavkazca i azijata,zbog prevelike razlike u veličini i težini zato se pit nemoze snjima izboriti,ali postoje pitomi koji su savladali čak i njih uprkos tolikoj razlici...
Što se tiče sarplaninac, rijetko ko ima one prave, valjda se mogu negdje naći u srbiji, ima ih jos malo.. Ja sam imao sarplaninac iz srbije,bila ženka...znaci seoski psi nisu joj mogli posoliti što se tiče snage, bila je jako agresivna i krvoločna,nije nikad vodjena na borbe... Sve živo je napadala, jednom je uspijela uhvatiti ovcu za njušku i pokidala joj njušku,A jedan m skočila na čovjeka, htjela ga za vrat uhvatiti, sreća imao covjek sekiru... Nije bila puno velika, bila je dosta okretna... Aa ovo sad kao sarplaninac, gledam veliki su i to, ali nemaju baš srca... Ja imam staforda i spustio se do nekog sarca, on dok sam ja prilazio pokida zemlju, kad sam malo prišao on poče zavisiti i razguli u kucicu!!! Sad ima ovaj Šop za njega sam čuo da je veoma jak.. Ali nez kakav je rezultat između njega i kangala, pošto je do sada kangal najjača rasa uopšteno!!!
Ljudi nema psa da može zaklati lava 1:1, toga nema.... Jedino da pusti jedno 5 i više npr buldoga ili nebitno, nekih jačih rasa.. E onda ajdemo,al sto se tice 1 ili 2 psa na lava nema šanse ni 3 bln!!!
Kangal i Ruski volkodav su najjaci psi na svjetu. Pitbul je nista naspram ova dva psa