U mom gradu imamo veliki problem sa nestancima struje, niskim naponom te mi ?esto PC štreca. Molio bih Vas za savjet što kupiti, neki best buy, a naravno da je i kvalitetan. Prvenstveno mi služi kako bi komponente skupog ra?unala ostale ?itave...
Napajanje mi je corsair 550w
Hmm, rijetka tema i dobro pitanje. Nemam nijedan model da ti iš?upam sad iz glave i preporu?im, ali ako imaš problema sa preniskim naponom, onda UPS mora obavezno biti line interactive, mislim da se tako zove. Imaš još dvije vrste, jedna je standby, i on je slabiji, a najja?em i najboljem (ali i najskupljem) zaboravih ime.
Uglavnom, line-interactive spada u neku sredinu, a radi se o tome da ?e ti standby funkciju imati tek kad nestane struje. On zna?i daje energiju kada nestane energije iz mreže. Line interactive UPS cijelo vrijeme filtrira napon iz mreže i u slu?aju da on padne tada se uklju?uje baterija u UPS-u.
Ina?e imaš dobro napajanje i kratke nese struje bi ono trebalo dobro podnijeti. Loše napajanje bi uzrokovalo da se komp restarta pri svakom kratkotrajnom nes
u napona. Vjerojatno bi ti situacija bila još gora da imaš lošije napajanje.
A64X2 4000+ : GAMA69G-S3H : 2 GB Patriot 800 : 'cuda 250 GB : WD 1 TB : BenQ DW 1640 : Winfast DTV2000H : MSi 400 W : Chicony KB9885 : MSI GS-501 : Philips 200WS : Logitech X-210