Prikazujem rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Ajde malo i ja...

  1. #1
    Senior Member
    Datum registracije
    Apr 2006
    Lokacija
    Zabreg
    Postova
    893
    Rep Power
    1733

    Ajde malo i ja...

    Ukratko, obi?no bi se sa raznim problemima vlastitom improvizacijom, googlanjem ili sl. znao rješiti no ovdje mi ne ide, pa reko vrijeme da i ja ovdje nešto postam...

    Mati?na : P5W DH Deluxe Asus
    Proc : Intel Core 2 Duo E6700

    Ukratko, problem je sljede?i, prije tjedan-dva kad sam upalio komp prije samog bootanja piše mi ime procesora i sve to, kad ono ispod toga :

    Speed 1.60 ghz

    I ništa pogledam ja preko par softwarea, tamo mi pokazivalo još nižu brzinu (1.0-1.3), i prije svega osjeti se u radu gdje npr. reprodukcija HD filma je sada nemogu?a bez brejkanja i zastajkivanja (što je prije bez problema išlo)...

    Ako sam koji relevantan podatak zaboravio re?i isprika unaprijed, samo pitajte...

    Uglavnom cilj svega mislim da je jasan - povratak na normalnu brzinu...
    "Velikodušnost bez premca"

  2. #2
    Moderator
    Datum registracije
    May 2007
    Lokacija
    Istočno Zagrebačko Vrijeme
    Postova
    1.277
    Rep Power
    1636
    Pa prvo je mogu?e da je množitelj u BIOS-u smanjen. A ovo što je još manja frekvencija rada ti je verzija cool'n'quiet, frekvencija se spušta kad nema potrebe da radi full. Jedino što se ponekad spušta i kad ima potrebe, npr. gledanje filmova kao što si spomenuo. Uzmeš cpu-z za o?itanje karakteristka procesora (i frekvencije) i pokreneš nešto što ?e opteretiti proc da ga "digne" na radnu frekvenciju. Onda ?eš vidjet na koliko radi, al to opet može bit ograni?eno BIOS-om.
    A64X2 4000+ : GAMA69G-S3H : 2 GB Patriot 800 : 'cuda 250 GB : WD 1 TB : BenQ DW 1640 : Winfast DTV2000H : MSi 400 W : Chicony KB9885 : MSI GS-501 : Philips 200WS : Logitech X-210

  3. #3
    Senior Member
    Datum registracije
    Apr 2006
    Lokacija
    Zabreg
    Postova
    893
    Rep Power
    1733
    Ve? sam to i radio sa CPU-Z-om te je i dalje bilo 1.60 ghz, negdje sam i ?itao da je problem sa C1E-om i EIST-om no to mi je disablano, pa sam poslije još vidio da možda Hyperpath pa sam i to disablao no ništa se ne mjenja, 1.60 stoji...
    "Velikodušnost bez premca"

  4. #4
    Moderator
    Datum registracije
    May 2007
    Lokacija
    Istočno Zagrebačko Vrijeme
    Postova
    1.277
    Rep Power
    1636
    Then I'm all out of bubble gum.
    A64X2 4000+ : GAMA69G-S3H : 2 GB Patriot 800 : 'cuda 250 GB : WD 1 TB : BenQ DW 1640 : Winfast DTV2000H : MSi 400 W : Chicony KB9885 : MSI GS-501 : Philips 200WS : Logitech X-210

  5. #5
    Senior Member
    Datum registracije
    Sep 2007
    Lokacija
    Zabok
    Postova
    302
    Rep Power
    1498
    Ili C1 ili Eist ili sjeban množitelj. Drugo nemre ni bit :=)

    Ajd ti lijepo resetaj bios, i odmah mu disejblaj gore navedeno a fsb ostavi na default (ram postavi na default).

  6. #6
    Senior Member
    Datum registracije
    Apr 2006
    Lokacija
    Zabreg
    Postova
    893
    Rep Power
    1733
    = Citat = Izvorno postao Kora
    Then I'm all out of bubble gum.
    I ti si mi neki novinar

    @amd_freak

    Sutra budem probao...
    "Velikodušnost bez premca"

  7. #7
    Senior Member
    Datum registracije
    Apr 2006
    Lokacija
    Zabreg
    Postova
    893
    Rep Power
    1733
    Jesam, ništa
    "Velikodušnost bez premca"

  8. #8
    Senior Member
    Datum registracije
    Apr 2004
    Lokacija
    Rijeka
    Postova
    210
    Rep Power
    1909
    = Citat = Izvorno postao oKRamxII
    Jesam, ništa
    ne "load setup defaults" nego na maticnoj, jumperom, reset cmos?
    Potpis:
    Maksimalno 255 znakova.

    HTML je isključen
    BBCode je uključen
    Smajlići su uključeni

  9. #9
    Senior Member
    Datum registracije
    Apr 2006
    Lokacija
    Zabreg
    Postova
    893
    Rep Power
    1733
    Znam na što je ciljao, i napravio sam upravo to no nije pomoglo...

    Sva sre?a da sam rješio problem ipak xD

    Ali hvala na postovima u svakom slu?aju
    "Velikodušnost bez premca"

  10. #10
    Senior Member
    Datum registracije
    Apr 2004
    Lokacija
    Rijeka
    Postova
    210
    Rep Power
    1909
    = Citat = Izvorno postao oKRamxII
    Znam na što je ciljao, i napravio sam upravo to no nije pomoglo...

    Sva sreća da sam rješio problem ipak xD

    Ali hvala na postovima u svakom slučaju
    pa reci sad, u čemu je bio problem?
    Potpis:
    Maksimalno 255 znakova.

    HTML je isključen
    BBCode je uključen
    Smajlići su uključeni

  11. #11
    Senior Member
    Datum registracije
    Apr 2006
    Lokacija
    Zabreg
    Postova
    893
    Rep Power
    1733
    Ma sram me bilo re? al ajd kad si ve? pitao =D

    Ma primjetio sam da sam u BIOS-u one postavke za temperaturu stavio IGNORED, i tek sam se tjedan dana kasnije sjetio da pogledam temperaturu, i normalno, na "rubu" je bilo, još sam pogledao i sa AI Boosterom a iako su ovi toolovi disablani o?ito je smanjio frekvenciju kako bi procesor mogao raditi... Malo ?u to sad više kontrolirati za ubudu?e...

    Ništa, malo ?iš?enje ventilatora, podmazivanje (najviše sam se namu?io sa skidanjem ventilatora xD)... Temperatura se vratila na standard pa tako i brzina...

    Al sad me mu?i kad idem dignuti sa 2.66 na 2.80 recimo, javlja mi blue screen kod XP-a i grešku kod 7ice ali time ?u se igrati preko zimskih praznika... bitno da smo na defualtu...
    "Velikodušnost bez premca"

  12. #12
    Moderator
    Datum registracije
    May 2007
    Lokacija
    Istočno Zagrebačko Vrijeme
    Postova
    1.277
    Rep Power
    1636
    Ajd, bitno da si riješio. Logi?no da je skidao clock ako je bilo prevru?e, samo se trebalo toga sjetiti

    BTW, nisam se ja nikad osje?ao novinarem, ja sam samo vrtio testove i ?a?kao po stvarima i onda pisao o tome
    A64X2 4000+ : GAMA69G-S3H : 2 GB Patriot 800 : 'cuda 250 GB : WD 1 TB : BenQ DW 1640 : Winfast DTV2000H : MSi 400 W : Chicony KB9885 : MSI GS-501 : Philips 200WS : Logitech X-210

  13. #13
    Senior Member
    Datum registracije
    Apr 2006
    Lokacija
    Zabreg
    Postova
    893
    Rep Power
    1733
    = Citat = Izvorno postao Kora
    Ajd, bitno da si riješio. Logi?no da je skidao clock ako je bilo prevru?e, samo se trebalo toga sjetiti

    BTW, nisam se ja nikad osje?ao novinarem, ja sam samo vrtio testove i ?a?kao po stvarima i onda pisao o tome
    Ako je tako, onda u redu
    "Velikodušnost bez premca"

Pravila postanja

  • Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove
  •