Vranje, kao grad na raskršću puteva koji vode ka Kosovu, Makedoniji i Bugarskoj, na putu droge gde obično ide i prostitucija, u poslednje vreme jedan je od centara gde se vrbuju maloletne devojčice, stare od 14 do 16 godina, za obavljanje najstarijeg zanata na svetu, piše "Glas".
"Idemo sa Albancima. Pa, šta? Oni su dobri, pažljivi, nikad nas ne psuju, vredjaju, a kamoli da udare. Išla sam dobrovoljno, izdržavaju nas", priča mucavo P.F. (15), učenica drugog razreda srednje škole u Vranju za "Glas".
Devojčica P.F je jedna od retkih, koja je uz pomoć roditelja, odlučila da se lečenjem izbavi iz kandži prostitucije.
Izvor "Glasa" blizak policiji tvrdi da devojčica P.F. nije usamljen slučaj i da je prodaja dečjih tela veoma uzela maha.
"Policija je prijavu o prostituisanju dobila od jednog sportskog radnika iz Bujanovca, ali nisu uspeli da udju u trag devojčici. Čovek je krenuo iz Vranja za Bujanovac taksijem. Na zadnjem sedištu vozila bila je i devojčica s rancem u ruci".
"Bilo je oko pola osam uveče, Vraćala se iz škole, mislim, iz Bujanovca je, ništa neobično. Čim smo izašli iz grada, već kod sela Ribinca, počela je da se presvlači. Skinula je farmerke i ostala u nekim providnim gaćicama. Iz ranca je izvadila mini suknju, obukla je, a farmerke spakovala u ranac. Potom je izvadila maskaru i našminkala se. Izašao sam u Bujanovcu, a ona je rekla taksisti: Vozi u Trnovac!", priča izvor beogradskog lista.