Lost ur touch??
Printable View
Lost ur touch??
Meni ta prica o C6 nekako nije jasna, gdje je Citrone sluzbeno predstavio taj model?
Na www.citroen.de upisao sam citroen c6 i dobio ovo
"Für den Suchbegriff "Citroen C6" wurden keine Treffer gefunden!"
e-type, te slikice C6 su vjerojatno s internog pokazivanja auta dilerima. a one bez hrpe radoznalaca oko auta i lošije kvalitete su klasićni spy shotovi (kao i oni šatorirani) vjerojatno skinuti u garaži iz koje su ti šatorirani izlazili :)) . auto dolazi tek iduće godine tak, da sužbeno još ne postoji pa ga na homepageu citroena nemože bit :) .
A vid cime sam se ja zabavljao ovaj vikend...
[IMG]http://joker.irb.hr/~zega/itsout.jpg[/IMG]
Ovo sam postao par slikica na yahoogroups XM-L...<br><hr>
.... jesenji radovi, na kucnom ljubimcu ..!! :smile09:
Ma da skidanje svih kugli i provjera, dopunjavanje po potrebi, prednje malo "slabe" i akumulatorka zbusena (osnovni razlog odlaska, regulator je klikao par puta u sekundi)...
I nakon toga sam rasturio dash i sredio neka drndanja iz njega (bilo bi lijepo nabaviti za razumne novce onaj amortizercic za otvaranje glovebox-a...
Neko vrjeme su gore nove momo felgice gore...
Sad je vec gust vozit se u njemu, jos novi nosaci motora <2> (jedan vec je) i za mjesec dana upgrade muzike nutra (ground zero)...
E ondak bum bil zadovoljan... :smile25: :) <br><hr>
.. eh ..!! .. kad bi vise ljudi tako " mazilo i pazilo " svoje cetvorokotacne ljubimce ..??
.. ali dobro , to je za nas citroenase normalno..... citroencic ti nekako dodje kao clan porodice ..?? :(
kak to misliš activa.... jer ti popije kućni buđet ko da odgajaš rođeno djete?? :smile06: :smile06: :smile06:
ipak... to što je zega opisao, je potrebno, da se stvari dovedu u red. nakon toga je citroenčić normalnom korisniku zahvalan autek koji za uzvrat redovitom održavanju i civiliziranoj upotri×××× pruža jaaako puno :) .
Cuj kuglice su sredjene za 350kn sto je jevtino ko da sam stavio jedan amortizer sumnjive kvalitete...sad sam miran neko vrijeme (pucam barem 3god.) iako cu ga imati na oku moram izmjeriti period klikanja regulatora sad i ako padne ispod par sec opet na punjenje (sad je oko 40 sec)...
Ostalo je badaf jer sam sam cackao, jos mozda promjeniti lagere na zadnjim rukama iako nije strasno malo pucka ali auto se ponasa ok i kotaci nisu oxerice kak znaju na dosta auta kad ih pogledas odozada...
Ima sitnica ali kad nabavis auto koji i nije bas dobro odrzavan moras neke stvari dovesti u red onda si miran neko vrijeme (a iznosi koje stavim u odrzavanje su mizerija u odnosu na ratu kredita moje seke za C3) sa tom lovom mogao bi napraviti avion od ovoga 8-)...
Rabljeno ruljez!
ZEGA
<br><hr>
bog bondzoli, dobro si to rekao... prva, pa muška :smile06: :smile06:
dobrodošao :) .
zega... meni se i 40 sekundi čuje kratko... možda je još nešto pored praznih kugli u pitanju. ventili... čiščenje sistema?
[IMG]http://sapuga.free.fr/citroen/Pluriel_restyl.jpg[/IMG]
[IMG]http://sapuga.free.fr/citroen/C3_Restyl.jpg[/IMG]
[IMG]http://sapuga.free.fr/citroen/C8_restyl.jpg[/IMG]
[IMG]http://sapuga.free.fr/citroen/C2_2restyl.jpg[/IMG]
Svidjaju li vam se Citroeni i zasto, a ako ne, zasto ne?
Imate li pozitivna ili negativna iskustva s tim automobilima?
Ako imate ikakvo pitanje, pitajte, a ja cu vam odgovoriti.
daarko
Gost
Poruka poslana: 18.01.2001. u 22:47
oh ima neko ko voli citroena imam 2 xm iz 92 treba složit jednog koji je izgorio prednji kraj instalacija, fali mi sajla od aut. getribe i zastita iza motora , hvala.
CX 2400 Prestige A
Gost
Poruka poslana: 19.01.2001. u 22:48
Daarko, mi smo imenjaci,samo sto je u mom imenu jedno
"a" (tek usput)...
Buduci imas 2 XM-a nece ti biti tesko sloziti jednog, ali
vrijednog! Nadam se da su oba isti model jer se zna
dogoditi da ozicenja nisu na svim modelima identicna!
Pripazi oko toga ili si nabavi servisnu knjigu (na internetu
kosta oko 60 DM).
Sajla za autom.mjenjac je blagi zez jer mi se cini kako je
se moze zamijeniti tek kada se mjenjac otvori (to je tako
na mojem ZF mjenjacu). Ako je i tvoj ZF-ov, dijelove (a
tako i sajlu) mozes kupiti u Vukovarskoj (zgrada Tehno
Simunaja) ili u Barutanskom jarku kod krizanja sa
Barutanskim ogrankom IV (nekih 500-tonjak metara od Y
racvanja Bukovacke na istu i Barutanski jarak). Ja sam
za svoj A-mjenjac kupovao kvacila i znam da sam prosao
nekoliko puta jeftinije nego da sam kupovao u Citroenu.
Zastitu (pretpostavljam ida je rijec o izolaciji) novu mozes
kupiti u servisu za Citroen, ali ti je daleko povoljnije
skinuti je sa nakog karamboliranog ili XM-a za dijelove
(citaj plavi oglasnik!!!).
www.haynes.com je adresa izdavaca koji stampa servisne
knjige za XM i za ostale autice. Preko istog je moj braco
nabavio servisnu knjigu za CX koja je vise nego super.
Osobno pitanje: razumijes li se u popravljanje (mehanika,
elektrika, hidroulika...) ili si entuzijast tj. novi u svemu
tome.
Zagor
Gost
Poruka poslana: 04.05.2001. u 18:46
Zagor je ponosni vlasnik 5 po redu citroena nakon 2GS-a, 2 BX-a i posljednji u nizu XM 2,0i. Mislim da cu uvijek voziti i voliti citroen.
malo su sjebali koncepciju iz PSA sa Xsarama i slicnim ×××××rijama gdje nema hidraulike. Jedini istinski citroen je citroen sa hidraulikom.
Usput pozdravljam vlasnike citroena i trazim pomoc od Daarka u vidu prednjeg lijevog zmigavca i fara za XM (parkiranje nakon bucne noci).
Citro
Gost
Poruka poslana: 08.06.2001. u 16:31
Svaka ti cast Zagore, ti si stvarno konzument
Citroena i pol! ...ali Citroen je uvijek u paleti
autica imao one koji nemaju hidrauliku (TA, Ami
6 i 8, spacek, LNA, ZX ...). Naime, hidraulika se
ugradjivala u modele VISOKE I VISE klase, a prvi
Citroen koji je dobio Hidrauliku bio je Traction
Avant tamo negdje 60-tih godina. Pozdrav
Citroenovcima!
Daarko kako ide sa slaganjem XM-a?
Zagore, kolika je prosjecna potrosnja tvojeg
XM-a? ---------------------------------------
------
Zagor
Gost
Poruka poslana: 11.06.2001. u 20:10
Svakako si u pravu sto se tiče hidraulike.
Moj XM trosi prosječno 8,5 l, u gradu je veci potrosač i tu se krećem oko 11, ali ako sam mirniji na otvorenom onda je to oko 6-7 litara.
Imam problem sa klimom, kada je napunim vrlo brzo mi iscuri plin i to se fino čuje da izlazi negdje na kompresoru, a ne mogu skuziti gdje. Ako imas kakav savjet javi.
Zagor
Gost
Poruka poslana: 12.06.2001. u 16:31
CX hvala ti na savjetu, znam za to pa sam ga i sam ispustio, kompresor je vjerojatno vec odradio svoje, a ja ne mogu naci drugi.
Našao sam kompresor od BX-a, identičan je po modelu mom, ali mu je remenica četvorokanalna, a meni treba petokanalna te mi nije bilo pametno prebacivati je jer onda moram rasklopiti kompletan kompresor. Sam plin mi je isticao na samom kompresoru, ne znam da li je problem u njegovim brtvama ili pak u onom ulju koje se nalazi u njemu. Preskupo je da bih to rjesavao sistemom proba i pogresaka, a jos veći problem je u tome da kod mene u gradu nema servisa za autoklime.
Ako imas kakav ispravan polovni javi mi na ldex_@excite.com, dogovorićemo se, ljeto je sve toplije i toplije i ....
X prestige A
Gost
Poruka poslana: 13.06.2001. u 14:09
Zagore, nisam strucan s klimama i jedino sto mogu poruciti je OPREZ.
Ne znam tko bi imao kompresor, ali ako su identicni, remenica bi se
morala moci zamijeniti ... Stvarno neznam sto bi ti savjetovao. Kupnja
polovnog K-a je jopet riskantna i tako to....... SRE
CX prestige A
Gost
Poruka poslana: 13.06.2001. u 14:10
Zagore, nisam strucan s klimama i jedino sto mogu poruciti je OPREZ.
Ne znam tko bi imao kompresor, ali ako su identicni, remenica bi se
morala moci zamijeniti ... Stvarno neznam sto bi ti savjetovao. Kupnja
polovnog K-a je jopet riskantna i tako to....... SRETNO_________________
Zagor
Gost
Poruka poslana: 13.06.2001. u 15:12
Identicni su, ali zamjena remenice iziskuje kompletno rasklapanje te vezano uz to brtve, ulje i drugo. Nakon toga opet nisam siguran da li ce to sve funkcionirati, no nema veze snaci cu se vec nekako, a svakako hvala.
BTW, prije neki dan kolega i ja smo sklopili napokon njegovog BX-a 16 ventilca, kako stroj ide 8 sekundi do 100km/h, ludilo.
Cx prestige A
Gost
Poruka poslana: 19.06.2001. u 15:32
Genijalno ubrzanje za BX-a. Decki molim vas
budite pametni, cuvajte sebe i druge u prometu.
Zelim vam puuuuno kilometara.
Zagor
Gost
Poruka poslana: 20.06.2001. u 08:11
Jedva smo našli leteće ležajeve radilice, čekali smo ih mjesec dana, kod nas nema niti jednog takvog u državi, svi servisi od Zagreba, Zadra, Osijeka i drugi nikad nisu takvog ni imali na servisu.
Makina je strašna.
Cx prestige A
Gost
Poruka poslana: 25.06.2001. u 23:53
Mogu si misliti kako zvijer vuce! Prijatelj je
imao dizelasa 1.7 BEZ turba, ali je isto bio
startan za poludit!
Samo se lijepo gustajte!!! I jos jednom pamet u
glavu! Bye
RAF
Gost
Poruka poslana: 08.01.2002. u 19:56
VOZIO SAM DVIJE GODINE XM 2.0I, SAD VOZIM 3.0 V6 24V EXCLUSIVE 95 GOD. JEDNOSTAVNO VOLIM CITROEN. AKO JOŠ NETKO IMA SLIČAN VOLIO BIH RAZMIJENITI ISKUSTVA.
Interceptor
Member
Broj poruka: 257
Poruka poslana: 08.01.2002. u 20:36
Citroeni su OK, a žaba je zakon, priča za sebe. Ovi novi nisu baš nešto. XM je bio dobar, a ni prve verzije Xantie nisu loše. Ali ima i totalnih promašaja, recimo BX. Inače sam alfist tako da mi više pašu AX GT i Saxo VTS. Ali da moram birati između XM-a, Audia 100, Mercedesa E ili Renault Safranea, izbor bi pao na XM.
Zagor..
Gost
Poruka poslana: 09.01.2002. u 17:25
Ne bih nikako mogao reći da je BX promašaj, jer se proizvodio do '94. god više od 10 godina i u par miliona primjeraka.
Da sad naprave DS sa svim tehničkim novotarijama i sa vrlo malo redizajna, to bi bio pravi potez. Naravno i da mu ne nabiju cijenu.
C5 je tehnološki super, ali me dizaj ×××× izgleda kao napuhana Xsara, a moj ukus je nagnut više ka linijama kakve imaju XM i Xantia i mislim da cu za godinu, dvije uzeti još jednog XM-a samo serije Y4.
Jednom prilikom (na svom vjenčanju)sam se vozio u SM-u, kakva je to makina ali i potrošač 40 litara.
Pozdrav ekipi.
CX 2400 Prestige Ai
Gost
Poruka poslana: 10.01.2002. u 18:34
Pozdrav ljubiteljima lijepih i osobitih autica!!!
Zagore, pa gdje si se ti to vozio u SM-u??? Mora da je bio dozivljaj! Jel bio Maserati ispod haube i Z mjenjac?
Moj brat je jednom prilikom vozio SM-a, a tada jos nije ni vozacki polozio. Kaze da je to stoj i pol! U ZG-u ima bijeli, ali od nedavno mu je blago karamboliran straznji kraj. Steta...
Zanima me jel itko vozio CX-a 2400 GTi? Imam jedan problemcic pa bih volio razmijeniti iskustva...
Zivio LHM !!!
Zagor..
Gost
Poruka poslana: 11.01.2002. u 11:01
Nećeš vjerovati ali postoji još jedan u HR i to ga ima moj vjenčani kum u Orahovici. Svjetloplavi stroj, a ispod poklopca 3500 ccm talijana.
Doduše sad je u nešto lošijem stanju, jer su mu kablovi oštećeni, leži u garaži.
exclusive
Gost
Poruka poslana: 17.01.2002. u 18:52
zamolio bih gospodu koja su vozila ili još voze Xm-a da mi kažu sa kojim gumama su boli zadovoljni. I slijedeće, koliko mogu prijeći sa uljem TOTAL 9000 5W40.
activa
Forum Master
Broj poruka: 5507
Poruka poslana: 08.10.2004. u 23:37 | :Edit:
... zennon , da li je taj picasso v6 , 3.0,... samo prototip ., ili su ga pustili u serijsku proizvodnju ..??
.. daj neku fotku ..!!
zeNNoN
Member
Broj poruka: 217
Poruka poslana: 09.10.2004. u 12:11
Bio je stajao u krugu tvornice.. sad, da li je vise komada napravljeno ili neka vrsta prototipa, ne znam... ali jako dobro izgleda...
activa
Forum Master
Poruka poslana: 09.10.2004. u 14:18
... NADAM SE DA SI ISKORISTIO PRILIKU I NAPRAVIO NEKU FOTKU ..??
drugmirko
Forum Master
Broj poruka: 2290
Poruka poslana: 09.10.2004. u 17:49
kako se nešto govori o unifikaciji izgleda, netko na planet citroenu poigrao sephotoshopom:
C2:
C8:
drugmirko
Forum Master
Poruka poslana: 09.10.2004. u 17:51
C3:
Pluriel:
drugmirko
Forum Master
Poruka poslana: 09.10.2004. u 17:52
plurielu i bi još i koristilo..... a drugima.... neznam.
Aero
Forum Master
Broj poruka: 4608
koma...
drugmirko
Forum Master
u stvari znam.... C3 je ogavan!
drugmirko
Forum Master
Poruka poslana: 09.10.2004. u 17:53
, aero, malo si rekao...
activa
Forum Master
Poruka poslana: 09.10.2004. u 17:54 | :Edit:
... takav ce verovatno i biti posle prvog redizajna , za koju godinicu ..
Aero
Forum Master
Broj poruka: 4608
Poruka poslana: 09.10.2004. u 17:57
Ma neće. Oni buju pol auta promjenili. Vidiš C5. Čovjeće da neznam nebi rekel da je u osnovi riječ o istom a