A onda čovik dobro vozi...
Printable View
A onda čovik dobro vozi...
...nisam ga vidio u 911-ici, ali stalno nalećem na tu njegovu M3-ojku...
Eto te fotke sa starta.
[IMG]http://web.vip.hr/tr-ag.vip/SLIKE/race26.jpg[/IMG]
Ja sam cuo price da taj plavi m3 ima motor od m5 s 460 ks. A jos sam cuo drugu pricu tj. da ima 600 ks. Sto je istina samo vlasnik auta zna..
I koji je vozni park vlasnika m3 i 911? Zar mu jos nesto treba? :smile10: [IMG]null[/IMG]<br><hr>
LED......ili si lud ili gluh!? :)) :))
pa zar nisi cuo blokadu od lamba jedno 5-6 sekundi?????????? a utrka traje cca 12-13 sekundi????????????????
:o :o :o :o :o :o :o :o
e da,M3 od gudeljevica je serijsk a onaj zuti ima motor od M5 ali mu je riknula lamela!
:o :o :o :o :o
Mislim da M3 nije sigurno serijski, jer ne bi onda mogao prati aute koji imaju 150 i vise konja od njega. A i sam podatak da je Gudeljevic na proslom streetraceu izbubio od Badrovog Evo 7, (imao je vrijeme oko 15 s, a sada ima 13.3) govori u prilog da je tjuniran. 1.7 sekindi razlike je puno.
Inace prosle je godine bio u klasi preko 3000 ccm, a ove je bio u utvorenoj (znaci preko 350ks). Ako je M3 serijski znaci da ima 343 ks, sto je manje od 350.
Zakljucak: M3 je tjunirana :))
Onaj bijeli Yugo, koliko sam vidio se utrkivao sam sa sobom u prvoj utrci. A čuo sam da u drugoj utrci nije nastupio zbog lamele. Danas čitam u autoklubu da je osvojio treće mjesto u klasi do 3000 ccm. Mora da mi je nesto promaklo. Jel netko zna koga je taj Yugo pobjedio?
Da da to ti je yugo iz Rijeke i možeš ga odmah kupit jer se prodaje!<br><hr><font face="Times New Roman" color="red">ABARTH LIVE FOREWER</font>
Vi ste bolesna deca. :smile07:
sport,od kud ti ta informacija??? sta bi rec da prodaje,sta je u planu???
Pa oglas je u Burzi! Jedan tip mi je rekao prije streeta da će ga poslje trke prodat (a sad ga prodaje) i da će sad radit lancijin 3.0 sa biturbom! Za ovaj biturbo me ne držite za riječ jer sam samo tako cuo!<br><hr><font face="Times New Roman" color="red">ABARTH LIVE FOREWER</font>
Oduvjek su se najbolje pile slagale na kvarneru! :)) <br><hr><font face="Impact" size="+1" color="blue">NIKE Free Style.com</font>
Edit:
Kolika je cjena Yugu?<br><hr><font face="Impact" size="+1" color="blue">NIKE Free Style.com</font>
daj ne serite, opel je kanta neviđena,hrđava.cudo da je dosao do cilja.Ali svaka cast vozaču.A peh je bio u tome što su se momci u lanceru i nsx-u opustili pa popušili.lancer evo 7 u rukama pravog vozača bi sprdo tamo SVE živo.
Iz usta pravih vozača (npr. relijaša,čak i ovih naših) nikad neće izaći ××××ni ople,bmw i slična govna već LANCER,SUBARU...
LANCER RULZ
nema veze ali opel je dobio nsx-a,a i u drugim kategorijama su bili medju najboljima
Ljudi, oprostite kaj ovo pitanje ovdje postavljam, ali nisam htio otvarati novu temu. Hvala
Jucer navecer me zaustavila policija, ogranicenje 50kmh, u naselju, ja sam
vozio 109 kmh, po policijskom radaru. Mislim da je moglo biti jos i vise, po
mom osjecaju, nisam gledao na kazaljku. Policija je napisala 109 kmh, -10%,
je 99 kmh. Pitam ja policajca kolka je to kazna, kaze on meni, kolko ti
sudac za prekrsaje odredi. E sad mene zanima, kolka mi zbilja bude kazna?
Dali 500kn + 3 kaznena boda + 3 mjeseca vozacke, ili jos vise, ili nesto
manje? Moze li se ista muljati na sudu, pred sudkinjom? Pitam jer fakat
neznam, nemam iskustva, ovo mi je prvi put da su me kaznili, a vozacku imam
5 godina do sad.
I jos jedno pitanje. Dali sam mogao ista smuljati pred policijom jucer kad
su me zaustavili?
Stvarno nisam upucen i nemam iskustva, lijepo bih vas zamolio, ako netko
nesto zna, neka napise, jer mi je ovo fakat sokantno. ××××ga, jos ni sad
nemrem doc k sebi, sve mi se nekak to prebrzo dogodilo.
Hvala
Frenki, murija je sve obavila kaj je trebala. Pošteno su ti izmjerili prekoračenje, pošteno odbili 10% tolerancije i uzeli tvoje podatke. A kazna za prekoračenja od 30 do 50 km/h u naselju ti je 500KN, 3 kaznena i oduzimanje vozačke dozvole na mjesec dana. Jedino se promijenila praksa da nakon kaj si slikan s multanovom da ti sudac određuje kaznu umjesto MUP-a. Međutim zakonom su propisane kazne i ne vidim na koju foru bi se mogao izvući.
Kažnjen si prema Članku 305., stavak 3.
Ako ne platiš kaznu odrezat će ti 6 kaznenih. Ja bih rađe platio...
Pročišćeni tekst Zakona o sigurnosti prometa na cestama možeš pročitati na :URL=http://www.mup.hr/zakoni/z16.html:ovom linku.:/URL:
Sad ovisi jesu li ga slikali ili su ga samo "ubili" s radarom (laserom). Navodno da u slučaju radara postoji manevarski prostor. No ne da mi se sad pisati; sve kaj mislim o tome, napisao sam na FIAT klub temi jer je tamo postavljeno isto pitanje.<br><hr><font face="Courier" color="blue">Viva FIAT!!!</font>
RN, nemoj plašiti dečka sa oduzimanjem vozačke. Ja sam to jednom prošao i ne bih više...
Nema ni govora o oduzimanju vozačke iz dva razloga:
Prvi:
Prema postojećem zakonu tvoj prekršaj nije bio dovoljno težak za oduzimanje dozvole. Za ilustraciju sam ti kopirao tablicu sa službene MUP-ove stranice koja ti to dokazuje!
PREKORAČENJE BRZINE-SANKCIJE (naseljeno mjesto)
30 – 50 km/h 500 kuna 3 boda
više od 50 km/h 500 kuna 3 boda
+
oduzimanje vozačke dozvole na mjestu prekršaja u trajanju od 3 mjeseca
Kao drugi razlog je zrakoprazni prostor koji je nastao stupanjem na snagu novog Zakona o prekršajima koji je nadredjen Zakonu o sigurnosti u prometu. Ta dva zakona još nisu uskladjena pa policija ne smije provoditi postojeće članke iz Zakona o sigurnosti u prometu koji se kose sa novim Zakonom o prekršajima, jer bi tako djelovali protuzakonito.
U novom zakonu o Prekršajima nisu propisani kazneni bodovi pa ti se stoga oni više automatski ne upisuju u kompjutersku evidenciju nego o tome mora odlučiti sudac koji je obično više skloniji novčano kazniti prekršitelja...Dakle ti ćeš vjerojatno proći samo za stotinjak kuna lakši.
Takodjer prema novom zakonu propisuje se samo privremeno oduzimanje dozvole u posebnim okolnostima i to u trajanju od najviše 3 dana kada ti se ista mora i vratiti.
Ljudi koji zbog bodova moraju opet polagati testove ne moraju se odazvati na isto, jer više policija nema potrebne zakonske elemente represije da to isto i provede.
Takvo stanje će trajati sve dok se novi zakon o sigurnosti u prometu ne donese i uskladi s novim Zakonom o prekršajima.
Do tada možemo malo odahnuti... :smile14: :smile14: :smile10:
ZAKON
O SIGURNOSTI PROMETA NA CESTAMA
Članak 305.
(1) Novčanom kaznom u iznosu od 500 kuna kaznit će se za prekršaj:
1. vozač koji ne zaustavi vozilo kada naiđe na vozilo kojim se prevoze djeca, kad je to vozilo zaustavljeno na kolniku radi ulaženja ili izlaženja djece (članak 16. stavak 4.),
2. vozač koji na cesti postupa suprotno odredbama članka 24. stavka 2. ovoga Zakona,
3. vozač koji se vozilom na cesti u naselju kreće brzinom koja je za više od 30 km na sat veća od dopuštene brzine, odnosno vozač koji se vozilom na cesti izvan naselja kreće brzinom koja je za više od 50 km na sat veća od dopuštene brzine (članak 28., 29. i 30.),
.
.
.
.<br><hr>
2) Za prekršaje iz stavka 1. točke 1., 2., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10. i 11. izriče se i zaštitna mjera oduzimanja vozačke dozvole u trajanju od mjesec dana.
(3) Za prekršaje iz stavka 1. točke 3., ukoliko je brzina kretanja vozila u naselju veća od 50 km/sat, izriče se i zaštitna mjera oduzimanja vozačke dozvole u trajanju od tri mjeseca.
(4) Za prekršaje iz stavka 1. točke 12., 14., 15. i 20. izriče se i zaštitna mjera iz stavka 3. ovoga članka.
(5) Za prekršaje iz stavka 1. ovoga članka kojim je izazvana neposredna opasnost za drugog sudionika u prometu ili je izazvana prometna nezgoda,počinitelj će se kazniti novčanom kaznom u iznosu od 700 do 4.000 kuna, a vozaču će se uz kaznu izreći i zaštitna mjera oduzimanja vozačke dozvole u trajanju od šest mjeseci.
(6) Za prekršaj iz stavka 1. točke 17. ovoga članka, novčanom kaznom u iznosu od 500 do 2.000 kuna kaznit će se odgovorna osoba u trgovačkom društvu ili drugoj pravnoj osobi.
(7) Osim novčane kazne za prekršaje iz stavka 1. točke 3., 12., 14., 15. i 20. ovoga članka, vozaču se određuju i tri kaznena boda, a za prekršaje iz stavka 1. točke 1., 2., 4., 5,. 6., 7., 8., 9., 10., 11., 13., 16. i 17. vozaču se određuju dva kaznena boda.
(8) Vozaču koji počini prekršaj iz stavka 5. ovoga članka, nakon utvrđivanja kaznenih bodova prema stavku 7. ovoga članka, određuju se dodatna dva kaznena boda.
Obratite pažnju na gore navedene stavke
Dakle 500KN i 3 kaznena... ne znam kak sam vidio i mjesec bez dozvole.<br><hr>
I ja sam načuo nešto o kaznenim bodovima... da se kao više ne pripisuju uz kaznu. Nije mi to baš najjasnije. Popušio sam 200 i kazneni prije koji tjedan i kaznu nisam platio jer mi to ispada 2 kaznena, a već sam duuugo bez bodova. Pa sad ta 2 boda simo-tamo. Ali kaj bude sad kad bodova po tvom više nema? Kaznu nisam i ne budem platio. Znači da ništa niti od bodova?
Ako u naselju prekoračiš brzinu od 50 km/h onda će ti ju uzet na 3 mj. a ti si se izvukao za 1 km/h jer ti i toleranciju oduzmu!