-
Otkazivanje 69. Auto salona u Torinu «radi teškoća u talijanskoj auto industriji» samo je dodatna potvrda stanja u kojem se našao Fiat. Prema službenim podacima dug koncerna iznosi 35 milijardi Eura, a prošla je godina završena s gubitkom od 687 milijuna.
Eto ga i Fiat propada, bili su najmocniji koncern skoro i nista od njih. Propadose... Imaju tolike pare i ne znaju napraviti auto, to mi nije jasno nikako...
-
Sorkač ali moram ti ovo napisat !!!
Odeš u apoteku ili bilo koju drogeriju i kupiš štapiće za uši. I onda malo počistiš uši ! Možda onda skužiš da nisi u pravu. :smile09: Alfa koja se vrti na 7 somova pa da ju nisi čuo!? A veliš da se golf super čuje.
-
Heh, nisam cuo. Maloprije prodje jedna alfa 155 ja mislim, siva, alu felge cini mi se, zaleti je, al se necuje zvuk, mislim ima ali nista posebno...
-
Mislim da slušaš krivu stvar. Nije bitan zvuk ispuha nego zvuk motora (ventili, usisavanje zraka itd...)
-
jos jednom bravo mentor, upravo to treba shvatiti VR6
-
Ljudi, a kaj nam se to događa s FIATom? Nemaju love a? Pa nebudu valjda prestali proizvodit Alfe i Lancie i Fiate? A kaj s Ferrarijem? Pa vele da svaku godinu zavrse u debelom plusu i u prodaju auta i u F1... Pa nebumo valjda za koju godinu imali FIATA (OPEL) Vectru!!!
-
Bitno je da je lijep zvuk, a alfe se necuju skoro... Nista posebno, samo Vi to previse hvalite. Jeste li kada culi Ferrarija, ima zvuk skoro kao stojadin s probusenim auspuhom, ne svi, ali onaj 355 ili taj neki model. Sad cete reci ja ovo ja ono, ali nisam ja to sam rekao nakon sto sam ga cuo...
-
ovo s fiatom najbolje predocava kakvi su to auti.alfa je ok ali sve ostalo je po meni ××××××.a da nije ×××××× svi bi kupovali fiata i ne bi bio u dugovima
-
Problem je u tome sto Italijani uvjek nesto... Ako je dobra tehnika nevalja dizajn, ako je ok dizajn nevalja nesto drugo. I onda ovi pricaju nesto protiv svaba. Svabe prave vrhunske aute, Golf 2 je meni onaj s 5 vrata ljepsi od novog stila s 5 vrata. Stila nisam vidio uzivo, ali po slikama ispada tako... Plus njemci su vrlo kvalitetni, a italijani su traljavi kod zavrse obrade i tako toga. To je i kod nove Alfe 147 isto, u nekim testovima je tako pisalo. Sad recite da ti novinari koji vozaju svaki dan drugi auto, ne znaju ocjeniti sta je bolje izradjeno a sta losije. Sta bolje ide, bolje drzi cestu od cega. Nemojte reci da ste vi bolji poznavaoci. Nemogu ja reci da golf drzi bolje cestu od alfe ako alfu nisam vozio, ali samo golf, znam da je stabilan...
-
Nemojte mjesati Alfu i golfove, to je sramota. Alfa se jedino mjeri sa BMW, Honda, i mozda jos koja slicna marka. To da su taljani traljavi u zavrsnoj izradi mozda i je istina, ali pogledajte malo sta se dogodilo jednoj A-klasi ili jednom TT-u ??? Zamislite da se Alfa okrene na krov? Ja mislim da bi odmah propala jer je previse zatucanih ljudi koji samo cekaju tako nesto pa da pise na sva zvona o tome. Vi ovdje spominjete nekakve rucke sto odpadaju na Alfi, a Golf 3 je ukupno vracen u tvornicu sa 350.000 komada. Ali to je jos uvijek golf, svabo, ili hrvatski receno: savrsenstvo. Taljani imaju vrhunski dizajn, francuzi imaju osebujnost i orginalne ideje, japanci imaju pouzdanost, a sta imaju njemci? kvalitetu? pred 20 godina - da, danas dovoljno govori Fiatova granicja na 2 godine, a Mercedesova - 1 godinu.
-
a ti mogu reci sta sam ja vozio, Golf 1 - 5 godina, golf 2 - 2 godine, golf 3 - 3 godine i danas. Inace ga koristim za grad i za izlete u prirodu. Vozio sam mnogo drugih auta, ali svaki puta me golf razocarao u odnosu na njih. On je totalno ne upravljiv i nestabilan auto. Kao da ima gresku u konstruukciji. Dobro, vjerojatno ipak nema, ipak je to narodni auto bez imalo sporstkog stiha pa mu to i nije neka zamjerka
-
Ovako, njemci imaju sve skupa, i dizajn, i kvalitetu i slicno... TT se nije prevrnuo, samo je bio pokazao nestabilnost pri velikim brzinama, pa su to ispravili. A svaki se auto moze prevrnuti. Prije dvije sedmice je bilo u novinama Alfa se neka prevrnula, na krov, bila je i slika. Auto skroz smrskan, vozac malo ozljedjen, suvozacu nista. Ko ne zna, vjerujem da bi uspjeo neko i karting prevrnuti, koji je nesto... A sad, ako pricas za garanciju, onda po tome je hyndai najkvalitetniji, ima 3 godine garancije. To nista neodredjuje puno. Najgore od svega je sto samo Vi pricate da je golf nestabilan, nedavno je bio test Golf GTI, Toyota Celica i Mercedes Sportcoupe, kazu golf je najstabilniji, nevjerovatno dobro drzi cestu. I nigdje nisam u tim magazinima, citam ih skoro sve, procitao da je golf nestabilan, da se zale na to. A njima ipak vise vjerujem...
-
Stari moj taj test si pročitao u Auto-blicu, a oni su ga prenjeli iz Auto-bilda, a to ti je praktički Volkswagenov tvornički časopis. Od kad god izlazi Auto-bild u Njemačkoj uvijek je dizao VW u nebo, pogledaj malo starije brojeve i usporedbe VW sa ostalim autima. Pogledaj malo tablice s bodovima, sve loše strane VW se minoriziraju a dobre dižu u nebesa, dok je kod ostalih proizvođača obratno. Pa čovječe oni su čak proglasili Škodu Octaviu boljom od Audia A4, to je dokaz da rade za VW, da bi im poboljšali prodaju, to već znaju i vrapci na grani...
-
Ljudi moji ja studiram marketing i kužim ih totalno. Olfo je Octavia bolja od A4, pitate se što su dobili s tim jer su oba auta iz koncerna VW? Reći ću vam, kupci Audia kad to pročitaju neće preć na Škodu jer im je to ionako 3 klase ispod auto, tako da za prodaju Audia taj članak ne šteti, a s druge strane neko ko bira između Octavie i recimo Elantre vidi taj članak i kaže: "u ×××××ti vidiš da je Octavia fakat dobar auto" i normalno odluči se za nju. Zato vas molim nemojte spominjat Auto-bild jer isto tako možete spominjat i francuske, talijanske časopise a da ne govorim o japanskim auto magazinima
-
Mislim da su najobjektivniji engleski auto magazini. Tamo je test auta napisan na više stranica i novinar iznosi svoje dojmove onako kako ih je i doživio a ne kak mu je neko rekao da napiše.
-
Mislite da su svi ovi nasi magazini neobjektivni i da lazu?? Necitam samo auto blic, pa ni drugi se nezale...
-
Ako toliko vjeruješ tim magazinima trebao bi znati da se svi slažu da je alfa najbolja u klasama što se tiče držanja ceste. A sad ovako. Svi nivi auti uglavnom drže cestu i stabilni su. Razlika kao nekad više nema. Međutim sigurno ćeš sa Alfom 147 proći zavoj 10 brže nego s Golfom 4. Dovoljno ti je samo pogledat ispod. Svatko tko se imalo kuži u mehaniku reći će ti da je Alfin ovjes savršenstvo i najbolji u klasi što se tiče ponašanja u zavoju i tih sportskih osobina. Golf ima jednostavan ovjes koji ne zauzima mnogo prostora, koji je mekano podešen itd. Alfa nije samo sportski podešena već ima i sportsku konstrukciju ovjesa (prednji u 4 točke). Velike zasluge idu i stražnjem ovjesu koji je identičan kao na Alfi 164 i 156 (to su ipak veliki auti, pa sad ti razmisli šta taj ovjes može u malom autu). Inače stražnji ovjes je sličan u velikoj mjeri kao na tvojoj Delti. Šta se stabilnosti golfa. Pošto nisi vozio niti jednu alfu niti ne znaš kako drže. A ja ti mogu reći da sam malo žešće protirao 1.6 model (golfa) i drži lošije od obične stare Delte 1300 koju sam vozio nekad. Tek toliko.
-
Ma uzeo si Golfa 4, on nije najbolji, bar onaj osnovni model nije nesto stabilan, ili samo djeluje tako. A Alfe imaju i siroke gume i tako to, golfa GTI provozaj pa onda reci jel stabilan...
-
Pa dobro čovječe ti se stvarno ne kužiš. Alfe imaju široke gume, šta je 185 i 195 široko, nejviše 215. Vozio sam i trojku, lošija od četvorke. Inače vozio sam 1.6, gume 205/55x16. Moja Lancia imala je 195. Nije uopće stvar u gumama.
-
Osim toga ti ovdje hvališ VR6 neki sređeni biturbo. To vw nije napravio već neki meštar. Stavi na peglicu biturbo, šta ćeš onda i nju hvalit. Raspravljamo o serijskim autima bez dodatnih preinaka kužiš.
-
Kazem za Golfa obicnog, imam 3 1,9 D, 64 ks, kazem da je stabilan po krivinama. A taj VR6 je imao divlju masinu, ne znam jeli bio Biturbo, ali je isao kao da je... Inace, kako ti to mjeris stabilnost auta, ako se nezanese u krivini stabilan je, ili nesto trece??
-
De mi recite do kad se proizvodila ova linija na slici i jel se isplati uzet rabljeni? Jel možda Alfa 145 bolja
[IMG]http://www.carlone.ch/Bilder/Delta%20HPE%20VS-SD%208%20und%209x17%202.JPG[/IMG]
-
Ako preferiraš sportsku vožnju uzmi Alfu. Čak je i ljepša. Delta je puno udobnija i pristup pri konstrukciji delte je potpuno različit u odnosu na staru deltu.
-
Ta linja Lancie Delte se proizvodila do kraja 1999. Tebe očito zanima HPE 2.O HF no ona je zaista kod nas rijetka tako da ćeš ju teško naći ali baš zato što je rijetka ja bih je kupio,ima 193 ks ali ti to zasigurno već znaš, ovav od 1o3 ks je puno češća na našem tržištu,nije žestoka kao HPE ali ja bih i o tome razmislio.
-
Svaki auto je stabilan do neke granice, a onda počinju problemi. Samo šta tagranica varira od auta do auta. I u ovom slučaju alfa je puno stabilnija od golfa.