-
Hvala dečki. Nije mi bila namjera na bilo koji način poniziti Pocketa, nego sam samo htio ispraviti 'netočne navode'.
S16, što ja mislim o VW-u? Pa i nije da nešto mislim o njima uopče. Nisam ništa njihovog posjedovao, ali sam vozio dosta toga. Smatram da su precijenjeni i da ta kvaliteta koja se veže uz njih uopče nije takva. Vjerojatno ste svi primjetili da u vezi sa njima ide spika 'nisu ovi novi ko oni stari'. Stariji modeli Golfova pa i Passata bili su s mehaničke strane full jednostavni auti. U unutrašnjosti spartanka oprema s malo elektronike i automatski mala mogučnost kvara. Noviji modeli nisu takvi i s njima više ne povezujemo onu slavljenu njemačku nepoderivost. Nikada nisu bili po mom ćefu i uopče ne bude u meni nikakve emocije. Ja osobno nikada nebi kupio spominjani Touareg jer ako sam već spreman potrošiti 50, 60 ili 100 tisuća E, moj izbor nikako nebi bio VW kada tu postoje daleko renomiraniji konkurenti: ML, X5, XC90...
Odbija me to njihovo guranje u više klase jer po meni iza njih osim prastare Bube i manje starih Golfova ne stoji nikakva reputacija.
-
Tako je hondo VW je precijenjen i nije ništa više kvalitetan od prosjeka. A uz to je i bezobrazno skup, a osobine su mu koma.
-
Touareg je jeftiniji od konkurencije uz gotovo istu tehniku. Ako vama samo smeta ime VW onda... Golf 1 dizel je meni nešto odvratno, ali on drži cijenu upravo zbog nepoderivog motora. Zvali su ga još i traktor. Jedinica dizel je namijenjen za ljude sa sela kojima je triba auto da prenosi npr. krumpire i sl. Getriba je imala veoma kratku prvu koja je mogla pokrenit 6 osoba u autu, gepek pun povrća i natovarenu prikolicu. I uz to je malo trošija. Ljudi su nastavili cijenit te vrijednosti, pa auto i danas drži cijenu. Kako je Hondo reka, nije ima elektronike pa se nije ni kvarija, a plasika je bila tvrda ko beton, pa i traje godinama. I sada vi mrzite taj auto zbog toga? Jedinica gti je bila u osnovi ista, samo je išla brže i trošila više :))
-
GT nije isto sto i GTI, mogli bi naci i neki automobil koji je nosio oznaku G pa da kazemo da je on jos prije bio. Neki Ferrariji danas jos uvijek imaju oznaku GT. Mislim da Pocket nije samo mislio na tri slova "GTI", nego na kompletnu tu klasu malih "GTI" jurilica koju je pokrenuo upravo VW Golf GTI. Zbog toga se uvijek on i uzima za uzor GTI automobila. Ista stvar kao sto je Audi Quattro pokrenuo seriiju Delta Integrale, Mitsubishi Evo, Impreza WRX...
-
Da, ali sami Njemci su priznali da su oznaku preuzeli od Talijana s namjerom da nikakvom Golfu daju veliko značenje.
Inače, slažem se sa ovim što si napisao.
-
Dragi alfisti,
Uopće nije stvar tko je prvi izmislio oznaku GTI, tko je prvi izmislio TDI, koji auto bolje leži, koji auto ide na ulje od trafostanice :smile17: , a koji na castrol RS itd, itd...
Stvar je u tome da vi alfisti u svakoj ××××noj temi morate pljuvat po VW-u i vuć paralele s VW-om (možda su neki iskompleksirani šta voze kante pa utjehu nalaze u pljuvanju po VW-u). Eto, i jučer jedan ponosni alfist izjavi da je AR 155 lektira za VW šta se tiče dizajna (da se zbljujem), a s druge strane čim se netko našali na račun Alfe onda se isti ponosni alfist nađe solit da zašto se pljuje po AR, kao šta si dobio mengu...
Po tome vi svaki dan imate mengu jer nema dana da ne pljujete po VW-u (INTCP, pazi da ne iskrvariš ;) ). I šta pocket kaže pljujete po nekim Touaregima, R32, Phaetonima, a još ih uživo niste ni vidili, a kamoli da ste ih vozili ili se bar vozili u njima.
Činjenica je da ja tal. vozila ne favoriziram i to se iz mojih postova vidi, ali moje pljuvanje po alfi ili fiatu se svodi na par podjebavanja i to je to. Dok nisam dolazio na forum onda tal. aute nisam samo volio, odnosno bio sam indiferentan prema njima (alfa-fiat), ali sad kad vidim kako ih fanatično branite sad ih naprosto mrzim. Kad vidim 156 na cesti smijeh me uhvati, odmah se sjetim intcpa i dvostrukih ramena, bregastih ili multilinka. Ili kad vidim Punto 1.2, odmah se sjetim Girrarija i njegovih komentara kako 1.2 odlično vuče i kako je najbrži motor do 60ks, a pere ga ni manje ni više nego stara škoda felicija 1.3i sa metuzalemskim motorom iz 60-ih.<br><hr><font color="red">GTI</font>
-
Stari moj, kad mene popere standardna Felicija 1.3 sa 60 KS (nešto više) onda bum osobno gurnul Punto u Savu.
Prosim te da se suzdržiš jer sam ja jako realan kad govorim o FIAT-u i ne razumijem koji si se ××××× našel po meni srat. Pa u pičku materinu, nisam napisal da perem Golf R32, a bogme se ni ne hvalim nekakvim prolaznim vremenima koje valjda ni Mig 29 nemre ostvarit.
Iza tvrdnje da je Punto 1.2 8v definitivno najživahniji auto u toj klasi motora stojim kao ukopan. <br><hr><font face="Courier" color="blue">I'm a professional killer. I kill people for money, but you are my friend so I'll kill you for free.</font>
-
Pa onda ga slobodno gurni odmah. Samo prvo ispusti ulje da dodatno ne zagadiš ionako zagađenu Savu. ;)
I ne odnosi se onaj post u svemu na tebe (osim punta), a što si se ti našao prepoznat u svemu to nije moj problem.<br><hr><font color="red">GTI</font>
-
T-IE , čemu tolko bijesa kod tebe????
Vidim da sam i ja i tvom postu , ali daj mi napiši jedan lijepi VW iz doba Alfe 155 ( osim Corrada).
A za mengu sam napisao Mazdi 3 jer je čovjek dobio jučer napadaje protiv Alfi.
I sad na kraju šečer , napadate Girrarija koji voli Fiat i talijane i stalno je korektan , i sad ste njega našli jebat.A ja recimo koji sam 5 puta gori , koji otvoreno pišem da mrzim VW i Opel, meni ništa.Nije fer!!!
-
Ja sam se našel prozvan u onom djelu o Puntu i fakat ne znam koji ti je ××××× to trebalo.
Felicija me još ni jedna nije poprala, a i ne vjerujem da bude. Prema tome Beštija još uvijek ostaje sijati strah u kostima Škoda-fahrera.
Za razliku od većine vas VW-branitelja i kokodakala, ja sam na žalost imao priliku posjedovati novi VW i zato si zadržavam pravo da pljujem po njemu do besvjesti, a onda još malo. O modelima koje nisam imal/vozil ne bum trošil riječi jer nemam kaj, ali mislim da imam apsolutno pravo konstatirati kako mi je jedan Touran/Touareg i slični izrodi kretenskih naziva grdi.<br><hr><font face="Courier" color="blue">I'm a professional killer. I kill people for money, but you are my friend so I'll kill you for free.</font>
-
T-IE, lakše malo ;) Ne kužin, čemu ove prepirke? Svatko ima marku auta koju voli i neće prominit mišljenje zbog glupih prepirki. Činjenica je da je Golf utemeljitelj i golf-klase i gti jurilica kakve danas znamo. To šta je uzea GT od talijana vama Alfistima, Fiatistima itd. triba bit na ponos. E da, zaboravija san: Alfa se kvari, Alfa ne valja, Alfa ide 100000km do generalke... Samo da upotpunim kolekciju... :(
-
Zapravo je Golf nastao kao debelo zakašnjeli odgovor VW-a na Fiatov vizionarski projektiran Fiat 128 iz 1969! U tom smislu je VW bio napredan baš kao i Zavodi Crvena Zastava!
Prvi moderni mali auto s prednjim pogonom i poprečno smještenim motorom napravio je FIAT!!!
;)
-
Za kojeg većina ljudi nije ni čula... Znaš li da ni Bell nije prvi izmislija telefon? Ukra je to jednom drugom izumitelju. Ali svijet i danas govori o Bellu kao izumitelju telefona...
-
S16, hoćeš reć da većina ljudi nikad nije čula za Fiat 128? Razočaran sam!
:smile12:
-
Kao i T-IE, i ja od kada sam ovdje nemogu smisliti alfu i fiat. Prije mi je bio OK autic, nista posebno a isto tako nista lose. A sada.....
-
Dobro dajte mi recite koji ste ××××× navrli na taj siroti FIAT???
Pa ×××× vas konj sve od reda koji ××××te, ko to na forumu diže tu firmu u nebesa i stavlja je gdje joj nije mjesto?????????????
<br><hr><font face="Courier" color="blue">I'm a professional killer. I kill people for money, but you are my friend so I'll kill you for free.</font>
-
Mazda i T-IE imaju PMS.Bude ih prošlo.......... :smile16: :smile16:
-
Ma sad sam se sjetio kaj je bilo.Njih je sigurno opral neki igrač u talijanskom autu i sad su na pas mater sa svima kaj vole talijane.Ma dečki , pa nije to ništa strašno , ima i gorih stvari u životu. :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16: :smile16:
-
ej dom dom koliko imas godina,sad sam bas gledao one vase fotke i ne mogu vjerovat da si to ti,zamišljao sam te ful drugačije,auto ti je inače zvjer,mislio sam da je tvoj onaj sa nekim amerckim tablicama,isto srebrni se vozi po zg
-
Onaj je od Badrova.
Imam 34 godine.Slobodno napiši utiske , piši kaj te volja, bez beda.
-
Dom-Dom, imas ti pravo. Puno gorih stvari ima, kao npr....Alfa koja se nikako da ode(proda) :smile16: Jebga' valjda svi imaju PMS(vise mjesecni) pa treba vremena da skuze kaj se nudi :smile16: :smile16:
Girrari, nemoj internet shvacati tako ozbiljno i dizat si tlak bez veze. Ovo bi ti trebala biti relaksacija a ne mjesto gdje ces sakupljati neku negativnu energiju. Ne govorim ti to iz neke zajebancije.....
-
...I ne mislim nista lose. Shvati to kao dobronamjeran savjet.
-
Mazda , totalno si u pravu.Nemaš pojma koji je to horror zvani : Kako prodat auto! :smile17: :smile17:
-
Vjerujem ti.... Problem je u tome sto ce dosta njih pomisliti, WOW novi auto a prodaje se? Ma tu 100% nesto ne stima. Daleko od toga da ne vrjedi pare koje ti trazis za nju, ali kada vecina ljudi razmislja onako i vidi da za te novce moz kupiti novi autic. A novi znaci neku sigurnost...
-
Ima nešto u tome , ali ne bi vjerovao ljudi zovu , hoče baš V6 motor ali im je preskupo dat 21000 eura za auto koji vrijedi novi 32000 eura.Moja Alfa je stara 1,5 godinu i ima 12700km.Ajde reci mi sad ko koga j...