-
Nemas skener, al nemas ni crtez. Nisam rekao da mi nije lijepa 156, al da je najljepsa to nije, kao sto je on spomenuo. Nazad mi se nesvidja, pa ako se nesvidja meni, vjerovatno se i ostalim nesvidja skroz. Ima jos ljepsih auta. Recimo: Jaguar X-Type, i slicno. Koji se njemacki auto proizvodi 5 godina, evo ti VW Golf prvi, pa imas Ford Focus, pa BMW 3 E36 se proizvodio od 91-98, to je sve preko 5 godina.
"P.S. Majmune ono s odjećom nisam mislio na restoran nego svaki dan. Znaš postoje i cipele za svaki dan, a ta roba za restoran tipa odijelo i bla bla uopće nije ekscentrična i ono očemu sam govorio."
Ja sam spomenuo pravila ponasanja, neces svaki dan nositi trenerku, a ne samo u restoran. Mozes jedino ako se bas bavis sportom, al to nije za svaki dan. Prosetaj trenerkom gradom, ili otidji na fax i slicno, pa da vidimo kako ce te gledati. Ako je tebi to normalno, meni nije. S autima nije takav slucaj.
"I da je bitniji Alfin trokut i njegovo dizajnersko riješenje od jedne banalne stvari kao što je smještaj tablice koji centimetar u stranu?"
Calibra sam sebi usta skaces, govorimo o simetricnosti, on se uhvatio retrovizora, a Alfi tablica kvari simetricnost, sad reci da se vise primjeti ona 2 cm retrovizora nego tablica sa strane, ma sigurno.
166 nije lijep auto, pa ti pricaj sta oces, to mozes ovdje jer je puno Alfista, al gdje je neko realan zna kako stoje stvari. Mozda je ti nikada i nisi uzivo vidio, pa ne znas o kojim ja malim svjetlima pricam i slicno, al tvoj problem.
I Interceptor opet si izbjegao odgovor zasto je danasnja Alfa toliko slicna Golfu, sad reci da nije, a svi govore da je kao uzor bio Golf, ima slicne kvalitete kao i Golf koje prije nije imala, znaci kopirali su Golfa...
-
Vr6, svaka čast !
Alfa da kopirala Golfa !!! Jesi ti vidio ikad Alfe koje su rađene u ‘50-ima i ‘60-ima i kakva su to remek djela i po današnjim mjerilima.
Istina je da su malo zakazali u dizajnu u ‘80-ima, ali da kažeš da su kopirali Golfa…….ne znam, tu mi fali riječi.
Za tebe je izgleda svijet počeo kad su izmislili Golfa, vjerojatno se u Sarajevu i vrijeme mjeri prije Golfa i poslije Golfa.
P.S.- da je 156-ica najljepša ne velim samo ja nego i skoro svi auto novinari iz cijelog svijeta (vrele gume možda ne)
-
Pa pobogu ljudi, kamo ovo vodi?
VR6 mesarčino, shoot yourself in the head! I to s čim većim kalibrom!
Tvojoj gluposti nema kraja. Tvoja glupost je ko Feniks, non stop se vraća!
-
Zonta nisam mislio na dizajn da su kopirali, nego neke druge odlike Golfa.
To ti pise u mnogim novinama. Sto nisu nastavili sa kockistim svjetlima, linijom kao da su je skjekirom pravili, bez imalo oblina??
Ne znam sta imas protiv Vrelih guma, ja njima dosta vjerujem, medju najboljim nasim revijama. Aute im testira bivsi prvak Yu u brdskim trkama, neke testove preuzimaju od Auto Moto Sport revije i slicno, prvi daju sve podatke, znam za Jaguar X-Type i slicno, po 2 mjeseca prije imaju specifikacije, snagu motora, ubrzanje do 100, max brzinu, dok ostali magazini tek to sa zakasnjenjem iznose. Citam dosta magazina i Vrele gume su mi medju najboljim, jel daju ono sto niko nedaje, usporedbe npr. Tuniranih BMW-a M3, razlicite tuning firme, pa tuning test ima u svakom broju skoro, Tunirani npr. Audi S3, Bora V6 4Motion Turbo i slicno.
-
Ne znam kakve je to odlike Golfa Alfa kopirala, pošto su ti auti po koncepciji i logici postojanja dva različita svijeta. Da je Fiat kopirao neka rješenja od Golfa to bi i mogao razumjeti, ali Alfa- nema teorije.
To sa kockastim Alfama iz ’80-ih sam priznao da nisu vrhunac dizajna, ali to je ipak bila samo mala kriza, kakvu imaju svi prije ili kasnije, ali u većini vremena svog postojanja Alfa je radila majstorski dizajnirane aute !
-
"ali to je ipak bila samo mala kriza, kakvu imaju svi prije ili kasnije"
A kad je VW izašao iz dizajnerske krize? :smile11:
Moram priznati da taj detalj nisam primjetio! :))
-
nemoj ga izazivat, opet će nas zatrpati slikama tuniranih Golfova trojki, a možda i kakvog Passata od 130 KS, a koji vuče bolje od Deltone.......
[IMG]http://images.bravenet.com/brpics/smilie/28_spin.gif[/IMG]
-
Pazite šta kaže. Ako njemu 156 nije lijepa skroz to znači da nije ni drugima. Sad će jedan mesar iz bosne učiti svijet šta je lijepo. ;)
-
E pa Interceptor ja znam gledati realno na aute i dizajn, pa zato i znam bili bio najljepsi ili ne, sad reci da nema ljepsih auta??
Vi se opet Passata hvatate a niste ni probali, ja sam Vam rekao kad probate. Nije brzi od Lancie, ali osjecaj ljepljenja je jaci. Cim pritisnes gas on skoci, ima jos jedan decko HF Turbo pa je isto to rekao za Passata na news grupama, pogledajte sami ako meni nevjerujete. To je rijetki auto koji me prepadne, kad usaltas u drugu skoci. Kad provozate pricajte, ne znam sta se pravite pametni nikada ni sjeli u tog Passata.
Sada sam sa Lanciom ostavio Hondu CRX, trkala se sa semafora.
-
VR6 Mesarski Fenikse
Majke ti ga drage, pa gdje se ti gasiš?
Pa ti si naš uzor objektivnosti ocjenjivanja dizajna, kvalitete i prestiža. Ono što je tebi lijepo, to je lijepo i drugima jerbo tvoj je osjećaj za estetiku od neprocjenjive vrijednosti. Pa ti diktiraš dizajnerske trendove auto-moto industrije. Tvoje riječi pohvale donose težinu i afirmaciju dizajnerskim poduhvatima, a kritika baca neprocjenjivu sramotu i porugu nespretnim pokušajima originalnosti!
Jesi već poslao u Auto klub slike Golfa s 500 konja i ubrzanjem od 3 sekunde kojeg si sam dizajnirao, preuredio, dotjerao, usavršio? Jesu ti to objavili zajedno sa ostalim dizajnerskim riješenjima osnovnoškolaca? Jesi bio jako ponosan? Jesi još uvijek ponosan?
"Cim pritisnes gas on skoci"
:))
"To je rijetki auto koji me prepadne, kad usaltas u drugu skoci."
:))
Joooooooooj, gluposti li ogromne! O Sodoma, o Gomora! Proklet neka je onaj koji u Bosni prodaje modeme i pušta u svijet "domaću" pamet. Majke ti ga, pa taj Passat ne samo da lijepi, on i skače! Ma nema toga što on ne može. Daš mu lovu ko cucku, a on ode do dućana i kupi novine. Dnevni avaz, naravno. Sve ono što je radio Night rider nije ništa naspram TcrvenoDI Pasancu s 130 lipicanskih konja! Pa kakve li će sve vragolije raditi kad i "T" pocrveni? Bojim se i pomisliti!
-
Skoci, nisi cuo za taj pojam, pa probaj pa ces vidjeti, naravno ako brzo usaltas u 2 skocit ce. Nece svi auti, ali neki oce... Passat, on je udoban auto, nije sportski, mekan je i skoci sto je normalno. Ne znam kako nikada to nisi vidio. Eno ti top gear filmic Audi RS4, pa kad ga starta, presalta on skoci malo, ali manje od ovog Passata jel je tvrdji. Al meni se vise neraspravlja s tobom, nisi ga vozao pa ne znas.
-
Evo malo mene da se ukljućim u raspravu.
Za Vr6 više nemam živaca, jednostavno ga ignoriram i od tada sam bolji čovjek; više se ne živciram! :))
Nemam sange za njega jer taj čovjek ili je ××××no glup ili je isto toliko pametan. Ako on zaista vjeruje u to što govori tada je riječ o beznadnom slučaju; no ako on piše ovakve idiotarije namjerno tj. sa namjerom da nas izbaci iz takta (koliko ogorčenih postova, histeričnih izjava /uključujući i moje/, novih threadova ne temu VR6...), onda mu skidam kapu.
No nisam se javio zbog njega. Javio sam se zbog nekih izjava o dizajnu Alfi u 80-ima. Oni koji imaju barem malo znanja o dizajnu, znaju da je u 80-ima i početkom 90-ih prevladavao taj tzv. čoškasti dizajn (ili kako se netko slikovito izrazio, sjekirasti dizajn). Prisjetite se samo automobila poput Ferrarija Testarosse i GTO-a ili jednog Countacha, pa do čisto običnih a la Alfa 164, Lancia Delta, pa i jedan stari Audi 100, BMW "kockica" (naziv nije došao sam od sebe)...
Aute treba gledati kroz epohu kada su proizvedeni, a ne kroz prizmu današnjeg trenda.
Tokom epoha pevladavala su (i prevladavaju) različita rješenja u dizajnu: retro, čoškasti, new edge, zaobljene linije...
Mojem djetetu će jednog dana sigurno Lancia Delta biti grda, a isto će možda misliti i o nekakvoj Testarossi, no svi mi znamo da je zapravo riječ o klasicima dizajna. Naravno, ako sjekira ponovno ne dođe u modu...
BTW moje mišljenje o dizajnu Alfi u 80-ima jest jako visoko. Mislim da su modeli poput 164-vorke, 155-ice ili 33-ojke jedni od dizajnerski najboljih.
-
Da pogledaj samo staru alfu spider. Pa taj dizajn je bio aktualan pun k... mislim oko 20-ak g. (nije ćoškasta pa se ne ukalapa u kontext ali morao sam ju spomenuti)
-
Osjećam se pozvan za ove izjave o Alfi ‘80-ih. Ne velim da su ružni auti, ali su definitivno najlošije dizajnirani u povijesti Alfe (Arna je sramota za Alfu makar nije njen dizajn, a i 90-ica). Što se tiče 33 (prva verzija) i 155 i meni su to ok auti, bolji i ljepši od njihove tadašnje konkurencije, ali su ispod prosjeka Alfe. Barem meni.
-
Mogao si navesti od koje su to konkurencije bili ljepsi??
P.S. Alenko u BH Auto reviji, broj 6/2002 ima test polovne Alfe 155 2.5 V6, pogledaj malo sta su napisali, koliko kvarova na auto, jos je auto dobro ocuvan. Mozda da i njima pises jedno pismo kome ces ti prodati Alfu...
-
×××× se ti i tvoje istočnjačke revije.
-
Dragi moj VR6,
To što je auto možda dobro očuvan izvana (možda i iznutra) ne znaći da je kompletan u dobrom stanju. Ja mogu npr. prati auto i usisavati ga svaki drugi dan, mazati ga raznim mastima, a u isto vrijeme na -15 celzijevaca derati hladni motor na 5000 rpm i letjeti preko ležečih 90 km/h. Ovo je naravno stilska figura hiperbole, ali na žalost ne odudara puno od stvarnosti.
No kako bilo da bilo, najviše mrzim testove pojedinih polovnjaka, gdje na temelju jednog primjerka ocjenjuju cijeli model. Najbolji primjer za to, poštovani moj Mesaru, ti je test rabljenog VW Pola iz Auto kluba. Po dotičnom primjerku cijeli model ispada jadan (kaj se kvalitete tiće).
Takvi tekstovi u pravilu su irelevantni i pišu se sa ciljem popunjavanja stranica, a ne sa ciljem savjetovanja kupca.
Kako bi moj prijatelj "600" rekao, kupnja auta je čista lutrija. Možeš naletiti na model Mercedesa koji će imati više grešaka od npr. jedne Dacije. Da li to znaći da je Mercedes u globalu lošiji od Dacije? Naravno da ne!; samo je kupac imao peh. Proizvođać sa osjećajem za poslovnost trebao bi takav model pod hitno zamjeniti novim, no to počesto ne ovisi o njima već o lopovski nastrojenim zastupnicima (ne želim spominjati dotične jer sam nažalost previše puta naveo svoje ime i prezime, a tužbe zbog klevete postaju sve popularnije)) koji će takav automobil radije krpati do isteka garancije. Vani takvi zastupnici gube licence, ali kod nas...he he, tog ima samo god nas.
-
Ova je bas cuvana Girrari, a i pise da su razgovarali i sa drugim vlasnicima istog auta, koji imaju iste greske. Ako oces ostavi mail pa cu ti skenirati, na 2 strane. Ti Interceptor si vrlo primitivan, ta revija je vrlo dobra, govore skroz realno o autima.
-
Ma primitivan si ti koji misliš da ferrarijev motor traje 50 000.
-
Nisam ja to izmislio, tako stoje stvari.
-
Potrazi video kasetu o Ferrariju, zove se: Ferrari - Sportski automobili i superauti. Tu ti govori o istoriji Ferrarija, slavnim modelima, pa negdje kaze i to, da Ferrarijevi motori rijetko izdrze i 50000 km.
-
A ko ti to kaže mesaru, tvoji kolege kobasičari.
E jesam majmun opet se raspravljam s tobom. To znači da ni Porsche ne traje toliko, al neeee to su švapska kola koja pružaju sve i šta ferrari samo šta su puno ljepša , udobnija i brža i kvalitetnija daaaaa. Jer tako stvari stoje. A o popljuvavanju ferrarija mogu samo bosanski časopisi ili vrele gume jer njemačko je njemačko i mora ostat na tronu barem u kamenjarskoj bosni.
-
Ti očekuješ od mene da ja povjerujem u taj podatak, a šta ako su zaboravili jednu nulicu. Pa šta ti oćeš da ja vjerujem jednom spikeru koji inače vodi vrem. prognozu. Ajde uozbilji se malo. Šta ti misliš da su sve točni podaci koji idu u javnost.
-
Ma sigurno, sve sto govori istinu o Alfi i Ferrariju je glupo, netacno...
-
Ej mesarčino. Po ti kozjim stazicama u bih čudo je da bilo koji auto izdrži 50000. Sad mi je jasno - vi bosančine volite VW jer su traktori iz njihove štale(golf, pasat i sl.) idealni za vaše puteve. Nije bitno kak se voziš samo da rokće dimi i trese jer to je prava stvar, još ak staviš 205 gume glavni si pastir na brdu.