-
sto manje kilometara to bolje... ali..
meni se cini da ce svaka trebati radove na sasiji... kad tad... ako stavljas roll bar, onda ionako moras sve izvaditi van, posvasati karoseriju itd... ja o tome sad razmisljam i cini mi se da cu radi mira u kuci auto rastaviti, posvasati, dodat par ojacanja al necu ici na roll bar, nego sve sto se ne vidi...
integralke su bile poznate po mekanim sasijama od pocetka...
o Gustinovim integralkama sam cuo sve najbolje, dapace javio sam se na oglas za onu fenomenalnu bijelu ali bila mi je too much...
-
Kolko je tražil Gustin za onu bijelu?
Ma svi ti nabrijani auti imaju slabu šasiju i preslab lim za takvu mrcinu ispod haube.Počev od Uno turbo , pa na dalje.
Zato EVO VII ima takva pojačanja i gore i dole, nije ni čudo kaj tolko košta. :smile17:
-
Turbolimač , gdje si ti doma?<br><hr>
-
turbolimac ja sam svoju "prodao" prosle godine, ali kod mene je bila HF 4WD. Moja je imala spojler nazad, to smo mi ugradili. Kod moje je takodjer motorni prostor bio sav popunjen. "Check panel" je prica za sebe, kao i pokazivac punjenja akumulatora. A i instrumenti su bili uvijek nemirni, stalno stakuce ona kazaljka koliko ima goriva u rezervaru, nikako da stoji mirno.
-
ta kazaljka od goriva ti pokazuje da ti je mjerač goriva u k....
Znači, da se samo s pojačanjima to rješiti. A gdje točno? Cijevi, grede...?
Istina bolje da se ne vidi.
-
dom-dom - trazil je 25000 eura. neznam jel ju prodal. to ti je recimo standardna europska cijena za taj auto, buduci da je ipak rijec o specijalnoj ediciji s malo kilometri (model bianco perlato)
ja sam u ZG
sve nove pile fest kostaju... a imaju i svojih problema....
zao mi je sto fiat nikad nije dozvolio Maggiori (tvornica koja je slagala zadnje serije integralki) da nastavi s proizvodnjom doradjenog modela. Bio je to tzv. Evo3 koja je imala brojna poboljsanja, laksa, djelomican roll bar, drugaciji diferencijali, prednja spera, vise KS itd... zgledala je isto osim 17 colnih felgi...
-
To je def. puno. Meni ne treba nikakav spec edicija. Samo da je evo 16V. Cjene su negdje oko 15 - 20 000 eura ako se ne varam. Kad malo razmisliš toliko košta nova alfa 156. Ali ja bi ipak rađe onu bijelu integralku, pa kud puklo da puklo.
-
E da, sada pitanje u vezi nabrijavanja. Do koliko sveukupna mehanika može izdržati podizanje tlaka bez preinaka na mjenjaču i motoru osim navedenog tlaka?
-
intcp... standardni motor - cca 260 do 280 KS ali chip mora biti dobar. Preporuca se promijeniti dihtung glave za nesto bolje ako ces ici na preko 280 KS. Za getribu je vazno da je tlak turba ogranicen u prve dvije brzine, da nije ogranicen getriba bi se rasturila jako brzo...
mislim da je kuplung ok za jedno 280 ks.. al nemoj me hvatat za rijec...
klipovi su ok do jedno 300 KS, preko toga vec ti trebaju drugaciji injektori, turbo je ok za jedno 350, ako je dobar. Radilica i klipnjace 400 Ks no problem....
zbog tipa elektronike koji je na integralki svaka modifikacija usisa, bregastih i sl zahtjeva podesavanje parametara ECUa-a dakle pisanje specijalnog chipa... jer integralka ne mjeri kolicinu usisanog zraka vec se oslanja na poziciju leptira za gas i tlaka u usisnog grani te broja okretaja motora kao osnovnih parametara...
inace ja sam skoro kupio Evo 1 16V za 22000 DEM.... prije 2 godine...
evolucionke vole lupkat iz podvozja, jer za razliku od prijasnjih modela imaju uniball vezu izmedju presnje anti roll stange i skara...
-
Pa što ne možeš samo odfrljit turbinu za mrvicu. :smile10:
-
[IMG]http://www.hf-integrale.co.uk/images/Craigs-(4).jpg[/IMG]
-
dobar chip + dobar auSpuh jednako 270 KS... toliko se valjda mos jos protegnut...
auspuh - supersprint sistem od turba nadalje cca 1500 dem
chip - najbolji cca 200 funti u engleskoj + NGK racing svecke...
i to je to...
ja doduse raymisljam o malo vise ... :)
-
-
superchip.co.uk<br><hr><font face="Impact" size="+1" color="green">JAGUAR COSWORTH F1</font>
-
krivi url
:URL=http://www.superchips.co.uk:superchips.co.uk:/URL:<br><hr><font face="Impact" size="+1" color="green">JAGUAR COSWORTH F1</font>
-
Zaboravih spomenti kako ××××no izgleda ova integralka gore!
njam njam<br><hr><font face="Impact" size="+1" color="green">JAGUAR COSWORTH F1</font>
-
bezi od superchipsa... to je jedan od gorih chipova za gralke.... englezi rade dosta dobro... kad kupis auto javi pa ti posaljem koji url..... :)
cijena oko 150 funti...
-
Ima ovdje u Osijeku jedna ista ovakva crvena ali po cijeni zakljucujem da nije u stanju kao ova gore. Naime covjek ju je platio nekih 11-12 milja eura. Stvarno impresivan automobil.
-
Da turbolimac, ako kupim auto ... u idućih 5-10 godina onda ti se javim. :smile07:
-
Gledao sam na mobile.de ima Evo za 10 000 eura?!? 45 000 km. Vjerovatno se po stanju unutrašnjosti i sveopćem stanju da zaključiti je li stvarno to tako.
-
Bok društvo! Hvala BOGU što na forumu ima ljudi koji se razume u automobile i koji razgovaraju o pravim makinama među koje naravno spada i integralaka. Pošto sam totalno opsjednut tim automobilom možete mi reći kakova su vaša iskostva sa njim jer kolko sam shvatio neki od vas ju posjeduju. Definitivno je da će taj automobil jednog dana završiti u mojoj garaži. :smile16:
Nedavno sam kupio snimku Monte-Carlo rally-a iz 1986. na kojem je nastupala i pobijedila Delta S4. Stvarno nevjerojatan stroj. Ne znam ima negdje između 500 i 600ks,niti Audi S1 niti 205-ica T16 nisu je mogli pratiti. Ako nekoga zanima možda bih prodao snimku na CD-u u Divx formatu.
POZDRAV EKIPO!!! :smile07:
-
Please,vaša iskustva sa Deltom Integrale!!!Da čujem........ :))
-
odi na stranu 86 pa citaj...
-
Ako hoces izbjeci pukotine na karoserije
osobito one na rascepku izmegju sajbe i stupa prednjih vrata ugradi molibden cjev f 30mm(cjev sa plockom) koja bi povrzala mulde amortizera i tzv donji nosac prednjih vrata odnosno pocetak praga.Cjev prostirala bi se ispod prednjih blatobrana a izasla bi pod haubu na 10-tak centimetara iza mulde.Slicne prerade imaju Integralke evo II (215ks)limited namjenjene Japanskim pazarom.
Za one koje hoce nesto vise informacija o italijanskim automobilima neka posete sajt www.carsfromitaly.com
-
da, ugradjuju se i limovi koji povezuju mulde sa kabinom, stanga izmedju tih poveznica (poprijeko iza instrument ploce) te veza s pragom (jer i prag puca...)
takodjer, treba s unutrasnje strane mot prostora "podebljati" lim prednjih muldi i to dolje, povezati bolje prednje i straznje hvatiste krakova prednjeg ovjesa....
-
Ako nekad spremas Integralku za utrke
nemoj previse poprecno pojacivati karoseriju(jedna od tajni integralke je tzv poprecno deformatibilna karoserija koja omogucuje izvrsno lezanje-djelimicno mjenja nagib kotaca prilikom opterecjenja),i zato rub stabilnosti je tako kultiviran za razliku od primjerice BMW-a koji je ostar.Isti princip karoserije(poprecnu elasticnost) primjenjen je i na Ferrari 360 samo dakako sa kvalitetnijim materijalima karoserije(uvijaju se a ne pucaju),prati samo kako radi ovjes(nagib) 360-tice na FIA- GT utrkama.
-
hmmm.... al mene izuzetno zivcira kako mi se auto uvija jer onda ovjes ko da uopce ne radi...
-
Razgovaraj sa nekim vrhunskim pilotom kod vas(ako mozes sa Pulicem-ako hoce objasnit ce ti neke tajne Integralke)
-
Dečki svaka vam čast pravi ste znalci. Puno vam hvala !!! Dok sam bio mlađi moj stari je posjedovao Deltu 1.9 TD i od tog sam se trenutka zaljubio u Lanciu. Nažalost nakon samo godinu dana smo ju prodali jer je imala velikih problema sa korozijom. Ali ipak ostala mi u srcu zauvijek i od tada postao sam veliki zaljubljenik u automobile i surfanje internetom u potrazi za automobilima postala mi je svakodnevica. Sada trenutno nabavljam snimke svjetskog rally prvenstva sa kraja osamdesetih i početka devedesetih kada je Lancia harala. Posjedujem Montecarlo 86 a sljedeće planiram nabaviti Korziku 86 ili RAC 85. Pošto tek imam 19 godina jedino si to zasada mogu priuštiti!!! :)) Ali zakleo sam se da ću tokom života kupiti Integralku!!! A, možda bi me i koji od vas srećnika jednog lijepog dana mogao propeljati KRALJICOM???!!! :))
Ako ništa drugo bar mi opišite osjećaj kad se papučica gasa stisne do poda!!!
POZDRAV EKIPO!!! :smile16:
-
INTCP, vidim da se zanimas za integralku. Ovdje u Osijeku moja prijateljica prodaje jednu crnu. Ja neznam koji je to model jer se ne kontam bas u Lancie ali mislim da ima nekih 140-150 ks. Cijena je 3500 eura. Naravno, koliko love, toliko muzike ali mogu ti reci da je auto za tu cijenu vise nego ok. Ak si zainteresiran javi..
-
206 , nema integralke sa 150ks.HF turbo 1.6 je imala 140ks , a integrale 2.0 ovisno jel 8V ili 16V , 180 ili 200ks,a EVO su imale 215ks.I mislim da je po konjima i po cijeni to model 1.6 HF turbo.
-
206-os, integralku si planiram nabaviti kao vrhunski auto za gušt koji vjerovatno nikad više neće u daljnju prodaju. Ali ne još, jer kapitala još nema. Treba naći neku sa malo km, ispod 50 000 i obavezno Evo zbog proširenja koja su puno upečatljivija nego na prijašnjim integralkama i 16V zbog snage. Računam na nekih 10 000 eura, vani. Ne pale me nikakve edicije od 25 000 eura sa nekakkvim pločicama i 001 serijskim brojevima jer mehanički su jednake kao i Evo.
-
Bila je i Delta HF 4WD sa 165 KS, model poslije HF turbo a prije HF Integrale 8V. Mislin da je to bila prva \"obična\" Delta s kojon su pobidili u Rally-u.
-
E onda se radi o HF turbo. Naveo sam da se bas ne kontam u Lancie tak da mi nemojte zamjerati.
INTCP, upravo zbog manjka kapitala sam ti predlozio ovu verziju. Nije skupa i taman bi ti bila stepenica do integralke..
-
HF TURBO baš i nije stepenica do Integralke...
GTT je brži...
-
Kolko je imala cestovna S4? 1.8 kompresor/turbo sa 250ks? :smile20:
-
206 , HF turbo 1.6 nije baš ko integralka , ali je neusporedivo jeftinija za održavanje.I uopće nije loš autić , dapače!
-
Da DOmi cestovna Delta S4 imala je iz 1759ccm uz pomoć turbopunjača i kompresora 250ks!!! U trkaćoj verziji razvijala je od 480 do preko 600ks(prodaje se evo verzija koju je trebao voziti Henri Toivonen da nije poginuo i ima 650ks)
Ako te još nešto zanima samo reci jer mi je to jedna od najdražih Lancia.
Posjedujem i film sa njom-Montecarlo Rallly 1986. a nabavit ću ih još.Prepun sam slika podataka i ostalog o tom autu pa ako ti što treba samo reci!!! :))
-
Lancia fan,
ja sam veliki zaljubljenik u KRALJICU.
Molim te, ajde napiši mi na mail što imaš od toga, pa da se dogovorimo.
Puno ti hvala!!!
:smile14:
marko.novak1@zg.hinet.hr
-
Ma i meni je to jedan od najboljih auta svih vremena. Di se to prodaje da trkaca verzija, kolko je cijena?
Ziher preko 100K eura