[IMG]http://www.automobilismo.it/edisport/automobilismo/MagIngr.nsf/a30a36d10ee4ef1dc12567b600708635/6b683b5501c3c321c1256c9100511701/Body/0.7C?OpenElement&FieldElemFormat=jpg[/IMG]
Printable View
[IMG]http://www.automobilismo.it/edisport/automobilismo/MagIngr.nsf/a30a36d10ee4ef1dc12567b600708635/6b683b5501c3c321c1256c9100511701/Body/0.7C?OpenElement&FieldElemFormat=jpg[/IMG]
GTI je poznatije i u svijetu, al vi sanjajte o GTA. Oni s malo objektivnosti ce to shvatiti, i to je poznato, a za druge...
INTCP rekao sam ti, pogledaj sta pise na nekim engleskim stranicama, medju njima i TopGear stranici, pa vidi sta tamo pise o GTA i konkurenciji. A da ona ima understeer, to smo vec prosli.
Imas i na ovoj italijanskoj stranici s koje je ova slika gore, test 147 GTA protiv Golfa R32, mozda te oni uvjere u nesto, pa nam priznas ovdje... Ali, eto bolje je gledati engleske, jel ovdje se IT. i .DE stranice ne stmatraju najrelevantinijim.
VR6, idi spašavaj kitove!
[IMG]http://tlf.cx/bilder/savewhale.jpg[/IMG]
Pozdravi ekipu u Greenpeaceu! :))
VR6, R32 je brži zbog: 4X4X4X4X4X4X4X4X4X4X4X4X4X4X4X4X4X
uPAMTI TU VAŽNU PREDNOST 4X4 4X4 4X4X 4X4X Kolikio ti puta moram ponoviti. Zato golf bolje drži . Zbog 4x4. I to sam priznao odavno. Bilo koji kompaktnui auto sa 4x4 drži bolje od bilo kojeg bez 4x4. Bila to GTA ili netko treći.
Ali, šta se tiče upravljivosti, motora, mjenjača golf je očaj naspram GTA. Da sad ne pričam o onim netehničkim guštima kao što je dizajn, zvuk itd.
VR6 jel ti znaš tal. Ako ne znaš ne seri gluposti.
Test govori upravo ono što sam i rekao. Golf bolje drži zbog 4x4, a alfa ima problem sa proklizavanjem prednjih kotača u oštrim zavojima. Lijepo piše da golf nema baš brz mjenjač, dok alfa ima. Golfov motor se vrti do 6000 okretaja, alfin do 6800. I alfin bolje reagira na gas. Ista stvar za upravljivosti direktnost volana. Alfinih 1.75 okretaja je nedostižno za golfa. Upravo onako kako sam rekao. I još alčfa pere golfa u ubrzanju iako ima prednji pogon. Što znači da proklizava 2 puta do 100. A golf šibne odmah.
Dobro koji bi ××××× bio DA gta slučajno ima 4x4 sa tim ××××nim ovjesom. Ili da Golf ima samo prednji.
Golf: risponde con un leggero ritardo ai comandi dell'acceleratore
Alfa: una risposta prontissima ai comandi dell'acceleratore
Nonostante le difficoltà nel trasmettere tutta questa cavalleria sulle ruote anteriori in partenza, la 147 è addirittura più brillante della R32 in accelerazione. :)) :)) :)) :)) :)) :))
A esaltare le prestazioni provvedono anche i rapporti ravvicinati dei cambio a sei rapporti, con quello della Golf caratterizzato da inserimenti delle marce piuttosto secchi e contrastati ma non velocissimi, mentre la leva della rivale ha una corsa un po' più lunga e innesti più "gommosi", privi però di impuntamenti nell'uso sportivo.
GTA: la precisione dello sterzo è simile a quella di una macchina da corsa.
A mane GTA je lošije držanje jer nema 4x4. Samo to. Golf ima i lošiji tj. manje sportski motor, lošiji mjenjač i lošiju upravljivost. Sve u svemu Golf djeluje prigušeno i uglađeno naspram GTA što nije odlika sportskog auta već limuzine.
Uz ovo moram reći da se čudim tal. što su toliko objektivni pritestiranju auta. Svi tal. časopisi su gotovo preobjektivni koliko njemački nisu. To dokauje činjenica da puno njem. auta prolazi dobro u njihovim testovima. A nije kao kod švaba da baš uvijek u 90% slučajeva mora pobijediti njem. auto ili auto s njem. tehnikom.
INTCP zar sam rekao nesto protiv 4x4?? Ti tvrdis da Golf ima understeer, ja kazem da je on i pored toga bolji po krivinama od GTA. Vremena po krugu bi vjerovatno isto tako bila bolja. A to je najmjerodavnije za sportski automobil, sto smo vec nekoliko puta utvrdili. Dakle sve jasno...
Ako si zaboravio, da te podsjetim, posto vidim da zelis nesto prokrenuti, ovo pise na prethodnoj stranici:
"Da ne govorim koliko ima lošiji ovjes, upravljivost i motor od GTA. Jadan vw. Pa bolji je GTI od 180 ks nego brižnjicina od R32. KOja koma."
A sada si priznao suprotno, upravo ono sto ja tvrdim. Kraj price.
INTCP cujem da neznas vozit?Pozdravio te NI ČA ČEKAT(zelena pegla) i pitao je kad cete se španat?
Zašto vi alfisti morate tako bolesno hvalit Alfu i tako bolesno srat po VW-u? :smile11:
jer alfa je alfa,a sve drugo je smece,i to je zakon,i tu nema boga.
Jucer sam bas cito u nekom eng.casopisu "CAR",usporedni test izmedu 147 gta,focus rs i golf r32.
I rekli su da je alfa najbrza na papiru ali u praksi je focus najbrzi (NAJSPORTSKIJI AUTO) i da ga ostala dva bolida po zavoima nemogu ni pratit.Alfa ima untersteuern,golf isto tako samo je golf jos tromiji zbog 4motiona koji mu po suhom nedonosi nista.Zato je golf kralj na kisi i snijegu a ima i najbolje bremse.
Fahrzit.Focus je najbrzi auto i nudi super gust u voznji na svoj nacin.Pravi auto za rally frikove iako ga alfa i vw peru na autobahnu.
Alfa ocarava svoim zvukom odazivom na gas i dizajnom,samo takav auto nije zasluzio frontantrib a i ovijes je premekan.Golf je u svemu prosjecan,u svemu dobar ali bolji od druge dvojice samo na kocenju i na skliskim podlogama.
Ja bi uzeo alfu,a posto sam rally fan nebi se ni sa focusom bunio iako mi je alfa draza,puno draza. :smile07:
Meni se Focus nikada nije previše sviđao. Čak mi je i unuturašnjost bila odvratna. Sve neke blesave linije na komandnoj tabli koje se sijeku uzduž i poprijeko. Ali RS mi je fantastičan i to pogotovo u ovoj plavoj boji.
[IMG]http://www.in.gr/auto/news/images/big/Focus_RS1.jpg[/IMG]
[IMG]http://www.in.gr/auto/news/images/big/Focus_RS3.jpg[/IMG]
Osim njega još mi se sviđa i Civic Type R, ali ne radi dizajna nego radi mehanike zbog koje je stvarno poseban. I da mogu birati kompakta paprenih performansi mislim da bih birao između ova dva auta. 147-icu bih preskočio makar mi je ljepša od konkurencije, ali me ne privlači šestak pod haubom kompkta. A Golf mi ne bi bio niti na kraj pameti.
Izabrao bih Focusa s Hondinom mehanikom! ;)
Focus RS je vjerovatno najbolji sada u toj kompaktnoj klasi, sto se tice sporta. Honda Civic mu mozda moze konkurirati ili cak biti bolja, ali Honda nema zatvarac diferencijala, slabija je, i nema turbo motor. Ostali su vise "udobni autici" za autoceste...
Sport1 nikad se nisam ganjao s peglicom uopće.??????
VR6 koji ××××× ti pišeš. Jesi ti bolestan. imaš problema s percepcijom? Ja sam napisao da golf ima 4x4 i da je zbog toga bolji od GTA po zavojima koja ima understeer zbog previše snage na prednjoj osovini i težak motor. Ali alfin mjenjač je bolji, kao i upravljivost i sam motor. Ti se ponašaš kao da je golf bolji u svemu od alfe. Jedino ga taj 4x4 spašava donekle, vidiš da ga focus zbog zatvarača pere na asfaltu. Golf je ×××××× motor je uglađen, sporo reagira na gas, spor mjenjač. Alfa ima bolji motor, mjenjač, upravljivost. Golf bolje drži i ima bolje kočnice. Znači alfa-golf 3-2. I još kad pribrojiš alfin dizajn, zvuk.
INTCP Golf R32 jede Alfu u drzanju, sto si i sam priznao. A uvijek naglasavas da su tu Alfe bolje, imaju najbolje lezanje i slicno, a najsportskiji Alfin kompakt, je prakticno najslabiji bas u toj disciplini. Ti si isto govorio a i ostali alfisti, bas za Golfa R32 da nije dovoljno staviti samo jak motor i imati sportski automobil. A na sta te 147 GTA podsjeca, bas na tu definiciju, ocito prije nego Golf...
VR6 ti si poludebil znaš. Jede ju zbog 4x4. Da na yuga staviš 4x4 oprao bi golfa bez 4x4. Već sam sto puta rekao da ju jede u držanju. Makar po top gearu po suhom baš i nije neka razlika. Ja kad govorim o golfu i alfi mislim na fair play t. da oba auta imaju prednji pogon. A ne da golf ima 4x4 a alfa ne. Da na alfu staviš 4x4 oprala bi golfa. Baš me zanima kako bi se golf ponašao bez 4x4. Osim toga jede ju u smo toj disciplini. Sve osrtalo vuče na ovo šta si rekao- Ugradnja velikog motora u mali auto. Motor je uglađen kao da je iz phateona. Mjenjač je spor. Šta da ti kažem. Alfa ima upravljivost poboljšanu nego na običnoj 147, ovjes je prerađen u vidu geometrije, motor je ima više ks po litri nego ostali alfini motori, podešen je da trenutnu reagira na gas za razliku od r32, mjenjač je brži. Dal ti vidiš da GTA pere golf u ubrzanju. Pa golf ima 4x4 i proklizavanje je mini,alno. Alfa ima 250 ks na prerdnjoj osovini i proklizava do mila boga pa pogledaj kako ga pere. Golfu je jedina prednost taj 4x4. Ali običan prednjepogonaš da mu staviš šperu ga opere. Eto koliko je jadan. Focus sa šperom ga pere. Inađe šta se tiče motora, mjenjača, upravljivosti je uglađena limuzina.
INTCP, pričaj ti kaj hoćeš, ali trolitrašima nije mjesto u kompaktnom autu. Tu najbolje paše dvolitraš poput Hondinog ili turbak poput Fordovog. Trolitraši su preteški i prežedni za tu klasu automobila. A i dvolitraši ostvaruju lude preformanse i ubrzanje oko 6 i pol sekundi kaj je nekad bilo nezamislivo u kompaktnoj klasi.
A više nego solidni su dvolitraši poput Focusovog ST 170 koji potegne za 8.3 sekunde. Već je i to sasvim dovoljno za zadovoljavajuće brzog kompakta. Takve je performanse (čak i malo slabije) imao na dugo i široko hvaljeni 306 s16 i bio je odličan gradski trkač. Izgleda da su prohtjevi danas dosta veći pa se po svemu kaj nema oko ili ispod 7 do stotke odmah pljuje. Postali smo malo prebahati.
INTCP pa vidis li ti sta pises?? Sve do sada tvoje sam pobio argumentima, a ti ih ocito nemas. Da R32 nema 4x4 on bi... Koga briga da nema, al on ga ima. Jel to tako tesko shvatiti?? Da Golf ima tehniku Peugeota 206 WRC oprao bi svaku tvoju Alfu. Al nema, i to je tako. Drugo je sto ti ne mozes prihvatiti da je Golf R32 bolji od Alfe 147 GTA. A i moras racunati da Golf ima 4x4, i da se lako zbog toga moze jos tunirati. Tada ce jesti svaku Alfu GTA. R32 i pored 4x4, motora slabijeg za 10 KS, ima vecu maksimalnu brzinu. Jedino je start malo slabiji, al da imaju isto KS, mozda bi i tu jeo Alfu ko od sale... A upravljac kod R32 je direktiniji nego na Lanciji Delti HF 4WD. Mislim i da je to sasvim dovoljno. Ocito ni taj direktni upravljac 147 GTA ne pomaze da nadoknadi njene nedostatke.
VR6 daj se javi Bullitu da ti ugradi neki chip u glavu!
Pa ti uspoređuješ tehniku Lancie HF 4WD koja se proizvodila od 86 gadine i Golfa R32 koji se proizvodi od 2002 godine.Pa daj se skorigiraj više to je cca 15 godina razlike.
Neznam kak ti se da tolko srati po tom forumu!
Dom-Dom koji je tvoj problem?? Delta HF 4WD imala je 2.6 okretaja volana od kraja do kraja, pa joj to nije smetalo da bude najbrza u svoje vrijeme. Golf R32 ima i malo manje od toga. Jedino ti mozes vidjeti neku usporedbu tehnike u ovome...
VR6 majmune, jel ti znaš da je alfa gta prvak u direktnosti automobila koji se serijski rade uopće. Dal ti znaš koliko je 1.75 okretaja iod kraja do kraja.
I ja cijelo vrijeme, niti jednom do sad nikada nisam rekao da gta drži bolje od golfa 4x4. Stojadin 4x4 bi držao bolje od gta i golfa samo s prednjim pogonom.
I cijelo vrijeme govorim da alfa ima bolji motor, mjenjač i upravljivost.
Dakle alfa ima 3 stvari bolje od golfa, a golf 2 od alfe. Kočnice i držanje.
Dakle opet kažem golf je izgubio. I ne seri da ne dajem argumente jer se nikada nisam ni borio za to da alfa drži bolje od golfa. Pojedi munchmalows. On ti baš skroz fino izgleda. Mogao bi to biti fin kolačić. Još das ima 4x4
VR6 obična 147 ima 2.2 okretaja što je direktnije od top modela golfa.
Da se ne biš hvatao za riječ. Rekao sam da se nikad nisam borio za to da alfa gta drži bolje od golfa 4x4 bilo kojeg. Al ti si izgleda stvarno mesarski feniks kojemu su mjenrenja sa nurburgringa najozbiljnije i najkompliciranije štivo za sada.
INTCP
1. U cemu joj pomaze taj toliko direktan volan??
2. Mane predirektnog volana??
3. Jel se 147 GTA moze dobiti sa 4x4??
4. Jel se Golf R32 isporucuje bez 4x4??
5. Po cemu je Alfin motor bolji??
6. Sta je relevantnije od vremena po krugu za sportski automobil??
Mesarski feniks... vraćaju se nečiji dani slave! :))
INTCP vs. VR6... the saga continues...
Vec sam nekoliko tjedna napisao, da je bio test v italjanski reviji alfe 147 gta i napisali so, da sve tako super, kao INTCP kaze..primer: I zavoju dodas gas, a nos alfe ide van iz zavoja..da,da elektronika...ali ne radi tako brzo....tako da kazati da je lega na testi one gta perfektna je relativno, mozda na avtoputu, a to mone i KIa ;)
VR6 ti si stvarno DEBIL.
U čemu je prednost direktnog volana. Jel tzi viduiš koja ××××× pitanja pitaš. Ovo su jurilice i važne su što sportskije osobine svih sklopova. Direktni volan omogućuje brže manevre u svim situacijama. Motor je bolji jer mu je okretni moment položene višlje nego na golfu, što je kao sportska karakteristika bolje. Osim toga ima trenutan odaziv na gas. I vrti se do čak 6800 okretaja a golfov samo do 6000. To nešto znači kao sportska osobina. Ti se usuđuješ taj VAG nusprodukt nazvati boljim od alfinog v6 motora. Pa ti si bolesnik razumiješ. Bolesnik. I opet alfa ima brži mjenjač od golfovog. Ajde sad me pitaj a mane bržeg mjenjača. I počnio srat kako golf manje troši ,kako je elsatičniji i kako možeš ić s njim po kruh.
VR6 be happy!!!
[IMG]http://www.click-smilie.de/sammlung/liebe/liebe082.gif[/IMG]
Velik dio tih zvjezdica se dobiva opremom a ne samom cvrstocom sasije. Serijski airbagovi, bocne zavjese airbagova, lampice za pojaseve i slicne ×××××rije tako da ti rezultati nisu bas za usporedit.
INTCP primjetio sam da mnogi svoje stvari tipa glup, debil i slicno, pripisuju drugima, to se lijepo vidi i na ovom forumu. Vidim nisi odgovorio na moja pitanja, ili ne znas, ili si shvatio koje si gluposti pisao, pa zbog toga.
Jos si pisao i par netacnih stvari, kao:
"I vrti se do cak 6800 okretaja a golfov samo do 6000."
Pa Golfov motor svoju snagu od 241 KS postize na 6250 o/min, dok Alfa svoju snagu razvija nesto nize. Takodjer i Golfov okretni momenat je nesto veci, 320 Nm u odnosu na Alfinih 300 Nm. I zato vise ne pisi gluposti. A kada naucis pa uspijes odgovoriti na ona gore pitanja, shvatit ces jos neke stvari.
Alfa 156 ima novi 2.0 motor sa 165 ks
Sa tim VR6-om,netreba uopce diskutirat.
Jasam ga vec odavno snimio njegove blezgarije,kuzite covjek je imao HF 4WD,zakon od auta,a onda daje izjave da mu je golf najbolji auto koji je ikad vozio,jos sa 205 slapama.Kak sad taj moze bit zdrav?
Imam tip felere unutra fale razmak i zarez,ispricavam se.
c e z y koliko samo argumenata u tvom postu...
Svi potrebni argumenti nalaze se u rubrici Greatest shits! Ponovno kopiranje je nepotrebno! :))
CZ, ona tvoja izjava "na cesti je malo auta bržih od moje Calibre 16V" bi slobodno mogla bit kopirana u greatest shits.
t-ie i nema samo ta izjava, ima ih puno...
samo neda mi se trosit dragocijeno vrijeme, trazeci to...
Ožujsko, ma čitam ovu temu Lancia Delta, došao sam do 40 str. šta svašta nisu napisali....