-
Još u predprošlom postu (onaj gore sa smile-jem ovakvim :)) ) sam ti napisao za razmak rupa.
I opet ti ponavljam, samo je bitan razmak rupa i njihov broj. Naravno obrati pažnju i na "j" oznaku na felgi. Ona ti označuje koliko široka guma može ići na tu felgu. I to je sve. Nema tu nikakve mudrosti!
-
A sto onda od Alfe felge sa gumama, iste sirine kao i one koje su na autu, sa istim razmakom rupa nemogu. Vire po 2-3 cm iz blatobrana... dok su ove sada, 1 cm imaju negdje da tek dodju do ruba blatobrana. Nemaju nikakve dodatke iznutra felge, nego su takve orginal, a nemogu na auto.
-
To ti je ta oznaka "j" koja označava širinu felge, odnosno koju širinu gume možaš na nju montirati. Očito si pripasao krive felge pa se sad čudiš!
-
Na otpadu ćeš jako teško nać motor,pogotovo s garancijom.Najbolje ti je dat u sve oglase,možda baš netko ima.
-
Procitaj ovaj post ispred. Kazem, ista je sirina gume, 195 su i ove na autu, i ove od Alfe. Al necu tebi vise to objasnjavati posto se nerazumijes, kad negdje skontas kako to ide, onda mozemo pricati dalje.
-
VR6
Stvarno ti se treba sve nacrtati! Ja ti nemam živaca više objašnjavati.
6-7x15
Eto to ti je puna oznaka felge. Otiđi na :URL=http://www.rsoft.ru/autofutura/prices/o_z_racing.htm:ovaj site:/URL: i nešto nauči dječače! Ako je bila ista guma montiaran ne znači da je felga iste širine. Na tu felgu koja je stršala van iz karoserije se ziher mogla staviti i guma preko 235mm širine, a ti to na svojoj felgi možaš samo sanjati. Eto to ti je ta razlika! Kužiš sad? Ili trebaš dodatne satove obuke?
-
Ja sam rekao svoje, lupas gluposti djabe, nebi li koju budalu ovdje zbunio, a ne znas nista. To kad ti neko objasni, i budes znao kako stvari stoje, onda mozemo nastaviti pricati, kao sto sam vec rekao.
-
OVO OVAK VIŠE STVARNO NE IDE. VR6 STVARNO SI KRETEN. NEMA TI RAVNOG. AKO NEŠTO NE ZNAŠ, ONDA BAREM NAUČI OD DRUGIH. AKO VEĆ NE VJERUJEŠ, PROŠEĆI NETOM I UVJERI SE!!!!! :smile09:
NIJE MI JASNO KAKO SI TAKO SJEBAN U GLAVU. NEMAŠ POJMA NITI ŠTA SU FELGE, KOJE SU IM DIMENZIJE, KOJI BROJ I OZNAKA ŠTA NA NJIMA ZNAČI! ČAK NISI NITI ZNAO DA NE MOŽEŠ MONTIRATI BILO KAKO ŠIROKU GUMU NA SVAKU FELGU!
FELGE NISU ISTE ŠIRINE, VISINE, BROJA RUPA I RAZMAKA IZMEÐU RUPA!!! POSTOJE ČELIČNE I OD LAKE LAGURE (ALUMINIJ, MAGNEZIJ). I TO JE SVE ŠTO SE O FELGAMA IMA ZA REĆI.
NAUČI NEŠTO KONAČNO! :smile09:
-
Odmah vrijedjas kad nesto ne znas i nisi upravu. Nauci pa se javi, nisam vise ti nista rekao.
A ovo je cool: U svakom slucaju Volkswagenovi strucnjaci su se dokazali. Automobil cak izgleda vrlo privlacno oku i sigurno bi našao kojeg kupca da se ovakav nade u prodaji. Tko zna, možda se iz ove studije izrodi cijela nova porodica vozila za razonodu koja su ekonomicna i služe prijevozu na krace staze.
Citav mjesec po gradu bi se moglo vozati prakticno sa 12 L. :)
-
Pogledajte ovo, cool!!
:URL=http://www.newgrounds.com/portal/content.php?id=41119:Tuning Auta :):/URL:
-
Evo moji:
AEOHGFFCAECEFAADB
BCPHIDDAAECEBAAAB
-
E VR6 moram te malo spustiti na zemlju. Ovo sa potrošnjom nije nikakva novost niti VW-ovo tehnološko otkriće. Već duže vremena postoji natjecanje "Formula zero(0)" gdje je cilj priječi što više km sa samo jednom litom benzina. Rezultati tamo su daleko frapantniji od ovog kojeg je VW postigao. Optimalna brzina iznosi oko 22.5 km/h jer je tada potrošnja najmanja (ne znam na kojem broju okretaja). Dakle VW opet ne donosi ništa novog. :smile06:
-
Girrari, pošto si u jednom forumu rekao da se slažeš sa mojim tezama o felgama, mogao bi to ponoviti, odnosno dati mišljenje u ovom forumu pa možda VR6 ipak ozbiljnije shvati ono što je već rečeno!
Ili je možda i ono previše pa kud opet vrijeme gubiti?
-
Girrari formula je skoro kao skuter, ne bukvalno, jedna osoba ide u to, ovo je dvosjed, i ta formula nemoze na cestu, dok ovo moze. A koja je potrosnja te formule, ipak sumljam da trosi manje od 1 l na 100 km. Ili, kojom brzinom ide, ovdje se podrazumjeva normalna voznja. Nadji oficialno nesto o toj formuli, potrosnji i slicno pa kopiraj ako mislis da je stvarno manja. Ipak sta je 22 km/h, ja cu toliko na biciklu voziti ako je to prosjecna brzina. Dok ovaj VW moze sigurno brze. A za gume, djabe se trudis Calibra, ja znam sta je sa felgama pa nemogu, a to nije sirina, al kad naucis rekao sam onda cemo pricati.
-
Jasno da formula nije za cestu, ali ni ovaj VW-ou autić također. Vjeruj mi, neki dobar terenac pređe preko toga da uopće ne osjeti (naravno riječ je o hiperboliziranju). Dakle auto nije za svakodnevnu uporabu (ni jedan ni drugi). Dizajn ja isti kao i kod "formule zero". Ne mogu ti sad točno navesti podatke o potrošnji u tom natjecanju, ali ti obećajem da ću to potražiti (u "Gente motoriju" u kojem sam o tome i čitao), pa ću ti javiti. Inače, zaista ništa posebno, neki koncept superaerodinamičnog oblika koji u svakom slučaju nije za svakodnevnu upotrebu. Tokom testa su ga sigurno vozili max. oprezno, pa odtud i tako mala potrošnja, ako se tebi vozi u takvoj igrački samo izvoli, ali onda možeš isto tako tvrditi da je gokart za vožnju po cesti.
Calibra, za felge fakat nemam živaca.
-
najbolji mi je onaj lupo tdi sta trosi 3 litri. cijeo vrijeme ×××× po alfinom dizelu jer je imao 3 cilindra, ali sad kad vw to ima onda je to super!!! prava stvar, najbolja ideja, itd itd. A kako je trosio tri litri, vozili se na autoputu 60 u petoj iza nekog kamiona da im pravi zavjetrinu. a u autu nije bilo ni zadnjih sjedala da bude cim laksi. tak bi moj tipo trosio 2 litre
-
Malo o felgama. Vr6 guma ti može stršati van i zbog drugačije konstrukcije felge. To ja imam na miniju. Felga strši oko 3 cm više van nego na serijska jer ima takvu konstrukciju. Tj., recimo da se felga sastoji od onog tanjurastog djela gdje su rupe, krakovi, itd. i obruča. Neke felge imaju takvu konstrukciju da je taj tanjurasti dio više na unutra pa obruč ide više prema van. Tim efektom postiže se da felga ide dosta na van, to je fora caka jer se time proširuje trag, auto bolje drži, a i ne trebaju gume 225 da bi gume bile do ruba. Da bi se bolje shvatilo treba stvarno nacrtati. Tako recimo meni na miniju gume 145 izgledaju odlično jer svejeno strše do centimetar van.
-
E tako je Interceptor, a to ovaj Calibra ne zna, po njemu svaka felga sa isto rupa moze na svaki auto. Sto se tice ovog VW-a, pa nizak je kao mozda Ferrari, pa to bi se onda i njemu desilo da ga nesto predje. Mozda Alfin dizel nije valjao?? Nisu svi motori sa 4 i 6 cilindara isto tako dobri. Ovaj VW-ov je ok, a i trosi malo. Ovaj VW su vozili po normalnoj cesti to ti tamo kaze, i potrosnja je vjerovatno tolika. 290 kg nije nista, znaci netreba se cuditi potrosnji toj. Nevjerujem da ce u proizvodnju jer je od magnezija napravljen i slicno, ali nikad se ne zna, ako bude, onda nevjerujem da ce biti jeftin.
-
Lutaju pustinjom Amerikanac, Francuz i Bosanac. Došetaju oni do jedne odskočne
daske pored koje piše: "Zaleti se, skoči i poželi mjesto!". Zaleti se
Amerikanac i poželi: "New York!", i stvarno, pojavi se u New Yorku. Zaleti se
Francuz i kaže: "Paris!", i evo njega u Parizu. Zaleti se Bosanac, spotakne se
i kaže: "A u p**ku materinu!"
-
Skine se ××××× pred ogledalom pa se pocme gledat... Kad odjednom skuzi da mu se
dize pimpek,a on ce njemu:"Ne, ne, to je nasa guza!"
-
NEEEEEEEEEEE, POMOZI MI BOŽE!!!
IMA NEKO PROZAC DA POPIJEM????
Pa daj nauči nešto VR6! Ako je isti razmak rupa i isti broj rupa, naravno i da veličinom stane pod blatobran zajedno sa gumom, montirao bih felgu i na crnog vraga da ima osovinu!!!
Pa ××××te, kak si tak mutav? Stvarni mi nije jasno. INTCP ti govori o vizualnom izgledu felge koja se može izbaciti iz blatobrana, ali ti i dalje ne znaš da felga veće širine isto tako strši van! Pa čovječe ne možeš na felgu 14" montirati gume 240mm širine! Zato jer je felga preuska. A kako je preuska? Pa zato jer je i amen!!! Idi pogledaj neke prospekte i razmisli šta koja oznaka znači!!!
-
Da tako je. Mjera felge izražava se ovako npr. 6J x 15
15 znači 15 cola. a ovo 6J je širina felge. Guma je elastična pa nije strogo određeno da moraju biti struktno usklađena širina gujme i felge, ali naravno da ne ide guma 245 na 4.5J
-
Eh Calibra,trebat će ti nešto jače za smirenje jer on ne odustaje kad zatupi,pravi Bosanac.
-
Eto njega opet kod njegove teze. Sad si je malo prosirio, dodao si i blatobran. Ali nije to Interceprot mislio, iznutra ima razlika u felgi, al ti to ne znas ni kad ti objasni.
-
..ima ciko major Prozac,Xanax,Codeine,samo izaberi Calibra,nema druge nego Rastaaaaaaa....,u Sopranos izvedbi :smile07: