-
sta ste zapeli za tu plastiku? pa pogledajte kakvu ima nova S-klasa. Siva, ružna ali i kvalitetna. bravo HGT sa 147 KS je imao 8.5 s do 100, a onaj sa 155 ks ima 8.0 s do 100. Golf GTI sa 150 ks ima 8.7 s do 100. Provjeri malo VR6 prije nego kazes da nije istina. Ja u svojem Tipu nemam nikakve cvrcke. Ali kad sam s Tipa sjeo u Golf 3, pa to je ko da se nesto raspada. Em taj dizel brunda, em neko cudno lupkanje iz prednje osovine. I tebi je Golf2, ok? imao sam ga oko 2 godine. Taj auto djeluje ko da je iz 1975-te. Ovjes katastrofa, dizajn, udobnost, preglednost, mjenjač, sve je za kruac. Ne znam kak to uopce prolazi na tehnickom
-
Pa niste ni vi strucnjaci pa ste ocjenjivali plastiku u Miniu... A ti si naveo doc samo jaci Bravo. Golf Syncro VR6 7.5 do 100, maksimalna 224 km/h... Kad ces najaci sa najacim. Golf je u prednosti i to je primjetno.
-
VR6 pa koji si ti ××××× da uspoređuješ najjači s najjalčim. To se tako ne radi amateru jedan. Uspoređuje se po kubikaži. Recimo fiat 2.0 i vw 2.0. Dakle vw ima 115 ks a fiat 155- njihov problem. Čak ni ta usporedba sa 1.8 T i 2.0 nije fer. Evo ti dokaza. sad će negdje bit natjecanje u onom startu na četvrt milje, kao na onim filmićima s tkrath. I tamo lijepo piše da će auti do recimo biti podiječjeni u nekoliko kategorija. Do 1300 ccm, 2000 i mislim iznad 2500 ccm. Isto tako označavati će npr. onaj od 1400 sa 1.4, 2000 sa 2.0. Ali ako auto ima Turbo množi se njegova kubikaža sa još npr. 1.2. Dakle 1.8 x 1.2 u slučaju Golfa 1.8 T. Dakle taj auto se gleda kao da ima 2200 ccm. A ako ima 4x4 množi se sa još. Tako da onda već spada u klasu spreko 2500 ccm.
Dakle tvoje usporedbe Golfa 2.8 i Brava 2.0 su smiješne. Uspoređuj kompetentne motore a ne najjači s najjačim. To samo ×××××× rade. Šta bi bilo kad bi ja rekao da F50 odere bilo koji švapski auto. P atako i Porsche Turbo. Ništa ti bi popizdio i rekao da kako mogu uspoređivati ta dva auta. E pa kako možeš ti uspoređivati 2.8 i 2.0. Samo se izvlačiš. Dakle još jednom ti kažem uspoređuj kompetentne motore a ne po snazi jer je važno i razvijenje snage. Osim toga to šta neki proizvođač nije izvukao više konja to je njegov problem.
-
Za INTCP-a, citam dosta tvojih misljenja i moram ti reci da si ×××××v. Vidi se da cesto izlas trazis u alkoholu.
Blago tebi kad mislis da Njemacka auto industrija ne moze izvuci vise konja iz navedenih kubikaza tj kako to samo Talijani znaju. Stvarno su ti Njemci zaostali jel da?
kako si ogranicen covjece... :(
-
INTCP je odlično upučen u mnoge stvari, čitanje njegovih postova je gušt, jednostavno čovjek zna, u pravu je, načitan je i ima argumente. To volim kod njega.
-
dobro de, zna dosta priznajem (sorry na uvredi) ali je maximalno pristrasan i tu se gubi svo to znanje i stice pogresan dojam.
na danasnjem vremenu i Rumuni mogu izvuci koliko hoce konja iz masina to je pitanje poslovne politike a ne sposobnosti. To hocu da se zna :smile08:
-
"VR6 pa koji si ti ××××× da usporeðuješ najjaèi s najjalèim. To se tako ne radi amateru jedan" Jesi ti corav, kako ti citas postove, uvjek mjenjas temu, procitaj o cemu smo mi raspravljali, da Bravo po motorima i slicnom nije mogao konkurirati Golfu, pa smo uzeli usporedjivati najace motore u ponudi da se vidi razlika.
"Recimo fiat 2.0 i vw 2.0. Dakle vw ima 115 ks a fiat 155- njihov problem" Opet dokaz da nisi procitao postove, tamo smo jedno vrijeme raspravljali o Golfu 3 GTI 16V, koji ima 150 KS iz 2.0 litre, a ne 115 KS.
"Ali ako auto ima Turbo množi se njegova kubikaža sa još npr. 1.2." ovo ti isto nije potpuno tacno, ali pise npr. pa zato nije problem. Inace, koliko sam upoznat turbo se mnozi sa 1.7, a pogon na sva 4 sa jos 1.1, i prema tome mu se odredjuje klasa u kojoj ce nastupati.
A F50 ce je brzi od bilo kojeg njemca rece, nebi ja rekao. Mozda od serijskih, mada ima VW W12, ali Audi sto vozi na Le Mansu, nevjerujem da ima auto brzi od toga.
-
VR6
"a i sam imam golfa i znam kako je lezanje."
Jel ti tu na osnovi svog Golfa 1.9 td sa 90 konja ovoriš o držanju ceste i sportskim osobinama Golfa? Vjerojatno nas želiš asocirati na one niskoprofilne 205 mm široke gume koje ti daju stabilnost!
Pa kako te nije sram u istoj rečenici govoriti o ležaju auta i o Golfu dizelu s 90 konja? Pa tu ima sporta ko u govnu vitamina! Čini mi se da ti nemaš pojma što je to sportska vožnja i sportsko ležanje auta!
-
calibra
kao sto sam dost puta spomenuo,sve je relativno.........tako i snaga auta
nije tvoj auto i njegova snaga zlatna sredina pa da se od toga mjeri sve drugo.....
u americi svaki pisljivi mivivan ili SUV ima vise konja od tvoje calibre
kad bi te ovdje neko cuo da se hvalis sa "sportskim"autom od 150 ks iz 1992(mislim da je tu negdje)svi bi pomrli od smjeha
kako se ti ismijavas sa 90 tdi konja,tak bi se ovdje ismijavali sa tvojih 150,deset godina,starih konja.......
mozda je to tebi nesto posebno,ali vecini ljudi u normalnom svijetu,vjeruj mi ,nije
zato se nemoj sprdati sa tudim autima,jer mozda i tvoj auto nekome djeluje smjesno
-
A Calibra, oces ti ikada nauciti kod mene je dizel, 64 KS, a ne TDI od 90 KS. Ponovio sam to vec nekoliko puta, ne znam bas kako ti to nikako da skontas, pa nije visa matematika...
-
Pa možda bi se Amerikanci i smijali ali bi se smijali i na mnoge druge stvari,nažalost standard nam je takav kakav je,a šta se dečko ponosi sa svojim autom to je skroz ok,zbog nečeg ga je i kupio i ako ga još k tome obožava svaka mu čast,a ne kao poneki,voze ga i još ga pljuvaju,pa zašto su ga kupili i još otvorili temu s imenom tog auta.
-
A na koga se to odnosi HF INT. Mislim to sto pricas o USA, bas i nije tacno. Mozda bi se smijali snazi motora, ali USA nije tako sjajna kao sto izgleda, kod njih je sve u popagandi. Nisu djabe tamo Europsi auti toliko cijenjeni i skupi, kao Mercedes, BMW i slicno.
-
Ankica
Imam osjećaj da si ti s Marsa pao ili u najmanju ruku ovdje zalutao. Amerika i Hrvatska ne idu dragi moj Ankica u istu rečenicu! Nikako! Dakle krenimo redom:
1.U prošlom postu nema niti riječi o mom autu. A ko si ga već spomenuo, Calibra je prema Golfu (i to jednom dizelu) space shuttle! Čovječe pa ja u odnosu na VR6 vozim svemirski brod. Ležanje na cesti i ubrzanja su nebo i zemlja kod ta dva auta!
2.Jesi ti svjestan standarda u Hrvatskoj pa tek onda onog u Americi? Ovdje je jedna Calibra jedan VRLO sportski auto sa svojih 150 KS! Nažalost tome je tako sviđalo se to tebi ili ne. A Amerikanci su u stanju smijati se i ekipi na Pantovčaku, a kako se nebi nasmijali Calibri iz '93. Milsiš da bih ja vozio Calibru iz '93 da živim njihovim standardom?
3."pisljivi mivivan ili SUV" i s većom konjažom se može lagano sakriti makar košta i deset puta više. Ti su auti visoki i nestabilni, ubrzavaju dobro, ali leže nikako!
4.BTW, šta ti voziš? :smile11:
-
VR6
Bilo bi bolje da nisam vidio tvoj post od malo iznad. Ti si kao neki znalac o auto-moto industriji, a na jadnog Golfa trojku koji čak niti nema 90 nego 64 konja montiraš niskoprofilne gume 205 mm širine!
Pa te dimenzije guma serijski idu na moj auto. Jesi ti toga svjestan? Jesi li ti svjestan činjenice kako si zaklao tog ionako jadnog Golfa? Jel znaš što si ti tom autu napravio? Pa ja te od danas zovem Mesar jer ovako kako si ti zaklao Golfa, ovakvu okrutnost nije pokazao niti najgori koljač svinja koji nožem reže svinji grkljan! Tvoj čin je daleko neimlosrdniji od mesarevog!!! Auto će ti se doslovno RASPASTI!
I ako stvarno imaš Deltu HF Integrale, daj ju molim te prodaj nekome tko će istinski znati cjeniti taj auto i što on predstavlja!
-
Stvarno mi se vise ne dokazuje tebi nista, jel si nedokazan. Posto to nemogu ovako preko foruma dokazati, onda cu to pustiti, mozda se kad sretenemo pa ti onda pokazem koliko je Golf sa 205 gumama stabilniji od tvoje Calibre, a do tada, oko te teme necu vise pricati. Ti si sada kao neki expert, ti sve znas, bas pomislim toliko puta da ti nemas ni vozacke, kako se razumijes u te neke stvari, ti primjetis sta je stabilnije, to je razlika 5-10 km/h eventualno, sto je prakticno nista. Jesi cuo da u nekoj auto reviji neko kaze da je neki auto stabilniji od drugoga, nisi i nevjerujem da ces, jel oni svi znaju dobro kako stoje stvari. Drugo je kod pogona na sva 4, po kisi i slicno, kada mogu biti velike razlike. Inace, nevjerujem da je to mucenje za auto, jel on s ovim gumama ide bolje. Znam, jel kad poslje zime s zimskih predjem na ove, auto kao da je jaci. Isto, ja sam sa ova 64 KS nekad odusevljen, isto kao da ima nekoliko ks vise, ponekad kad povuce nevjerujem da ima samo 64 KS.
-
to ti imaš taj osjećaj zbog okretnog momenta koji je dosta velik i kod običnog dizela, šire gume imaju veći grip pa u samom startu (prvih 10-15 metara) auto jače ubrza, ali mu ubrzo performanse padaju... dapače ispod takvog istog auta sa užim gumama... ;)
-
VR6 Mesaru
4x4 je druga priča, ne uvlači sada treće stvari koje trenutno nemaju veze da dokažeš neke svoje kvazi teze. Auto s širim gumama bolje leži, to je svakom laiku jasno. Ali je bitno koji je uopće auto i koje se gume na njega mogu montirati. Postoje granice zdravog razuma, a i zakona fizike za koji ti nisi nikada čuo.
To da si zaklao auto svima je jasno samo tebi očito ne. Svi ti se smiju, tebi i tom Golfu. Svi te na svakom topicu operu jer lupetaš nebuloze.
A tvoje čuđenje snazi 64 dizelska konja samo govori o tome da pojma nemaš što je to sportska vožnja. Vjerojatno kad za 15, 16 sekundi uloviš stotku imš osjećaj da si probio zvučni zid. Jel ga leti samo taj tvoj Golf! Najbrži je, a ležanje mu je besprijekorno, savršeno! :))
-
e ankica , a sta bi tek rekli u americi , na diesel 64 konja, ali sportska konja ××××te hihihihii :)) :)) :)) :))
-
onaj outsider ima pravo, danas svako moze sve...
u svakom slucaju INTCP se odlicno kuzi u tematiku, meni je isto gust citati njegove postove. :)
-
calibra
vozim nekaj kaj ide 850 km/h
a inace imam i tri auta.....
-
a i ne mislim da sam pao s marsa
u mojim ocima(a i mojih bliskih i poznatih)calibra je odavno rekla svoje
to je tvoj auto i tebi je najdrazi,razumljivo,ali cak ni u hr taj auto nema nekakav znacaj......trsiste u hr se polako otvara i ima fakat super auta,prema kojima tvoja calibra ne vrijedi nis
-
a i ne mislim da sam pao s marsa
u mojim ocima(a i mojih bliskih i poznatih)calibra je odavno rekla svoje
to je tvoj auto i tebi je najdrazi,razumljivo,ali cak ni u hr taj auto nema nekakav znacaj......trsiste u hr se polako otvara i ima fakat super auta,prema kojima tvoja calibra ne vrijedi nis
-
To ti Calibra mozda ne znas, al dobro s tobom se neraspravlja, jel tvrdis svoje iako nije tacno. Inace, Dr. Str... Golf bas zbog toga sto je dizel i ima vise nm nisu mu problem ni siroke gume. Al cudan je, nekada iznenadno super povuce, odjednom ne znam sta mu je. To je nesto do dizela, kao i TDI, onaj od 130 KS, opet sam ga vozio, to u drugu kad usaltas samo sto ne poleti. Inace, u USA se nebi smijali 64 KS, jel oni ni neznaju prakticno sta je KS, jel im je to nebitno. Tamo se auti negledaju po KS kao ovdje, skroz drugcije. Imaju aute sa po 5.0 l i 90-ak KS, sto trosi ogromno, a ide slabije prakticno od mog dizela. A za Calibru, ti nesto znas o sportskim autima, sigurno... Ja ti kazem, nakon mozda 10 godina ces mozda shvatiti koliko si grijesio, i sta si zapravo samo znao...
-
ameri ne gledaju snagu i max brzinu,ali gledaju kakav je motor(r4,v6,v8...)i vazno im je ubrzanje 0-60(0-96kmh)
kad pogledas na kraj njihovih auto casopisa imaju ukratko svi testovi unazad....kaj ja znam kolko.....mislim da je naslabije ubraznje oko 11 sec i to je obicno nekakav truck,f-150 il suburban
-
VR6 pa ti si lud čovječe. 205 I 15 cola na golf dizel sa 64 ks. Pa možeš se smijat sam sebi. Mene je na minija od 63 ks strah staviti felge od 13 cola. A ti odmah 15 uh što si pametan. A 205. I ti meni kažeš da bi me s tom kantom ostavio u zavojima. Koliko ti je ubrzanje 18 sekundi. Jako vrijedno hvale. A h da nemaš ni turbinu. Shvati da ti imaš traktor. Dizel bez turba je doslovno sporohodna mašina a traktor. Ubi se. 205 pa ti si lud, ovo me šokiralo. Joj da 18 s ti je serijsko ubrzanje, sad ti je 22. Pa ti nisi normalan. Na taj auto ne idu ni 175 a kamoli 205.
Novi ferrari F60 će ići 330 i imat će 3 sekunde. To je sto posto jer mora bit brži od 250. Pa dfa vidimo onda tvoj w12. A ja ovdje govorim o serijskim autima majmune tj. mesaru.
-
VR6, ti si dokazao kolko se razumijes u aute cim si stavljao takve gume na svoj Golf. Vjerujem da sad ima dobro drzanje ceste, ali ti s tim autom ne mozes postici neku brzinu da bi mogo vidjeti lezanje. Vozio sam bas takav golf ko tvoj iz 1996, rabit (ne znam sta im to znaci). Moj Tipo je isto jako spor, ali u odnosu na taj golf je vrhunski sportas. Bar reagira na gas.
-
Doc nemogu velike brzine, al nemozes ni ti puno brze. Moj golf ide maksimalno 165 ono sam od sebe, inace, moze se nagurati i na 170 km/h, iza Jeepa V8 samo vozili i 180 km/h, sto je solidna brzina. Interceptor kod mene su serijske bile 14" 185 ili 195. Znaci taj 1 cm sirine im i nesmeta previse, samo to vi skontati nemozete. A ti ces Golfa ostaviti kroz krivine, mozda nekog parkiranog. A u vezi VW W12, po sadasnjim podatcima maksimalna mu je 360 km/h, al vidjet cemo kad krene u proizvodnju.
-
moj tipo ide 161 km/h, ali ima 13 s do 100. vozio sam ga najvise 185. Puni gas iz karlovca prema zagrebu na onoj jako dugoj nizbrdici. Golf IV SDI ima serijski 175/80/14. To pise po svim katalogima. I tvoj ima istu sirinu 175. Ali za tvoj auto je i 175 previse. 165 bi bilo idealno. Ja na svom tipu imam 185/60/14. Toliko ima 1.6 serijski.
-
Moj je Rabbit i trica, ne cetvorka. I ima te gume, mozda zato sto je rabbit, pa ima sasiju od VR6. A gledao sam , VR6 ima uzi trag kotaca, kao i GTI da bi stale valjda sire gume. Pa eto 13 do 100, to je 4 sekunde brze. Moj ide oko 17 do 100 po papirima.
-
ali ja ti imam zadnji remusov lonac. tak da siugrno imam ispod 10s do 100. salim se naravno. cuj, a koja je fora toga Rabit? ja sam primijetio da ovaj od kolgice s posla ima odbojnike skroz u boji karoserije. nema one lajsne crne. Ima jos neka razlika ili je to to?
-
Pa Rabbit ima one plastike po blatobranima, ima serijski elektricne podizace stakala, dupla prednja svjetla, zadnja zatamljena, sjedalo podesivo po visini, volan i slicno. Cetvorka Rabbit ima i ESP u serijskoj opremi. Nikada nisam gledao sta to sve ima Rabbit trica dodatno u odnosu na obicni model, ali vidim da ima neke opreme koji nemaju obicni golfovi.
-
Baš mi je drago da smo svi redom oprali VR6 Mesara pa možda nekog shvati i ozbiljno.
Mesaru prekini u istoj rečenici koristiti termine sport i Golf dizel 64 konja. To ne postoji. U tu rečenicu isto tako ne spada niti riječ ležanje na cesti.
Hvala Doctoru i INTCP (s kojim vodim tihi rat) što su potvrdili moje riječi i skršili Mesara do nogu!
Mesaru jesi ti kada doživo 60 km/h u prvoj pa 115 km/h u drugoj? Jel ti znaš kako to za sjedala lijepi tijelo? Rado bih te sreo pa da te provozam. Pa ti bi čovječe od straha gaće napunio. Nemaš ti pojma o sportu i brzoj vožnji. BLAGOG POJMA NEMAŠ! A znaš zašto? Zato jer u Auto blicu piše pun k...c gluposti na kojima ti živiš! A sportsku vožnju koju nisi nikad doživio nije moguće riječima opisati i prezentirati na stranicama savršeno Auto blica.
Pa ti se čudiš kako Golf s 64 dizelskih konja potegne! :smile10: Pa jel ti čitaš ono što napišeš?
-
VR6 Mesaru
"Moj golf ide maksimalno 165 ono sam od sebe, inace, moze se nagurati i na 170 km/h, iza Jeepa V8 samo vozili i 180 km/h, sto je solidna brzina."
Tvoj Golf nikada nije i nikada neće postizati takve brzine. NIKADA! Jedino u slobodnom padu!
Vectra 1.8 s 90 konja i oko 1100 kila razvija max v od kojih 175 km/h. Tako da mi nemoj ovdje bulazniti svakakve cifre. Da napomenem, ja sam tu istu Vectru bez ikakvih tuninga vozio oko 200 km/h. Jel ti to dječače šta govori?
-
Moj Golf ide 165 km/h, po brzinomjeru, kolika je stvarna ne znam. To joj je max, ali ni netreba ti puno brze, i s tom si prakticno najbrzi. Nazalost ti ne znas o sportskoj voznji, mislis ako ides u 2 do 115 da je to neka sportska voznja?? Moj GTI je isao prvom preko 60 km/h. Slabo ti znas, ja se nestrasim brze voznje, mozda bi ti napunio gace kad bi te ja provozao. Al mozda ces se i sam sebi smijati za nekoliko godina, kad skontas sta si pisao, samo pricekaj. :))
-
WOW, pa ja sam totalno impresioniran. Calibra, prva 60,druga 115,ides... I lijepi uz sjedalo, jel? Pa kolko to cudoima ubrzanje da tak "lijepi"? I po kojem kriteriju si ti to majstor sportske voznje? To mozes nekak potvrditi, ili si najbrzi od semafora do semafora, ili se sve tetkice navlaze kad ih malo profuras, pa si glavni serif u selu?
-
ja sam uspio 100 u prvoj(62mph....po cajgeru)....tak da tih 60 i 115 i nije bas nekaj,calibra
a inace to i nije neko mjerilo,stojku 1,1 je frend po cajgeru razvukao 120 u dugoj(trebalo mu je pun k....)....znas da su se te masine vrtile i nisu imale blokadu......
r-21 1.7 90ks 110kmh u drugoj
na testu u casopisu,daihtsu applause ,prije kojih 10-ak godina,140kmh u drugoj(po cajgeru)
pa onda tvoja calibra i nije bas nekaj sa svojih 150 ks,ak je to mjerilo(a nije)
to ne znaci da je masina sportska
-
Iste takve omjere mjenjača ima i M3 E46. Pa ××××te jedna stojka je isto dobra ko i M3, Applause ga čak i odere! Jel kome ovdje opće jasno čemu služe omjeri u mjenjaču? Jel se netko zapitao koliko je vremena trebalo stojki ili Applauu da postignu tu brzinu?
Ja dam jedan podatak VR6 tek toliko da se barem malo zamisli, a onda se javi hrpa luzera sa ovakvim bedastoćama. Pa tko vas je uopće šta pitao?
Bullite, žao mi te čovječe. Pa ti si neki vrlo plitak tip. Možda čak i fach idiot. "Šarafiš te čipeke" i to ti je final frontier! Šteta što ne shvaćaš bit posta, ali zato se loviš na detalje koje vadiš iz konteksta i ×××ך. Ko i još neki. Stvarno jadno. Tu je riječ o sportu između njegovog Golfa i mog auta. Mada ne znam zašto nešto pokušavam dokazati jednom VR6 jer njegov Golf s 64 dizelskih konja i 205 gumama ipak bolje drži cestu od Calibre. Samo mi je žao što ga zakoni fizike sprečavaju da do zavoja nabere kakvu takvu brzinu pa da uopće dođe do granice proklizavanja i izvuče maksimum držanja ceste kojim "raspolaže".
A ti se Bullite osjećaj pozvan da dođeš do Varaždina slijedeći vikend pa ćeš sam prosuditi o mom karakteru vožnje. Ako je Gjuro čak došao (tip je inače stvarno OK) s kojim sam doslovno bio na "pas mater" ko i 90% ostalih na forumu, onda bi mogao i ti doći.
-
Calibra Stenderu, opet si se razmahao.
...pa sta sam ti rekao dosada milion puta...smiri malo hormone i za×××× tu tvoju aerodinamiku i krovnu antenu montiranu na pokretni rostilj zvani Calibra Jubileeeeeeeee...
nemoj da ja opet pravim one baloncice u bazenu...
:smile07:
-
Bullite
Pitaš za performanse? Više nego dobre za tu snagu. 8.5 do sto i 227km/h max v.
Jedan 320i E36 sa istom zapremninom i snagom treba točno 2 sekunde više! Maksimalna mu je isto manja.
Nemj vući neke druge paralele ili započinjati raspravu oko usporedbi ova dva spomenuta auta jer ih u niti jednom drugom aspektu ne uspoređujem.
-
E Calibra, prosuo si se fino, pa se sada vadis. Dokazao si ono da nemas pojma o sportskoj voznji. Pa sad se vadis kao, ti nesto mislio, da se zamisli, a to je jasno skroz sta si ti mislio. Al to nema veze s sportskom voznjom, to je do mjenjaca sve. Rally auti imaju i po 7 brzina, a maksimalna im je oko 200 km/h, pa sad ti podjeli 200 na 7. Oni drugom nemogu mozda iznad 80 km/h, a ti mozes, ti si brzi od Subaru Impreze WRC, ili 206 WRC. I to sto navodis ubrzanje za BMW 320i je netacno, nema on dvije sekunde slabiji start od tvoje Calibre, to si izmislio, ja sam cak u nekom forumu pisao pravi start BMW-a, ali ti obicno nista neprihvatas. A ono da se ja nemogu zaletiti do krivine dovoljno brzo je totalna glupost.