-
Krenuli su, prvo lagano i onda fino, jos su ga i motali tako vucenog i ide. Bas mocno ono djeluje kad povuce veliki kamion. To sam gledao na kanalu SAT 1 cini mi se. Mozda imaju web stranicu i nesto o tome, al ne znam... A koliko ja znam uz Allroad Quattro se moze naruciti reduktor, to je kao dodatna oprema. Bar je tako u onim najavama kad je tek izasao pisalo, ali nisam vidio ni u jednom testu da je bio neki sa reduktorom, mozda su to skroz otkazali.
-
po meni tom autu ne treba reduktor, jer ionako neće ići po nekoj ludoj uzbrdici, za to ipak postoje pravi terenci, ali ako je tako kako si rekao onda svaka čast autu i naravno kvačilu
-
Pa vrhunski auto, al i kosta zato. Bio je u Auto Klubu test Audi Allroad i V70 XC usporedni, bilo je i voznje po terenu, i nakon toga su se na volvou pojavili cvrcci razni. Ovaj novi XC90 mi je dobar skroz. Samo da ga jos vidim uzivo, nije bio na ZG Auto Show...
-
meni se ne sviđa niti jedan volvo, jedan moj frend ima s40 i nije neki auto, za tu lovu... a plastika, ubi bože
-
Ma Volvo je siguran, ali sve skupa, nije cemu. Imao je moj tata Volvo V70 XC prije dvije godine, i nije bio zadovoljan s njim. Turbo, 5 cilindara, 193 KS, pogon na sva 4, ali ono, sve skupa, nije mu se svidio. Al jedino sto je taj Volvo bio, je klasa, svi to gledaju kad prodje negdje. Ovako na slikama i nije cemu, ali uzivo, izgleda mocno. Imao je sve zivo, sve pokazuje, cak i nase gorivo posto ima vise sumpora, pokaze, kako katalizator radi i slicno.
[IMG]http://hasznaltauto.hu/users/user1/7000001/foto/7000034.jpg[/IMG]
Ovakav je bio, cini mi se i ista boja, bila je neka boja plavo na zelenu, nikad se ne zna koja tacno.
-
Imate na stranici od auto bilda o tome.
-
O cemu?? Ja samo slike razumijem, i neke KS i slicno, ostalo ne, ne znam njemacki... Ti si INTCP nesto pricao za Leona, po Nirburingu, vrijeme po krugu Leon Cupra 4 - 204 KS ima brze od Alfe GTV V6 - 220 KS. Nekaze djabe onaj u Auto Klubu da je stabilnost skoro ko kod nove Subaru Impreze WRX.
-
Jel ti znaš VR6 šta znači 4x4 u zavoju?????????????????????????????????
Skini mu taj 4x4 pa da vidimo onda.
-
Al ima manje KS. Vidjet cu, mozda ima verzija i bez 4x4 na tom testu. Mozda Leon R, ako ima.
-
VR6 al to je jako mala razlika u snazi. 4X4 je veliko pomagalo. Alfa GTV sa 220 konja će sigurno imati većih problema jer ipak je to 220 ks na samo prednje kotače. Vidio si na tkrath kako audi rs4 ostavlja Ferrari Modenu na startu. Tako je i u zavojima s ovim primjerom. Jer Alfa će prije početi proklizavati od nekog auta s 4X4. Osim toga alfa je teža.
-
Gdje si to našao. Ako je na netu daj site.
-
Jest na netu, neko je vec jednom bio davao taj sajt, ali sad ne znam koji je, potrazit cu. Imaju vecinom svi auti tu. A RS4 je posebna prica, ostavit ce taj mnoge na startu.
-
Ko i svaki auto sa cirka 250-300 konja i pogonom na sve kotače.
Nego koliko ima konja i koje ubrzanje RS4???
-
RS4 koliko ja znam 380 KS, 4.7 do 100. Imam neki filmic Top Gear i tamo kaze tako. I tamo ga usporedjuju sa S4, ovaj RS4 stane za duzinu auta prije nego S4.
-
Imam jedan filmic test BMW X5 4.4i, kakav samo mocan zvuk ima...
Pogledajte ovo, mali filmici, neki ispod MB, sta im Impreza radi...
:URL=http://www.car-videos.com/videos/wrx.asp:Impreza vs ****:/URL:
-
ma nema auta do impreze za tu lovu
-
Zavisi za sta ti treba. Sto se sportskog auta tice, tu je vjerovatno jedan od najboljih. Al sve skupa, ne znam, volio bi ga provozati, za jedan dan da ga imam, pa da ga mogu fino upoznati. Sto nikako nema Subarua na ZG Auto Showu??
-
Evo prve oficialne slike Volkswagen Touareg-a.
[IMG]http://www.vwvortex.com/news/04_02/04_26/01.jpg[/IMG]
[IMG]http://www.vwvortex.com/news/04_02/04_26/03.jpg[/IMG]
Iznutra je kao VW Pheaton skoro...
[IMG]http://www.vwvortex.com/news/04_02/04_26/04.jpg[/IMG]
Neke specifikacije:
Duzina 4.75 m
Sirina 1.93 m
Visina 1.72 m
Medjuosovinski razmak 2.86 m
Motori
Benzinci:
3.2-litreni VR6 - 220 KS, 305 Nm
4.2-litreni V8
Dizeli:
2.5-litreni TDI 5 cilindara
5.0-litreni V10 TDI - 313 KS, 750 Nm
Platforma i pogon na sva 4 tocka kao kod Porsche-a Cayenne, raspodjela snage 30 % na prednju, i 70 % na zadnju osovinu. Od opreme ima sve zivo, ABS, ESP...
Kako li jos to djeluje uzivo, sirina 1.93, a V10 dizel, ako ML sa 250 KS ide do 100 za 8.1, za koliko li ce ovo ici, 313 KS mozda 6.5 do 100.
-
Ima super filmića na onom sajtu. Nemojte otvarat onaj M5 na dinamu - teška đutara.
-
Imam ja sad tih 10-ak adresa sa filmicima. Neko je trazio onog BMW-a M3 sto ga vrte po pisti, nasao sam i taj filmic opet. Sad cekam neki novi od Top Gear da izadje, oni to dobro testiraju, recimo Focus RS, i slicno...
-
mogu si mislit kak je leon brzi od Alfe GTV. Taj koji je vozio Alfu valjda nije ima ni vozacku, a Leon je vozio Schumaher. A i onda bi bilo malo cudno jer ogormna je razlika u drzanje ceste izmejdu konfekcijskog Leona i Alfinog coupea.
-
Pa vozio je sve aute ako sam dobro shvatio isti vozac. Sad sto ti to neces priznati, to je tvoj problem. Cinjenice govore drugcije. Isto kao sto je na stazi Civic Type-R novi imao bolje vrijeme po krugu od Subaru Impreze WRX SW. Gledao sam veceras na TV-u, DSF test Honde Civic Type-R, i start do 100 im ispao 6.9 sekundi. I prikazuju kako to rade, startaju auto sa 3500-4000 o/min. Znaci vjerovatno tako rade i u auto klubu i slicno, kad oni na DSF-u rade tako.
-
VR6 daj još koju adresu za filmiće. Pogledaj malo www.bikemovies.com ak te zanimaju motori
-
vr6: malo mi je ovaj novi vw passatovski, ali ok je.
je, imaš pravo j... auto show na kojem ne možeš vidjeti subaru i mitsubishi lancer VII zbog kojih sam i došao, ali dobro 'ajde bar su dofurali žope, xsaru i hyundaia sa relija.
a impreza je zvijer samo što je kod nas malo preskupa 50000 eura, malo previše. gledao sam cijene sti wrx je 8000 eura jeftinija od sti nešto, sad se ne mogu sjetiti što je to nešto, ali vi koji znate recite što je to i koja je razlika između te dvije verzije sti
-
Nemam sada vremena, imam jos adresa za filmice, pa cu to veceras staviti. Jest ovaj VW lici na passata, ali sprijeda pomalo. Ali kad se vidi uzivo, sirina 1.93 sigurno se odmah primjeti da se neradi o passatu. A kod nas za Subaru rijetko ko zna, nije ono marka od prestiza kao BMW i slicno, meni mozda jeste, ali vecina ne zna sta je subaru, pa ga zato ni nekupuju. A jos ga nedovedu ni na sajam da se moze pogledati. Mozda si ti ovo pobrkao, mozda je verzija STI skuplja 8000 Eura. Ima Impreza WRX, i Impreza WRX STI, WRX je 218 KS, a WRX STI 280 KS, ima alu felge zlatne boje, spustenija je, sportskija i slicno...
-
vr6: nisam se zabunio, znam da wrx ima 218, a sti 265 ks, ali postoje dvije verzije sti i to sti wrx i sti nešto, ista snaga, dakle 265 ks, ali je ova sti nešto skuplja 8000 eura, pogledaj u cjeniku novog auto kluba
-
Koji opel, model sportsko nesto ili?? Najbolje ti je da probas auto prije kupovine fino, i skontas sta je ok a sta ne, sta ti treba. Mislim da su opet njemci bolji sto se kvalitete tice. Trenutno imam Lanciu, kasnije namjeravam si uzeti kakvog BMW-a, ili golfa 3, ili uzeo bi terenca, ali ovi koji mi se svidjaju, su mi preskupi za sada... :)
-
Sad sam gledao, druga je Prodrive. To je tunerska tvrka koja radi subarue, kao AMG mercedes, i slicno... Ta Impreza je slicnija onoj sa rally, ima svjetla ona kao na rally i slicno. A ovaj VR6-24 s tobom se slazem, i ja gledam nesto Golf GTI 16V ili Peugeota 306 S16. Pa vidjet cu kako ce ispasti.
-
da, da imaš pravo sjetio sam se, čitao sam nešto o toj imprezi sti prodrive
-
me
Jesi skužio poruku za logiranje? Jel ok?
-
Impreza STI dodje kao konkurencija Mitsubishi Lanceru Evo...
-
calibra: da, da probao sam, funkcionira dobro, hvala ti
vr6: ja bih ipak radije imprezu, sad samo čekam priliku da me jedan lik provoza u evo 6, ali nikako da ga uhvatim
-
-
-
Ma nisam ja nijedan vozio. Ja bi Imprezu kao sto sam vec rekao na jedno dan, da vidim kakav je to stvarno auto. Vidio sam novu WRX i bas mi se svidjela uzivo. Evo 6 mi se svidja, dok 7 i nije bas extra, bar ne po slikama, ljepsi mi je 6. Ja cekam Audi A3 novi da izadje, da vidim kakav ce on biti, cuo sam da ce biti i A3 Allroad to ce biti super auto.
-
A3 allroad, pravi mali drekač za u gorice. Pa da ga niti najveća graba ne zaustavi! A kad pijan vlasnik izleti, tu je 4x4 da ga vadi iz govana! :))
-
Cekam da vidim to, samo da lijepo izgleda, a ostalo ce biti vrhunsko, kao i ostalo kod audija.
-
Pogotovo prednje poluosovine i bosch pumpe. Ma super.
-
Ma Audi je prvi po kvaliteti, cak ne znam ni jesu li japanci puno ispred, i jesu li uopste ispred. Pogledaj zadovoljstvo kupaca anketa, Audi prvi. I nisam nijednog vlasnika audia cuo da se zali na auto, znaci da je dobar stvarno. Sad to sto si ti nasao, ne znam, al pogledaj onda Alfu 156, bio je negdje test, ima gresaka, nevaljaju prednje osovine, i slicno. Ja mislim da je to bas pisalo u auto klubu, al nisam siguran, neka nasa novina jest. Isto nova 147, seriski vec nevalja, skripe i udaraju amortizeri dok se nezagriju, pa to nije imao ni Golf 1 taj problem, a novi auto, ovog doba pa mu se to desava. Kada Alfa pocne praviti aute kvalitetne kao Skoda, onda se javi.
-
e nemoj srat da je audi bez greske ,ima ih mali milion,samo ti to neznas,to se suti, a ono sta izađe u javnost je nista,i ja upravo imam problema s jednim audiem i to velikih,od 5 cilindara dva su ostecana(provjereno kod majstora,sta je cinit nego rastavit motor),jedva pali,po zimi nikako,itd... da ne nabrajam