-
Frenki, najbolje ti je kupiti auto direktno od vlasnika, ali ako nemaš nekog u Njemačkoj ko će ti ga nać preko oglasnika ili preko poznanstva, onda je fakat bed, jer su ti trgovci rabljenima u Njemačkoj daleko veće face i žmukleri nego što mi mislimo, i tamo se već svašta radi s autima... (aditivi u motor, skidanje kilometara, raznorazne ×××××rije)... ××××ga naučili švabe od nas Balkanaca! :))
-
VR6, čoko, čokolino slušaj. Toyota Land Cruiser, Mitsubishi Pajero i sl. su pravi TERENCI, sa velim T. X5 i Ml, su nekakve šminkerske mutacije karavana suv-a sov-a i čega god hočeš. To nemoze biti terenac. Pogledaj i sam rezultate paris-dakar i pogledaj tko ima 9 automobila među prvih deset. Mitsubishi.
Gdje je tu Ml i X5. Nigdje ! Jer čak i onaj koji ga je radio ne samo da ga nije tome namijenio nego zna i sam da
se time ne mogu mjeriti. Nema teorije da itko preko noči ( u automobliskoj industriji)napravi hit. To je isto kao i sa malim autima, recimo fiat punto. Zna se da talijani rade najbolje male aute, ali vidiš ti tu imaš punto 2, punto 1, uno, topolino, fičO....iz pedesetih ili kojih već. Dakle jedna duga povijest i iskustvo. Kao što isto moramo priznati Land Rover.
Što ti misliš da odemo sada u pustinju ili neki kamenjar ti sa X5 , opremi ga kako hočeš. ja sa Pajero kratkim. Tko če dalje, ha ? Dolazimo do zaključka da durila od preko dvije tone (švapska) i po suludih dvjesto tristo konja idu jedva dvjesto,oko 10 do stotke i potrošnja kao da rezorvoar ima rupu veličine šake. Nemoj sada spominjati dizele, jer onaj tko kupuje auto za 500.000 kn i kupi disel je stvarno idiot. Dakle imaš to šminkersko čudo sa gumama 255/18 a pere te svaki, ali svaki auto 2.0, doduše nemogu van terena, ali nemogu ni X5 ili Ml koji imaju čak i 4x4. Koja korist! :smile07:
-
za Calibru:kao prvo mamjune nepodojeni ja sam iz zagreba.ti ne znas citati jer ti je alkohol isparao mozak(zapravo nije jer ga nisi ni imao)(IQ ti je sobna temeperatura).govorio sam o autu jer ste mi srali sta vozim golfa.ostat cu balija i oderati te na semaforu!i necu nikada voziti opel (to je zagorski auto)i kenjati o sportu.
-
ja cu mozda ostati balija(ne svercer jer to nisam, nazalost)i voziti dobar auto a ti ces ostati nepodojeni zagorac i voziti svoju vectru coupe do kraja zivota na koju nece padati ni jeftine ×××××.prestani srati pa cu i ja!
-
Mara
Ti si i dalje Balija švercer - brz na okidaču!!!
P.S.pleh pičke me ne interesiraju i ne kupujem auto da bih vani dobio j....i! Ako si na to spao onda si stvarno jadniji nego što sam mislio! A već sam i prije mislioda si totalni jadnik!
Kakvih sve kretena ima! Kupuje auto da može zaloviti komada! Kako jadno!
-
Mara - Balija švercer - brz na okidaču!
Ti nisi iz Zagreba, ti si bosanski emigrant u lovu na bolji život izvan majčice domovine!
A šta se alkohola tiče, inače ja sam totalni anti alkoholičar, mrzim alkohol, pivo posebno!!!
Bez zamjerke svim pivopijama, ovo je samo moje skromno mišljenje!
P.S.vozit ćeš dobar auto? Sjeti se toga kad sjedneš u dvojku, ili bolje reći u korito!!! :)) :)) :))
-
Znam ja to dobro Alenko, ali BMW X5 nije pravi terenac. I ja tvoju informaciju, kada se BMW udruzio s Land Roverom, u izradi X5 je koristio neke djelove Land Rovera, podvozje i tako neke stvarcice. Znaci, uzeli su ono najbolje od Land Rovera. To nije pravi terenac, nekazem, ali kome treba jos pravi terenac. Treba ti dobar auto za snijega i za nasih rupavih cesta, zato ti treba nesto kao X5. Ako oces pravog terenca kupi si ladu nivu... To sam govorio zbog ovog Calibre, jel pametuje i veze se za ime, a razlike izmedju nekih takozvanih SUV-ova i pravih terenaca i nema, iako se jedni zovu ovako, drugi onako...
-
Ok VR6 ali ja sam ti više tip krajnost jedna ili druga, ili udobna limuzina, ili jeep koji ide tamo kamo nijedan auto neide, uključujući i all road, tako da ta šminka kod mene nema cijenu, ne mogu biti između krajnosti... :smile07:
-
VR6
"razlike izmedju nekih takozvanih SUV-ova i pravih terenaca i nema, iako se jedni zovu ovako, drugi onako..."
Pa dajte ljudi objasnite ovoj neznalici kakve gluposti baljezga! Ja stvarno nemam živaca na svaki njegov post objašnjavati razlike između ovog i onog. A i da mu napišem po čemu se razlikuju reći će da lažem ili izmišljam!
Jedno su terenci, a SUV ili Sport utility vehicle je nešto sasvim drugo.
X5, ML, Hyundai Santa FE, ... ma ima ih koliko hoćeš, sve redom SUV-ovi!!!
-
E tukane Calibra. Nisam rekao da izmedju svih nema. Al gledaj SUV-ovi su: Jeep Grand Cheroke, Jeep Cherokee, Suzuki Grand Vitara..., a imaju prakticno sve sto i pravi terenci. Sta ima neka Toyota Landcruiser sto nema Grand Cheroke?? Sto se terena tice. Zato nepricaj nego se poklopi. A vidim kako dobro kontas, sto se zovu suv a ne suw kao sto ti pises: "Sport utility wehicle". Ne znas nista ni prokontati za sta bi sta moglo biti, nego streberski naucio napamet seljo, pa lupa "wehicle"...
-
Laspus lingua!
Istina engl.vehicle = vozilo!
Desi se pri bzom pisanju. Nisam primjetio, ali biti će ispravljeno!
P.S.mislim da smo se već sprdali s kretena koji jebu za pravopis!
I opet molim drage ljude da objasne ovom balavom baliji razliku SUV-a i pravog terenskog vozila! Jer meni očito ne vjeruje!
-
Hah, Calibra ne zna sta bi rekao pa moli druge. Nece ni oni nista moci posebno reci, jel oni primjeri sto sam dao imaju sve sto i pravi terenci, sto zapravo i jesu, samo da bi se lakse u trziste uklopili drugcije se zovu... Nehvatajte se sada Ml-a i X5, samo one primjere sto sam rekao...
-
HALLOOOOOOOOO!!!
HALLLLLLLLLLLLLOOOOOOO!!!!
ovdje je tema Lancia Delta, nemojte vise o terencima, molim ljepo..otvorite novi forum o terencima...
-
e sad...
iako sam rekao da vise necu komunicirati sa VR6 , moram zapravo jos ovo pitati...dragi VR6, molim te , nekuzim jednu stvar...nije da te hocu vrijedati , niti nesto tako, vec sam ti napisao zasto mi se neda komunicirati s tobom, ali...Mislim da nisi nikada napisao jednu stvar, a to je:
KAKO TO DA SI TI KUPIO LANCIU DELTU?
Po svim pisanjima imas neke totalno drugacije stavove, a da ne kazem bezgranicno klanjanje prema golfovima..
nije ovo provokacija, ozbiljno me zanima ako bi mogao pojasniti ,jer moras priznati da nije bas logicno ,kuzis?
-
Ma znamo mi to, al pokusavam nesto objasniti ovom Calibra, ali on to ocito nekonta. Slabo mu znanje o autima, pa se hvata za glupe detalje... A jos sto se tice Lancie Delte, imao sam jednu stranicu koja je imala sliku nove Delte Integrale koja je obustavljena i nije usla u proizvodnju, ali sada nemogu naci tu stranicu... I u prvenstvu Yu brdske trke i tako to, vozi jedan preradjeni fico, s 220 ks, izgleda super, ako nadjem sliku na netu stavit cu je ovdje da vidite...
-
Pa ja nikada nisam rekao da nevalja neka druga marka, mozda jesam za neku koju znam, inace samo govorim da je golf najbolji bar meni od ovih koje sam do sada vozao. Ja sam prije imao GTI-a, ali sam htjeo nesto jace, gledao sam Lanciu Deltu Integrale, ali uveli kod nas onaj zakon nema se uvoziti starije od 7 godina i tako je nisam uspjeo uzeti, a ja vec sve nasao i sredio, bila jedna 16V 1991, al sta se moze. I dalje zelio nesto jako, nasao sam Lanciu Deltu HF 4WD, nju sam uzeo, jer ona je nesto najace sto se za te pare moze dobiti. Bio je jos i Renault 5 GT Turbo opcija, ali ovo ima pogon na sva 4, a ipak ova Delta se dokazala kroz rally pa se predpostavlja da je bolja. Mozda opet nekad kasnije uzmem Subaru Imprezu, gledao sam njih po netu i tako, al su mi jos malo skupe za sada...
-
Valjda vam je sve jasno sada... Cuo sam da ce na ZG Show-u biti Honda Civic Type-R. To je auto...
-
MARA i Calibra su ista osoba, zar nije tip lud??
-
dobro VR6, hvala za odgovor...nego , nije mi zapravo jasno koja je tocno verzija ta tvoja Lancia....i koliko ima tocno konja?
inace...znam jednog tipa sta prodaje jednu HF integrale , crna bi trebala biti, ali je jos nisam vidio, on kaze da ima 220 konja i cijena je oko 8000 EURA...jel to sve moguce i koliko je konja imala najjaca delta HF integrale (ne racunajuci onu od 300 konja koja je izuzetno rijetka)???moze li mi netko na ovo odgovoriti???
-
Moj je model, Lancia Delta HF 4WD, po saobracajnoj 122 kW, to kad pretvorim ispada 166 KS. Inace ima neke prerade moja, pa ima sada oko 180 KS. 88 godine ovaj model kao moj je promjenio ime u integrale, stavljeni su mu prosireni blatobrani, veca turbina pa razvija 20 KS vise. Delte imas raznih modela, koliko ja znam 215 je najaca serijska. Imaju one sad posebne verzije, Martini i slicno, one imaju i preko 300 KS, al nisam siguran jel ih martini posebno tunirao ili su iz tvornice izlazile s tom snagom.
-
cijena ove pile u francuskoj iznosi samo 13 000eura,malo mi se cini,ova je 92god,max oprema
[IMG]http://www.webcarcenter.com/occasion/lancia/593956.jpg[/IMG]
-
nije puno, samo pitanje u kakvom je stanju. Izvana je odlicna, ali...
Po taljasnkom oglasniku cijene se krecu, od nekih 10.000 Eura do cak 35.000 EURa, za limitarane serije Martini
-
evo jedna za samo 30.000 Eura, 1992 godina, 50.000 km. Da imam pare jos danas bi isao po nju u njemacku!
[IMG]http://bilder.mobile.de/images/autos/510933/23446753-4333-100×××7280.bild[/IMG]
-
To je prednost eura, sada skoro svugdje pise i u eurima, pa odmah znam kolika je cijena...
-
ova gore je martini Evo 3