-
niko pulić je prešao na BMW-a jer je Lancia razbio i nije mu se više isplatilo to popravljati. On je više puta rekao kako je Lancia ××××n trkači automobil ali mu je jako teško pogoditi setup kako spada dok je BMW konzistentan iz utrke u utrku. Lancia se puno više kvari i treba više love i zajebancije za njezino pripremanje dok mu BMW-a servisira Kramsky koji mu je ujedno i jedan od sponzora pa ima s njim deal.
-
znas sta doktore zatvori usta propuh je!!!a u ostalom smrdis dalje nego sto se vidis!Calibra se stisao a sad si ti poceo!sroljo mama te ocito nije volila a tata ti je premalo kondoma potrosio
-
mozda je Subaru ruzan(zapravo ne mozda nego sigurno)ali meni nije vazno kako izgleda auto.meni je vazno da te operem kroz zavoje i po ravnom pa si ti gledaj svoj lijepi autic i gutaj prasinu.
-
Meni Subaru izgleda ok, nije bas lijep posebno, al nije ni ruzan posebno. Sprijeda mi je ovaj novi cak lijep, ali prosla verzija je bila ujednacenija. Predpostavljam da mu je nesto bilo s Deltom cim je zamjenio, al ako je zamjenio BMW-om, znaci da je i on dobar i da je zadovoljan s njim.
-
E jeste majmuni. 1. BMW je sportskiji od jedne Calibra definitivno. Novi bmw-i su ×××××. To je više konkurencija mercedesu nego alfi. Stari bmw-i su bmw-i. Kockica je bila zadnji pravi bmw. I možda serija nakon njega. Al ovo novo je običan luksuz. Ktome dizajn im je sve očajniji (sedmica, compact). I još nešto. Netko je izvalio da su x5 i z8 propali auti. Ne bih rekao. Oba su auta odlična i bolja od mercedesove konkurencije. A ti vr6 još jednom dokazuješ da si neupućen kad kažeš da je Puliću vjerovatno nešto bilo s lanciom kad ju je zamijenio. Pa razletio se s njom u Buzetu da mu je cijeli zadnji kraj otišao. Ostalo je pola auta.
-
Pa rekao sam da mu je bilo nesto vjerovatno, sta je sad problem, oces citav opis dogadjaja s slikama?? Cuj BMW--i nisu sportski, i nisu kao alfa. Mozda su BMW-i bolji, pa zato nisu kao alfa. Koja to Alfa moze konkurirati nekom BMW-u, u luksuzu je bmw bolji, u sportu bolji, nadji usporedne modele alfe i bmw-a u kojoj alfa je bolja, pa makar imala za 1 ks jaci motor??
-
Koji je najdrazi trkaci auto koji ste vozili? Apsolutno Lancia Delta. To je jedini automobil kod kojeg nisam uspio iskoristiti sve njegove mogućnosti. Uvijek znate gdje je granica vozila, a kod njega to nisam nikada uspio osjetiti i zato me toliko fascinirala. Ona je imala oko 400 KS, ali nije bilo sve u snazi, već u ponašanju na cesti, gdje jednostavo nema granicu.
"JET SET magazin" listopad/studeno 2001
-
Alfa ima dušu kakvu BMW nikad neće dostići. Može imat bolje ubrzanje, bolju kvalitetu... ali nikad neće imat ono što ima Alfa. Nisu bez razloga Alfini vozači najviše zaljubljeni u svoj auto. Za nas Alfiste to nije samo auto, to je naš život. Alfa club
-
Ma Delta je zvjerka, nije djabe najuspjesniji rally auto, i inace jedan od najboljih automobila. Sta bi ovi Alfisti dali da je to Alfa, da imaju reci da je Alfa po necem super, ali eto nije...
-
Dusu, jesi li imao BMW?? To je do covjeka vecinom, mozda auto tu malo znaci. Pogledaj onda GTI-a, toliko ljudi ima vezanih za njega, pogledaj samo stranice na netu, najvise ih ima o GTI-ima. I pogledaj npr. MG, to je auto s dusom moze se reci, cak vise mozda od alfe...
[IMG]http://www.km77.com/marcas/mg/mg_zr/zr160-p/med/10.jpg[/IMG]
-
vozio sam mnoge BMW, ali Alfa je svojim dizajnom, zvukom, doživaljem vožnje obara s nogu. Alfa je ipak nešto posebno i nema smisla je usporedjivat s BMw-om ili MG-om. U hrvatskoj postoji samo jedan club obozavatelja neke marke, a to je Alfa club. Mislim da nas i u svijetu ima najviše. Izuzev njemacke, tamo je na svakom uglu neki BMW ili GTI club
-
Gledao sam nesto o tome na TV-u, ljudi su skoro zaljubljeni u MG, svoj auto posebno dozivljavaju. Alfa ipak nije takva... Bar meni neizgleda. Vozio si BMW-a, ali nisi ga posjedovao. To zavisi isto i od modela do modela... Ja sam imao GTI-a 8V, auto je bio super za vozit, izvrstan zvuk, izgled, lezanje.
-
ne znam kakav si ti to GTI vozio. MG je priznat samo u brijatniji. Alfa ima svoje klubove od japana do amerike. Nisam nikad posjedovao BMW iako sam ga mogao kupiti. Jednostavno me nije impresionirao. Možda zato jer sam prije njega sjedio u Alfi
-
Imao sam ga, bio je cool za voziti, ni servo nije imao... MG je samo u engleskoj, zato sto ga ovdje i nema skoro, nemoze se ni kupiti, mozda sad ce moci ovi novi, jer ce se prodavati u roverovim salonima... Dok nemas neki auto onda ne znas ni kakav je on stvarno. Tek kad nesto imas neko vrijeme, vidis sve njegove prednosti...
-
a kakve si ti to sve aute posjedovao da možeš tako govorit o Alfi? Osim nekog GTI-a, kojeg predopstavljam da je golf, iako takvih imao malo više
-
Nisam imao alfu, al kazem da je GTI kod toga vrlo dobar. Ovdje vecina ima GTI-e, i trkaju se s njima, i vuku ih u visoke okretaje, cudi me kako im necrknu, al oni idu kako treba... Vozao sam nekoliko automobila, ali posjedovao sam 2-3... Inace, od tih u kojim sam se vozao, svidio mi se Land Rover Discovery 8V, 181 Ks, nisu performanse neke jer je tezak, i puno trosi, al ide ko lud, kad povuce...
-
Evo jedne Delte, pise da je HF 4WD, ako je onda je 60% preradjenja...
:URL=http://www.dovrchu.cz/foto/2000ev/rechberg/Nowak.jpg:Lancia Delta HF 4WD:/URL:
Ide link, posto je slika malo veca...
-
ne razumijem ljude koje voze dosadne golfove a onda pišu hvalospjeve o autima poput lancie integrale, subaru impreze, raznim alfama, bmw-ima?
zakaj onda ne prodaš kantu i kupiš pravi sportski auto, jer to Golf svakako nije?
-
Ljudi imam jedno pitanje:
Bas sam sad gledao na www.autoscout.de cijene alfa 156 1.8 i 2.0 benzinaca, da se tam sve postelat itd itd itd...
E sad mene interesira zasto ima tamo dosta alfa 1997., 1998. sa 25000, 30000 kilometara? Dobro, ima i sa preko 150 tisuca km, to je dosta vozeno, al sa samo 20, 30 tisuca???
Meni je to cudno, nekak mi je to malo kilometri za 98. godinu, sigurno ima neka finta...
Jel ko zna zasto je to tako?
-
Ja imam Deltu, za one koji neznaju... A golfa sam imao, i bio je sto se toga, zabave tice vrhunski. Zvuk, motor, ma super... Nije imao serva, i retrovizori mu nisu bili najbolji, preglednost prema nazad, ostalo je sve bilo dobro. Ali posto auto vecinom po gradu vozam, servo je bitan za parkiranja, a retrovizori za preglednost, pa mi je to smetalo, na otvorenoj cesti je bio skroz ok... Za alfe ne znam, mozda je ljudi nisu vozili previse, ili ima neki problem, a i nemora biti. Onaj VR6 u kojem sam se ja vozio, sto mislim da je bio ono biturbo s 350-ak ks, imao je predjenih 80000-ak km, a bio je 92. Neki ga stari ciko vozao, pa nije bio puno presao. Vozio ga, to ga svi stizali, skroz sporo. Steta prodao ga, a ja ga htjeo uzeti...
-
VR6
"Performanse se mjere u optimalnim uslovima. I voze aute predpostavljam vrhunski vozaci, koji super brzo saltaju", kraj citata
Pa ako ti nemožeš na Golfu ubaciti u željenu brzinu u brzom šaltaju, to je tvoj problem! Ne treba meni "vrhunski vozač koji super brzo šalta" pa da mi mjeri ubrzanje! Pa zar te nisu naučili šaltati u auto školi?
"A Calibra bi da dokaze da je njegova kanta bolja od BMW-a", kraj citata
Ajde VR6 čitaj sve postove i ne seri. Lijepo sam ti napisao da je BMW daleko kvalitetniji od Calibre ili ako hoćeš od Opela općenito. Ali pokušavam vam dokazati da je 320i sporiji od Calibre 16V. I to za pune 2 sekunde! Međuubrzanja tu ne igraju nikakvu ulogu jer su auti iste snage, gotovo jednakog momenta, a BMW jw teži i ima veći otpor zraka!
"Niko Pulic je vozio Deltu, pa BMW-a 3. Ako je njemu stabilan, ", kraj citata
Pa ti si VR6 stvarno kreten! Pa šta ti misliš da Pulić vozi 320i? A Kramsky mu gume pumpa? Pulićeva trojka nema nikakve veze sa serijskim 320i, od motora do ovjesa itd...
-
INTCP
Samo stari BMW je pravi BMW? Pa onda si ti fino kupi "ajkulu" i uživaj u brzinama i ležanju.
Još ću jednom ponoviti, ja govorim isključivo o 320i E36, ne o BMW-u općenito (meni jedna od najboljih marki) i niti o jednom drugom modelu osim navedenog.
E36 ima 10,5 do sto!!! Nemojte mi srati drugačije, rađe provjerite! Tu sporta nema! Opet ponavljam, kvalitetniji je od Calibre, ali je SPORIJI!!!
-
E36 ima 10,5 do sto!!! Nemojte mi srati drugačije, rađe provjerite! kraj citata
Pisem ti tamo par postova ispred, da ide do 100 za 9.8 sekundi. U tom istom katalogu za tvoju calibru pise 8.5 sekundi. Gdje ti nadje ono 10.5, pa se toliko hvatas za tu cifru?? Jos nesto, posto ocito ne znas, u ovim sampionatima gdje je vozio (vozi) Niko Pulic, se takmici serijskim autima. Malo se dorade, ali u osnovi pravi auto.
-
VR6
Malo se dorade? Prvo, on ne vozi bilo koji BMW nego M3 i to debelo prerađen! Šta misliš da Delta koju je prije vozio nije debelo prerađena kad je imala oko 400 konja, a ako se ne varam negdje toliko ima i BMW!
M3 serijski ima 321 KS!
-
Pa da, pojacani M3, ali M3 je serijski automobil, ako se nevaram?? Pojaca se motor, kocnice i tako to, ali u osnovi auto ostane isti... Sto se onog saltanje se uci u auto skoli, nesaltaju svi istom brzinom. Nekom treba 2 sekunde da presalta, nekom treba pola sekunde. Znas li ti kolika je to razlika, kad saltas za 2 padnu obrtaji za jedno 2000 dole, a u pola sekunde, skoro ni 1000 neodu... Mozda ti neprimjecujes razliku, ali ja primjecujem.
-
Baš mi je žao vr6 šta ti još nisi naučio brzo šaltati, al to je tvoj problem. Mislim vr6 moraš biti veliki kreten da ne znaš povući ko sivonja mjenjač prema dole u drugu. Jer kod ubrzanja do sto uopće nije problem brzo prešaltat. Problem je možda tebi šaltat iz 2. u 3. Al ××××ga. Samo da znaš na nekim autima ne možeš brzo šaltat jer su mjenjači ko od putra pa stružu, recimo ono žensko pekmezasto ×××××× - peugeot 206.
-
Kad smo već kod šaltanja daj VR6 molim te pojasni šta je međugas, zašto se daje, kada se daje i kako se daje. No čisto sumnjam da ti uopće znaš o čemu ja pričam.
-
VR6
Ti na svom Golfu niti teoretski ne možeš šaltati u pola sekunde jer ti je hod mjenjača dug ko devin vrat, a još je k tome i neprecizan!
Ubit ćeš me smijehom! :)) Ti primjećuješ razliku na Golfu dizelu? Misliš kad uspiješ promijeniti za 2 sekunde ili kad normalno potrošiš 4, 5 sekundi? A šta ćeš kad ne znaš pogoditi iz druge u treću nego uleti u petu!
Probaj VR6 s međugasom pa ti neće pasti tih tvojih 2000 okretaja! A da ti na Golfu dizeli padne za 2000 ili ne dao Bog 3000 okretaja pa ti bi valjda u minus otišao! :))
-
VR6
Inače kad ubrzavam do sto ja mijenjam samo jednom, i to iz prve u drugu! U treću ubacujem oko 110, 115! Ti u Golfu moraš valjda i do četvrte posezati da bi stotku za 15 sekundi ulovio!
-
Ali vr6 bi morao teoretski dati jedno 4, 5 međugasa da dobije snagu.
-
Bogami, morao bi on dobro "pumpati" po papučici gasa!
-
Gdje ste procitali da ja ne znam brzo saltati?? Golfu zapinje mjenjac?? Ko vam je to rekao, meni se to nikada nedesava... Sto se medjugasa tice, vi neznate sta je pravi medjugas. Vi mislite medjugas je kad presaltavas, pristisnes kvacilo, dok usaltas, dodas jos gasa za jedno 2000 obrtaja, i onda pustis kvacilo. Ali to nije pravi medjugas, pravi je komplikovaniji...
-
za INTCP: "Netko je izvalio da su x5 i z8 propali auti. Ne bih rekao. Oba su auta odlična i bolja od mercedesove konkurencije...."poljubit cu te u celo pa di si ti dosada.bilo je i vrijeme da onoj budali koja je ovo napisala netko jos ovdje objasni da prica gluposti(jest da si to blaze rekao nego drugima ali i ovo je dobro)
-
za CALIBRU!
Navozio sam se dovoljno Opela za 5 života i znam šta pričam. A ti vjerovatno nisi stigao dalje od ××××ne Calibre ili Kadetta GSI koji su takva ×××××× od auta da je šteta trošiti riječi na njih. Znaš li ti da Mazda 323 DITD (100 konja) pere na ubrzanju Kadett GSI od 115 KS. Mazda ima 12 sekundi a pretpostavljam da Kadett ima oko 10. A znaš li zašto Mazda pere Kadetta? (to je onaj crni sa dvije bijele crte po haubi i krovu, i tip živi na ravnicama u ZG-u) E pa dragi moj Opelovac zato što čovjek ne može prebaciti iz prve u drugu i iz druge u treću u nekom vremenu ispod sekunde i pol. Zato uživaj dalje u tom smeću od auta i zbilja se nadam da ćeš jednog dana evolvirati u normalnog čovjeka i kupiti pošten automobil.
-
a ovo je za Gjuru.idiote nemamo svi para da kupimo sto zelimo.meni je dobar Honda type-R ali nema love za njega.kuzis spiku?sanjamo jer nemamo kad bi imali ne bi sanjali jer bi si kupili mracne aute i boli nas ona stvar
-
i ne mogu a da ne kazem da je DOKTOR provalio da je bmw x5 propali auto
-
Za Frenkya!
Vani se rent-a-car auti voze do nekih 20-25 000 i onda idu u rashod, za mnoge se nezna di završe... E pa ja ću ti reći to su upravo ti auti koji se nalaze kod raznih dilera rabljenih auta, koji ih uvoze izvana za sitnu lovu i tu prodaju ko da ih je vozio jedan vlasnik... Frend mi živi u Njemačkoj i radi za Europcar, radi dnevno po 1000 Km, kaže da su to auti tako rastureni, da to nije normalno... 156 sa 20 000 Km imaju više cvrčaka nego Tipo iz 93' tu kod nas... Punto nakon 10000 takve vožnje ode totalno u ×××××, a ni njemački auti se ne drže najbolje nakon takvog "tretmana"...
-
Jest, to je doktor provalio, a BMW X5 za mnoge auto snova. Samo je skup, nema ga ispod 80000 Dm, a opet se prodaje... Nisam cuo jos ni za jedan BMW-ov model, koji nije postigao uspjeh. Mozda to tek bude ovaj novi compact, ili tako nesto. Dr. St... jesi li ti pitao tog svog za audie, kakvi su oni?? Cuo sam pricu, jedan je covjek imao renta car firmu, i svake godine se auti ono po pravilu trebali mjenjati, ali kad su imali audie, auti su i nakon te godine jos uvjek bili u super stanju, pa su onda morali traziti neku licencu ili tako nesto, da zadrze aute jos jednu godinu, da neidu djabe na otpis kad su super...
-
On je inače švabofil, tako da neznam baš kolko je u cijeloj toj njegovoj priči i subjektivnog dojma, ali u principu hvali BMW-e i Mercedese, Volvoe, a od talijana jedino 166-icu (mislim po kvaliteti, količini cvrčaka)... Japanaca nažalost nemaju toliko (znam da je vozio 3000 GT i oduševljen je) e i da vozio je GTV (6 cilindraša) i veli da je lud auto totalno, pila i pol... :))
-
A JE'L IZDAJU CALIBRE?
sta kazu, sta kazu za calibre... de reci, ne taaji.