-
LCD vs. CRT
Jednostavno pitanjce ... što mislite da je bolje i da biste željeli trenutno koristiti ... zna?i, ne ono što trenuta?no imate, nego što biste željeli imati?
Ovo pitanje postavljam, jer su CRT monitori još uvijek nedovoljno zamjenjivi u nekim situacijama i ljjudi ih se ?vrsto drže i jednostavno odbijaju LCD monitore koji svojom kvalitetom svakim danom izbijaju sve više aduta CRT ekranima iz ruku.
-
LCD definitivno. Više ne igram igre na pc-u tako da mi je ve?ina lcd-a dobra
-
-
[quote=oKRamxII]LCD je ipak LCD :wink:[/quote]
Što pod time misliš ? jer je moja uzre?ica: CRT je ipak CRT :lol:
oliti ... CRT forever :shock:
-
[quote=Sabbathian][quote=oKRamxII]LCD je ipak LCD :wink:[/quote]
Što pod time misliš ? jer je moja uzre?ica: CRT je ipak CRT :lol:
oliti ... CRT forever :shock:[/quote]
Nemam ja ništa protiv CRT-a uostalom njega i imam no LCD mi je ipak kod nekih stvari bolji (ima i CRT svoje prednosti :wink: )
-
[quote=oKRamxII]
Nemam ja ništa protiv CRT-a uostalom njega i imam no LCD mi je ipak kod nekih stvari bolji (ima i CRT svoje prednosti :wink: )[/quote]
Slažem se .. pa i ja bi jednog elcedej?i?a ... ili dva :D lijepa ... tanka ... barem nekih 20" .... mmmm :lol:
-
[quote=Sabbathian]CRT je ipak CRT :lol:
oliti ... CRT forever :shock:[/quote]
imaš moj potpis :wink:
-
Iako i sam koristim CRT i bio sam zestoki zastupnik CRT-a mislim da je konacno LCD tehnologija dosla na tu razinu razvoja da njeni nedostaci nad CRT-om (kojih definitivno ima) dovoljno smanjeni (cijena vidljivi kut brzina odaziva...) , te da su sada prednosti (tezina prostor ) ipak dovoljni da bi se u ovom trenutku opredjelio za LCD
-
Svi se potpisuju... a mišljenja nema :P
Sada LCD dolazi na scenu... CRT smo šutnuli :lol:
-
[quote=ryder]Pa LCD sam odabrao zbog oštrine slike, ve?e dijagonale ekrana (ve?a rezolucija), više boja, manje zauze?e prostora, i hm... više je fensi...[/quote]
Veca dijagonala ne znaci vecu rezoluciju ... moj crt ima 18" vidljivo ... a maks reza mu je 1600 x 1200 ..... nadi LCD koji to može ;)
Da bi dobio tu rezu na LCD-u, mora biti barem 20" ... 19" radi na 1280x1024 ;)
-
Dobro nemoraš se tu hvalisati s rezolucijama hehe... makar nije mi jasno kako ti vidiš 1600x1200... meni o?i ispadnu da bi vidio ikonicu heh...
-
[quote=oKRamxII]Dobro nemoraš se tu hvalisati s rezolucijama hehe... makar nije mi jasno kako ti vidiš 1600x1200... meni o?i ispadnu da bi vidio ikonicu heh...[/quote]
Pa ja sam se navikao na visoke rezolucije, od uvijek sam radio na njima, a i ovo je dosta kvalitetan monitor (LG 915FT+) tako da je i slika jako dobra .... a i tu je i moje oko sokolovo :)
-
nego da vam rijesim dileme CRT-za graficare i HC gamere, te one koji stvarno imaju viska prostora na stolu a manjka para LCD-za sve ostale kategorije
BTW
Frend mi ima 21" Samsung SyncMaster monitor i definitivno nema niti jednog LCD koji moze dat onakvu sliku (niti rezoluciju) ALI taj monitor zauzima JAKOO puno mjesta
-
Lijep post (u pozadini se ?uje onako : klap, klap) ;)
Ovo sa zra?enjem nisam baš znao :-)
-
Pa naravno,sje?am se još dok je moj stari stavio zaštitu protiv zra?enja na neki stari ekran.
-
jel to ona kao maska s prednje strane monitora,.?
-
Ja mislim da je,nisam siguran.
-
meni je to ostalo u sje?anju kao zaštita za o?i :)
uglvnom, prosje?nom korisniku je sasvim dovoljan i prosje?an monitor, bez obzira jel crt/lcd :D
ali ipak dajem prednost lcd-u zbog estetike, jer mi je stol sku?en :x
-
kaj maska, MOHAVE cvilje (sa SEDAM izmjenjivih stakala [u]za svaku prigodu[/u]) nazovite odmah, NE 1000, NE 500, VE? SVEGA 300 kuna !!!!
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
-
CRT definitivno...
naviknut sam, a i nebi imao LCD jer mi se uop?e ne svi?a...
možda ovaj, ali možda....[url="http://www.pin-computers.hr/article.php?id=94"]http://www.pin-computers.hr/article.php?id=94[/url]
-
ili ovaj [url="http://vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1110158"]http://vemil.hr/opis.aspx?prikaziTempla ... ra=1110158[/url]
-
-
-
Ma CRT je gotova stvar... Štima da su jeftiniji, ali i to se sve više mijenja...