-
NA početku da se ogradim. Ne bih htio da ovaj post povrijedi mladu damu koja je "uljepšala" svoju Toyotu MR-2, za moj ukus kičasto ali...
Auti koji se pojavljuju u rečenoj rubrici su sve samo ne tunirani. Jedina dva bila su Golf II sa VR6 mašinom i Passat sa 1.8T i onaj stojadin. A ostalo? Ne bih želio nikoga potcjenjivati, ali auto nije tunirani ako su na njemu nove felge, novi amortizeri i KN filter. Također raznorazni spojleri i painting spadaju u STYLING.
Sa zebnjom čekam svaki novi broj Ak, jer očekujem u rubrici tuning Fiat stilo s plavim diodicama i pričicu o njemu. Osobno poznam autora rubrike i smatram da jednostavno nema kaj pisati u njoj, jer kod nas je najveći dometTUNINGA žuta farba, niži federi, felge i diode ili crveni neon ispod auto. Vlasnika pravih TUNIRANIH auta je nažalost malo, s tendencijom na bolje.
-
A daj mi reci onda kaj je po tebi tuning auta???
-
Za one koje si ti naveo onda ti tuning smatras samo premjestanje motora iz jednog auto u drugi.......e to nije to sve ukupno daje dojam tuninga. :smile09: :smile09: :smile09: :smile09: :smile09: :smile09: :smile09: :smile09: :smile09:
-
I ja ponekad pratim dotičnu rubriku i ona mi je najzanimljivija u cijelom časopisu. Najviše me se dojmila GOLF 2 VR6, ali tuning projekt u "Auto+"-u mi je odličan...
I ja se planiram u budućnosti upustiti u nešto slično, ako novćeki dozvole...
Koje je vaše mišljenje o takvom obliku tuniranja, tj. počinjanje od nule?<br><hr><font face="Impact" color="blue">el presidente</font>
-
Onaj tunig iz auto+ je k...c. Ja sam mislio da će to biti pravi tunig, a već vidim da oni kupuju obične amortizere, obične diskove i obične pločice i to ni od koda drugoga nego smeće od AP Lockheeda. Ni traga nekim tunig komponentama. Isto tako izbor kotača od 17 cola za golfa 2 je također totalna debilana i to neće na ništa ličiti. 7,5x15 sa 195/45 je uvrh glave za golf 2. Uz spuštanje naravno. Sve drugo izgleda glupo i preveliko.
-
Vž-156 pa kolko sam vidio ti čitaš hr-a.com, nemreš reći da tam nema tuniranih autiju. Od impreze, EVO-a i još par fino tuniranih autića ima tam.
tune - podesiti, uskladiti...
Znači da već i filter spada pod tuning :) <br><hr><font face="Courier" color="blue">VW Golf MKII 1.8, 90ks & VW Beetle</font>
-
stevo,svaka cast.argumentirano prilazis raspravi. ;)
-
Ja mislim da pravi tuning je onaj s'auto kluba, mislim za renault Twingo ili slicno.
Kad stavis, felge, k&n, opruge, amortizere, razne cipove...
Pravi tuning radi redakcija Auto+.
-
Stevo, djelomično se slažem. EVO 6 je pravi tuning, poprilično dijelova je promijenjeno, i auto nema puno sa serijskim. Čuo sam da ima cca 450 KS, u vožnji se mogu podešavati parametri rada motora.
Tamo ima pokoji tuniran auto i to fakat potpuno, a ima i podosta serijskih sa felgicama i još ponekom sitnicom.
-
U onom Passatu su pisali da moze da razvije i preko 500 konja!
-
Moram priznati da forumu na hr-a nisam baš posvetio puno vremena. Za mene je pojam tuninga sredina između onog kaj rade englezi (MAX POWER) i onoga kaj možemo pročitati u autoklubu.
Slažem se da je i stavljanje filtera tuning, ali možda za vlasnika i njegovu ekipu, a ne za novine. Ja znam da smo svi u problemu s lovom, ali po tome je i moj diesel tuniran (inače, samo 16 cola felge su gore). ZA mene je tuning istinska prerada automobila bilo da se radi o kočnicama, ovjesu i slično (tu ne mislim na drilane diskove i podrezane federe).
-
Fabia, kako ti dolazis do Auto kluba?
-
Lako.
Kad sam i CG, ima u Podgoricu jedan veliki kiosk gdje dolaze automagazini iz cijele Evrope, pa i iz HR, i kupim ga od 1997, mislim da mi fale 4-5 brojeva. Sve drugo imam.
Isto i sa Auto Blicom, kupim ga od 1998.
Imam svaki primjerak!
Kupujem Auto Plus.
Auto iz BiH, Top Speed, Auto i SCG, Auto Bild, Auto Bund, Auto Flesh, Car, Car and Driver, Motor Trend, test Jahrbuch........
A kad sam u SAD, prijatelj to kupi pa mi poslaje preko poste!
Ja sam dosao u SAD prije 10 dana a jos mi nije stigao posta ali jos je rano!
-
I svaki primjerak procitam ga od prve do zadnje stranice pa ga stavim u vrlo bogatu arhivu gdje momentalno imam preko 600 magazina!
-
i onda neznas da postoji Passat V6 TDI 150 ks :( :( :( :)) :)) ;) <br><hr><font color="blue">A weekend at the beach, or an important business appointment: the BMW 5 Series Touring is a car that feels confidently at home wherever you drive it.</font>
-
Mozda da svaki broj dvaput procitas? :)) <br><hr><font color="blue">www.puntopower.com</font>
-
Ne, vi se salite ali dobro.
-
Fabia to je samo sala ;)
Volimo mi tebe,jel tako OS? :)) <br><hr><font color="blue">A weekend at the beach, or an important business appointment: the BMW 5 Series Touring is a car that feels confidently at home wherever you drive it.</font>
-
Ja sam znao ali stvarno sam zaboravio!\
Za svaki motor znam koliko ima konja (znam i za okretni moment) a posebno znam za VW-koncern!
-
Se sjećate kad ste pisali kako ja mogu imati prosjek od 25 postova dnevno? Bacite oko na MemberList, drug Fabija ima hebeni prosjek od 65 postova!!!
Šta ti radiš u SAD-u Fabia?<br><hr><font face="Impact" color="blue">el presidente</font>
-
samo da vas prisjetim.
Fabia je prije 4 dana imao 170 postova
-
Prvo:
Dosao sam da posjetim NAIAS i brata;
Usput brat mi je platio skolu za Automobile (Autoedukacija);
I kad nemam sto da radim, cackam na ovaj Forum!
-
Fabia, ti si moj idol.
Ovaj vikend sam i ja imao strasan prosjek. :)) <br><hr><font color="blue">www.puntopower.com</font>
-
Kas EVO je pre××××n. Ali nije ni crvena preza za odbacit. Mada ju je sad naslijedila siva, koja će isto bit monstrum poznajući vlasnika.
A MR2-ojka je malo više nabrijana nego šta se priča čini mi se. :smile18: <br><hr><font face="Courier" color="blue">VW Golf MKII 1.8, 90ks & VW Beetle</font>
-
Jel vi u SCG nemate neki forum poput ovoga?Ovime nezelim reci da bi ti tamo trebao ici vec samo pitam iz znatizelje.