PDA

Pogledaj cijelu verziju : Hitno! Problemi sa HDD-om

fstoev
22-04-2005, 11:17
Ljudi, sad imam problema sa HDD-om (Maxtor S-ATA 160GB - DiamondMax 10 series)! :o
Simptomi:
1. Restartuje se tokom ucitavanja Windows-a (instaliran je Windows na dve particije i opet je ista stvar na obe)!
2. Sistemi su mi nestabilni! Desava se da mi se pojavi zloglasni PLAVI EKRAN sa Fatal Error pa nekim kodovima tipa X00067046704 (ovo sam naveo kao primer jer ne znam sta pise na stvarnom)i tako u redovima!
3. Cudno se nekako ponasa... Ne znam sta bih vam rekao po tom pitanju.
4. Kad instaliram sistem (Windows XP pro SP2) Desava se da posle restarta ili u toku instalacije zakoci (zakuje, smrzne itd.).

To bi bilo od simptoma. Napominjem da mi se ovo desava vec oko nedelju dana i da sam poceo da se brinem.
Jos jedna bitna stvar: Sistem sam instalirao cesto na jednu particiju (oko 10-ak puta) - nije bitno iz kojih razloga. Stvarno mi je hitno da saznam sta mi se dogadja sto se da zakljuciti dok citate moje pismo, stoga vas MOLIM za pomoc! :(
Ocekujem odgovor pa ljudi, stvarno pomozite. Please. :smile08:

Grga
22-04-2005, 12:12
najjednostavnije rijesenje ti je izvadit HD iz kompa stavit ga kod nekoga (tko ima XP ili ekvivalentni Linux) kao sekundarni disk i obavit diagnostiku u krajnjem slucaju napravi backup na drugom disku te formatiraj svoj nakon toga vrati svoje filove na disc
ne zaboravi skenirat HD na viruse i slicna ×××××× preporuicam ti AVG koji je besplatan i imas svakodnevne updatove
o skoro sam zaboravi prije svega ovog jednostavno pokusaj promjenit kabel za HD (ja sam jednom imao taj problem)
Preporuka nemoj instalirat SP2 (dokazano nestabilan)
ako si slucajno klokirao komp u bilo kakvom obliku onda je vjerojatno stvar u tome tako da u ovom slucaju moras resetirat bios
Ako si stavljao neki novi hardver predhodno pocetku kvarova kao sto je nova kartica onda ti problem moze lezati u preslabom napajanju (iako ovo je malo vjerojatno)
nadam se da sam ti barem malo pomogao
P.s. jel kojim slucajem cujes skljocanje kad ti se HD pali/gasi?<br><hr><font color="red">I\\\'m mad, you\\\'re mad, we\\\'re all mad in our own little way, but between you and me, we all know who the maddest is.....
www.VinkoRi.Tk

</font>

Dax
22-04-2005, 19:24
Ovo vrlo lako može biti napajanje ili ti je kad si ga kupovo bio DAN D. Uglavnom odnesi ga na servis, isto to se meni događalo sa MaXTOROM na 40GB. nosi ti njega na servis.

fstoev
22-04-2005, 21:49
Zahvaljujem Dax! Sto se tice skljocanja kad se HDD pali i gasi, cuje se samo ono "cak" kad se masina gasi.

P.S. Kad sam kupovao masinu bas i jeste bio dan D!!! Kupio sam ove Extra komponente (CPU, HDD,MBD) 31.12. (1.1. je uveden PDV u Srbiji pa onda znas sve.) :smile06:
P.P.S. Kad ti stignes uopste da pises na sve ove Post-ove?! Pa ti si genije od coveka kako ovo postizes! Od mene mozes traziti pomoc ako ti treba pa cu videti da nadjem vreme da ti odgovorim. U svakom slucaju: Hvala!
P.P.P.S. Videcu da odgovorim na tvoj post sto pre u vezi one masine sto se "troumis" koju da uzmes.

Dax
23-04-2005, 12:04
ODGOVORI, NEMA PROBLEMA. JA NISAM ČOVJEK, PA TEK SAM 13 GODINA ALI SVE STIGNEM, NIJE TEŠKO. JEL SI GA VOZIO NA SERVIS?

fstoev
25-04-2005, 13:02
Ma, servis mi je u zgradi. Drze ga komsije. Inace, nisam ih nista pitao u vezi ovog problema jer... Dukujem par evra za nesto pa ne bih da se javljam dok ne sakupim.

Dax
25-04-2005, 19:01
AHA. KUPI TI NOVO NAPAJANJE. MOŽDA JE U TOME ZEC. AKO NE RADI NOSI NA SERVU. LJUDI PODARITE MALO EURA ZA NJEGA.