Pogledaj cijelu verziju : plin i ekotest!?!
twingomaniak
27-08-2004, 19:40
Dali netko zna dali se radi ekotest na autima s ugrađenim plinom?
Na stranicama stanice za tehnički pregled u Remetincu postoji izvadak iz zakona u kojem piše da auti sa ugrađenim plinom ne moraju na eko test, al čitajući neke stare postove, pročitao sam da se eko test ipak mora napraviti i to ne na plin, nego gorivo, pa ako neko zna šta je istina...<br><hr>
auti s ugradjenim plinom NE MORAJU na eko test
Zeleni zub
27-08-2004, 22:00
No mislim da plaćaju posebnu taksu od oko 400 kn!
Ne nego 500 dodatnih kuna za cestarine! To je zato jer mi tobože ne koristimo benzin iz kojeg se dio novca inače izdvaja za to.
ISPITIVANJE VOZILA PREGRAĐENIH NA POGON PLINOM
Pravilnik o uvjetima kojima moraju udovoljavati uređaji i oprema za pogon
motornih vozila plinom (NN, broj 4/2000, 57/2001 i 91/2001)
Pri ispitivanju vozila pregrađenog na pogon plinom obavlja se analiza ispušnih plinova prema EKO-testu tijekom pogona motora plinom, a moraju biti zadovoljene propisane granične vrijednosti ispušnih plinova za benzinske motore. :(
PRAVILNIK
O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O TEHNIČKIM PREGLEDIMA VOZILA
Članak 25a.
Na svim osobnim automobilima, autobusima, kombiniranim automobilima, teretnim automobilima i radnim vozilima obav×lja se posebno ispitiva×nje ispušnih plinova (u da×lj×njem tekstu: EKO TEST), osim na: 1. vozilima oprem×ljenim benzinskim dvotaktnim motorima, 2. vozilima oprem×ljenim benzinskim motorima ako su proizvedena prije 1970. godine, 3. vozilima oprem×ljenim benzinskim motorima ako im konstrukcijska brzina nije veća od 50 km/h, 4. vozilima oprem×ljenim dizelskim motorima ako su proizvedena prije 1980. godine, 5. vozilima oprem×ljenim dizelskim motorima ako im konstrukcijska brzina nije veća od 30 km/h, 6. vozilima oprem×ljenim alternativnim pogonskim motorima ili izvorom energije (vodik, metan, propan-butan, gorive ćelije, elektromotor i sl.) Ispitiva×nju iz stavka 1. ovoga članka ne podliježu mopedi, motocikli, radni strojevi i traktori.
"Pri ispitivanju vozila pregrađenog na pogon plinom..."
ispitivanje vozila i tehnički pregled vozila su dvije različite stvari
markica rebic
03-10-2004, 20:33
ma ne tribas na eko test, al moras platit 500 kuna dodatne cestarine
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.