Pogledaj cijelu verziju : Nagradna igra u 100om broju...
Pošto je objašnjenje o dekodiranju vrlo vrlo siromašno(valjda je to i cilj Vidijevih urednika :) ) jel mi može neko reć, dali onaj kod trebam dekodirat u binarne znamenke ili...?
jel uopće zna neko sistem kak se ovo dekodira?
:)) Ja sam otkodiro samo gdje da vidim tko je prvi
daj molim t sta je znacilo ono "4H"
Nemam pojma,
sve su ti to hex brojevi
pa ih pretvoriš ...
Kakav je to hex broj 4H?! Mislim stvarno :)
pa gdje si vidio 4H, to je ništa
Evo ti 3. kod koji je na webu
1B 5C 1B 36 5C 59 56 57 50 1B 50 1B 5A 5D 50 51 4H 5B 5C
Vidis sad 4H i to nije nist vec po mojem slovo E.
Sto si ti onda odkodirao? :)
meni izbacilo točku, ja napravio program pa on sam odradio
kako si dobio E?
sto ste vi na kraju dobili? i tko je prvi poslao?.. mislim, kad ce se to znati?
Moram priznati da sam za E zakljucio iz konteksta. Ono 1B je decimalno 27, u ascii-u kontrolni kod ESC, pretpostavio sam da bi to trebao biti space, pa sam dodao 5, 27+5=32. Prema 5B i 5D sam zakljucio da bi za ostale trebalo oduzeti neku vrijednost da se dode u ascii-u izmedu slova A i Z. Pronasao koji je offset i to je to. U tu pricu se
ne uklapa jedino kod 36 i 4H, ali sam zakljucio da je E :)
H uopće nepostoji u HEX
nemam pojma, neki zajeb
hmm.. zanimljivo :). koliko ti je trebalo, tj. kada si poslao? jesi dobio reply?
christine
10-07-2004, 00:27
:smile18:
Dekodira se po bazi 21 probajte pa cete dobiti rjesenje. <br><hr>
Pa to sam i rekao :) No, a sto si ti onda poslao, sa tockicama ili si isto skuzio i napisao E?
onda.. tko je prvi poslao?
A gdje će biti objava pobjednika ako ga uopće ima onda, slovo H nepostoji u Hex :smile12:
Ma nisu jos nist objavili :( Uglavnom ja nisam dobio nikav reply.
pa nije ti ovaj zadnji code u hexu vec u bazi 21 (kaze christine). mene zanima kada ce objavit to.. ne znam koliko su drugi bili brzi. ja bas i nisam bio prebrz.. tek sam oko 1 poslao. bah..
Ja sam isto poslao malo prije 1h. Mislim mogli su u tiskovini staviti nest kompliciranije, tak da se psihofizicki pripremimo, a ne da dozivljavam sokove :)
e pa tocno to. mislim ocekujes glupost i onda se zivciras. al u principu i je trivijalno. nego, koliko 'malo prije 1h' si poslao?
mislim da u isto toliko. ako je 00:53 ubit cu nekog... tebe mozda ;)
:) Evo tocnije u 00:52:31, prema ntp sinkroniziranom satu. Mozda budemo obojica morali nekog ubiti ;-)
christine
11-07-2004, 19:50
Znali ko u koliko je sati stigao pobjednicki mail? :smile09:
Ma kriju informacije ko zmija noge :) Cudno, jako cudno.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.