Pogledaj cijelu verziju : honda prelude
Razmišljam o kupovini auta: kupe, kabrio ili sl. - glavno da pruža užitak u vožnji (ponuda mjesta, udobnost... je najmanji problem)
Za oko mi je zapeo zadnji model honde prelud, 97. - 98. godine, 2.0 motor. Znam da to nije tipični hondin motor - niski okretaji,manja specifična snaga ali vjerujem da bi mi bio dovoljan. Ako ko ima iskustva s tim autom ili starijim prelue-ima molim da ih napiše.
Isplati li se dati 10.000 E ?
Kako vam se čine CRX - del sol 1.6, 318 ti (si) ?
Neki drugi prjedlog...
Hvala
drugi prijedlog, pa naravno : Golf II dizel :)) :)) :)) :)) :))
Moja lista coupea iz tog doba:
1. BMW coupe
2. prelude
3. GTV
4. Celica (predzadnji model)
5. Hyundai coupe
Stvarno nitko nema iskustva sa hondom prelude?
Prelude iz tog doba je zadnji model Preludea koji je kao model ugašen 2001.g., tako da se radi i o Hondašima posebnom modelu. Karoserija je sportski elegantna sa dosta prostora u kabini čak i na stražnjim sjedalima. Ugrađivali su se taj 2.0l motor sa 147 ks i 2.2 VTi motor sa 180 ks koji je u zadnjim serijama bio pojačan na 200 ks. 2.0l motor imam ja u Accordu i mogu reći par stvari. Iako se ne vrti do ne znam kud, ima Hondinu narav što znači da ga treba jako vrtjeti da bi bio kolko-tolko brz. U donjem režimu je pristojno elastičan, no ne puca od snage. S mehaničke strane auto je odličan i u svakom slučaju ti ga preporučam. Meni se oduvjek sviđao, no zbog potrebe za 4 vrata kupio sam Accord, a sad mi je ža...<br><hr><font color="red">HONDA IN HEART, GTA IN GARAGE</font>
Nema li Prelude 4WS (upravljanje sa svim kotačima)<br><hr>
2.2 ima i 4WS verziju.
Vjerujem da je ležanje bolje jer se inače nebi ugrađivalo, ali neznam da li zahtjeva neko dodatno održavanje i koliko je to skupo.
Razlika u cijeni između 2.0 i 2.2 nije velika, kakva je razlika u performansama i održavanju?
Mario Haas
08-07-2004, 14:01
mislim da imamo 318i za tebe... :)
jim, ako ti se svidja Prelude, kupi ga. To je odlican auto :)
Ime ti sve govori - PRELUD(J)E :)) <br><hr><font face="Times New Roman" color="blue">Gimme fuel
Gimme fire
Gimme that which I desire</font>
Kao prvo ako kupuješ takav auto stavka održavanja ti ne bi smjela biti odrednica kupovine. Hondini auti su inače mehanički praktično neuništivi, uz uvijet da ih vozi i održava hladna glava. Radi se ipak o 5,6,7 godina starom autu sa određenim brojem prijeđenih km i nije čudo da na njemu moraš nešto i mjenjati. Originalni Hondini djelovi su prilično skupi, no samo njih i preporučam jer sam sa zamjenskima imao gorka iskustva. Već sam rekao da je Prelude ekskluzivniji model, pa su mu takve vjerojatno i cijene djelova.
U taj zadnji model Preludea ugrađivao se kompjuterski reguliran 4WS (tada) zadnje generacije koji navodno puno pomaže u dinamici i sigurnosti vožnje pri većim brzinama. Inače, razlika između 2.0VTEC i 2.2VTi motora je ogromna i ne vjerujem da im je cijena slična.
Kupi samo dobro održavan auto i siguran sam da ćeš biti prezadovoljan.<br><hr><font color="red">HONDA IN HEART, GTA IN GARAGE</font>
...ja sam za vrijeme boravka u Americi vozio Prelude 2.2 4WS, bilo je to 1991. godine...
...auto mi je bio preheben, ali sam i ja bio mlađi...
...tablica je bola "LOLIPOP" Illinois...crvena Hondica, koža i sve uključeno...
...bila je stara 3 mjeseca...vozio sam ju 9 mjeseci... :smile25:
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.