Pogledaj cijelu verziju : Vaše mišljenje
Kupio bih Fiat Mareu, i vidio sam jednu na net-u, na stranici www.bl-interrent.hr u rabljenim vozilima.
Zanima me da li je to stvarna cijena za takav auto, pa bih vas zamolio, ako nemate pametnijeg posla, da otiđete na tu stranicu i pogledate auto i kažete svoje dojmove.
Fakat sam se zapalio za auto a ne razumijem se previše u cijene pa mi je potrebno vaše mišljenje.
Thx
Tehnicar
22-06-2004, 17:17
Puno ti je to šoldi za tu mareu iz 2000.god.,a baš i nešto ne vjerujem da ima 40tkm,treba je vidit uživo :smile07:
a što nisi razmislio nešto iz uvoza?
Kolko po tebi vrijedi takav auto?
Nebi iz uvoza jer mi je gnjavaža
sta ce ti marea, ima hrpa boljih auta za odprilike istu cijenu, ali dobro , to je moje misljenje :))
pack0575_
22-06-2004, 17:34
Da je to cijena bez poreza, rekao bih da je jos malo preksupa. Ovako...., kuzis, karavani su inace 15-20% jeftiniji ovo je previse, puuno previse.
pack0575_
22-06-2004, 17:37
Prvo da smo na cisto ja ne volim Fiat. Moj pajdo ima mareu 1.6 ali ne karavanku i s njom ima 23 pobjede na ilegalnim utrkama i jedan poraz od mx-5. Ta marea pun ××××× dobro drzi cestu ak joj odrezes jedan navoj na oprugama.
Svejedno, ova karavanka je preskupa.
Prema oglasniku i nije previše love....cijena im se tamo, tih godišta kreće i više od ove....i sve imaju puno višu cijenu.....
A Fiat je Fiat i htio bih takav obiteljski auto....talijanski ofkors
pack0575_
22-06-2004, 17:43
Neznam za oglasnik no mislim da su tamo pretjerane cijene, ja sam gledao mecke, jaguare i bembare i fakat su malo pretjerane, vjerojano su i s fiatima tako.
Uglavnom, na auto-pijacu nadjem isti takav (bilo koji auto) po 10% nizoj cijeni i jos ju 7-10% mozes spustiti. Isti je drek uzet na pijacu ili u auto kuci kad ti svejedno garancija nigdje ne vrijedi. Jedino je psiholoski lakse, "ajd kupio sam ga u salonu, valjda je dobar". Ma, vraga, oni ti kazu; je,imate garanciju a kad se nesto strga onda vele; pa da imate garaciju ali ne na taj dio (naravno, vec na onaj koji se nije strgao).
Ima tamo i meca ali to je malo preveliki zalogaj....imaju i novi SLK :smile20:
No da, Marea ima 40000km. Izgleda da ima s obzirom kolko se na slici vide sicevi i volan....
A to nije nikakva kilometraža za taj motor i općenito auto
...kupi odmah !!....dobar auto , ako je sve kao sto pise !!??
Activa, a dal ti je cijena ok?
Jel skupo održavanje takvog auta?
Kolko troši?
Kvaliteta?
Ne nužno tim redosljedom
...ovo ponavljam vec ko zna koji put ??....pa se izvinjavam svima koji su citali , zbog ponavljanja !!!
...dakle za cenu ti ne mogu reci da li je OK , zato sto nisam iz HR !!!
..kod nas / Si CG/, takav se auto moze kupiti od 6500 do 8000 e , ali sumnjivog stanja / kilometraza , lupani auti.../
..ja imam bas takvu marea-u vec 2 godine !!
kada sam je kupio imala je 130 000 km, sada ima 170 000 km.
kvarovi minimalni , oko 500 e za 2 godine , racunajuci i redovne servise !!
...amortizeri prednji kostaju npr. 45 e, prednja viljuska 40 e, krilo prednje 40 e.....
auto je sve u svemu sjajan !!
dobre perfomanse , prostran , veliki gepek , prijatan enterijer , izuzetan motor ....
..zamerke je tesko naci ??
...meni je malo tvrdji , ali je to zato sto sam navikao na francuske automobile, ali je u svakom slucaju udobniji od nemackih automobila !!
..potrosnja u gradskim uslovima je kod mene 13 l , ali je u pitanju izuzetno ostra voznja !!
....normalnom voznjom , se moze potrosnja svesti na 11 l u gradu !!
..na otvorenom , auto trosi izmedju 7 i 8.5 l, sa klimom !!
...motor je izuzetan , u svakom pogledu !!
..zivahan , rado se vrti , ustvari najvise pruza iznad 3500 o/s, kvarova na njemu nikakvih , moze preci , uz redovno odrzavanje , preko 400 000 km !!
...zvuk motora , kada se vrti preko 3500 o/s je nezaboravan , i mami na " dranje !! :smile25:
zamerka se moze dati eventualno na sitnice vezane za zavrsnu obradu....npr. kvake na vratima su od losega materijal , pa se posle par godina prosto raspadnu / dve prednje , kostaju 50 e /
...lezanje na drumu odlicno / ako su naravno gume kvalitetne / , kocnice zadovoljavajuce , udobna sedista , omogucavaju visesatnu voznju bez umora , servo je odlican, ergonomija sjajna !!
...dakle , sve u svemu , iznenadjujuce dobar auto , i izuzetno kvalitetan !!
...ja sam skoro kupio citroen picasso , 2003 godiste 2.0 , hdi , i mogu ti reci da mi je mnogo veci gust da vozim mareu !!!! :)
Bmw Touring
22-06-2004, 19:37
meni se najvise svidja ono veliko trece stop svetlo na karavanu :)
...jeste , to je bas onako " zabarski " uradjeno !! :)
...samo dobra ?? :o
...dobar dan/ vece AXL !!?? :smile15: :))
ma odlicna je , po Kanadi se voza ko blesava :smile06: :smile06: :smile06:
...hoces reci da FIAT-a nema uopste kod vas ?? :(
evo sad cu ti reci
Ima FIAT Spider-a i to dosta, i ima Alfi Spider i Alfa 164 ima i isao sam gledati i Fiat Spider i Alfu Spider cena 7 000 $, a 164 je bila 3 000 $ 3.0 V6
ostale modele do sada nisam video, a sad najavljuju povratak 2005-te godine i Fiat i Alfa i Lancia, doduse dosta Ferrarija i Maseratija ima oni su jedino prisutni stalno, tj. Maserati se nedavno vratio<br><hr>
...kupi 164-orku....opasan auto !! :)
..a nije ni skup ??
toliko zelis da kupim 164-ku da si dva puta to napisao, nije skupa da, mozda ,razmisljam.
Jako sam se bio zagrijao za Fiat Spidera i otisao sa parama u Hamilton da ga vidim , i da ga kupim, ali nije bio u dobrom stanju kako je rekao covek preko tel. posle toga sam se lomio i jos se lomim sta da radim
sad je tvoja jedna poruka nestala :o
....BMW T. radi svoj posao kako treba !! :)
..ovo sto dupliram poruke je posledica katastrofalno lose veze !!??<br><hr><font face="Impact" color="blue">citroen on the road again</font>
..FIAT spider je jako zanimljiv i atraktivan auto , ali ako nije u dobrom stanju , izvuci ce ti dosta love za popravke i restauraciju ??
...ali ako si pravi zaljubljenik , neces naravno zaliti novaca za pravo zadovoljstvo !!?? :smile19: :))
a to vi Forum masteri mozete i brisati kompletne poruke ili samo neki?
Jesam pravi zaljubljenik ali ...
treba novaca za to i to je samo sezonski auto, znaci 6-7 mjeseci stoji u garazi koju jos nemam(to je big problem br.2)
...onda zaboravi !!....bar dok ne bude garaze !!
...samo " odabrani " mogu brisati sve poruke , i sve teme !!/ BMW T. , GIRRARI , ...../...?? :o
....mala ispravka !!:...ne " odabrani , vec najbolji !!?? :))
Jel bi bilo bolje skrpati još koju tisučicu i kupiti E 230 koja je tamo?
neeeeee !!! :smile09:
...kupi mareu !!! :smile15: :)
Ma puca ti kituljak! Fučkaš mareu prodaj kuću i ženu i upikni SLK!
...jednom se zivi !!?? ;) :))
Da uzmi SLK pa kad ga malo kvrcneš, neš ga popravit više
Išao sam pogledat Mareu.
Nije loše, ima malo hrđe na rubu stražnje haube, ne izgleda razbijano, samo kao da je bilo malo kvrcnuto u nešto kad se digla pa nije popravljena farba i zahrđalo...niš strašno.
Inaće je dosta ušćuvana i nema više kilometara od deklariranih.
....hmmm...??....rdje ne bi trebalo da bude uopste !!
moja je iz 96 , i nema ni trunke rdje !!
proveri dobro da li je karanbolirana , i farbana ??
...marea ima odlicnu limariju , i rdja se moze pojaviti samo kao posledica udarca , i rada na limariji ??
..ima li klimu ??
Bio sam u toj autokući i gledao Mareu, dobar auto, ima malo felera, zdrapane ununtarnje kvake, ali nije ništa strašno
...kako mislis zdrapane unutrasnje kvake ???
...to ne bi trebalo da se desi autu iz 2000 godine ??
...kakava su sedista , posebno vozacko !!??...ako je pocepano sa bocnih strana , onda je auto presao mnogo vecu kilometrazu !!??
ma nije ništa pocepano sedište, nego malo su poderane kvake iznutra. nisu čak ni one vanjske trule ko obično na bravo/brava, očuvan auto, nije propalo sedište vozača
Pa vidio si na internet stranici da nema
...nemoj je onda uzeti !!
...za te pare mozes uzeti sa klimom ..!!
Kod nas nemožeš dobiti mareu za te novce s klimom, naravno i tu godinu i sve...možeš ali u koma stanju
...pa klima nije bas zanemariva !!
...bolje je da kupis malo stariju , i sa malo vise kilometara , a da ima i klimu !!??
..taj auto mozes slobodno uzeti i sa predjenih 100 , ili 150 000 km , ako je redovno servisiran , i vozen u normalnim uslovima , moze biti sasvim OK !!
Ma da, ne vjerujem da je isto kupiti auto sa 100 tisuća ili sa 40 tisuća.
..sto se motora tice , nema nikakve veze !!
..a i tih 40 000 , na toj marei sto je merkas je malo sumnjivo !!....ustvari najvise mi je sumnjiva korozija koju si spominjao !!??
..toga ne bi smelo biti !!
..ja sam skoro pre 2 godine udario desno krilo , i nisam ga uopste radio , a nema ni traga korozije !!....zato dobro proveri , da li je auto bio karamboliran !! :smile19: :)
Tehnicar
30-06-2004, 10:38
Ma daj Activa ak ćeš kupovat auto zbog klime???? :smile11:
A ima i korozije :(
Ajde ti Activa sjedi u svoju ladju i dofuraj se kod njega i riješi čoveka muka! :))
A meni karton Karlovačkog što sam vas spojio ;) :smile13:
..karton piva moze !! :))
...a na klimu kada se naviknes , tesko je kupiti auto bez nje !! :smile15:
Tehnicar
30-06-2004, 10:52
A dobro može i onog "MB"pils...... :) fino je
A jest imaš pravo,slijedeće auto uzimam s klimom ,
A dobro ti ideš možda na OI u Atinu pa ti treba klima :smile06: :)
..otkud znas za mb pivo ??? :smile12:
...upravo sada pijem to pivo / valja samo ono u bocama od 0.33l / :smile15:
..ume i ovde da bude vruce , narocito u BG 11...vezes pojas , a kada izlazis iz kola , na majici dijagonalna strafta na majici .....nije bas prijatno 11?? ;) :))
Tehnicar
30-06-2004, 11:58
:)) :smile06: i ostanu ti crni tregeri za traperice,al zato ti imaš klimu! :))
stavi si na +5,nije velika razlika,čuvaj herc!
Bio sam malo u Bosni,Banja Luka,Laktaši......i tamo sam cugao MB 0,33 upravo taj koji i ti sad cugaš.Bio je u caffe-u 1 eur., a u prodavaonici sam morao uzeti kartončić
:smile20:
Ajd živio :smile07: :)
activa... si gledao filmić što kruži internetom, a pod nazivom "Kita u Bila"?
Tamo se spominje "MB pivo" i "Bi voda". :))
Dr. Strangelove
30-06-2004, 12:06
Kita u Bila je pre××××noooo... gledah
:)) <br><hr>
Nemoj kupit mareju, kupi tenka, najsigurniji je
Jel neko zna kolko zvjezdica je dobila marea na crash testu
Kolko Marea 1,6 iz 2000 godine ima konja?
..sa katalizatorom 103 KS !!
Prijatelj mi je imao Bravo 1,6 pa mu je trošio 10 litara po gradu. Nije li to malo previše?
Nije... frendu Corsa 1.4 sa 60ks troši oko 8.5... a meni je Astra sa tim motorom trošila skoro 9 litara...
Ja sam imao Bravu 1.4 koja je trošila 9 - 10 litara, sad imam Focusa 1.6 i po gradu troši 10,5 litara.
...marea 1.6 16v , trosi po gradu izmedju 11 i 13 l !!! :smile19:
U usporedbi s drugim autima iste klase i motora, koji troši više, koji manje, koji je skuplji za održavanje koji jeftiniji, koji je bolji za voziti?
Možda Marea i nije najkvalitetnija, ali pruža najviše užitaka u vožnji!
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.