Pogledaj cijelu verziju : saxo 1.5D poluosovina
Čujem škljocanje i lupanje prilikom okreta volana u desno i vraćanja na pravac u stanju gibanja auta.
Dijagnoza u servisu Automehanika:
Puknuta manžeta uzrokovala nedostatak podmazivanja osovine i nastajanje lufta na homokinetičkom zglobu! Ciejna popravka 3300kn, garancija 1god.
Može li se i gdje proći jeftinije kod nekog pristojnog servisera . Javite se :smile21:
Stjepan H.
16-06-2004, 10:45
Ja bih to mogao popraviti.Zglobovi se mjenjaju u paru.Kada niste na vrijeme zamjenili puknute mandžete mjenjajte zglobove.3300kn je zaista puno novca ali i dijelovi su skupi plus ruke toliko pa PDV na sve to...
:))
A kako su krajnici???Mogli bi i njih zamjeniti kad već radite. ;)
zegaunlog
16-06-2004, 14:26
eh eh sto je nemar 30kn nasuprot 3000kn...
ZEGA
Dečki saxo je star 2god. Nisam ni skužio da je manžeta pukla (nisu ni na redovitom servisu na 45000km kad su mijenjali kočione pločice a sad ima 52000km), vjerojatno se sve brzo događalo. Kad se začulo škljocanje bilo je prekasno. Tražim dobrog i ne preskupog servisera.
Stjepan H.
17-06-2004, 09:57
Ništa čudno ovo sa mandžetama.Meni je i na jugiću starom 2godine pukla ali je zato koštala dvije kutije cigareta.
Teško je jedino staviti novu jer puno toga treba demontirati.
Dobro i jeftino teško ćeš naći.
Dečki, malo sam se zavukao ispod auta i slikao. Kao laiku čudne su mi neke stvari. Pogledajte slike zdrave i oštećene polusovine i obratite pažnju na spojnice (žuta strelica).
Na zdravoj poluosovini spojnica je zavijena sa dvije matice, a na oštećenoj samo sa jednim.
Nitko tu ništa nije dirao osim mehaničara Automehanike (kad su mijenjali kočione pločice). Sem toga auto je uredno servisiran i da mi nitko na to nije skrenuo pažnju. Mogao sam poginuti da je osovina pukla. Sada samo ne znam da li je ovo greška u proizvodnji ili u servisu Automehanike?
:URL=http://www.geocities.com/saxic1/slike.html:SLIKE:/URL:
Stjepan H.
18-06-2004, 09:52
Konačno i slike.
Sve se lijepo vidi.Možda žele da se što prije vratite natrag.
Evo još jednog nepotrebnog plaćanja.
Prije servisiranja vozila morate sami pogledati i reći što da rade inače će biti račun i izmjena dijelova(na papiru). :)
DA, javili su se iz AutoMehanike. Telefonski su me kontaktirali (nakon što su dobili moj e-mail), bili su prilično ljubazni i zamoljen sam da dođem do servisa kad mi odgovara. Dogovorio sam se za ponedjeljak, pa ćemo o detaljima kad dođem sa servisa.
Zasad je sve proteklo u fer i korektnom tonu. Nadam se sretnom završetku, a cijela priča možda završi u novinama. :smile07:
Dečki, vratio sam se sa servisa AutoMehanika, Kovinska 2, Zagreb.
Poluosovina je popravljena i sve je na obostrano zadovoljstvo sretno završeno.
Servis je ljudski priznao i popravio pogrešku bez ikakovog plaćanja.
Ljubazno su se ispričali svi od glavnog mehaničara, šefa servisa pa do člana uprave i zamjenika direktora g.V. Kopilovića, sa kojim sam popričao o svemu i ugodno kratio vrijeme uz kavicu dok je trajao popravak.
Zahvaljujem se još jednom svima i vidimo se na idućem redovitom servisu.
Slike montirane nove poluosovine: :URL=http://www.geocities.com/saxic1/slike.html:SLIKE NOVE POLUOSOVINE:/URL:<br><hr>
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.