Pogledaj cijelu verziju : kojim cestama najviše volite voziti
Nick Curran
18-03-2004, 21:09
Postoji li neka dionica ceste u Hrvatskoj ili inozemstvu kojom najviše volite prometati?
Mario Haas
18-03-2004, 22:01
Više njih. ;)
...ljudi ne govoriti da nam prometna policija ne bi postavila uređaje za mjerenje prolaznog vremena :smile07:
Mehanicar
18-03-2004, 22:06
po ravnim bez rupa ! :)
Mehaničar, pa valjda puna krivina bez rupa :smile07:
Mario Haas
18-03-2004, 22:16
Najviše volim dionice gdje mogu optimalno prilagoditi brzinu sa stanjem kolnika, prometom i ostalim uvjetima na cesti.
:smile06: :smile06: :smile06:
Mehanicar
18-03-2004, 22:31
da, naravno ja sam mislio na poprecni presjek :) , ne na geometriju, naravno sto vise krivina, sto raznovrsnijih i preglednijih ako je moguce ! :)
serijama kratkih zavoja,po mogucnosti u brdsko-planinskim predjelima. :)) :smile06: sala,pa nisam ja sumar.najvise volim one ceste gdje nema policije. :)) :smile06: pa samo nagazi
Žutica :) Clio, Šule, TL i MH ovo je cesta za vas :) Zavojito pa ravno sa začuđujuće malo rupa ;) A ravnice...prirode...bjutiful :)
Sutra bum snimil neki filmić i poslikal par slikica pa bum metnul.
http://www.hr-a.com/forum/images/public/zutica/satelit.jpg
ovdje se uredno mogu voziti krajnjom brzinom
http://www.hr-a.com/forum/images/public/zutica/zutica_01.jpg :)
http://www.hr-a.com/forum/images/public/zutica/zutica_02.jpg
http://www.hr-a.com/forum/images/public/zutica/zutica_03.jpg
http://www.hr-a.com/forum/images/public/zutica/zutica_bend_001.jpg
http://www.hr-a.com/forum/images/public/zutica/zutica_bend_002.jpg
http://www.hr-a.com/forum/images/public/zutica/zutica_bend_014.jpg<br><hr><font face="Courier" color="blue">I am going, I am going
Any which way the wind may be blowing
I am going, I am going
Where streams of whiskey are flowing</font>
Stevo sine, povrijedio si autorska prava.
Lako to sutra editiram, kad nasnimim fotke i filmić...ali me zanimalo dal će se CS javit, pošto sam vidio da je maloprije postao na forumu :)) To je idealna cesta za njega...može kočiti kolko ga volja :)) <br><hr><font face="Courier" color="blue">I am going, I am going
I am going, I am going
hm....ne vidim oduševljenje cestom?!
kad neznate kaj valja :smile16: <br><hr><font face="Courier" color="blue">I am going, I am going
I am going, I am going
Stevo jer to Ivanić?
iz koje su to pile slikane ove slicice? izgleda mi Subaru. :smile12:
Jap
Jap
<br><hr><font face="Courier" color="blue">I am going, I am going
I am going, I am going
Hm! Budem se zaletio jednom do Igrada da isprobam tu rutu. jos mi sam reci okvirno svoja vremena da znam koliko treba skinut :smile16:
Pocket Rocket
19-03-2004, 01:29
Najviše volim asfaltirane ceste, bez rupa.
:smile06:
Gorski kotar, Jelene, volim Krk...
:smile20:
Koshpa da ti pravo kažem još se nisam onud vozil za neko vrijeme. I najbrže kaj sam se vozil onud je bilo u subotu navečer prošli vikend kad sam mislil da ću izletiti sa ceste :smile18: <br><hr><font face="Courier" color="blue">I am going, I am going
I am going, I am going
Pag... a pogotovo cesta od Novalje prema Lun-u... čista milina... :)
Jap, Pag is nice :)
Ništ idem ja malo poslikat Žuticu :) <br><hr><font face="Courier" color="blue">I am going, I am going
I am going, I am going
drugmirko
19-03-2004, 09:00
brdske ceste, asfalt, malo prometa.... oh, jeah! :smile07: <br><hr>
Jedanput sam se vozio (ja glumio suvozača) Toyotom Landcruiserom kroz Chott El Jerid (mislim da se tako piše).
To vam je pustinja između Atlasa i Sahare, ustvari slana pustinja gdje je zabilježen svjetski rekord u visini temperature -nekih 80 stupnjeva C.
Cesta je nekih 200 km -skroz ravno i to nekih metar iznad razine pustinje - bloody savršeno i zakleja san se sebi da ću jednog dana se vratit i ja vozit -ma bilo šta - motor, terenac, obični autić - samo da je prođem još jedanput.
Evo i slikicu naša na internetu:
http://www.arrakis.es/~anter/viajes/tunez/chott/imagen/chotjerid2.jpg
Mario Haas
19-03-2004, 09:42
Cool. :)
Meni osobno jug Francuske ona dionica koja počinje u talijanskoj Imperiji preko San Rema,Mertona,Nice,Monaaca,Monte Carla,Cannesa,Saint Raphaela itd.Predivni azurno plavi krajolici,guste šume mediteranskih borova...
Jolly, kad sam ja tu vozio, shvatio sam da mi nemamo pojma kako nam je lipa naša zemlja! To je sve nula prema našem dijelu!
Mario Haas
19-03-2004, 10:20
Potpisujem alien5! :)
POLOVNJAČA
19-03-2004, 10:34
a ono Omiš - Šestanovac- Cista Provo ...
:smile17: <br><hr><font face="Impact" color="red">Najgora stvar u životu je kad nemaš na što da se ložiš !</font>
Nisam vozio ali cuo sam da je lijepo ici kroz bosnu...
ZEGA
POLOVNJAČA
19-03-2004, 10:45
ZEGA , to je Dalmacija i do Bosne ima ohoho , ali jest lipo vozit gore , ali najjača stvar kad se spuštam prema Senju i osjetim miris mora , divota ... znam da sam blizu kuće
filing :smile20:
Mario Haas
19-03-2004, 10:50
Pa, meni je najdraža dionica Kapela-Vratnik-Senj. Kad izbiješ gore na Vratnik i ugledaš more, to je stvarno fenomenalno.
:)
POLOVNJAČA
19-03-2004, 10:51
Mario , jel da ???
moj čovik
nego , opet ideš ovamo ovaj vikend ???
:smile08: <br><hr><font face="Impact" color="red">Najgora stvar u životu je kad nemaš na što da se ložiš !</font>
Rossonero
19-03-2004, 10:52
LA--->San Francisco, i to nakon Santa Barbare pa kad prodjes pored Hearst Castle i dalje prema sjeveru. Dignes se na stotinjak metara iznad Pacifika, sve kud pogledas prekrasan plavi ocean, automatik salta, brzina 50, 60, lagani zavoji... :smile20: :smile20: :smile20:
Mario Haas
19-03-2004, 10:58
Ne znam Pole. Nadam se što prije. :(
U pon. sam bio poslovno i bila je žurba kao i obično, a i imali smo još jednog nepredviđenog putnika tako da je sve skupa bilo prenategnuto za ugodan meeting.
Sve najdraže ceste su mi u HR zbog susretljive policije.
ZG-Krap. toplice; izvrsni dugi zavoji, pregledno... samo da je cesta bolja. Idealno za Alfu.
Supetar-Pučišća; kratki, oštri zavoji, uska cesta... ××××na lutrija s obzirom na vožnju domorodaca i bus fahrera. To je za Punta, Alfa je preduga.
Rijeka-Pula uz obalu Raše; krasni zavoji... oštriji dok se ne prođe Plomin, a posle divota.<br><hr><font color="blue">Burekman * * * * * * *</font>
Monaco i Monte Carlo te Nizza gdje se vozi F1:
http://paulhofmann.at/staedteauswahl.html
Girrari: Supetar-Pučišća, e to zahtjeva vožnju,
i sorry, vjerovatno sam te i ja koji put proša, onako na divlje...
Nekako nam je smišno liti gledat izbezumljene poglede gostiju....
znam da nije u redu , ali ipak!
Ali pazi se, tako da stvarno rijetko da se desi nešto teško - u principu i ne sićam se kad se desilo zadnji put!
Ed Hunter
19-03-2004, 12:20
Cesta prema Pučišćima je za karting. I punto je preveliki za one zavoje. :))
Naravno kombinirane s domorocima u 128-icama. :smile06:
Ed, cesta prema Pučišćima je samo za prave vozače, i aute naravno!
Zato predlažem da naš novi model auta kad se napravi u tvornici dođe na ovu cestu provjeravat vozna svojstva.
Ako se baš ne može naći neko koji tu zna vozit, evo ja se nudim.
Samo ko će onda glumit losa?? :)) :)) :smile06: :smile16:
POLOVNJAČA
19-03-2004, 12:46
alien , ja mislim da ti ipak prvenstveno tribaš glumit losa , a već bi našli kandidata za vozit , tj. bolje je da vozi neko ko ne zna cestu i kad mu još i ti iskočiš iza busa ili borića ... ma to su pravi testovi , a ne nešto namištat
:smile18: <br><hr><font face="Impact" color="red">Najgora stvar u životu je kad nemaš na što da se ložiš !</font>
Cesta, nebitno.
Svaka kozja staza u Sportu je pista i uvijek si prvi. :))
Brock, preteko me... Novalja - Lun, usko suhozidi, priroda, bademi i mjesta životopisnih imena: Dražica, JaKišnica i Šankovi Stani! Definitivno najbolja cesta u HR. :smile20: I još u kabrioletu :smile20: :smile20: :smile20:
Pole, ja isto više volim bit na svom standardnom mistu, ali vidim da mi se nešto "vozači" prenemažu pa san se tija žrtvovat - neš toga, meni nije zanimljivo, jer ionako cilo lito vozin tuda!
I pretičem ove spore šta se bune da je cesta teška za vozit! :) :smile16: :)) :smile06:
Ed Hunter
19-03-2004, 12:56
Alien, pa kaj bi nam rekli kupci dok bi vidli da los testira auto? :))
Mislim da je bolja ideja kak Pole veli, zavoj, bus, los :o
Fine with me,
but oče li se nać neko za vozit??!
Jer vidim da se nešto bune?? :smile15:
POLOVNJAČA
19-03-2004, 12:59
ma znam ja da si ti dobrog srca (?) , ali kad nema kandidata za losa , a cesta je tako super ,ali opet ništa specijalno . Mi smo u Dalmaciji navikli na to , pa ja predlažem da gazda Ed bude drajver , nek riskira život za svoju stvar
:smile18:
Ed Hunter
19-03-2004, 13:09
Može! :))
Ed, vidimo se onda na cesti!
A možda me ne budeš ni vidija, ko zna?! :))
...moj izbor su Dolomiti ,legendarni zavoji zabilježeni u mnogim filmskim scenama,nažalost nemam slikica,ali mislim da bi to bio prvorazredni doživljaj provozati se u jednom cabriu :smile07: ,kao i Azurnom obalom,
Za drapanje!!
Od Monaca u brdo do Turinia,preko Col de Bras-a
Großglockner,Onda Südtirol je prepun mrak staza.Pun ih je kufer oko Bozen-a.
Nürburgring, ima ih jos.
Drapanje, drapanje, drpanje... Ma kakvo drapanje, laganini vožnja mjuza, ljeto, alpski zrak...
:smile07:
Može i tako Koko.
Pluriel, kapa dolje i lagano Van Morrison.
Naravno, ne preko 60 na sat. :smile07:
"Gorski kotar, Jelene, volim Krk"
E meni je Krk fenomenalan. Od silaska s mosta sve do Baske. ZAKON!
2 Stevo: Sta ti ono voziš? Golfa 3 GTI jel tak? Ajd odmjeri jedno vrijeme, jer mislim da sto mo tu negdje sto se masinerije tice.
Ako ko prođe do Pule, nek se majstor iskaže na dionici Pula -Premantura, (mali savjet prvo je odvozi laganini jer mogučnost da završiš u moru je velika a na povratku kad skužiš koj zavoj užitak ti je zagarantiran), novoasfaltirana jednim djelom a u zavojima prkosiš se zakonima fizike . Živa ludnica :o :))
Koshpa nope. Vozio sam G2 1.8 90 ks, a sad furam
http://ucenici.ssivanic.hr/~lklun/Astra%20&%20Passat/Astra_tehnicki1.jpg<br><hr><font face="Courier" color="blue">I am going, I am going
I am going, I am going
cca 3:30 mi je vrijeme :) S tim da bi moglo još par sekundi dolje jer neznam baš još cestu napamet a i bedara je jer nisu baš pregledni zavoji.
Bum slike sad uskoro stavil pa buš videl.<br><hr><font face="Courier" color="blue">I am going, I am going
I am going, I am going
"Ako ko prođe do Pule, nek se majstor iskaže na dionici Pula -Premantura, (mali savjet prvo je odvozi laganini jer mogučnost da završiš u moru je velika a na povratku kad skužiš koj zavoj užitak ti je zagarantiran), novoasfaltirana jednim djelom a u zavojima prkosiš se zakonima fizike . Živa ludnica"
idem u Pulu za 2 tjedna, pa cemo probat i taj dio.
2 Stevo kakva je to Astra mislim na motorizaciju?
Koliko je taj stage kilometara dug?
Koshpa: 1.7 DTI
Slabo, ali štaš....
Neznam kolko je dug, mislim da oko 5 km. Fakat neznam točno.
Odi na :URL=ucenici.ssivanic.hr/~lklun:ovu stranicu:/URL: pa na Žutica. Imaš slike od početka, ali nisam još sve slike uploadao.
Najveća jebada je kaj zavoji nisu baš pregledni :( <br><hr><font face="Courier" color="blue">I am going, I am going
I am going, I am going
E super onda bi ja mogao doc i sa svojom astrom 1.7 TD. Razlika u snazi je 7 KS.
Koshpa, 10-15km je dionica duga, probaj ubost kad je malo prometa na cesti, jer inače ti sjebu gušt.Tom cestom mi je bila ludnica kad sam provozao s službenim Passatom TDI :) .Nadam se da imaš dobru macchinu jer onda ti je zabava na vrhuncu
passenger57
21-03-2004, 02:45
a jel kome poznata dionica od granicnog prelaza kamensko kad se krene prema splitu ali se odvoji kod restorana mali berlini ide se ka arzanu.
Stage je ludnica,na nekim dijelovima u 20-ak metara promijenis i po par metara visine,jos ako ides 120-140 :smile07: utroba ti se okrene.Nema saobracaja tek poneka zgazena zmija :smile12:
Neko je spomenuo bosnu...ima veoma finih dionica za gustanje.par meni blizih a omiljenih su kanjon vrbasa kod BL,te kad se ide na manjacu(prepuno krivina i sve uz brdo odradjuje druga i treca)...
AR o kojoj dionici ti pričaš? Šta si ti iz Ivanića?<br><hr><font face="Courier" color="blue">I am going, I am going
I am going, I am going
Eto vam Žutica od početka pa sve do početka ravnice. Svaki zavoj slikan :)
:URL=http://ucenici.ssivanic.hr/~lklun/Zutica/:link:/URL:
http://ucenici.ssivanic.hr/~lklun/Zutica/DSC00032.JPG<br><hr><font face="Courier" color="blue">I am going, I am going
I am going, I am going
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.