Pogledaj cijelu verziju : najudobniji i najmekši ovjes na tržištu
zanima me klasa ''gradski automobili'' i tzv.niža srednja klasa?
Ak tražiš udobnost znam da je Clio s 1.2 motorom dosta udoban. Pretpostavljam da bi i C3 mogao biti. Od Punta beži.<br><hr><font color="blue">Burekman * * * * * * *</font>
mentor odlog.
17-02-2004, 13:17
Dosta mojih frendova vozi clio i meni se čini koma. 206 je puno udobniji.
Garibaldi
17-02-2004, 13:30
206 je tvrd i uz to ''pliva po cesti''.
Clio 1 je bio mekan Clio 2 navodno tvrd.
Punto je dosta udoban i prostran.
Švabe su svi tvrdi i neudobni.
Ostaje C3 i japanci koji su isto navodno tvrdi.
Megan tvrd ali zato 307 kraljevski mekan.
Ja mislim da je je u klasi "mali gradski" tesko dobiti udobnost. Prije bi se toga naslo u kompaktnoj klasi...<br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
on heavy, heavy fuel</font>
Punto je udoban i mekan??? :smile12: <br><hr><font color="blue">Burekman * * * * * * *</font>
Dr. Strangelove
17-02-2004, 14:28
Saxo je recimo iznimno udoban (za klasu kojoj pripada)... makar je manji od većine konkurenata... pretpostavljam da je C2 tvrđi...<br><hr>
Saxo udoban??? :o :))
Pa po rupama mu tako ovjes lupa da mislis da ce se cijeli auto raspasti...<br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
Dr. Strangelove
17-02-2004, 14:41
kaj ja znam..od moje frendice me poprilično iznenadio po tom pitanju... ne prenosi trzaje i trešnju u kabinu ko većina takvih malih auta... čak mislim da njezin tolko niti ne lupka kolko svi pričaju... (ali to je ionako samo auditivni efekt koji se rješava dobrom muzikom u autu :)) )<br><hr>
mentor odlog.
17-02-2004, 14:45
Imali smo 206 2 godine i auto je super. Ne kužim izjavu tvrd i pliva. Sad imam punto i bitno je bolji od clia. C3 se čini ok ali nisam se dovoljno vozio da bih bio skroz upoznat sa vrlinama njegovog ovjesa.
mc,znas li ti koja je razlika izmedju udoban i bucan?? :smile10:
Mozda sam trebao specificirati da se lupanje i osjeti, a ne samo cuje?!? ;) <br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
turbo-limac
17-02-2004, 15:59
neznam kak da vam to kazem.... malih jako udobnih automobila nema, po definiciji, jerbo su svi prelagani.... no ja sam sasvim bio zadovoljan s 206 icom..
Bravo TL. Mali auti su svi neudobni i loše leže osim ako cesta nije glatka ko pista. Čim dođe neka rupa, pregib ili deformacija ceste hvataš se po zavoju sam tak.
Mali auto i tvrđi ovjes= letenje u zavojima na svakoj neravnini. Još kad se metnu niskoprofilne gume... ma divota prava.<br><hr><font color="blue">Burekman * * * * * * *</font>
turbo-limac
17-02-2004, 16:21
zato fino kupis gensera i vozis se ko gospodin... sve dok ti ga ne zapale... :) :)
agent tajne sile
17-02-2004, 20:50
Mene je jako iznenadila Škoda Fabia. Svi govore da je tvrda, ali meni se čini da ima i više nego kvalitetan ovjes. A udobnost bi čak usudio usporediti sa Mercedesom E klase (starim s pravokutnim svjetlima)...
TL, zato se moje dupe sve više navikava na fotelju zvanu 164.<br><hr><font color="blue">Burekman * * * * * * *</font>
Fabia SDI Elegance!
18-02-2004, 01:44
Skoda Fabia je dosta udobna, sigurno ga je najudobnija u klasi ali malo tvrda!
Osobno iskustvo...
C3 je tih i udoban, mekan a opet solidno drzi cestu...
ALi opet ima lose siceve (ne drze u zavoju) i visok je pa se malo naginje (ali ne previse s obzirom na visinu)...
A moje dupe se vec naviklo na fotelju zvanu XM to je nenad××××v auto po udobnosti, a kad pozelis stisnes tipkicu sport i za tren je neudoban ko nekakav sportas (to u gradu ne rabim nikad)...
ZEGA
Super 2.0 V6 TB.<br><hr><font color="blue">Burekman * * * * * * *</font>
Fabia ima toliko odurno tvrde siceve da tu od udobnosti nema ni ud... :)) <br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
:smile06: <br><hr><font color="blue">Burekman * * * * * * *</font>
Clio 2 je tvrd, za C3 ne znam, al kako je netko napisao sicevi su mu koma. Ovdje bi se definitivno odlucio za 206icu.
C3 za tuning freakove odmah stavis nove siceve i uzivas...
Jer bolje je stavit postene siceve u auto koji ima siceve koma, nego stavljat mrak siceve u auto koji je imao dobre siceve (steta)...
ZEGA
C3 je udoban do jaja i to je potvrđeno! Clio 2 je malo tvrđi ali zato drži cestu besprijekorno, pogotovo u "sport" izvedbi. Peugeot 206 nisam vozio... A mc se teško vara ako misli da je teško dobiti udobnost kod malih automobila!!
Zega, zašto mijenjati nešto što je novo? A i potvrđeno od novinara u Auto Blicu kao najbolja vozačka pozicija (test C3, Corsa, Fiesta i Punto)
Kad ti stigne C3, razuvjeri me... :)) <br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
mc si je skoro strg'o guzu kad je sjeo u moju Fabiju... :))
Koja je tvoja lokacija i koliko si dugo vozio C3 ili pričaš onako provizorno ?!
Lokacija - Zagreb.
Priznajem da sam u C3 samo jednom sjeo i vozio se jaako malo. Tada uopce nisam obracao paznju na udobnost, pa mozemo racunati kao da se ni nisam vozio. :) <br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
Gumiflex
18-02-2004, 16:00
Renault radi sve tvrđe i tvrđe i to ga udaljava u mojim očima i od moje lisnice.
Kad sam sjeo u frendovu fabiju ko da sam sjeo na dasku,uostalom kao kod svih njemaca.
Zasto mjenjati nesto sto je novo, isto kao dobijes pleh felge i stavis alu felge (ja taj dio obozavam ima tako mraaaak felgi) ili bilo sto bolje tu nestaje tvoje pitaje...
Jednostavno zato jer stavis nesto sto je bolje i sto zelis, ja nemogu podnjet nekakve original headunite u autu pogotovo za primjer daewoo e koje je to smece, ono ispod MTC klase pa ne bi to imal u autu...
Pri prodaji auta vracas original siceve u mint condition ispod cekica novi vlasnik dobiva siceve iz ducana, kaj to nije bolje?
ZEGA
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.