Pogledaj cijelu verziju : Dvostruka dvojba
mc, ima nažalost puno istine u tome što govoriš, mene zapravo ne iznenađuju sami djelatnici salona i servisa već njihovi vlasnici, njima kao da nije stalo da prodaju što više auta i da imaju zadovoljne kupce, inače bi dobro pazili koga zapošljavaju.
Šteta što su dieselske verzije tako skupe, štoviše mislim da je pretjerana cijena za 2.0 TDCi od 26 i po kila eura, pa makar bio i najskuplji paket opreme, ako ništa drugo onda zato jer je prevelika razlika između najskupljeg i najjeftinijeg modela ( 9 i po kila €) :smile12:
MC- pa dobro jesi li se odlučija u vezi auta ili još tražiš!?
Šta se tiče Mazde i u Splitu je koma - doduše moram priznat da nemam Mazdu pa ne znam kakav je servis, ali znam kad sam se kod njih raspitivao u vezi Mazde 3 sedan da veze nisu imali o ničemu, nego su samo muljali gluposti - informacija je bilo gomilu na internetu koje sam prije dolaska u salon prikupio , što znači da su i oni to mogli znat.
Uglavnom daleko su naši auto saloni od onih američkih šta vidimo na TV!
Ovako stoje stvari. Cekam da se pokrene prodaja Mazde, a do tada jos njuskam okolo. Mazda mi je najpozeljnija, ali me poprilicno smeta ta neizvjesnost oko roka isporuke - najvise zato sto ne znam kada da pocnem prodavati svoj auto (nemam rezervni). Navodno bi se opskrba Mazdom trebala uskoro popraviti, pa cu jos malo vidjeti.
Alien, Muse u Splitu ti je ovlasteni serviser za Mazde. Prema onome kako je mesarski slozio sogorov auto nakon sto ga je razbio, rekao bi da je prava opasnost za vlasnike Mazdi. S druge strane, uz njegov servis ni sogijeva ni punceva Mazda se nikad nisu pokvarile... <br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
on heavy, heavy fuel</font>
MC -znam ja koji su servisi u Splitu -ima još i Diablo... i vjerujem bez daljnjega u kvalitetu Mazde, pa i kad serviseri za××××.
Kažem ti da sam i ja gleda sedana , koji je bio moj prvi izbor, ali kad sam vidio gomilu sitnica koje su me lagano iznervirale, kupija san drugo. Recimo, čeka san dizela za koji niko živ u Mazdi ti ne može reć kad će doć. Sad sam mu vidio i cijenu i zavarija san:
pa za par iljada kuna moš kupit šesticu dizela... nisu mi baš jasni.
uglavnom, za jedno 3 godine prodat ću ovoga (taman kad isteknu garancije) i odo ja na šesticu - i to sport koja ima 5 vrata.
Dobar izbor...<br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
alien5, Mazdini saloni u Splitu su u k***u! Totalno nepouzdani rokovi, prodavači koji se ne trude... ;)
Pa kažem ti da sam više ja zna o sedanu nego svi zaposleni u oba salona, a to je žalosno.
širokobriježanin
28-02-2004, 12:41
mc... :)) Mislim da bi još trebali raspravljati na ovoj temi nakon onog sinoć...
Da, bas si mislim jel uopce pametno ista spominjati dok se ne dogovorim sam sa sobom. :o :))
Ali, kad sam vec davio sa svim ostalim, zasto ne bi i s ovim.
Dakle, ukazala mi se prilika nabaviti Stilo Abarth SS (jako malo rabljeni) po vrlo povoljnoj cijeni. Naravno, u obzir dolazi jedino varijanta s 5V, za koju ne postoje cijene na AC-ovim stranicama, pa to treba jos provjeriti.
Ako to cudo ima 5v, onda mi jedino preostaje da razmislim da li prihvatiti jednog takvog gutaca love (benga, osiguranje...)?<br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
Bmw Touring
28-02-2004, 12:54
mc opet vidjeh crnog Grandtoura sa 17 cola.Rekao bi Brock jaoooo kume :smile15: :smile15: :))
Ja bi rekao: "Vid, lijepog li pogrebnog vozila.". :))
Ne volim ti ja tamna vozila.<br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
MC, taj auto bu ti fakat puno trošil i ulazi u nepovoljnu kategoriju trošarina od 2000-3000 ccm.
Druga stvar je kaj ide dobro i ima pun K opreme, a fakat je prostran.<br><hr><font color="blue">Burekman * * * * * * *</font>
Bmw Touring
28-02-2004, 13:07
a bili ti pasala ova boja? :))
http://www.renault.cz/download/podklady/800_megane_grandtour.jpg
I još jedna stvar; mislim da je FIAT-ova servisna mreža jedna od kvalitetnijih u Hr. jer ih fakat ima puno, dosta ih zna posel i nisu preskupi.
Ovo "kvalitetnijih" naravno vrijedi u kontekstu Lepe naše.<br><hr><font color="blue">Burekman * * * * * * *</font>
Ma san snova. :))
Kada bi kupovao taj auto isla bi ili ovakva bordo boja ili sampanj (malo "prakticnija").<br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
mc, najbolje ti je onda uzet neki salonski primjerak ili službeno test vozilo neke autokuće... ;)
mc, a koliko ti otprilike misliš potrošit?
mc, mislim da ipak realno gledajuci megane se nemoze mjeriti sa japancima, covjek kad kupuje nov auto zeli sto kvalitetnije, i naravno auto koji mu se svidja.
Corrola Wagon je dobar auto, ipak govorimo o Toyoti, a ako ti je prostor gepeka vazan, onda je taj auto dobar izbor.
Honda Civic, dobar auto, vrhunska tehnologija, sportski kompakt, vrlo dobre vozne osobine.
Mazda 3 Sedan : to bi bio moj izbor, auto lijepo izgleda , pogotova u Active izvedbi, kvalitetan, vrlo dobre vozne osobine, vrhunski ovjes, stvarno jedan od najboljih izbora u toj klasi.
Moj bi izbor bio Mazda 3 Sedan 2.0 Active :smile20: :)
Mislim da je već par puta napisal da je limit cca. 17 000 €.<br><hr><font color="blue">Burekman * * * * * * *</font>
Girrari, je govorim koji bi ja auto uzeo, znaci Mazda 3 Sedan 2.0 Active, tu izvedbu, a znam de je mc reko da je limit 17.000 , moj mu je savjet Mazda 3 Sedan, sad koji motor i izvedbu, nek on to sam odluci :)
Ja sam odgovorio S16, a tvoj sam post vidio tek kad sam poslao svoj tak da nemaju veze jedan s drugim.<br><hr><font color="blue">Burekman * * * * * * *</font>
Burekman, nema frke :)) :))
PS. i meni je burek najbolja pita :))
Burek nije pita! :smile09: <br><hr><font color="blue">Burekman * * * * * * *</font>
pa jel ti vidis ovo > :)) :)) :)) :)) smajlic, znaci ZEZANCIJA, pa burek je burek :)) :)) :))
Aries, slazem se s ovim sto kazes.
Limit je nekih 18000 uraca.
Mazdu 3 je nemoguce dobiti kao salonsko ili sluzbeno vozilo jer je tu prevliki grabez, a ja nemam toliko jaku vezu. Mozda bi se nesto dalo srediti za Toyotu ili Renault...<br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
OK Aries. Već mi se zacrnilo pred očima.<br><hr><font color="blue">Burekman * * * * * * *</font>
Girro, ovu temu nisan pratija pa zato ne znan...
aerotech
28-02-2004, 19:27
:)) :)) :)) :))
Kia: Magentis 2.0 SE
Obujam (cm3): 1997 Snaga (kw/KS): 100/136
Ubrzanje 0-100 km/h (s): 9.1 Maksimalna brzina (km/h): 207
Cijena: 18,900.00 EUR
http://images.google.com/images?q=tbn:kpqDpvuI_JEJ:www.diacfaauto.com/marques/kia/grandes/Magentis-front.gif
http://images.google.com/images?q=tbn:GkuSsmO83-4J:www.diacfaauto.com/marques/kia/grandes/Magentis-Rear.gif
Gubitak cijene... abnormalan...
I... baj d vej... AJ EM BEK!!!
Vratih se taman 10 minuta prije nego što je počela mećava... negdje oko 14h...
Dome slatki dome!!! :smile20: :) :smile20: :) :smile20:
Rossonero
28-02-2004, 20:13
mc, jesi zaboravil na nedavno prozvakanog Lancera 2.0 SW sport? Malo leti van cijene, ali nist ne kosta bacit oko, ne?
:URL=http://www.bug.hr/autonet/test/lancer20sw/:Ženo, djeco! Kupio sam raketu! :/URL:
"Tata je jednoga dana došao doma s novim karavanom. Obitelj se skupila, susjedi su ljubomorno gledali preko ograde, no on je samo došao piškiti. Ubrzo potom, glava obitelji netragom nestade i nikada ga više nitko nije vidio. Priča se da jurca svojim 'obiteljskim automobilom' po najzavojitijim cestama svijeta. Priča se i da ima stalni osmjeh na licu..."
Fala stari!!!
Inaće... tu u Zagrebu ti već od 14 sati roka snježna mećava...
aerotech
28-02-2004, 20:28
20 cm snijega :smile17:
Ovdi puše znaš koje jugo! Potrgalo sve tende i sve grane oko moje kuće... :smile12: ××××ni orkan!
Mario Haas
28-02-2004, 21:36
S16, pazi da ne otpuše antenu! :o
Koju antenu? :smile12: :smile17: :))
aerotech
28-02-2004, 21:42
:)) :))
Šta se ti smiješ?! :smile17: :smile06:
aerotech
28-02-2004, 21:49
Moram! :))
mc... kako stvari stoje?
Ima li sto novog?
Ja ga pokušavam navući na nekakvog Stila, ali ne da se čovjek.<br><hr><font color="blue">Burekman * * * * * * *</font>
Novog? Pa svaki dan se nesto novo pojavi. Eto, jucer pricam s jednim frendom i veli on da mu frend ima salon Citroena u Karlovcu i da bas prodaje salonskog Picassa HDI za nekih 12000 eura. :smile17: <br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
Mario Haas
01-03-2004, 10:13
TO majstore ubodi! :)
Ed Hunter
01-03-2004, 10:34
Pa nebuš valjda vozil kamion?!? :))
Da Giro... čuo sam... jedan lijepi i ekonomsko vrlo isplativ Stilo... :))
Vecina skvadre me pitala jesam li udlu kad uopce razmisljam o necem takvom. Jest da zvuci dobro, ali mislim da to ipak nije za mene... :( <br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
mc, definiraj: šta oćeš? Sport, potrošnju, veličinu...
mc , a zakaj to ne bi bil auto za tebe???
Kaj si retardiran , fali ti ruka , noga???
Daj pusti ljude u ×××××, to su hrpa jalnika.
Stilo Abatrh je super auto , za te novce od 16000 ojra, jedino kaj je žedan, ali ovo drugo sve 5.
Tu lovi sigurno vredi.
Mislim u Abarth verziji stvarno izgleda dobro. Plavi pogotovo.
Ako ti potrošnja i trošarine nisu problem, then "be a man with badge"!
Možda, ali samo možda te počastim kakvim raceom kad se sretnemo! :))
Mario Haas
01-03-2004, 19:19
MC barem sam te ja doživio kao dinamičnog yuppija koji zna što hoće i kako to postići... :))
Dom Dom unlog.
01-03-2004, 19:19
Ma Šule taj Abarth uopće nije auto za utrkivanje , nego za jednu lijepu pristojnu vožnju.Ima snage, može povuči dobro.Niti je mc, tip za neko streetrace naganjanje.Po meni dobra cijena s obzirom da je auto novi i s obzirom na opremu.
Mario Haas
01-03-2004, 19:21
Taj Abarth je nešto slično kao što je bio Golf VR6 prije 10 godina, jel tako Dom. :))
Jebate, sad smo vec zasli u psihologiju. :))
Kad sam napisao da taj auto nije za mene, mislio sam da nije za moj dzep. Mislim cijena mu je super, ali me brine registracija i posjeti pumpi. Nije da ja to ne mogu, ali sam uvijek imao aute koje je bilo jeftino imati, pa mi je ovo sada malo preveliki skok. S druge strane, veseli me pomisao na stiskanje gasa u tom cudu. Razmisljam... :) <br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
mc, iman ti odličnog E300D za samo 24000eura!
Star 6 godina, nikad gažen.
Ma daj mc čim dulje kuhaš lošije ti je za psihu, ja sam imal priliku kupiti takvog Stila pa sam se nečkal(sad mi je žal ko pesu), prodavali su ih u AC-u.
Ak je to ta cijena i auto je u redu(kompletna oprema)-uzmi to.
Pa buš izgubil par godina života.
MC, nemoj razmišljati nego ubodi!
To ti je zadnja prilika. Ak sad ubodeš karavana, doživotno buš vozil nekakvog dizelskog monovolumena koji je povoljan za održavanje, malo troši, pouzdan... ma bljak!
Ovo ti je prilika za bijeg.<br><hr><font color="blue">Burekman * * * * * * *</font>
Dom Dom unlog.
01-03-2004, 20:32
Pa gledam da Stilo Abarth košta 24500 eura, a mc ga dobiva po 16000 eura.
Pa ×××ך i benzin za tu lovu.Ja si tu ne bi puno razmišljal.
Dom Dom unlog.
01-03-2004, 20:33
Regu imaš na 10 rata. :) :)
mc, ako požuriš s kupnjim postat ćeš ljubilarni 20. član Fiat kluba!!! :)) :)) :))
Ja nebi razmisljao ako je 16.000 eura u pitanju, a nije ti ga ne moguce odrzavati.
Mario Haas
01-03-2004, 23:25
Ajde MC ne budi partibrejker...lijepo ti ljudi kažu.. Da ne bude zabune, bilo koji veći auto skuplji je za održavati od bilo kojeg manjeg auta..tj. što god kupio, koštat će te više nakon Twinga.
Nego, izvrstan je onaj panorama krov na tom Stilu... :)
Svakako odličan auto. :smile20: :smile20: :smile20: MC, kupuj! ;)
širokobriježanin
02-03-2004, 00:30
mc, ovako....
Sigurno si u životu nešto jako želio, a bio si papak i nisi se usudio ići po to od straha od neuspjeha. Usporedi ovu kupnju s nekom ženskom koju jedanput vidiš i ništa ne poduzmeš, a kasnije se svaki dan grizeš zašto ju nisi upitao za broj (mobitela, ne grudnjaka).
AKO NE ISKORISTIŠ OVU PRILIKU, MOŽDA ĆEŠ SE Z A U V I J E K GRISTI ZBOG TOGA.
Slušaj srce... :smile14:
ŠB, zahebi sa srcedrapateljnim izjavama.
MC, slušaj malo.
Kupiš Stilo, voziš se, guštaš, posjetiš druga Kasa, i on te uputi u ugradnju plina.
Imaš brz i štednjiv auto. :))
Pocket Rocket
02-03-2004, 00:37
:smile06:
Čovjek radi fakat dobro, i nećeš imat problema. U Prečkom točiš plin.
"Sigurno si u životu nešto jako želio, a bio si papak i nisi se usudio ići po to od straha od neuspjeha".
...ne bih se složio sa tom tvrdnjom. Čovjek je puno postigao u svom mladom životu. Ima završen faks, dobar posao, dobru ženu, novi stan, auto, kućni HiFi od kojeg boli glava (prednji zvučnici od 10000kn!) Za sve to ne bih rekao da je bio papak.
Dečki... je to super prilika, ali... ako on stavi plin i sub u prtljažnik Stila... pa, kaj bu mu ostalo mjesta?!?!
A... i on nije 19 godina, pa da ga boli k*** za sve... u igri je i žena i planirana obitelj...
Bilo bi najbolje kad bi mc imao 16000uraca keša, pa da ubode ovaj auto, zgušta se godinu-dvije i onda pređe na nešto veće/prostranije...
Mislite da je lako otplaćivat kredit za auto i uzdržavat auto koji troši 15 litara, koji ima skupi servis i koji ima astronomsku cijenu registracije? ...i još planirat proširenje obitelji?!?!?
MC, pročitaj onu moju novu temicu "Reklama za Fiat" pa zaboravi Stila i vrati se ti lipo na razmišljanje o japancima (ili Octaviji - he, he, ne mogu odolit!)!
evo mc nađemo se da probaš selespeed. stvarno je stvar genijalna, ali troškovi su veliki za auto. potrošnja je abnormalna. škoda mi je u vožnji istim tempom trošila duplo manje goriva količinski. u kunama je to...
što se tiče servisa-mazda ima najskuplje servise tako da ne vjerujem da je velika razlika u održavanju stila i trojke.
pošto imaš obitelj razmisli dobro. ja sam uzeo alficu zato što sam dovoljno neobavezan. bilo je sada ili nikada.
Hvala, hvala i jos jednom hvala (u stilu Rafe) na savjetima i iznesenom misljenju. Svi ste u pravu na neki nacin. Kad sam kupovao zvucnike, prvobitna ideja mi je bila da si uzmem seriju koja je bila duplo jeftinija. Sva sreca, pa me je trgovac nagovorio da kupim "pravu pilu" i budem zadovoljan malo duze vrijeme. Sada bi se sigurno grizao da ga nisam poslusao.
Samo sto je auto ipak jedno 15 puta skuplja investicija, pa mi nije tako jednostavno donijeti pravu odluku. Auto mi nije jedina stvar u zivotu, pa si bas i ne bi htio zavezati ruke za sve ostalo. Vecina vas je slobodna i razumijem zasto bi vi na mom mjestu lako odlucili. Pogledajte malo oko sebe (prijatelji, susjedi) sto kupuju mlade obitelji - na 75% automobila cete vidjeti oznake dci, jtd, tdi, tdci i sl.. Jel tako Japa i Fresh? Mislim da bi mi daleko pametnije bilo uzeti neki auto s modernim diesel motorom - makar bio skuplji u startu nego ici na ovako nesto.
Toliko za sada, prije nego sto mi pukne glava. Moram jos i odraditi nesto danas... :)) <br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
Mc, Brock je dobro rezimirao i tome se nema sto dodati.
Auto koji kupis ce biti kompromis izmedju performansi, mode, izgleda, funkcionalnosti, prostranosti i cijene (kako pocetne cijene auta, tako i daljnjeg ulaganja u njega).
Ti sam moras odluciti gdje si spreman na eventualne kompromise.
Tako je Brock i E-Type. Primijetio sam da sto je covjek stariji, to je spremniji na kojekakve kompromise. Nadam se da cu uspjeti pametno odvagati sve pluseve i minuse.
Jos jednom svima hvala na dobronamjernim savjetima. :smile15: <br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
MC - samo tako, to je pravi način razmišljanja: znam da je pravi jer je to i moj način na koji sam kupio auto!
Ne daj se smesti od pubertetlija koje kad opale po gasu misle da ih svaka plavuša vidi kakvi su frajeri. Kad skupe tu plavušu(ako se i to desi), pa kad tata prestane sponzorirat, a djetešce dođe na vratašca vidit češ kako im kriteriji idu u drugom smjeru.
Još jedanput: samo tako!
POLOVNJAČA
02-03-2004, 10:28
ne bi tila posve pametovat , ali da sam u tvojoj situaciji mc , 100 % bi se odlučila za Megana 1.9 dci .
- ide ko blesav , imaš užitak u vožnji
- ne troši previše
- garancije se popele na 2 godine ( nekad te garancije mnogo znače )
- prostora ima i udobnosti također
- i za ljetne migracije ne triba ni prikolica ni nosači
- izgled kojeg nema konkurencija u klasi
- za 5 - 6 godina ne gubi na cijeni previše , čak je i drži dosta dobro jer je dizel
- zadovoljna žena , a to je opet najvažnije ( pretpostavljam )
:smile20: <br><hr><font face="Impact" color="red">Najgora stvar u životu je kad nemaš na što da se ložiš !</font>
Pole, Megane GT s 1,9 dci bi mi, sto bi moj prijatelj Brock rekao, legao kao budali samar. Cijena je preko mog limita, ali jos nisam pustio spijune da mi istraze mogucnosti... ;) <br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
širokobriježanin
02-03-2004, 12:49
mc, ja sam rekao svoje mišljenje. Nemam pojma hoćeš li uzimati auto na kredu ili na keš, ali mislim da ti se Stilo isplati. Rekao si da ti je limit 18000€, znači na ovom uštediš odmah na početku 2000€ što ti pokriva razliku goriva recimo neke 2,3 godine. Garanciju imaš nekih godinu i pol tako da je i to jedan plus...
Ja mrzim kompromise, ali eto, ja sam samo rekao svoje mišljenje, a na tebi je da odlučiš... :)
jedino što je stilo sa pet vrata izgledom ne oduševljava.
širokobriježanin
02-03-2004, 12:56
To i muči mc-a... Ne može i ovce i novce... :(
Kad smo kod ovaca - bilo bi u redu da, kad sve ovo zavrsi, okrenem nekog janjca da vam se oduzim sto sam vas gnjavio... :) <br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
širokobriježanin
02-03-2004, 13:01
Da jednog... :)
može nešto sa žlicom. lovački gulaš recimo! ;)
Kao prvo... si ti 100% siguran da taj Stilo ima 5 vrata?
... mislim... ja još ne vidjeh niti jednog Abarthiziranog Stila sa 5 vrata... :smile08:
ima, ima. ja sam lovio jednog po autoputu sa škodom. i uspjevao do 190 km/h.
Nemam pojma. Po slikama postoji Abarth s 5v, ali ga u AC-u nemaju na cjeniku (Web). Znjora kaze da ima 5v, ali mi nije djelovao 100% sigurno...<br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
mc, Peugeot? Ništa? :smile08:
s troja vrata je bomba. još lamela krov.
kakvu to imaš kombinaciju sa abarthima mc?
Sluzbeni od AC-a, 3 mjeseca stari, garancija, kredit, cca 30% ispod cijene...<br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
S16, o 307 sam se naslusao horror prica, pa se bas i ne bi upustao u to. Megane nije nista losiji, ni ruzniji, a jeftiniji...<br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
ako je troja vrata onda super. svakako uzeti ako ti to dugoročno može biti rješenje. reci vrijeme i mjesto da se nađemo i da se zaljubiš u selespeed.
Mogao bi nam se pridruziti na sjednici SZ-a u petak. Vjerujem da bi decki rado vidjeli SS-ovca... :) <br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
Dom Dom unlog.
02-03-2004, 14:12
Stilo Abarth sa 5 vrata postoji, i ta žnjora nek bolje prouči Stilo program.A sad druga je stvar jel se ta verzija nekom sviđa ili ne!
:))
... dojdi i uvedi nas u tajne SS-a! :smile18:
Dom... koliko sam ja skužio... riječ je o nekom baš konkretnom autu da za njega nije bio siguran.
A... mc-u eventualno auto ulazi u barem nekakvo razmatranje ako isključivo ima 5 vrata...
Kas odlog.
02-03-2004, 14:17
Brock, plin nije znanstvena fantastika. Na njega se ne voze sam klinci koji voze zedne aute. Plin je gorivo buducnosti. U spanjolskoj, autobusi u gradu voze na plin.
Postoji boca u obliku rezervnog ketaca, ne zauzima prostor, a dodje ti na isto.
Ja sam kupio sprej kojim, kad probusis gumu, napumpas, i zacepis rupu.
Ako idem na put, stavim u gepek pomocni mali kotac.
Kad sam tocio plin, vidjeo sam fakat svakakvih auta.
Od kanti tipa lada, jugo, preko prosjecnih auta, tipa moj, do pravih pila, razni BMW-i, Merc ML, BMW X5, S-klase.
Moj glas je uvijek za plin. Tko nije probao, ne zna kako je.
Dom Dom unlog.
02-03-2004, 14:20
Brock , ja jedino kaj znam da bi auto koji košta 24500 eura , dobil za 16000.
Pa, mogel je i jedan drugi auto koji je realno koštal preko 25000 eura dobit za 17000... ;)
Da, Brock to sam si bas i ja mislil, a i rekao sam to Dom-u. I odustao sam iz istih razloga... :) <br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
Dom Dom unlog.
02-03-2004, 14:54
Kaj je bilo bilo je ......
Život ide dalje....
Kas, je li istina da motor ima malo manje snage kad vozi na plin?<br><hr><font color="red">judi, zviri i beštimje</font>
Kas, nije da to planiram raditi, ali daj napisi informacije radi:
1. koliko se gubi konja (%)
2. koliko vise auto trosi (L)
3. kolika je cijena plina (L)<br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
vozila na plin ne plaćaju eko test!
mislim da je cca 3 kn litra plina, a auto trosi oko 10-20 % vise. Snaga, ovisi u autu, skoro pa neprimjetan gubitak. Ali auto oteza pa se i zato nesto gubi. U svakom slučaju, za neke ozbiljne borbe lako prebacis na benzin!
Gubi se navodno 8-10% snage.Vozio sam Mondea caravan 2.0 16v na plin.Auto se zna i ugasit u leru,valjda je plin preslab,morao sam ga vozit ko formulu stalno visit na gasu,ali kad ga stisnes ide dobro. :)
Meni je jedan poznanik rekao kako pojedini auti idu bolje na plin. Konkretno, radilo se o Fiat Cromi koja je isla kao blesava s plinom. Ista osoba mi je rekla kako talijanskim motorima najbolje paše plin, pogotovo u motorima preko 2 litre obujma. Sad koliko je to istina, ja ne znam, ali znam da se nitko nije zalio poslje ugradnje plina..jedino ako zivis u pripizdini pa ti je najbliza pumpa s plinom udaljena 100 km.
Ali opet onda u Stilu imas performanse (s plinom) na razini jednog nacipanog dci motora.
Razmisli dobro sto su ti prioriteti. A stilo abarth za 16000 milja je super ponuda (osim ako ga nisu testirali nasi novinari).
Niti jedan auto ne ide bolje na plin nego na benzin!
A gubitak snage je osjetan. Onak odokativno sudeći po okršajima s poznanicima koji imaju plin, gubitak je oko 20-30%.
Recimo... Kas mene ni pod razno nema u Puntu kad je na plinu dok me inaće jede sam tak.<br><hr><font color="blue">Burekman * * * * * * *</font>
ja imam nesto iskustva sa Themom 2.0 i 164 2.0 TS sa plinom.
Gubitak snage se osjeti jedino u ekstremnim situacijama. U svakodnevnoj normlanoj, pa čak i bržoj vožnji se razlika uopće ne osjeti. U svakom slučaju, u bilo kojem trenutku pritiskom na dugme se prebacis na benzin.
cezy, ovo sta kazes da se auto gasio nema veze s plinom kao gorivom, nego o katasrofalnoj izvedbi u tom mondeu. Ja sam od ljudi koji imaju plin čuo same pohvale i nitko jos nije pozalio sto je ugradio.
mc, jesi ti videl mazdu3 sa 5vr(njezin prtljažnik), kad izvadiš ono pvc korito ispod pokrivala rez.gume, dobiješ tu razliku i litrima između 5 i 4 vr. s time da je 5vr. kaj se tiče utovara puno praktičniji od 4vr, a to pvc korito ujedno i dobro dođe da se razne sitnice ne kotrljaju po autu.
Danas sam prolazio usput pa sam se išel uvjeriti, sa 4vr dolazi prvi u 5mj. 1.6 diessel.
Niš ne sugeriram niti nagovaram samo toliko.
Dom Dom unlog.
03-03-2004, 18:07
Jadan mc.Tu ga Alfa ××× nagovara na Stilo MW 1.6 čisto novi za 14800 eura.Po meni to nije loše.Mislim da bude puko od tolko razmišljanja.Znam kak je meni bilo.Pa jel bi se dalo još malo nategnuti s lovom itd.....
ma ne vrijedi taj ××××ni auto toliko sekrancije treba to čim prije ubosti ak misli i gotovo, čovječe pa to je par godina života manje, pa danas se auti i tak i tak ne voze 10 godina.
Dom Dom unlog.
03-03-2004, 18:16
Potpuno se slažem.Ja bi uzel taj novi Stilo MW.Dobi ga odmah.
Meni je ovaj Stilo MW kaj M nudi krasna prilika.<br><hr><font color="blue">Burekman * * * * * * *</font>
MC, Gubiš na snazi cca 20 %. To u normanoj vožnji gradom ne osjetiš. Razlika se kuži ako treba naglo ubrzat, naglo prestič nekog. Kuži se npr na otvorenom, ja na bengu mogu u Zg ubacit u petu, i vozit do rijeke bez ikakvih problema, od 60 km/h nadalje. Na plin, može, ali na uzbrdici ne ubrzava, a ako je dugačka, ili uzmeš zalet, ili u 4 brzinu. 90 % ide na zalet. Nisam ga još isprobao na onoj uzbrdici od Rijeke prema Zg. To je najbolji test. Na bengu tamo ide 160, a i više, ali me bilo frka jer je cesta grbava, i zavoji su.
Moj auto troši benzina po gradu, normalne vožnje 10-10.5, otvorene 6.5-max 7.
Plin nisam imao po ljetu, ali po mojoj procjeni, po gradu bi bilo cca 11-12, ali ga na plin ne štedim, jer te ponese kad znaš da je jeftino, a fino ide. Ispod 3000 okretaja šaltam samo dok se ne zgrije, inače 3500- cca 4000. Ono, fino se vozim, tu i tamo do 5000, a preko rijetko jer nema potrebe.
Ako me netko zajebava i neda da ga pređem, imam dvije mogućnosti, razvrtit do 5-6 tisućica, ili lagano prebacit na bengu, i bez ikakvih napora ili razvrtavanja ga pređem. To ti je doslovno kao turbo.
Kad se dugo voziš na plin, zaboraviš kakav je benzin, pa me vrlo ugodno iznenadi.
Cijena plina je 3.05 kuna i to već zadnjih 7-8 godina ako ne i duže, i NEMA nikakvu tendenciju rasta. Plin u bocama je poskupljivao, zemni plin je poskupljivao, ali auto plin NE.
Ne plačaš eko test, ali plačaš 550 kn veću cestarinu.
Ja si računam, da svakih cca 350 km štedim 130 kn.
Sa rezervarom benzina prođem 430 km a košta cca 260 kn.
Boca plina je 130 kn, 42 litre, prođem po gradu sada zimi oko 350 km. Ljeti će bit 100% 400.
Ing., ne znam bas da to korito pojede 100 i kusur litara - bas bi se mogao jos jednom zaletiti do salona i pogledati oba prtljaznika. Za 5. vrata si apsolutno u pravu - ako moras prevesti TV ili nes slicno s klasicnom limuzinom se mozes slikati. Kod jurkovica su imali crvenu s 5 v i auto mi izgleda ××××no (inace volim crvenu boju ako pase autu).
Dom, ovo sa Stilom je ziva tortura. Prilika je do jaja, ali me taj auto tak nekak ne privlaci - nisam pametan.
Kas, vrhunski odgovor - tnx. :) <br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
MC - Prijatelj mi je u svoju Vectru 1,6 ubacija plin i uspoređivali smo moj eurodiesel i njegov plin i ustanovili da u prosjeku na 100 km ja sa eurodieselom trošim 3 kn manje.
3 kn i nije puno ali čovika veseli!
toliko da se znaš informirat!<br><hr>
Ma ja sam to pitao tek tako iz znatizelje. Skoro 100% sam siguran da necu ugradjivati plin...<br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
Obzirom kojom lovom raspolažeš i šta se sve može kupit za to plin je stvarno ××××× ideja!
mc... kupi auto koji je ženi najbolji/najljepši... tak buš najsretniji, jer ti nebu jambrala i dopustit će ti svako daljnje uljepšavanje i ulaganje u auto. ;) :))
Da, izgleda da je to najbolje rjesenje protiv zelucanih tegoba... :smile07: <br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
Ed Hunter
04-03-2004, 10:27
Glej Mazda 3 sedan je trenutno sigurno best buy u klasi. Jedan od rijetkih sedana koji je ljepši (bar meni) nego hatchback verzija. Znači, lijep je, performanse zadovoljavaju, cijena je dobra, žena ti se slaže s tim izborom ( :)) ), pouzdanost je bolja nego kod većine u klasi. Čim budeš više razmišljal u većoj budeš nedoumici. I na kraju budeš kupil neki kompromis koji ne treba čekati do ljeta i 1000 eura je jeftiniji, a 2 mjeseca nakon kupnje budeš razmišljal kolko gubiš na vrijednosti ako ga prodaš nakon godinu pa doplatiš ...
Čim prije naručiš, prije si se riješil muka (a i prije budeš ga dobil). ;)
I naruči si ono kaj hoćeš, boju, opremu... Čekaš mjesec dulje, ali nema veze. Bolje to nego da si poslije nezadovoljan.
Plin u autu - nikad.
Koliko sam god čuo pozitivnih iskustava o tome, grozim se od toga.
Stilo - kupi ga sad za 16000, vozi ga mjesec dana, i prodaj ga za 22000. Još ćeš i zaradit.
A onda si kupi Megana sa 1.9 dCi sa 140 KS, i opet imaš veselje.
MC: Evo sam uspija nać moju poruku o Mazdi odonda kad sam je ja gledao pa pročitaj moja iskustva i razmišljanja:
<<I mene je zanimao dok ga nisam vidio i primjetio neke stvari: prtljaznik je cca. 420 l- i nije uopce funkcionalan jer nema 5tih vrata. Takoder nesto glupo- kad ides dignut prtljaznik nemas ga za sta uhvatit-valjda ce to u nekoj drugoj seriji sredit jer ovo definitivno ne valja. Auto je prostran ali je prava zaje... ulazit na zadnja vrata: vrlo mala vrata- prodavac mi je pokusao objasnit zasto je takvo ali u principu to te ni ne zanima. Jos me nesto strasno iznerviralo: ne mozes uvalit svoj vlastiti CD radio nego moras kupit njihov, a za tu lovu mozes kupiti 3 cak i bolja audio sustava. Sedana trenutno nema do 3 mjeseca ako si imao srece da se vec predbiljezis. Postoji samo 1.6 benzinac koji sa najjeftinijom opremom dode 17500 eura na snizenju ako ga narucis prije Nove (pa kad stigne). Dizeli ne dolaze prije proljeca- i to ako. Sta se tice opreme, stvarno O.K., motor elektronika na bazi novog Forda focusa uz japansku izradu- preporuca se. Ali za tu cijenu se stvarno danas moze dobit relativno bolje auto- sad je jos akcija za Nissan primeru ( a to je klasa vise), sa cak boljom opremom a ralika u cijeni je tek 700-900 eura. Savjet: pricekaj jos godinu dana dok ne isprave sve ove male nedostatke koji nerviraju, ili kupi drugo. A ako pricekas doci ce i sestica na snizenje!
I mene je zanimao dok ga nisam vidio i primjetio neke stvari: prtljaznik je cca. 420 l- i nije uopce funkcionalan jer nema 5tih vrata. Takoder nesto glupo- kad ides dignut prtljaznik nemas ga za sta uhvatit-valjda ce to u nekoj drugoj seriji sredit jer ovo definitivno ne valja. Auto je prostran ali je prava zaje... ulazit na zadnja vrata: vrlo mala vrata- prodavac mi je pokusao objasnit zasto je takvo ali u principu to te ni ne zanima. Jos me nesto strasno iznerviralo: ne mozes uvalit svoj vlastiti CD radio nego moras kupit njihov, a za tu lovu mozes kupiti 3 cak i bolja audio sustava. Sedana trenutno nema do 3 mjeseca ako si imao srece da se vec predbiljezis. Postoji samo 1.6 benzinac koji sa najjeftinijom opremom dode 17500 eura na snizenju ako ga narucis prije Nove (pa kad stigne). Dizeli ne dolaze prije proljeca- i to ako. Sta se tice opreme, stvarno O.K., motor elektronika na bazi novog Forda focusa uz japansku izradu- preporuca se. Ali za tu cijenu se stvarno danas moze dobit relativno bolje auto- sad je jos akcija za Nissan primeru ( a to je klasa vise), sa cak boljom opremom a ralika u cijeni je tek 700-900 eura. Savjet: pricekaj jos godinu dana dok ne isprave sve ove male nedostatke koji nerviraju, ili kupi drugo. A ako pricekas doci ce i sestica na snizenje!
E i sad nastavak:
Cijena Mazdi 6 sa osnovnom opremom (koja je i više nego dovoljna) je pala, tako da razlika između 3 i 6 je jedva 1000 eura, a razlika između ta dva auta u kategoriji vridi puno, puno više.
Dakle, ako razmišljaš dat toliko love za Mazdu 3, posudi ili nabavi još iljadicu eura i kupi Mazdu 6 Sport koja ima 5 vrata i miran si 10-ak godina!
Mazda3 CD110 TE : 154.506 kn
Mazda6 CD120 CE : 157.606 kn
Mazda6 Sport CD120 CE : 161.549 kn
Majke mi ne razumim ovu logiku za dizelaše, ali bogami znam šta bi ja kupija!
Inače CE oprema kod šestice je puno jača nego kod trice: ali uglavnom dovoljno i kod jedne i druge, ostalo su samo preser...
Mislim da si otisao malo predaleko - ja gledam Mazdu 3 1,6 TE + metalik koja kosta cca 137000 kn. Nije mala razlika.<br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
Mazda6 1.8i CE : 147.363 kn
Obzirom da je to šestica koja je obzirom na udobnost i vozna svojstva puno bolja od trice, te da je motor jaći nego kod trice, i nije baš ubitačna razlika: iskreno rečeno rađe bi se skrpija malo sad, nego da mi za par mjeseci/godina bude ža šta nisam uzeja šesticu odma!
Dr. Strangelove
04-03-2004, 11:25
Evo upravo je pred Plivom na Vukovarskoj sparkana jedna 3-ojka hatchback, žuta, sa 17 cola felgama...auto fakat izgleda pre××××no u toj boji
:smile20:
Dodas na tu cijenu jos metalik i dobio si razliku od skoro 2000 eura.
Ja sam si odredio limit od nekih 18000 eura, a ne bi imao nista protiv i da prodjem jeftinije. Kad pogledas sto se sve moze dobiti za manje novaca (Stilo MW cca. 15000, Megane GT 17000, Focus 15500, Corolla Wagon 18000), a dobar dio tih automobila je i prakticniji od trojke, onda je jasno da bi se odlucio ici na Mazdu "samo" zbog svjezeg i modernog izgleda, pouzdanosti, te odlicne unutrasnjosti i opreme. Sad kada tome dodas razliku do 6-ice, dobijes raspon od nekih 2 do 6 tisuca eura, sto je fakat too much. Jedina varijanta za sesticu bi bila u slucaju da pronadjem neko salonsko ili sluzbeno vozilo staro par mj., s malo km i osjetno nizom cijenom.<br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
Uzmi Stila. Dobiješ popust i doživotno plaćene ćevape.<br><hr><font color="blue">Burekman * * * * * * *</font>
Mene je strah da ne bi dobio (kupio) burek... :smile10: <br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
i to prazan: bez mesa, jabuka, sira - samo kora okolo!<br><hr>
mc
Novi Autoblic
test nove Honde Civic, test Picasa HDI 110 KS, sve o plinu u autu, naknadnoj ugradnji...
A imaš i usporedbu četri karavana sa qauttro pogonom, (Audi, Mercedes, BMW, Subaru)
MC, nemoj se brinuti. <br><hr><font color="blue">Burekman * * * * * * *</font>
Fresh ti mislis da je benzin u autu sigurniji?
Plin/benzin, ja dajem prednost plinu jer one boce rasturit to neide a onaj sugavi benzin rezervoar poderes na bolji kamen...
A ultimativna sigurnost od pozara je diesel, to nemres zapalit da bacis sibicu u naftu (ugasi se provjereno)...
ZEGA<br><hr>
Zega
Ja vjerovatno premalo znam o plinu u autu. Jučer sam se pitao kad ste načeli temu zašto ni jedan proizvođač ne nudi kao osnovni model motor na plin.
Jučer sam vidio veliki članak o tome u Auto blicu i možda me razuvjeri.
Sjećam se samo da sam se prije par godina vozio sa frendom u Jugiću koji ima plin i da je auto toliko zaudarao po plinu da smo vozili sa otvorenim prozorima.
http://www.mitsubishi-motors-europe.com/images/gallery/dash_space%20wagon.jpg
Iz povjerljivih izvora saznajemo da je mc uplatio akontaciju za gore navedeni kokpit.
Privukao ga je reklamni slogan dotičnog modela:
''If you don't have children yet, this is a pretty good excuse to start thinking about it! As its name suggests, the Space Wagon is space, space, and even more space.''
Jadna mc-va žena kad ovo pročita....
:)
http://www.mitsubishi-cars.co.uk/images/spacewagon/carimage2.jpg
Jebate, ovo si ne bi ni neprijatelju pozelio... :)) <br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
dobar dan narode!
mc, čisto onak da čujem, ima kaj novoga, jesi riješio kaj????
Kume... upravo s prozora gledam jedan pristojan auto koji ima fer cijenu za ono što nudi... barem prema mojoj skromnoj procjeni...
http://www.mitsubishi-motors.com.hr/img/galerije/carisma//carisma-2-3.jpg
http://www.mitsubishi-motors.com.hr/img/galerije/carisma//carisma-2-2.jpg
http://www.mitsubishi-motors.com.hr/img/galerije/carisma//carisma-2-1.jpg
Carisma 1.6 Comfort EXE HB
1597 ccm, 76 kW/ 103 KS pri 6000 O/min
141 Nm pri 4500 O/min
V max - 190km/h
0-100km/h - 12.4s
Prtljažnik 430 litara...
servo volan, klima, ABS, dva zracna jastuka, daljinsko centralno zaklj., aluminijske felge, prednja svijetla za maglu, stakla na struju, el.regulacija vanjskih zrcala + grijana, retrovizori i kvake u boji vozila...
115.791,00 KN
Mario Haas
08-03-2004, 11:52
Dajte nemojte zajebavat čovjeka. :smile12:
Brock, to sam mu i ja spominja, ali nije nešto previše provjerava koliko se sićan.
Mario... zašto? :smile10:
Mario Haas
08-03-2004, 12:12
Zato jer taj Mitsi mi je totalni anti-auto. Niti smrdi niti miriše. Bezvezni proizvod bez imalo duha. To mi je u klasi doživljaja KIA Shume. Nula. Nula. Nula.
OK, štima... ali ima sve tehničke argumente da uđe u razmatranje:
- kvaliteta
- prostranost
- velik prtljažnik
- pristojna oprema
- fer cijena
Za "obiteljski" auto fer ponuda. Zar ne?
Mario Haas
08-03-2004, 12:25
Da, ali ne za MC-a.
Jel trebam ja jos kaj napisati? :)) <br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
Ne... ti si tu suvišan... :))
Dr. Strangelove
08-03-2004, 12:50
moram priznat da mi je linija Carisme prije ove puno ljepša.. ima par sređenih primjeraka po gradu jako lepih...
Ing (i svi ostali), nisam nista rijesio i da budem iskren, tjeram se ne razmisljati neko vrijeme o novom autu jer me ono natezanje s mojom polovicom od proslog tjedna ubilo u pojam. Malo se moram pribrati, pa onda u nove pothvate... :)) <br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
I zaključiti, da ×××ך auto u koji ne stane televizor ... :)) :)) :)) :smile18:
Priušti si novi subwoofer za stan, a njoj kaži da si se moral razveselit jer te preveč nasikirala... i da ćeš si uredno kupaovat slične spravice sve dok ne spizdiš lovu u auto... :))
MC, tebi je najbolje da se od svega odmoriš, a mi ćemo ovdi glasat o tome koje auto da kupiš, i sve šta ti triba da uradiš posli je da daš lovu. Žena ako ne bude zadovoljna reci joj da ko si ti da ideš protiv želje i demokratskog izbora naroda!!
Da se vratimo na televizor :smile12: :smile18:
tako je alien5.
moj glas za škodu octaviu combi tdi! :))
Piquet: ja isto za octaviu 1.9 Tdi, ali limuzinu, a ne combi- pa neće valjda traktor prevozit.
evo:
octavia dva glasa
ostali nula.
MC: eto pošto se niko nija javia dosad, a glasanje je bilo omogućeno svima, glasališta se zatvaraju što znači da vadi pare i kupuj Octaviu.
He, he!!
:smile06: :smile06: :smile06:
Ludi ste...<br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
Ej MC kad onda dolazi Octavia?
dovoljno je da ponese olovku! :smile15:
I dobiješ registraciju besplatno!!
:) :) :smile15: :))
imate li olovku? pssst...
Dr. Strangelove
08-03-2004, 14:33
mc, moja preporuka ti je da na auto show odeš jedan radni dan, ujutro, makar morao uzet slobodan dan na poslu.. oboružaš se strpljenjem i povećom vrečicom za prospekte... pa fino proštudiraš eventualne kandidate za auto...
mc, slušaj savjet čovjeka(oženjenog), kak riješiti to ša ženom.
Najprije se suzdržati i ne jedno 15 dana opče govoriti o autu u njezinom društvu, e kad više nebreš izdržati onda(ima ona frendicu) frendici lagano natuknuti da najvjerojatnije niš od novog auta.....i još malo sačekati, reakcija slijedi.
Sto posto pali-provjerena metoda.
Ing, sto reci nego da si mudar covjek. Jucer sam njenom bratu rekao da nis od auta jer "ona" radi probleme - da vidis kako je skocila kao oparena... :))
Jos malo pa cemo zamijeniti uloge.<br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
Znaći... ona je z nama u petak vani, a ti doma heklaš... :o :smile08:
Veli joj da si čul kak vam neki frendovi kupuju novi auto... i kak se hvale da bu bil bolji od vašeg... :))
:)) Petka se ne odricem!!!<br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
mc, KRIVO, nije ona niš kriva!
Takva je objektivna situacija tak treba prikazati cijelu stvar, kužiš čovječe ;)
alfist_zg
08-03-2004, 22:39
ma ti nju lijepo iznenadi...žene vole iznenađenja!
nego...znas da sam ti ono govorio za civic..e , kupi novi autoblic ko sto kaze Fresh i imas test nove redizajnirane civic, stvarno meni dobro izgleda ovako redizajnirana i sa tim motorom fino ide a malo trosi.
cijena je tu negdje na limitu, ali ako sam dobro shvatio ima verzija sa tim motorom a malcice slabijom opremom u kojoj ionako ima dovoljno, a kosta malo manje.
Odi u Eurorent na samoborskoj, pa pitaj sve , oni su ozbiljni dileri i imaju aute u salonu, a mozda uleti i neka civic na akciji, nikad ne znaš. :) <br><hr><font face="Impact" size="+1" color="red">Alfistički delirij</font>
Alfist, ima da ga na 147 nagovaraš... :)) <br><hr><font color="blue">Burekman * * * * * * *</font>
alfist_zg
09-03-2004, 21:41
probo sam al nista.
valjda taj medikament koji je dobio ima retardativno djelovanje, pa za godinu dana proda "dvostruku dvojbu" i kupi 147. :smile18: <br><hr><font face="Impact" size="+1" color="red">Alfistički delirij</font>
Mario Haas
13-03-2004, 14:17
MC prostudiro sam novi Megane Scenic i ako uzmeš bilo šta drugo osim njega javno ću te se odreći. :))
http://www.alltheweb.com/r?ck_sm=458f1916&rpos=1&oid=-&rpge=1&ref=100340086&r=http%3A%2F%2Fwww.maxspeed.it%2Fanteprima%2Fsceni c%2Fimages%2Frenault.scenic.8.jpg
http://www.alltheweb.com/r?ck_sm=d8f3f256&rpos=2&oid=-&rpge=1&ref=100340086&r=http%3A%2F%2Fwww3.caradisiac.com%2Fmedia%2Fimage s%2Fle_mag%2Fmag125%2Frenault_scenic2_22_big.jpg
http://www.alltheweb.com/r?ck_sm=9eedeb6c&rpos=1&oid=-&rpge=1&ref=100340086&r=http%3A%2F%2Fwww3.caradisiac.com%2Fmedia%2Fimage s%2Fle_mag%2Fmag125%2Frenault_scenic2_21_big.jpg
http://www.alltheweb.com/r?ck_sm=46451528&rpos=5&oid=-&rpge=1&ref=100340086&r=http%3A%2F%2Fwww.lifecar.de%2Fberichte%2Fbilder% 2Fami_2003%2Frenault_scenic_2003_486.jpg
http://www.alltheweb.com/r?ck_sm=d3b2ed94&rpos=5&oid=-&rpge=1&ref=100340086&r=http%3A%2F%2Fwww.caradisiac.com%2Fmedia%2Fimages %2Fle_mag%2Fmag115%2Frenault_scenic2_02_big.jpg
Alfist, kaj si ponorio - mislim na onu izjavu za Eurorent. Oni su gotovi s Hondom upravo zahvaljujuci svojoj neozbiljnosti. A za cijenu smo se vec razgovarali - 1,6 5v, s klimom dodje skoro 19000 eura. Znam da je to Honda, ali ne dam toliko novaca za nju. Znam da je to samo tisuca razlike na moj limit i da se to izgubi na duzi rok, ali ne dam tu lovu za taj auto iz principa. Bila je na listi dok je bila na akciji uz popust 15000 kn - to joj je po meni i realna cijena. Ako se do moje odluke jos nesto pojavi - razmislit cu. Inace, krizam Hondu.
Moram priznati da mi kod Scenica nije jasno koji ce im k...c ono podizanje straznjeg stakla? Bumo vidili Mario...<br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
MC, da se pohvalim, cura uzima Hondu Civic sutra. Danas smo zakaparili, i sutra ju uzimamo. 95 g. 1.5 V-Tec, 90 ks, 5 vrata, oprema, 130000 km. Možda dođem jedan put na SZ sa njom pa vidiš šta je Honda.
mc, ma uzmi Octaviu Combi TDI i miran si!
Megane_SB
14-03-2004, 23:40
U potpunosti se slazem sa Mariom !
Mario, imas pice ( na svoj racun u svom kaficu, of kors )
Salim se ... Cim se vidimo .. ;) <br><hr><font color="blue">Clio Sport 182.... Even more vavavooom ...</font>
Kas, cestitke. Da se pohvalim, u subotu sam se vozio u onoj zutoj Hondi koja se natjecala na Streetraceu - 1,6, 160 ks. Auto ima skracene omjere pa mu je maximalna brzina 160 km/h, ali zato jako lijepo ubrzava. Najbolje mi je kad Vtec promijeni rezim rada na nekih 5500 o/min - simfonija... :smile20: <br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
Scenic. Auto mi je u globalu dobar - stvarno se u njemu covjek ugodno osjeca. Samo sto bi taj auto trebalo uzeti s 1,9 dci motorom, a to mi izlazi iz financijskih okvira. Bojim se da s 1,6 benzincem to cudo ne ide nikako.
Di su sad ovi koji imaju znjore po autosalonima? Nadjite mi nekog salonskog s dci-om, pa da rijesim tu kupovinu kak spada... :)) <br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
Scenic ne - sjeti se papučica.... :smile17:
Ha cuj, treba se malo poigrati s let lampom oko one plastike kraj papucice gasa i eto veselja... :)) <br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
:smile06: <br><hr><font color="blue">Burekman * * * * * * *</font>
Aha... bum ja i flexericu ponesel... da još malo poboljšamo neke stvari... :))
Već vidim Scenic kabrio... :smile06: <br><hr><font color="blue">Burekman * * * * * * *</font>
Alfist Zg, bio si u pravu za cijene Civica. Ovaj sa slabijom opremom, klimom i metalik bojom bi me dosao 17500 eura, a ovaj sa jacom opremom (alu felge, automatska klima) bi dosao soma vise.
Ali, naravno da postoji i jedan ali... Nemaju u Molydonu niti jedan auto s 5 v i nemaju blage veze kada ce ih dobiti jer se bas i ne traze. :smile12: :smile17: <br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
MC, ovoj se V-tec pali na 3800, kao da dobije dodatnih 20 ks. Autić je stvarno odličan. 353525 puta bolji od Golfa, Brave, ili sličnih auta.
Jedina mana koju sam primjetio, iznad 3500 se čuje mašina, ima premalo zvučne izolacije.
Unutra imitacija drva, šiber, centralno, jastuci, servo, kožni volan....... :smile20:
Super. Ovaj u kojem sam se ja vozio (1,6, 160 ks) se vrti do 8 i kusur, pa mu je i prag pomaknut na iznad 5. Ludnica kako se to osjeti - auto dobije druk i postane duplo glasniji... :smile20: <br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
Mario Haas
16-03-2004, 14:34
"obični" Megane 1.6 16V s kojim smo išli na put se pokazao kao pristojno motoriziran. Vjerujem da razlika u odnosu na Scenic nije prevelika? Ili se varam?
Nisam probao Mario.
Mislim da sam jako blizu tom da lupim sakom o stol i kazem: "Ladies & Gentlemen, we have a winner!!!". Necu napisati o cemu se radi jer se vecini nece svidjeti ta ideja, ali mi se cini da mi je to najpametniji izbor... :) <br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
Mario Haas
16-03-2004, 14:42
Chevrolet Elantra? Hyundai Sonata? KIA Shuma? :smile06:
Nije bas tako crno... :smile06: <br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
Nemoj Stilo SW, jer ću te izbost hrđavim možem!!! :smile18:
Nije Stilo... :)) <br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
Ufffff... dobro onda... spašen si! :))
mc, vozija me čovik u Scenicu (ne ovaj najnoviji, već onaj prije) sa 1.6 motorom. Mogu ti reć da ide odlično za tu neveliku snagu motora. Ja mislin da se ne bi triba brinit šta se tiče ubrzanja... Jedino, jel ovaj novi teži malo? :smile08:
Nije ni Scenic... :) <br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
Rossonero
17-03-2004, 09:28
Foki, ha? ;)
Ed Hunter
17-03-2004, 09:28
Pa kaj je onda? :))
Opel Astra?!? :o :))
Nesto iz prve cetvorke...<br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
RENO 4! :o :smile06: :smile18:
Ja znam, ali ne smijem reći. :))
Bavoooo E-type!!!
Dobio sam finu ponudu za taj auto (novi, po izboru) i mislim da si tu vise ne bi trebao previse razbijati glavu. Auto ispunjava dosta kriterija: ima dovoljno mjesta za putnike i prtljagu (stane i sub), legendarna kvaliteta, 3 god. garancija, motor i ovjes su odlicni, a isporuka 15 dana. Konacno da je neki zastupnik japanskih vozila poceo ozbiljno raditi posao.
Jedini nedostatak je sto auto nije neki ljepotan i unutrasnjost ne odusevljava, ali to su ionako meni sporedne stvari.
Komentari?<br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
:(
... ali... ako si ti sretan, onda sam i ja! :)
Ed Hunter
17-03-2004, 10:09
Pitanje je dal TEBE zadovoljava i dal budeš zadovoljan.
POLOVNJAČA
17-03-2004, 10:10
Nije valjda da je dvojba okončana ???
:o :o :o <br><hr><font face="Impact" color="red">Najgora stvar u životu je kad nemaš na što da se ložiš !</font>
Ed Hunter
17-03-2004, 10:11
Zamisli se u Corroli Wagon za godinu dana. Dal je to to? Ako je, ... kupuj.
Brock, jučer je mene nazvao da me pita šta mislim, rekao sam mu istu stvar, ako se odlučiš podržavam te.
Ed, mc si je zadao limit potrošnje, a da auto bude funkcionalan i na duge staze. Neke kompromise je morao napraviti.
POLOVNJAČA
17-03-2004, 10:20
Ja sam nekako navikla da mc nešto dvoji i kalkulira , pa nikako mi ne ide u glavu da je ODLUČIO , he , he , ...
Nadam se da ćeš bit zadovoljan mc !
:)) :)) :)) <br><hr><font face="Impact" color="red">Najgora stvar u životu je kad nemaš na što da se ložiš !</font>
ja sam dvije godine furao octaviu combi i sigurno mi ne bi bila u izboru po željama. ali auto se pokazao super i ništa ne žalim.
tako će biti i s tobom. uživaj u novom. ja još nikad nisam.
Ovako razmisljam:
- megane mi ima sve sto i Corolla uz bolji izgled, ali je skuplji, podlozniji kvarenju i ima manju garanciju,
- Mazda 3 je ljepsa, skuplja, manje prakticna i ××××no tesko ju je kupiti
- Civic mi nije nista ljepsi ni ruzniji, ali je skuplji, manje praktican i isto ga je ××××no tesko kupiti, a rekao sam si da necu nikoga moliti da mi proda auto.
Ponuda mi stoji otvorena i ako slucajno nesto ne uleti do 01.05., idem kupiti Toyotu.<br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
Do 1.05??????? :smile06: :smile06: :smile06:
A ja mislija da je gotovo!!??? :)) :smile16:
Bit che ova tema josh na tapetu, a svoju lovu ne bi bash ulozhija na Toyotu da je zadnja!?!
Chisto iz iskustva!! :)) :)) :))
Po meni si s tim autom potpisao predaju. :( <br><hr><font color="blue">Burekman * * * * * * *</font>
Mario Haas
17-03-2004, 11:07
MC: "Ja sam odluku donio!"
http://www.croatianworld.net/Letters/JankoBobetko.jpg
:smile06: :smile06: :smile06:
Najvise mi pase negdje u svibnju imati registraciju, pa zato kupujem tek tada.
Daj alien5 napisi koja si to losa iskustva imao s Toyotom. Ja znam par ljudi koji ih imaju i svi su prezadovoljni.
Girro, ja to ne vidim kao predaju. Zakaj bi to bila predaja, a Megane koji si mi ti preporucao ne bi bio predaja? :smile10: <br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
MC - krivo si shvatija - nemam ništa protiv Toyote, dapače, iako mi wagon verzija i nije baš (dolazi sedan koliko sam čuo), nego kad govorim iz iskustva mislim na 37 stranica poruka u kojima se raspravljalo koje češ auto kupit, a primjetio sam da je ovo ko zna već koja odluka! :)) :)) :)) :smile16:
Je... najbolje je imat regu u proljeće...
Najbolji izbor od vec prezvakanog cetverolista.
Pretpostavljam da se radi o 1.6i (110KS) motoru.
Friend ima isto takvu (u kompakt verziji) i do sada nikakvih problema.
Jos ako je cijena povoljna kupuj bez puno razmisljanja.
''(dolazi sedan koliko sam čuo)''
Koliko ja znam sedan je tu otkad i kompakt, samo što ima slab izbor motora.
Fresh, u Dalmaciji sedana do Nove Godine nije bilo, ne znam šta je bilo posli!?
Svjestan sam da sam puno petljao, ali mi nije zao sto sam petljao jer to ipak nije lagana odluka.
Mislim da sam vec rekao da koji god auto odabrao, necu biti nezadovoljan. Ocito je isto da nemam love da si kupim auto koji bi mi savrseno ispunjavao sve uvijete. Iz toga proizlazi da moram napraviti odredjene kompromise i da cu se kod bilo kojeg odabira neceg odreci da bi dobio nesto drugo.<br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
Alien, sedan je bio u prodaji od istog dana kada i hatchback, ali je bio cca 2000 Eura skuplji buduci da se proizvodi u Turskoj i nije oslobodjen carine.
Rezultat je jasan, nitko ga nije kupovao pa se vise ni ne prodaje.
Alien, u pravu si za sedana. Ne razmisljam o njemu jer nije toliko puno ljepsi od karavana da bi se zbog toga odrekao karavanske prakticnosti.
E-type, sorry sto nisam napisao, ali si dobro pogodio za motor. Svi koji imaju Toyote mi kazu da su zaboravili na popravke otkad imaju taj auto. Osim toga, auto mi zbilja fino ide i svidja mi se nacin razvijanja snage kod vvt-i-a (ili kako se vec to cudo zove).<br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
MC, je, ali mislim da to ipak ne bi bila totalna predaja... no nema veze.<br><hr><font color="blue">Burekman * * * * * * *</font>
Ok, obrazlozi - necu se naljutiti sto god da kazes... :) <br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
karavan je super. jako praktično i kada zatreba spas.
MC, znaš kaj ja mislim o kupovini iz računice.<br><hr><font color="blue">Burekman * * * * * * *</font>
A to. Pa Corollu ne kupujem samo iz racunice. Bila je na listi i dok nije bila nis jeftinija od konkurencije (17488 plus metalik). Naravno da mi je cijena jos malo pomogla u odluci, ali taj auto ima i dosta drugih aduta. Kupovina iz racunice bi bila da sam si kupio Stilo MW zbog niske cijene jer taj auto po mom misljenju nema nikakve druge prednosti pred konkurencijom koju sam gledao.<br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
Pod kupnjom iz računice nisam mislio samo na financijski aspekt.<br><hr><font color="blue">Burekman * * * * * * *</font>
Al si rjecit. :smile12:
Mislio si na strasti?<br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
Odabrao si najbolji auto za te novce. Slazem se da nije najljepsi(pogotovo karavan) u toj konkurenciji, ali je sveukupno "naj".
Uostalom, sam si to obrazlozio i tako nekako i ja mislim.
Tnx zvrn. Vjerujem da cu biti zadovoljan. Karavan ce mi dobro dodci jer cu u njemu moci cesce pofurati maminog psa bez da mi ostavi klupko dlaka na zadnjem sjedalu - nek linja odozada... :) <br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
http://www1.mg-rover.com/rover_GB_en/stellent/groups/public/@all/documents/htmlsnippets/mgr_004566.jpg
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.