Pogledaj cijelu verziju : Mazda 323 F
Isplatili se uzeti mazdu 323F ..model 90/91.....ima li tko kakvih iskustava s njom?
Dr. Strangelove
04-02-2004, 09:50
Moj kompić ima već treću... on tvrdi da je to best buy za tu lovu...s tim da mu je sadašnja kupljena od lika koji ju je bolesno pazio i mazio...1.8 (on veli 140 Ks???)... ful oprema (bez klime) 3500€...auto ide ××××no...
Ne znam koliko ce ti pomoci, ali ti mogu prenijeti iskustva mog sogora s 323 sedan iz '90.
Dakle, auto se NIKAD nije pokvario - nista. Motor 1,6 75ks ide sasvim solidno, ne trosi puno i ne kvari se unatoc prilicno slampavom odrzavanju. Unutrasnjost se polagano raspada (volan gotov, sjedala nikakva, mjenjac se vrti u krug). Kocnice mu i nisu neka sreca, a volan grozno bezosjecajan. Kotaci koji dolaze s autom su identicni onima na mom Twingu - 13".
Sve u svemu, mom sogiju je dobar jer nije zahtjevan spram auta, a s tom Mazdom je napravio gomilu km bez problema...<br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
on heavy, heavy fuel</font>
Jel ima tko kakvu sliku dobro sredjene?
da ju stavi ovdje...ma ja bi to zeni kupio da se vozi
Ova od mog sogija ti je prekrasna. Udarena tri puta i krpana kod fus-majstora. Osim toga je provela 10 god. u Dalmaciji na suncu i soli od koje je totalno apsisala... :)) <br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
Al' ide i ne buni se... :) <br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
Mehanicar
04-02-2004, 12:03
fino ti je rekao mc, motor nikakvih problema, samo toci i vozi, ali sjedala, unutrasnjost rasklimano totalno, naravno sad ovisi o odrzavanju!
svakako preporuka !
1.6 motori su ti dolazili s karburatorom i 75 ks i ubrigavanjem sa 87 ks !, pa si nastoji naci ovaj sa ubrizgavanjem ako vec hoces taj motor,
u ponudi ti je jos 1.8 16V s 1 bregastom i nekih 107-198ks i ovaj sa 13.. i kusur konja s 2 bregaste !
mislim da ti je kod svih 1.8 servo bio u serijkoj opremi !
POLOVNJAČA
04-02-2004, 12:18
Prija mi ima takvu iz 91 , crna , izgleda super , i isto je hvali da je bez greške . Kilometara ka u priči .
ne prodaje :)
Mehanicar
04-02-2004, 12:22
samo je problem kas se vozis full gasom po auto-putu pa blicas drugima da se maknu - kod blicanja izgubis makar 5-10km/h zbog svjetala :)
Mene na tom autu odusevljava odaziv na gas - lijepo potegne i od niskih okretaja. Stabilnost mu bas i nije neka sreca, ali bi se i to dalo korigirati s drugim kotacima...<br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
mehanicar? otpor zraka kod otvaranja i zatvaranja ...he????hehehehe :smile06: :))
Mehanicar
04-02-2004, 12:34
pa da, ides ono 5 km brze od ovoga ispred i blicnes i ne mo's ga prestici :) ,
vidis da danas to nitko ne stavlja, to je bila neka luda faza tih svjetala od 89 i ranije malo pa do 95-96 !
kao sportski ;)
E da. Bio sam u jednom lancanom sudaru koji je skrivila takva 323f. Tip se razbio ko guzica na nekom Fordu (neki model za US trziste), a Fordu nista. Doduse, taj Ford je i meni usao do pol gepeka (128-ica), a da mu prednjem kraju nije bilo skoro nista... :)) <br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
Dr. Strangelove
04-02-2004, 12:49
jedino što moraš zaboravit kupovinu novih originalnih dijelova... u Mazdinim servisima ti koštaju ko suho zlato... I ta svjetla..nevjerojatno kako na većini i nakon 10-12 godina funkcioniraju bezprijekorno... da ne velim da je mom kompiću na dve zadnje koje je imao sa ful strujom (uključujući šiber) sve radilo ko urica...
Svi ju samo hvale...nigdje nisam ćuo ijednu lošu stvar o autu...GO FOR IT :-)
Dr. Strangelove
04-02-2004, 12:52
...fascinira me to prije svega jer frendov stari vozi C klasu iz 97-e... elektronika podivljala... prvo porikavale lampice na komandnoj ploči, pa se šiber odlučio otvarat samo uz otvorena vrata, pa alarm malo radi malo ne... katafakinstrofa za jedan Mercedes...a s druge strane te mazdice s tim nemaju apsolutno nikakvih problema nakon tolko godina...
Mehanicar
04-02-2004, 12:52
pa tko je kod tih japanaca sve, koliko auto bude "plehnast " kad ga kupis takav je i za 15 godina, a motori i elektronika, ubrizgavanja to je nevjerovatno - traje godinama
a dijelovi :) , e to su igre bez granica !!! :)
Punac je '98. kupio novu 323 sedan i isto - toci i vozi. Fascinantno... :) <br><hr><font face="Times New Roman" color="red">'cos if you wanna run cool... you got to run
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.