Pogledaj cijelu verziju : Honda ili Mazda
japanessy_fan
27-07-2003, 09:43
Jednostavno me "daleko-istočnjaci" osobito naravno Japanci oduševljavaju svojom kvalitetom, dizajnom, izdržljivošću ali i omjerom cijene i mogućnosti. Ponosno sam nekoliko godina rasturao nepoderivog Swifta GS i onda ga u još zavidno dobrom i sigurnom stanju sa 110.000km predao ženi. Inače sam pacijent sigurnosti pogotovo tudje, i garant joj ga ne bih predao da znam da je groblje od auta. No ponukan tim iskustvom i mišljenjem brojnih prijatelja, na žalost ili na sreću, ne vidim ni jedan drugi auto u svom posjedu bez japanskog pedigrea. Stoga štovano općinstvo tražim koristan i argumentiran savjet pri odluci u odabiru izmedju po svemu sudeći neprikosnovene HONDE (civic ili accord) i bestbuy zgodnih modela MAZDE (323, 626). Dakle gledam modele starosti 3-5 god., neodlučan sam još u pogledu benzinac/TD, i volio bih dobiti neki poblizi savjet koji bi se točno model HONDE ili MAZDE isplatio uzeti, s obzirom da oboje imaju vec siroku paletu motora i karoserija. :smile18:
Koliko si spreman max izdvojiti eurica? :) Dvoumis se izmedju dvije klase, sto vise preferiras, zescu voznju ili komfor?
uzmi hondu accord, odličan auto za malo novaca(prema pasatima i tim glupostima) mislim da je to SIGURAN auto a uz to i brz 2.0 i kvalitetan!
Prijatelju uzmi toyotu, vrh japanske autoindustrije.
12 god. stara celica izgledom i karakteristikama konkurira današnjim automobilima, dobije se podosta opreme a novčano je prihvatljiva. Za slike i karakteristike: neno-m@vip.hr
japanessy_fan
27-07-2003, 17:14
spreman sam izdvojiti cca 9.000€ za nešto što se zove HONDA (+/- 1.000€), naravno nešto manje za ono s imenom MAZDA. Moram priznati da od Japaneza definitivno po kvaliteti i karakteristikama na prvom mjestu vidim HONDU, odmah iza kao sjena je doduše TOYOTA... MAZDA je dosta dalje od njih, ali me svejedno privlači odnosom cijene i mogućnosti. U pravilu više ne tražim gradske brzalice, treba mi pouzdan obiteljski "autić", s 4 vrata i sa gepekom (nikako ne više HATCHBACK varijanta), eventualno čak možda neki turbodizelaš. U malom mozgu mi negdje stoji pritajena želja za dobrom ACCORD-icom - oduševljava me svojom kvalitetom i performingom. Dobrom varijantom mi se čini i CIVIC (sedan) koji bi tu malu razliku u komforu trebao nadoknadit opskrbljenijom opremom. A očekujem ovdje dobiti i pokoji dobar adut za neki model MAZDE (koji?!) baš s obzirom na bitno nižu cijenu, a znam da su je u zadnje vrijeme zapadno-europejci masovno kupovali s obzirom na 3 god garancije, pa ih se istom nakon te 3 god. rješavaju i daju zaista jeftino, dapače u vrlo dobrim stanjima. Dakle MAZDIN prvi adut mi je cijena :o
Btw. skidam kapu TOYOTI, al razumijet ćeš me da mi nešto staro 12 god. u ovom trenu ne pada ma pamet uzeti, pa bila to i neprikosnovena CELICA :smile07:
Obično se kaže: Jednom Honda - uvijek Honda. Iako bi ja uzeo Toyotu, dajem glas za Accord. On je primjer perfekcije benzinskog motora.
Obiteljski automobil: toyota carina 4wd karavan, turbodizel, 98.god.
Mazdu sam imao punih 6mj. i odustao sam (323F). 626 je neekonomična!
Honda je ok, ali vanjski izgled mu nedostaje. Izgledaju poput svemirskih letjelica. (osim prelude)
Kolega, samo se ti drži japanaca, sve je dobro!!!
Moj savjet: Toyota. Bilo koja. Ubodi Avensisa ako možeš, ali oni su prilično rijetki kod nas.
Ja sam imao Mitsubishija, a sada Toyotu Carinu E 1.6. Tast mi ima Hondu accord 2.0 benzinac. Sve je to po sistemu \"tankiraj i vozi\". Sva tri auta su kupljena kao rabljeni i nema nikakvih problema. Sve je to vrhunska kvaliteta bolja od europljana.Accord je iznutra bolje ušminkan i s kvalitetnijim materijalima dok je moja Carina prostranija i manje troši (ne vozim baš duge relacije i trošim oko 7 litara eurosupera, a na dulje ture i manje. Kupiš li Hondu, Toyotu ili Mazdu sve je to vrhunska kvaliteta.Još ako je od poznatog vlasnika i očuvana mislim da vrijedi više od bilo kojeg europskog novog auta iste klase.Našao sam na mobile.de dva primjerka Carine s prijeđenih preko milijun kilometara.
Proizvođač sa najnaprednijom tehnologijom je Honda i tu je accord to što ti treba. Najpouzdanija je Toyota i tu avensis drži koplje a Mazda je japanski Opel. Auto za raju. Inače Yaris ljudi vrijedi svaku paru. 70000 toči vozi.
apsolutno se slažem sa prethodnim komentarom: Honda ima daleko najnaprednije razvijene benzince, Toyota je pojam za kvalitetu a što se tiče Mazde ne shvačaj doslovno "kao opel" ipak je to nebo i zemlja!! :smile17:
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.