Pogledaj cijelu verziju : Hondin novi V6!!
Nije Valjda??
23-06-2003, 17:34
3.0 litre obujma,250 ks i 296 Nm!!Mislim da je ovo pravi tehnoloski dragulj,jos jedan u nizu od strane Hondinih strucnjaka.Kladim se da ce se konkurencija dobro pomuciti da uzvrate slicnim motorom!!
ma mos si mislit!
mogu oni to i bolje, to mi nijue nista impresivno!
Pa budući da se radio o Hondi, ziher mogu bolje, ali i ovaj V6 je zakon. Mislim da ima najveću spec. snagu od svih trolitraša. Svaka čast!
http://www.forum.hr/images/smilies/Hail.gif<br><hr><font face="Courier" color="blue">Viva FIAT!!!</font>
Honda to može puno puno bolje. Finta je u gašenju cilindara.<br><hr><font face="Courier">Erotski roman: Zaključan u pivovari</font>
Novi Clio 3,0 V6 ima 255 ks prema službenoj Renaultovoj stranici... :smile17: :smile17: :smile17:
Istina OS-300, na njega sma totalno zaboravil; valjda zato kaj nije baš neki full serijski model.
Mea culpa, mea maxima culpa.<br><hr><font face="Courier" color="blue">Viva FIAT!!!</font>
Taj isti motor će se ugradjivati i u posebnu seriju Megane-a Sport Cup! :smile17: :smile17: :smile17:
http://www.renault.com/img/gamme/images/clio_V6_int3.jpg
:smile20: :smile20: :smile20:
Nedavno sam jednog V6 vidio u Osijeku. Trkao sam se sa njim, ostavio sam ga 500 metara na Vukovarskoj. Dobro, koristio sam NOS, a to je varanje... :smile16: :smile16: :smile16:
Stroj,nema sta.Da li ijedan drugi proizvodjac osim Renaulta nudi motor od tri litre te snage i okretnog momenta?
Mislim pribliznih vrijednosti,ne bas potpuno identicnih! ;)
Samo nemojte zaboraviti da se kod Renaulta radi o samom vrhu ponude (sportske), a Honda je novi V6 motor predstavila kao motorizaciju za Legend, Američki Accord i vjerojatno Accord coupe koji sa sportom baš i nemaju puno veze.
BMW već godinu, dvije ima 3.0 s 231 KS i nešto većim momenom, s tim motorom 530i ima 6.9 do 100!
Koliko će se 20 KS primjetiti u performansama treba vidjeti, ali sigurno vrhunski motor
INTERCEPTOR
24-06-2003, 11:18
Alfa je pred više od 10 godina u 164 Q4 imala 3.0 V6 24V sa 240 KS. Nakon toga su ga spustili na 220, pa 232, pa je sad opet 220.
INTERCEPTOR
24-06-2003, 11:20
DR. Nele sad su odjednom i tebi postalo važno koliki je omjer litraže i snage.
Nije stvar u tome koliko su izvukli iz obujma nego u gašenju cilindara,što će rezultirat iznimno malom potrošnjom.Da ne pričam o eko normama.
Vrh Renaultove (sportske) ponude ipak je RS23 engine 3,0 - 840ks.
Jeste SULE, al V10... :))
Honda vec u ponudi ima 3.0 V6 sa 255 KS, ovdje je vjervatno stvar u gasenju cilindara i vecem okretnom momentu.
Da,da Šule prokleto si u pravu...
Ajd malo da se hvalimo:
The RS23…
Produces more than 250 bhp/litre;
Revs to over 18,000 rpm;
Sucks in over 600 litres of air per second at full speed;
Produces 160 decibels of noise at full speed, which is more than a Boeing 747 on takeoff;
Uses 75 litres of unleaded fuel per 100km;
Produces 150 sparks, and completes 300 piston cycles, in one second;
Accelerates the pistons at a force equivalent to 8,500G at maximum revs;
Operates at temperatures in excess of 110°C;
Generates surface temperatures close to 300°C;
Weighs just 90kg;
http://www.renaultf1.com/en/images/3_7867.jpg
:smile20: :smile20: :smile20:
diablo VT
24-06-2003, 16:43
Ako je to vrh ponude, onda je to stvarno jadno.
OS-300, zar se ovdje ne razgovara o motorima koji se ugrađuju u serijske automobile...skoro svi proizvođači koji su prisutni u F1 imaju motore tolike ili skoro tolike snage na 3 litre obujma...neki čak i taje stvarnu snagu...volio bih taj RS32 vidjeti u Cliju... :))
Ma Šule i ja smo malo zabrijali.
Sorry! :smile17: :smile17: :smile17:
Svatko svog konja hvali. :smile16: :))
INTERCEPTOR
24-06-2003, 18:34
I taj motor za formulu 1 traje 1 trku i troši ulje ko blesav, tako d ato nema šanse da se održi u serijskom autu.
Jesi siguran da motor formule troši ulje? Mislim, da troši, vidlo bi se na ispuhu.
INTERCEPTOR
24-06-2003, 19:21
To je uvedeno u konstrukciju. neki motri su konstruirani da troše ulje.
To je istina. Onaj novi polo 1.4 TDI, nema šanse da ne troši ulje. Sa tim nadoljevanjem se osvježava staro ulje inače bi gadno zaribao.
Mislim da formula ipak ne troši ulje. Mislim.
Ma nisam rekao da mi je vazno,samo kazem da je stroj,najjaci trolitreni sestak bez prednabijanja koji ce uci u velikoserijsku proizvodnju,sto ne znaci da bih kupio autic s takvim motorom jer si ga novog ne mogu priustiti,a polovan ce biti izjeban do jaja kao i sve polovne Honde,dzaba mu onda i 300 ks iz tri litre,radje ja ponovo kupim 3.5 sa 215 ks kojeg je vozio neki cica i budem miran u naredne 3-4 godine.7.5 sec do stotke mi je sasvim dovoljno,jedino sto cu ponovo morati skidati blokadu,ali ×××× ga,gusti su gusti(ili po bosanski ceif je ceif) ;)
INTERCEPTOR
24-06-2003, 19:37
To je VW-ova inovativnost. :smile06: :smile06: :smile06: :smile06: :smile06:
Vidio sam na svoje čarne oči RENAULTOV 1500 ccm di piše nešto oko "1500ks".
Koliko je to po decilitru?
Bješe to tamo negdje 82-83!
Takvi otori su u banani. Ulje je tu da bi se mjenjalo i . Inače nisam baš oduševlje TDI motorima. Malo troše, solidno idu, ali mislim da su osjetljivi na lošu naftu, ulje, filtere. Fakat ih treba maziti i paziti da bi dobro išli. Onaj 1.9 sa 150 ks, mislim da je ukratko loš. Definitivno prenabrijan.
Šule, nije fora napraviti motor od 1500 ccm i isto toliko konja, nego je fora napraviti jak motor koji će biti pouzdan, ekonomičan, čist, uglađen... To je umijeće i tu je Honda nenadj......
Zna li netko, stari motori formule, mislim da su bili 1.5 litre, turbo. Koliko su bili snažni, zašto su povučeni sa utrka?
Bili su oko soma i pol konja(?), a povučeni su valjda zato kaj s turbom možeš dignut snagu u nebesa i to nije fora.
Zna li neko koliko kosta ovaj V6 iz Clia (iz razbijenog naravno).
INTERCEPTOR
24-06-2003, 21:05
Povučeni su iz sigurnosti.
Ma sve štima. Ali stvarno nisam mogao vjerovati da takav mali /gabaritima/ motor može to izbacit iz sebe.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.