Pogledaj cijelu verziju : VW FSI motori
"Motor 1.4 FSI razvija 86KS i 130Nm, a 1.6 FSI 115KS i 155Nm. Dvolitreni motor također vraća nadu u VW motore jer ostvaruje 150KS i čak 200Nm. Vrhunac benzinske ponude je 3.2 FSI sa 240KS i 320Nm." auto online
Po ovim podacima čini mi se da VW ozbiljno počinje pohod na tržište sa Golfom jer su brojke o snazi gotovo slične Alfinim, a okretni momenti su ogromni za benzince. Posebno mi je zanimljiv 2.0 sa 150KS. Di je sad Alfa? :smile07: <br><hr><font face="Courier" color="blue">Peugeot Sport</font>
alfa ti je na 170 ks! :))
Golf stiže za pola godine a Alfa je već pola godine na 163...
No nije mi jasno, koji vam je gušt raspravljati o snazi po litri... Ko da je to na kraju uopce bitno za auto poput Golfa ili Alfe 147. Pa svaki pošteniji proizvođač danas može iz 1000 cm3 izvuci 100 i više KS pa to ne rade. Koji će ti k**** u Golfu 1,0 mašina koja razvija 100 KS pri 8,000 okretaja. "Idealno" za po gradu.
Nijemci sada isfuravaju svoj FSI jer misle da će s njime uspjeti i kao s ZDI-om. Ipak, kod benzinaca prednosti izravnog ubrizgavanja nisu ni približno velike kao kod TDI-a, a cijena proizvodnje je visoka.
TDI, ne ZDI. Fuc**** edit...
Uz agresivnu i dobro vodjenu medijsku kampanju mozda im i krene od ruke...
Nego, izvlacenje konja po litri ovisi i o trzistu. Primjer Mazda, u japanu motor 1.8 ima 145ks, a u Evropi 115.U japanu je takva konkurencija, Honda, Toyota..da nebi imalo smisla izbaciti tako slab motor kao u Evropi.
Ovako na papiru izgleda dobro, jos da se dokazu u praksi...
Zašto se onda koji ××××× hvale Alfini motori koji izvlače puno ks, kad bilo tko može toliko izvuč po tom obujmu?!
Daj molin te, ne tiraj me da počnen nabrajat :smile09:
Necu te tjerati..ali meni za dusu :)
Zasto primjerice nebi jedan golf mogao konkurirati alfi?Da zeli bi, ali ne zeli, ima sasvim drugi segment trzista.
Naokn dolaska(izuma) raznih VVTECblabla,intakehjrz, vise nije problem izvuci puno konja po litri.
Sve se sada svodi na marketing...
Ja mislin da ne može ni da oće (ne hvalin ja Alfu :)) ) jer su talijani općenito, uvik bili skloni izradi vrtljivijih i jačih motora. Na drugoj strani su njemci koji su radili trajnije motore i time stjecali svoj dio publike.
Evo, počinjen nabrajat:
Girrari
Interceptor
VR6 (odnedavno)
600
Alfa 147
Sport
Abarth
.
.
.
ima još, čekaj
.
.
.
GRANDTURISMO
Dr.Strangelove
Doc
Clio
Os-Punto
.
.
.
INTERCEPTOR
28-05-2003, 16:13
Nije uopće bitno što tko može, već što tko nudi. A ti vw BENZINCI SU PUHANJE U VJETAR. Sa 158 će doći cijela serija JTS motora. 1.8 150 ks, 2.0 170 ks 2.2 190 ks. A s redizajnom 147 1.6 130 ks. Di je sad golf? :smile07:
Moze, mislim da je sa Financijske strane punoooooo jaci nego Fiat grupacija. Nece iz jednog razloga sto bi mu to znacio gubitak :)) vw gleda na profit, a tamo gdje alfa "puca" nije toliko profitabilno.
Hvala na listi, sve su to poznata imena :)
Čekaj ,tek san se zagrija :))
.
.
.
alfist_zg
Sepra
Dom-Dom
NOS
.
.
.
INTCP, kada ti motori budu na trzistu onda cemo razgovarati. Ovo jos samo naklapanja, ne postoji tako nesto kao provjeren izvor :)
Tako je! Ajme jedva čekan izlazak golfa 5 pa da vidin kako pere 147icu!
S16, odahni malo :)
INTCP, bio si mi ponudio na prijasnjem postu preporuku za dobar restoran (pizzeriu)u Opatiji, dolazim na vikend, pa mi reci sto da posjetim?
Oću, a i ne da mi se više... Toliko je Alfista... :))
S16 gdje mene strpa u tu grupu?! Nit sam alfista, a ni ne preferiram posebno malo litara puno KS...
Cuo sam da ce VW Golf 5 imati neka rjesenja koja koristi VW Phaeton, al jos se ne zna konkretno sta...
VR& nemoj ti nama lagat :)) <br><hr><font face="Impact" color="blue">Zoom Zoom</font>
E, jesi čuja :)) Kupuješ alfu, i to 155 i onda kažeš da nisi alfista. Nemoj ti nama palamudit :smile14:
Znaci da kupim trabanta bio bi Trabantfan... :))
Bio biš trabantin :smile06: <br><hr><font color="red">GTI</font>
A zašto si kupija Alfu? Jel ti bija prevelik pritisak ekipe s foruma, s kojima se više nisi ima snage prepucavat, pa si kupija Alfu samo da zašute, ili? :))
Vjerovatno je htio iz prve ruke saznat o kakvom je govnu od auta riječ... :smile06:
Šala...<br><hr><font color="red">GTI</font>
Dobra... :smile06: :smile06: :smile06:
Zapravo, nisi ni daleko od istine kad uzmeš u obzir di je kupljeno. Tamo su ljudi navikli na izdržljive Golfove, a kad im pod ruke dođe Alfa - razjebu je :))
A nisu ljudi krivi šta je auto osjetljiv ko runolist... :smile06: <br><hr><font color="red">GTI</font>
Ma šta ti je, runolist je tenk prema Alfi! :smile06:
A i to šta veliš... :)) <br><hr><font color="red">GTI</font>
:)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :))
Znači da sam ja na pola puta da budem Trabantfan :smile07: .
T-IE ti sigurno dolaziš na street? Bum ti ja poruku poslal u subotu ak dolaziš da se nađemo tam negdi u ono rulji.<br><hr><font face="Impact" color="blue">Zoom Zoom</font>
Kad dođe neki bosanac (bez uvrede bilo kome) od 150kg i sidne u mala tal. sjedala, uzme u ruku sportski mjenjač i šalta ka da vozi Rabu... To samo Golf izdrži :))
S16 :))
Stevo dolazim. Čujemo se. <br><hr><font color="red">GTI</font>
Uzeo da probam, volim sve probati, a tesko bi neki drugi automobil toga godista mogao dobiti za te pare. Trazio sam oko 2 mjeseca BMW 325i E30, sa 4 vrata, ali nisam nasao nista zanimljivo. Tada izleti ova Alfa, malo skuplja ali ipak mnogo noviji automobil od onog koji sam trazio, a u ok je stanju, pa uzeo ovo. Rekao sam bit ce kod mene minimalno godinu dana, pa ce biti dosta vremena da fino upoznam automobil...
S16 :))
Stevo dolazim. Čujemo se.<br><hr><font color="red">GTI</font>
Godinu dana ćeš vozit Alfu? :smile12:
Šta si ti mazohist? :smile06:
Strašno... :smile06: <br><hr><font color="red">GTI</font>
A svako zlo za neko dobro. Vjerovatno ćeš imat svoj spomenik u Sarajevu, a možda i trg nazovu po tebi. Znaš da svi mučenici dobiju to. :smile06:
Šala...<br><hr><font color="red">GTI</font>
INTERCEPTOR
28-05-2003, 21:15
Ne nadajte se da će golf 5 biti brz auto. Auto je na bazi audija a3 novog koji je s istim motorima sporiji od alfe 147. Tako d asumnjam da će golf biti brz jer je na njegoovoj bazi. 2.0 će imati nekih 9.5 sekundi.
INTERCEPTOR
28-05-2003, 21:24
Mazda3.
Restorani: Bevanda (na mulu u opatiji), Plavi podrum (volosko), Amfora (isto volosko), imaš jedan u Pobrima (to ti je malo iznad Opatije, tu dođe i bernie ecclestone), Kamelia.
Pizzerie: Mars (navodno je jako dobra, to ti je malo poslije skretanja za volosko, nisam još jeo tamo jer je novo). U biti u opatiji nema baš nekih dobrih pizzeria. Ali imaš u lovranu (to ti je 5-10 min od opatije) Delfino.
INTERCEPTOR
28-05-2003, 21:26
A što bi jeo?
Kada sam gledan nije mi bitno sto nude, no kada sam vec u primoriju, ribu :)
Zapravo, sto je vas specijalitet?
Al smo duhoviti danas, čudno da nije stao niti jedan alfist u obranu alfi od ove dvojice manijaka! :)) <br><hr><font face="Impact" size="+1" color="blue">NIKE Free Style.com</font>
SVT i oni se konacno "pomirili" sa istinom... :))
INTERCEPTOR
29-05-2003, 12:17
Istina je takva da tek sad VW uvodi tu konjažu po litri, a alfa to ima od zadnjeg redizajna stare 155. :)) :)) :))
Isto tako istina je takva d aće golf biti težak kao i 147 i kao A3 i da će 2.0 motor imati 9.5 sekundi do stotke kao i novi A3. A ne kako su neki očekivali bajnih 8.5.
Mazda 3, pa riba je naravno specijalitet, ali ja ti baš nisam ljubitelj ribe osim lignji i škampi. Ali sigurno se nećeš zaj.. ako ideš kod bevande, plavi podrum ili ono na pobrima.
Golf će s tim 2.0 jurit! Čekaj, čekaj pa ćeš vidit kako se peru Alfe kad dođe novi Golf! Sa FSI motorima :))
Još da ima TS kao Alfa i još neke sitnice, bija bi raketa :)) Ma i ovako pere 147icu!
INTERCEPTOR
29-05-2003, 18:14
Alfa s direktnim ubrizgavanjem JTS ima 165 ks. Za 158 je najvljeno 170 KS. JTS nema Twin Spark. Taj golf nema šanse da će juriti i biti će sporiji od sadašnjeg. Auto će biti na bazi A3 koji ima 9.5s do stotke s tim motorom.
INTERCEPTOR
29-05-2003, 18:23
Pardon 9.1s, dakle biti će sporiji do sadašnjeg golfa 1.8 T 150 ks.
Golf V!!!
29-05-2003, 19:08
Ma kakvih 9.1,bit ce maksimalno 8.4!!Sta si se nakacio na to da ce biti isti kao i A3,jel ti to jedini argument?A u omjeru ks/litar obujma Alfa ce uvijek biti u prednosti jer se kod nje racuna i vozac koji vrijedi bar desetak "konja". :smile12: :smile17: :smile16: :smile08:
Živi bili pa vidjeli ko će koga oprati! Stajem na stranu alfe, ali kao što rekoh bumu vidili!<br><hr><font face="Impact" size="+1" color="blue">NIKE Free Style.com</font>
10 konja vozac... :))
Vidjet cemo kad dodje Golf 5 kakav ce biti, u septembru je predstavljanje, dakle jos samo par mjeseci. A INTERCEPTOR ti taj 2.0 JTS u Alfi 147 najavljujes vec pola godine, po tvojoj prici on je odavno trebao lezati u 147-ici, ali jos nista...
Nemogu zagurati 170 ks ispod haube, zbog toga ga jos nema u 147-ici! :)) <br><hr><font face="Impact" size="+1" color="blue">NIKE Free Style.com</font>
Samo 160 KS ide pod haubu, onih 10 dolazi na sjediste... :)
Evo "petice", malo zamaskirana, al...
http://www.rob.t.dsl.pipex.com/mk5spy.jpg
Dr. Strangelove
30-05-2003, 08:25
.. ako je to to... onda mogu reć samo...Tužno... ništa novoga...
Ni ja nisam odusevljen posebno prvim spy photosima, ali vidjet cemo kako ce to konacno izgledati...
INTCP, zar je tebi onda motor u Renaultima 2.0T sa 163 Ks ××××××? Samo zato šta ima malo konja po litri?
Meni nije ××××××, ali mi je blaga smijurija kaj u 21. stoljeću imaju motor koji razvija 163 KS iz dvije litre podpomognut turbom.
Pa ×××× ga ja, moja Alfa je još u prošlom stoljeću razvijala 203 KS iz dve litre s turbom. Koji K???<br><hr><font face="Courier" color="blue">Viva FIAT!!!</font>
Svrha svakog turbaka nije ista. Razmisli o tome Girrari.
Tako je. Tim su motorom ciljali na manju potrošnju, elastičnost cijelim područjem okretaja i uglađenost. :smile19:
Ma dajte mi ljudi nemojte pričati o potrošnji kod turbaka. Previše sm ih imal i vozil da bi slušal kak je netko napravil turbaka zbog štedljivosti. Nije to ××××ni TDI. Ako ga voziš kak spada, onda i troši.
Na ove priče o uglađenosti pristajem, ali potrošnja?<br><hr><font face="Courier" color="blue">Viva FIAT!!!</font>
Girrari, mislija san na manju potrošnju za turbo. Naravno da to nije mala potrošnja, ali za turbo... I elastičnost!
INTERCEPTOR
31-05-2003, 13:08
1. VR6 vjerovatno će ih ubaciti kad bude redizajn 147.
2. Golf ne može imati 8.4 jer će biti nakrcan opremom i meh. jednak kao i A3, kao što je i do sada bilo. A3 novi ej sporiji od A3 starod itime će i novi golf v biti sporiji od golfa 4.
Sve je moguce, pricekat cemo jos par mjeseci...
Fabia SDI Elegance.
31-05-2003, 15:40
Jedva cekam da dodje kralj klase.
Nije baš da je kralj, ali eto... ;)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.