Pogledaj cijelu verziju : GUME
Danas sam stavio 4 nove gume na auto, ali mi se čini kao da su lijeva i desna strana zamijenjene, kako to prepoznati?
Ne mislim lijeva i desna strana auta nego gume. Ima li to kakve razlike ?
Ne shvacam na sto mislis, ali koliko znam nema desne i lijeve gume? Tako da nije bitno koja je guma na kojoj strani.
Na gumi imas strelicu koja pokazuje pravac okretanja. Bar na nekim ima! ;)
Meni na Toyo zimskim gumama baš piše koja je lijeva , a koja desna strana.
Ne mislim na lijevu i desnu gumu nego stranu gume, Na ovim nema strelice i ne piše koja je desna i lijeva.
Gume su nove michelin energy, možda zvuči glupo ali vanjska strana je drugačija od unutrašnje,
passenger57
14-05-2003, 21:20
Koliko ja znam na Energy je bas vidljivo sta je unutra,a sta vani,mogao si i bolji izbor napraviti ja ih imam i pomalo sam nezadovoljan :smile09:
Ma to je nova generacija, još ću se raspitati okolo
Michelin Energy su prije par tjedana po kisi i brzini od samo 40-50 km/h u desnom zavoju odvezle mog frenda u Xari sa jos troje putnika u lijevi trak, ravno pod kotace cisterne pune benzina (nije cak ni kocio - sve je islo "prirodnim" putem)...
Posljedice su bile relativno dobre zahvaljujuci maloj brzini: slomljena ruka na tri mjesta, potresi mozga, trzajne ozlijede, razna nagnjecenja, auto, naravno, totalno uništen...
Ja sam odavno tvrdio da su te gume opasne po život. Po kiši se sa njima, najbolje ne vozit, ozbiljno. Tako i ja izbjegavam svaku vožnju po kiši, a ako baš moram, vozim i do 60% sporije nego po suhom. Te gume nisu za zajebavat se, vjerujte.<br><hr><font face="Courier" color="blue">Viva FIAT!!!</font>
prijatelju nemaš ti jedan već četiri problema. na svakoj felgi po jedan! :))
Provjeri na svakoj gumi kako ti stoje "šare"!
Ako su sve iste u redu je,a ako ne onda vulkanizer koji ti ih je stavljao nema pojma šta radi!
Te gume nevaljaju ništa. Po suhom još kako tako ali čim padne liša 0 bodova.
Vulkanizeri ih rado uvaljuju jer su skupe. Bilo što drugo je bolje. Ja sam svoje dobio s autom pa ih zato vozim, ali na jesen obevezno peju dole.
Same here, samo se nadam već u 6. ili 7. mj.<br><hr><font face="Courier" color="blue">Viva FIAT!!!</font>
Može li netko prokomentirati good year eagle NTC 5. Takve sam dobio s autom a nisu mi baš poznate.
Navodno da su bile dobre. U nekim starijim testovima čak i na samom vrhu; bolje od Venture. Po kiši nisu neka revolucija, ali nisu ni tako loše. Sve u svemu, solidno. Ja sam si ih gledal, ali je onda odluka ipak pala na F1. Kad je bal...<br><hr><font face="Courier" color="blue">Viva FIAT!!!</font>
Puntolino!
15-05-2003, 22:07
Eto neko je ljepo reko da imaš 4 problema...
Dajte ljudi nemojte o hi-tec gumama nego o plastičnjakima od energija...
Eto slike di se ljepo vidi da je guma asimetrična i vjerojatno ima veze kak se postavi...možda baš i nema prevelike veze al ko zna
http://www.vidiauto.com/slike_novosti/0.688870001045746915_Energy_200.jpg
Danas sam konačno napravio pošten đir. Gume se i meni čine OK. Zavrtio sam ih u prazno u trećoj ali slučajno, nešto sam sje... u vožnji pa mi je gas pobjego, teško se navikavam na dizel. Mislim da bi mi bolje odgovarala širina 195(ove su 185).
Dr. Strangelove
16-05-2003, 13:42
Mentore koji je to Punto... JTD ili dizel vulgaris? Kakva je zvučna izolacija?
JTD proizveden 2003 za razliku od starog ima hladilo stlačenog zraka i 5 konja više. Izolacija hm... nemam pojma. Meni je to drobljenje iz mašine koma dali mora biti tiše neznam. Bit će super kad napucam muziku. Super ubrzava.
b.s.gost
16-05-2003, 15:01
Sada na Peugeotu 307 imam Dunlop sp.300, no prešle su 40.000. Pokazale su se dobre u svim uvjetima. Kakve su gume Continental za ovaj auto posebno po kiši? Dim. 195/65/15 :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.