Pogledaj cijelu verziju : SLOŽIMO SE KAO OBITELJ
INTCP, zašto je tebi bolje da je auto trom do 4000 o/min?!
Ovaj Evoluzione od 280 KS je bio trkaća verzija (kasnije su imali i 390 KS) dok je cestovna verzija imala 160 KS
INTERCEPTOR
21-05-2003, 12:26
S16, nije mi bolje, ali u pravilu tako rade mali i nabrijani motori, malo su tromiji dole, a iznad su eksplozivniji i imaju više snage u gornjem području okretaja što je važnije za sportsku vožnju.
Bile su obične 1.8 Turbo sa 155 i kasnije 165 ks. Nisu se puno razlikovale od običnih 75.
Ali napravljeno je 500 komada 1.8 Turbo evoluzione sa 280 ks ili 260 ne znam točno, radi homologacije. Te evoluzione su se razlikovale od ostalih 75 po setu spoilera (meni ružnih).
INTERCEPTOR
21-05-2003, 12:36
Zapravo nisam toliko siguran za tu evoluzione.
Mario Haas
21-05-2003, 13:11
Interceptor, no hard feelings, ali ti pokazuješ elementarno neznanje u velikim količinama. Koliko si "jurilica" vozio u životu?
Ja sam poprilično siguran da je auto imao 165 KS u "civilnoj" verziji
Imao je nešto smanjeni obujam, modificiran ovjes, kočnice, mjenjač i čini mi se da je dobio i intercooler
CLIO SPORT
21-05-2003, 13:50
pa mali nabrijani motori/auti uopce ne moraju biti tromiji ili nervozniji na nizim okretajima da bi divljali na visim!!!!
primjer,dvanulcek,type r i ostalo drustvo!
:o :o :o :o :o :o :o
Pa zašto 206ici uzimaš kao minus to šta ima elastičan i velik motor?!
Pocket Rocket
21-05-2003, 14:13
Samo sam rekao da mi je pun ××××× gluposti na ovom forumu.I te ××××ne Alfe.
Ljudi na ovom forumu imaju automobile od 100ks, postižu po 11,12sek do sto, nitko nema jaja spustit auto, nitko nema trkaće kočnice, a svi pametujete neki ××××× mrtvi!!!!
Svaka čast iznimkama, ima ih, ali ljudi, dajte dosta.
:smile11:
Neki čak i nemaju :smile06: Poput mene... :smile11:
INTERCEPTOR
21-05-2003, 16:13
Clio sport, al da imaš 2.5 od 170 ks biš vidio kako bi čupao na nižim okretajima bolje od 2.0 od 170, al je onda u pravilu gore mrtviji.
Onda ti sve dođe na isto. Ja ti samo kažen da je meni draže imat motor većeg obujma (kad bi moga birat) nego manjeg - a da imaju istu snagu. Istina, veći motor je i teži ;)
INTERCEPTOR
21-05-2003, 18:44
Po čemu ti to dođe na isto? Pa bolje d aje u cliu 2.0 sa 170 ks nego 2.4 sa 170 ks. Pogledaj 2.4 u stilu. Nema veze sa GTI klasom.
Nemoj mi reć da ubrzanje ovisi da li je motor dobar na visokim ili na niskim okretajima. Ti motori nisu od istog proizvođača.
STILO:
Configuration 2.4 Liter Inline 5
Valvetrain DOHC 4 Valves / Cylinder
Displacement 2446 cc / 149.3 cu in
Power 125.0 kW / 167.6 bhp at 6000 rpm
Torque 221.0 Nm / 163.0 ft lbs at 3500 rpm
Bore 83.0 mm / 3.27 in
Stroke 90.4 mm / 3.56 in
Compression Ratio 10.5:1
Bhp / Liter 68.53 bhp
Redline 6000 rpm
Top Speed 215.0 kph / 133.6 mph
0 - 62 mph 8.5 seconds
Weight 1265 kg
CLIO:
2002 Renault Clio RS 2.0 16V
--------------------------------------------------------------------------------
Technical Specifications:
Engine
Type: Inline-4
Displacement cu in (cc): 122 (1998)
Power bhp (kW) at RPM: 169(124) / 6250
Torque lb-ft (Nm) at RPM: 147(200) / 5400
Redline at RPM: n.a.
Acceleration 0-62 mph s: 7.3
Weight lb (kg): 2447 (1110)
Clio razvija (veću) snagu na višim okretajima. I okretni moment je na višim. I manji je nego kod sila zbog manje zapremnine i manje cilindara. Slažen se s tobom da 2.4 iz stila ne spada u tu klasu.
INTERCEPTOR
21-05-2003, 19:00
Ne očituje se u ubrzanju već u snazi na visokim okretjima. Kad se ti iskorištavaš max. motor si na visokim okretajima.
U pravu si Pocket. Alfistička ×××××× su pretjerana. I suprotstavila se teoretska promišljanja iz testova na internetu i pročitano u časopisima protiv prakse i zabijene papučice u realnom vremenu s drukom u kičmi i centrifugalnom koju jedva sjedalo kompenzira da tijelo ne bi izletjelo iz sjedala. Pogledajte vozni park pa komentirajte. Prave ste babe.
Dobro, uzea si komentirat dva auta koji se ne mogu skupa komentirat, jer je stilo abarth po meni promašaj i ne zaslužuje tako ne-vrtljiv motor. Raspravljali smo o S16 i Alfi 147
INTERCEPTOR
21-05-2003, 19:10
Nisam niti uspoređivao aute nego motore. Eto vidiš i sam da kažeš da je nevrtljiv i da ne zaslužuje biti u sportskom autu. To ja cijelo vrijeme tvrdim. Pogledaj kako je spor i ostvaruje performanse dvolitraša s a150 ks. Nije stvar ni u težini ni u mjenjaču jer stilo 1.6 sa 103 ks ostvaruje oko dobrih 10 sekundi ubrzanja. Za sport je bolji stilo 1.8 makar bio sporiji, al se više vrti.
Pa nisan ja nikad branija stila. Sa tobom se slažen oko toga i isto bi prije uzea 1.8, a ostatak love koju bi inače potrošija na kupnju abartha bi uložija u sređivanje. Ali priznaj da S16 postiže dobro ubrzanje i da bi se uz neki klasični tuning tipa filter i sl. moga pretvorit u ozbiljnu jurilicu. Taj motor ima dosta zaliha snage, a to mi je drago kod motora.
Automobili sa turbo motorima se prakticno najmanje vrte, a opet su medju najbrzim, dakle sportski. Bitna je brzina, a ne to koliko se vrti. Vrti se ili ne, to je vecinom stvar osobnog ukusa i ne znam zasto se obavezno povezuje sa sportom. Kao automobil ako se ne vrti nije brz. Ne slaze se...
VR6, nekima je važno za sportski osjećaj da se auto vrti (poput INTCP-a;-). Kako se auti s turbinom ne vrte?!
Turbinci se ne vrte ko atmosferci. Do 5500-6000, a dalje nema nikakvog smisla. S druge strane, ozbiljniji atmosferci idu i do 7500-8000, a ovi dalekoistočni i više.
<br><hr><font face="Courier" color="blue">Viva FIAT!!!</font>
A ljudi moji, ako vam je do vrtnje, kupite neku na××××nu hondu koja ide do 9000. ;) :))
CLIO SPORT
22-05-2003, 12:21
imprezu STI mozete vrtiti i do 8000 okretaja!!!!!!
ovisi i kakva je bregasta i jos 1000 drugih stvari......tako da....turbina u teoriji i nema veze s okretajima!
:o :o :o :o :o :o
INTERCEPTOR
22-05-2003, 12:48
To da se turbaci ne vrte je notorna glupost. Normalno da se neki ne vrte ni kurca poput 1.8 T od VW, al ne možete reći da se Fiatov 2.0 turbo od 220 ks ne vrti.
Turbak se isto može vrtjeti. To i je prednost turba što ima snage i na niskim i viskokim okretajima. Na niskim čupa kao TDI, a na visokim kao rasni bezinac.
Eto vidite da se i impreza vrti do 8000 rpm.
INTERCEPTOR
22-05-2003, 12:50
S16 je OK ako se doda jedno 20 ks i quickshift. Ubrzanje mu je tvornički solidno. Al zar ne bi bilo bolje da tvornički ima te stvari pa da tu lovu spiskaš u druge stvari?
A slušaj, nikoji auto iz tvornice ne izlazi savršen... Konja mu nisu dodavali jer su tili ostavit lufta za RC. Ne bi bilo dobro da S16 ima tek neznatno lošije ubrzanje od skupljeg brata. To za quickshift, pa nikoja tvornica ga koliko ja znan ne ugrađuje serijski. Ja ti samo želin reć da taj auto ima dobru podlogu za daljnja podešavanja. Motoru se bez problema može još snaga povećat jer istiskuje (relativno) skromnu snagu iz dvi litre. Probaj nekoj alfi dodat konja... Teško, jer alfa već u tvornici dobije maksimalno iskorišten motor (šta je dobra stvar).
INTERCEPTOR
22-05-2003, 16:05
Nije istina da je alfi teško dodati ks. Alfin 1.6 sa 120 ks se čipom, kompletnim auspuhom, filterom i drugim bregastim osovinama diže na 160 KS. Tos ev dođe nekih 20 000 kn.
Čip ti uvijek donosi određeni postotak snage, imao ti 130 ili 150 ks, kao i auspuh i ostale dorade.
O toj rezervi kojoj pričaš. Rezerva eventualno može biti u materijalu. Ti možeš motor nabrijati koliko hoćeš, pitanje koliko će izdržati. Al ipak je bolje da on tvornički ima 150 nego 134 pa da ti dođeš do 150.
Quickshift samo spašava loš mjenjač i hvala bogu da to postoji jer inače tom autu ne bi bilo spasa. Ne ugrađuje nitko quickshift već se boljom konstrukcijom veze ručka-kutija mjenjača ostvaruje preciznost i brzina.
Pocket Rocket
22-05-2003, 16:28
Opet su krenula pametovanja.
Java, pridružujem ti se.
Ne serite, tko to od vas ima Turbo auto?
Turbo nema smisla vrtiti iznad ture gdje razvija najveću snagu.
Sve poslije toga je smrt za turbo i motor.
Drukneš turbo na maksimum, odvrtiš ga do normalne brojke(ja GTTa do 5,000 u/min) i brzo šaltaš dalje sa gasom do poda.To daje puno veći učinak nego da ga razvlačiš u 6,500 u/min.
Dakle, turbaci se MOGU,kažem MOGU zavrtiti, ali samo notorni idiot ide vrtiti turbaka u crveno polje.
Ili neznalica.
:smile11: :smile11: :smile11:
INTERCEPTOR
22-05-2003, 16:33
Pocket, hoćeš reći da je za deltu integrale ili imprezu loše da se zavrti do 6,5. Sve ovisi kakav je motori kako je turbo postavljen. Motor na 5GTT nije uopće vrtljiv po svojoj konstrukciji ne?
Calibra Turbo. Turbo mu se uključuje na 4000 rpm? Pa malo mi je sumljivo da treba šaltati na 5000 rpm?
:smile12:
INTERCEPTOR
22-05-2003, 16:37
Ne razvijaju svi snagu na 5000 okretaja.
Pocket Rocket
22-05-2003, 16:44
INTERCEPTOR,
da te naučim neke stvari.
CALIBRI se turbo ne uključuje.Kad upališ auto,vrti ti se i taj ××××ni turbo na cca. 10,000u/min.
Ona samo ima 3 mjesta boosta.Razumiješ?To što hvata sa zadnjih 0,7bara full na 4,000, priča je na 6,000 gotova.
Moj brat je bio jednom davno i ponosni vlasnik VECTRE turbo, tako da znam.
Zamisli da mu se pali turbo na 4,000...
Koja bi to turbo rupa bila?!?
APSURDNO.
INTERCEPTOR
22-05-2003, 16:52
To su rječi black knighta koji ima calibru turbo. Vidiš d ase treba vrtiti do 6000.
Vidiš da je tebi najveća snaga na 5750. Kako onda šaltaš na 5000? Onda ne iskorištavaš svu snagu?
Pocket Rocket
22-05-2003, 16:56
Nema svrhe INTERCEPTOR.
Auto ide toliko dobro da ga nema svrhe vrtiti u 6,000. Jedino u nekim kriznim situacijama.
Pa nisi idiot da ćeš stalno jebati mater autu u milost i nemilost!!!
:smile11:
Alfa 147
22-05-2003, 17:18
Evo malo da razbijemo monotoniju ove teme:
Razgovaraju dva cigana preko mobitela: "Slusaj buraz, nemoj da pricas
na ciganski...ce nam naplate roming."
:)) :))
INTERCEPTOR
22-05-2003, 18:06
Dobro, pa tako reci: ide dobro pa nema neke potrebe, jer ovako ispada da ide lošije u tom režimu tj. sporije ako tu šaltaš.
INTCP, kod rezerve snage san i mislija na ukupnu izdržljivost motora. Šta se tiče turba, neman previše iskustva, ali znan da je apsurdno vrtit okretaje dalje od maksimalne iskoristivosti turba 5000-6000 o/min.
Turbo i atmosferci slicne snage, turbo motori se tu obicno manje vrte. To jest, nema ih potrebe previse vrtiti.
Impreza STI (okata) ostvaruje 265 KS na 6000 o/min, crveno polje pocinje na oko 7200 o/min. Ne znam odakle vam podatak o 8000 o/min, i sta raditi u tako visokim obrtajima, cekati da se raz*ebe motor?! Moze se i neki TDI vrtiti do 5000 o/min, ali tim se nista ne dobija, kad on svoj maksimum ima na kojih 3000 o/min...
Tak je.
INTCP, ono kaj je kod turbaka puno važnije od konja je okretni moment. Bitnije je turbaka vozit o polju najvećeg momenta nego max snage. Moja Alfa ide ziher i preko 7000, ali nikad nije prešla 6000 u životu. Nema potrebe jer se auto samo vrti u prazno i urla, a niš epohalno se ne događa.<br><hr><font face="Courier" color="blue">Viva FIAT!!!</font>
Pa nema previše logike vrtit auto preko okretaja na kojima postiže najveću snagu...
zaboravio sam napomenuti da sam jučer ponovo uštedio 12 kuna! :smile15:
:)) :)) i ja isto, ali znam ko nije pa sam ga svejedno prelistao! Zanimao me članak o onoj hondi civic vti pa sam bacil oko da vidim o čemu je riječ!
Na karaju sam došao da zaključka da se više isplati kupit tri kugle sladoleda nego AK !
:)) :))
p.s. dobar je i članak o onom triumphu t4 (ili kako već)!<br><hr><font face="Impact" size="+1" color="green">JAGUAR COSWORTH F1</font>
E imam ××××nu anegdotu u vezi s Auto klubom.
Odem ja do kioska kupit cigarete. Dok mi je žena davala cigarete sjetim se da bi mogao kupit Auto klub jer je Clio rekel da u njemu ima nekaj o novim motorima u Puntu. I tako ja maznem AK u žurbi jer sam usrano parkiral, platim i odem. Dođem ja doma i pozovem 600-tku da prelistamo AK. Dok sam ja otvaral garažu, on lista "Auto klub" i veli, pa to ti nije AK nego Auto plus. I stvarno, očito sudbina nije htjela da kupim AK, pa je ruka posegnula za drugim časopisom. Uglavnom, časopis je po mom mišljenju govno, ali najveća fora je kaj sam skužil da 80% tih ××××nih časopisa o autima imaju isti logotip i način na koji je napisano ime časopisa. Auto klub, Auto blic, Auto plus... sve isto; skoro isti font, isti smještaj slova, ista ili slična boja slova, pozadina slova... isto ×××××× (po mom mišljenju).<br><hr><font face="Courier" color="blue">Viva FIAT!!!</font>
CLIO SPORT
25-05-2003, 10:43
istina girrari...!
:o :o :o :o :o :o :o :o :o
skuzio sam da sve te informacije iz autokluba,autoblica ili auto ostala×××××× su na vidiautu tjednima prije!!!!!
Ma jasno. Nema uopće smisla to kupovat, kad na kraju čitam stvari koje već znam odnosno koje sam već pročital. Prije sam AK kupoval zbog Stažićevog uvodnika, ali sada, iz principa, ni to.
Sve se sastoji od loše napravljenih testova (po mom mišljenju), zastarjelih informacija i netočnog cjenika za koji sam već urgirao, ali bez učinka. Tu i tamo test neke ozbiljne pile ili neki solidan prilog, ali zbog, sve skupa pet kvalitetnih stranica, žali Bože novaca. Radije nadodam 5 kn i pušim dobre cigarete.<br><hr><font face="Courier" color="blue">Viva FIAT!!!</font>
Popusis dobro cigare i skratis si zivot.... Nemoj tako, zar ne zelis vidjeti kako ce Punto izgledat 2080.godine? :)
meni su isto ti autorski tekstovi bili zanimljivi ali nedavno je bio katastrofalni uvodnik u ak povodom pogibija u motosportu gdje je tekst napisan lešinarski. :smile11:
Ne, ne želim vidjeti kako će Punto izgledati 2080-te. Jer moja je pretpostavka slijedeća:
Približavam se Puntu koji otvara vrata čim se približim sa svojom supersoničnom karticom koja je integrirana u mobitel/kompjuter/brijači aparat/daljinski... Sjedam u fotelje i spajam mobitel/kompjuter/ključ... na port. Time pokrećem ultratih elektromotor. Nakon toga, pokreće se glavno računalo auta u koje unosim željenu ulicu. Za par trenutaka dolazi GPS potvrda o unesenom kursu uz 5 ponavljanja "Do you wish to continue?" odnosno "Are you sure that you've selected the right course?". Nakon što 5 puta odgovorim potvrdno, auto se pokreće i vozi me u odabranu ulicu gdje automatski nalazi parking, opet putem GPS-a i parkira se. Isključujem kompjuter, vrata se otvaraju, a ja izlazim van.
Strava!!!
Moj pradjed je pušio od 13. godine. Sa 92 su ga ubila kola. Moš ga jebat.<br><hr><font face="Courier" color="blue">Viva FIAT!!!</font>
Ti dodaš 5 kn pa uživaš u dobrim cigaretama. Ja ostanem na trošku od 12 kn i dobro ××××m. Jedino mjesto gdje u miru mogu pročitati bilo koje novine je stari bobri zahod (WC). A u trenutcima kad zapne, pomislim si na neki auto, pogledam cjenik i za××××m se od cifre. A onda kad pogledaš ×××××× u ruci, ×××××× ispod guzice i sve se dobro završi.
Drugim rječima Autoklub i ostali časopisi imaju i zdravstvenu vrijednost. :smile15:
Trebalo bi doktore uputiti da češće prepisuju takvu vrstu laksativa. Efikasniji i jeftiniji. :)) <br><hr><font face="Courier" color="blue">Viva FIAT!!!</font>
Dobra Fresh :)) Šta pušite? Mislin... koje cigare :))
Belog malog boru.<br><hr><font face="Courier" color="blue">Viva FIAT!!!</font>
Girrari, fala na onom SMS-u. Dan je u potpunosti iskorišten glede atmosferilija!
Nema problema. Znam da ti isto patiš na te parametre, pa sam ti moral javit jer su mi se uvjeti učinili idealnim.<br><hr><font face="Courier" color="blue">Viva FIAT!!!</font>
I ja. Nekad crvenog, ali sad san odlučija zdravije živit.
evo opet petka i uštede od 12 kuna! :)
Zdravije ih je večeras potrošit na mješavinu žitarica, hmelja i vode. :))
Bergenbrau
06-06-2003, 14:50
mislis pisoku :smile12:
:))
Bergenbrau
06-06-2003, 14:53
mislis pisoku :smile12:
:))
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.