Pogledaj cijelu verziju : Seicento, Punto ili Twingo?
zjzjzjzj
19-02-2003, 10:31
Svidja mi se Twingo i Seicento? Sto je bolje kupiti? Koliko kostaju servisi? I Punto je sad na akciji? Da li kupiti njega? Molim pomoc .....
INTCP log dead
19-02-2003, 11:09
Seicento je sportskiji od Twinga koji pak nema ni k.. od sporkosti. Twingo je puuno prostraniji od seicenta, udobniji, pregledniji i slične gluposti. Punto je def. bolji od oba dva. Punto je klasu više od oba. Ja bi uzeo punto, ali ne najjeftiniju varijantu jer je ta stvarno u k... U svakom slučaju Punto je najbolji.
Ako Punto, onda nikako u S izvedbi jer ta nema ni turnceler! Ako bi uzimao neku opremljeniju verziju Punta, onda razgledaj i druge konkurente, osobito Clia koji daje više opreme.
U dvoboju između Seicenta i Twinga nema favorita. Twingo je prostraniji i ima bolje performanse, a Seicento je jeftiniji i ima 2 godine garancije. Govorim o osnovnim izvedbama.
Ako ti je to važno, imaj na umu da Punto i Seicento ubrzo dobivaju nasljednike.
zjzjzjzjzj
19-02-2003, 13:19
A koji se vise kvari Seicento ili Twingo? Ciji su servisi skuplji?
No doubt
19-02-2003, 13:49
Apsolutno :smile10: Definitivno :smile10: Stoprocentno :smile10: Sto se ono kaze "by default" TWINGO :o
m.c.- De mu potvrdi, ak te jos ima ovdje
Čuj, ako buš imal sreće, onda ti se ni jedan ne bu kvaril, a ako si pehist, onda ti je tak svejedno. Inače su ti auti tu negdje po kvaliteti, a Seicentovi servisi su možda zeru jeftiniji osobito zbog činjenice kaj za FIAT-e ima stvarno hrpetina neoriginalnih djelova za nabavit. Ako te ovakve stvari fakat muče tada ti je FIAT-ova 2-godišnja garancije ipak neko, 'aj'mo reći, veće osiguranje.
zjzjzjzjzj
19-02-2003, 14:08
Sad i kod renaulta i kod fiata postoje akcije (za seicenta mogu dobiti 500 eur popusta bez da dovezem stari auto, a za twinga mogu dobiti 8000 kn popusta ali moram dovesti stari auto!
Da li se moze dobiti jos kakav popust kada se kupuje za cash?
Pa, znam da je pristrano, ali moj glas je za Twingo. Mjesta kolko' oćeš (osim u prtljažniku), a kvaliteta je na zavidnoj razini. Moj je 97' godište i u ovih 6 godina i 60000km je bio na 2(dva) redovita servisa, na 25000km i na 45000km(svaki je oko 500-600kn ako nema nešto ekstra što ne ulazi na redoviti servis na toj kolometraži), a jedino što je ekstra mijenjano na 45000 su prednje kočnice i 2 žaruljice. Nisi naveo lovu koju misliš dati. Onaj sa 1.2 16v i 75 ks je pravi mali vrag. Ja imam 1.2 i 60ks što mi je sasvim dovoljno za gradsku vožnju, a na autoputu ide maksimalno 162km/h po njegovom brzinomjeru. Seicento definitivno nije u toj klasi, a o Puntu ne znam dovoljno da bilo što mogu reći, ali tu je zato Girrari.
Hej Girrari! Felge i gume - koje, kakve, kada, gdje? Imaš li odgovore ili si još na mukama?
Dr. Strangelove
19-02-2003, 14:27
Neznam za šta ti treba auto i kolko si visok... ali taj Seicento je fakat mali auto... probaj sjest u njega i nabacit neku test vožnju ili nešto.. tako ćeš najlakše odlučit...
Za felge sam odlučil, a za gume dumam. Sve ide na auto početkom 5. mj.
zjzjzjzjzj
19-02-2003, 15:21
Ja sam poprilicno visok (194 cm) ali brat ima cinqueceta i u njemu za vozaca i suvozaca zbilja ima mjesta i nikad nemam problema .....
zjzjzjzj
19-02-2003, 15:24
Inace mislim dat oko 8000 eura! Zna li onda netko moze li se dobiti jos kakav popust za gotovinu ....
Ja sam visok oko 185 i imam sasvim dovoljno mjesta. Twingo ti ima duga vrata što ti omogučavaju lagan ulazak ak' si malo pozamašnijih dimenzija. A i kad se sic stavi u maksimalno odmaknut' položaj, putnici straga imaju dovoljno mjesta. Provjereno!
Do 8000€? Pa osnovni Twingo ti je 7700€, a osnovni Punto 8550€.
Uostalom, nije da se nemreš odlučit' između 10 automobila... odi u auto salon i isprobaj.
Girrari - bum došel!
alfist_zg odlog.
19-02-2003, 23:04
Ma kupi onda seicento i bok! :)
fabiasdi@yahoo.com
20-02-2003, 16:38
Ja bi ti rekao ni prvog ni drugog a ni trecog :)) :)) :)) :))
Ma kupi Punta, sto ceti Seicento i Tvingo. ××××× tije duzi od Tvinga a neka ××××× je sira od Seicenta a ni Punto nije za pohvalu jer magazini pisu da je najkvarljivi auto na trzistu a za njim i svi Renaulti (vidi Auto Klub br:425). :smile08: :smile08:
hahahaaa
20-02-2003, 17:38
Ti si nepismena kretenčina, kojoj bi trebalo zabraniti pristup portalu.
I, koji se ××××× javljaš na sve teme kad nemaš ništa pametno za reć!?
Ljudi očekuju pametne odgovore i pomoć, a dobiju nesuvisle odgovore totalnog idiota.
Strašno!
fabiasdiyahoo.com
21-02-2003, 06:26
A veliki idiote i drugi tako kao i ja a ti si sigurno pametni od svih nas more bunduzderu jedan a sta sam je lagao ili dao netacan savjet. ×××× that sheet!!!
I dje me pratis ti mene a izgleda da si mi tjelohranitelj a j ane znam....×××× you e ta paca pa qi jat nan en pith.
No Doubt, sto bi ti da ti potvrdim??? Moj Twingo ima 90.000 km i osim redovnih servisa (koji nisu skupi), te kvaka na vratima nikad nije pravio nikakve probleme. Osim toga, trosi kao upaljac i imas mjesta unutra koliko te volja - ja stvarno ne znam sto vise ocekivati za tu lovu - jos sad kad mu skines 8.000 kn ispada zbilja jeftino...
Seicento mi je fakat turbo mali, a Punto mi je isto jako dobar izbor za te novce, pa ti vidi...
OS-PUNTO
21-02-2003, 17:11
Fabiasdi,Punto je najkvarljiviji (njemacki podaci :( ) u prvoj generaciji.Za Punta II jos nema podataka,a covjek je zainteresiran za kupnju nove generacije Punta.Ako su svi Puntaci kao moj (star skoro 3 godine bez ijednog spomena vrijednog problema),onda ga mogu preporuciti svakom ko zeli pouzdani auto.
fabiasdiyahoo.com
21-02-2003, 17:20
OS-PUNTO, jesi cuo da u hiperluksuzni MAYBACH i u VW PHAETON su nasli velike probleme a ne u stari Punto ali ja nijesam znao sto ce da kupi, noviji ili stari Punto...
OS-PUNTO
21-02-2003, 17:26
Pa citaj sta pise,covjek kupuje novi auto,a starog Punta koliko ja znam nema vise za kupiti kao novog.ADAC-ovi podaci se odnose na prvu generaciju Punta.Maybach i Pheaton su automobili krcati novim tehnologijama i bilo bi pravo cudo da nemaju bas nikakvih problema.
fabiasdiyahoo.com
21-02-2003, 17:28
Da da takoje ali 350 000, 110 000 sa 7 000 eura, meni se cini da je jedna "mala" razlika...sto ti kazes...
OS-PUNTO
21-02-2003, 17:34
Zalosno je da kupis auto te cijene i onda te proizvodjac pismeno obavijesti da tvoj auto ima nekih problema zbog kojih te pozivaju u servis.Eto vidis,dogadja se i najboljima (nemislim pritom na VW Pheaton).
fabiasdiyahoo.com
21-02-2003, 18:35
Da takoje. Nije nista strasno da ti se kvari Punto ili da mi se kvari Fabija jer su kostale 15 puta jeftinije od MAYBACH-a. Phaeton- elektronika i zadnji ovjes a kod MAYBACH-a mislim nesto u mehaniku sto je veoma strasno a jos nije pocela serijska proizvodnja...Sta kazes ti na ovo???
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.