Pogledaj cijelu verziju : Koji procesor?
Što bi mi preporučili za kupovinu procesora? Neki jeftiniji P4 (1.8) ili Celeron 2.2 GHz ili pak Athlon 1800+. Treba mi stroj koji ne mora biti superbrz, ali mi treba stabilnost (surfanje, pisanje, manje igrice...).
Ploču ću odabrati kasnije, ali sugestije su dobrodošle.
Hvala
nemoras ni razmisljati atlon rulz p4 je pre skup za svoje osrednje performanse a celeron je NAJVECE SMECE SVIH VREMENA
i jos jedna stvar za atlona imas puno bolje,stabilnije,brze i jeftinije maticne nego za p4 imao sam priliku raditi na svim nabrojenim procesorima iste snage 1.8 ustvari atlon je bio xp1800 i opet je bio brzi u svemu :)
nemoras ni razmisljati atlon rulz p4 je pre skup za svoje osrednje performanse a celeron je NAJVECE SMECE SVIH VREMENA
i jos jedna stvar za atlona imas puno bolje,stabilnije,brze i jeftinije maticne nego za p4 imao sam priliku raditi na svim nabrojenim procesorima iste snage 1.8 ustvari atlon je bio xp1800 i opet je bio brzi u svemu :)
Hvala na oba odgovora. :-)))
Ima još tko što za savjetovat? Čuo sam da je onaj stari Celeron 1.4 ili 1.3 Tualatin zakon i da razara sve ispod 2 GHz, i Pentiume 4 i Athlone XP, posebno kad se overclocka. Imam frenda s jednim takvim (1.4@1.6 GHz) i kaže da radi kao urica... a fakat i radi, igre i sve...
bMachine
11-01-2003, 20:21
Ja imam Celeron 1.4 (100MHz FSB) koji radi na 1.65 MHz i derem sve ispod 2GHz.
A košta 400 kuna. No treba znati: nema upgradea - slijedeći put kupuješ ploču, memoriju (ovaj ima SDRAM) i procesor.
Ja ti preporučujem AMD 1800+.Jeftin je, može se dobro ubrzati i ima mnogo matičnih ploča za njega(Odličnih).
Od matičnih ploča ja bih ti preporučio neku sa nForce 2 chipsetom. Recimo Epox 8RDA+ ili nesto takvo.
čika tule
16-01-2003, 22:46
samo kaj kod kupovine enforsice moraš pazit da kupiš onu koja IMA integriranu grafiku, jer neke nemaju, da ne ispljugaš foru :))
svi hvale nForce2 chip a istina je da VIA KT400 daje bolje rezultate na testovima
Decki imate sve u novom broju vidija, u vezi maticnih. nvidia2 chipset je odlican za amd proc., a matsonicova maticna sa KT400 chipom je odlicna, i jos cijena...tako da sam ja bas tu maticnu odabrao za curin komp po kojeg sutra idem..koji ce raditi sa athlonom xp1.8.
ukoliko ti je samo za surfanje,a NE i za igranje,svakako nforce2 sa integriranom grafikom.Komp baziran na toj ploči se ne može srušiti makar ga i čekićem mlatio.
Evo prijedlog:
Epox 8RGA+ ili leadtek ili bilo koja sa grafikom (IGP)
athlon 1700+ >> novi athloni stoje na sobnoj temperaturi,možeš pasivni kuler stavit na njega
te 2*128MB PC2700,ili više ako ti se sviđa,samo neka budu dva modula jer tada nforce2 ploče rade 10-20% brže nego s jednim modulom.
kuoio sam ploču s KT 400 i vrlo se zabrinuo zbog glorifikacije nForce2 chipova. nakon pregleda tone usporedbi na netu zaključak je nForce2 je brži za 1-3%, a u jednom testu od 15-20 je postigao 9% više FPS. sve u svemu nije vrijedno brige :smile16:
savjetnik
03-06-2003, 20:19
Lega kupi xp 2000+ ili više. Potraži na netu kako ga otključati. vrlo jednostavno trebaš samo komadić žice učvrstiti na pinovima. Kupiš DDR400 i Thermaltake VOLCANO 11. Sve preporuke o P4 1.8 i Celerone 1.0-2.4 zaboravi. P4 je bez 533(166×4) sabirnice ×××××× a Celeron ima premalo L1 chacea da bi išta bolje napravio. Svakako uzmi Nforce2 jer KT400 je jako loš.
Ja ti preporucujem AMD Athlona 1800+ >>. Moze se dobro ubrzati i ima stabilnih i brzih ploca.
Npr.
Abit NF7-S (S-Ata Raid...)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.