Pogledaj cijelu verziju : Passat TDI ili Astra DTI
Sto izabrati? Passat TDI, 66 KW, 98 g., met. plava, limuzina, 170 tkm ili Astra 2.0 DTI, 2000 g., met. siva, 5 vrata, 110 tkm. Oba su u D., imaju klimu, i kostaju oko 7500 eura. Prvenstveno me zanimaju misljenja za Astrin DTI motor, jer se o VW-om TDI motoru nema sto reci.
Ne znam nista u korist Astre u ovoj usporedbi??
Osim mozda novijeg godista.
cuj to su dva razlicita auta... astrin motor ima kw/ks 74/100, od 0-100 ima 12.5 i max. brzina mu je 185, dok passat ima 66/90 i nesto je malo sporiji.
naravno da se podrazumjeva da je passat za klasu veci auti, ali opet je i dvije godine stariji... sto se tice gubljenja cijena tu je vec sve receno i sve se zna...
sto se tice motora, opel i diesel ne idu zajedno, bar nikada nisu isli, tako da u kvalitetu ovoga bas i nisam siguran... ali ko zna :)
Nemoj to passata, pa vidjelo se kako je prosao u auto blicu!
Doc kaj briješ ti??? Kaj je da je al u ovom slučaju definitivno Passata. TDI je definitivno jedan od najboljih dizelaša, a Opel i dizeli, kak i ozujsko veli, nisu nikad išli zajedno. Jedini dizel kaj je valjo u Opelima je bio onaj u Omegama 2.5 dti koji je od Bmw-a. Ovi ostali dti-ji su od Isuzua tak da Opel nema ni jedan svoj dizel. A kvaliteta ovog 1.7 dti-ja kao ni njegove performanse nije ni do koljena TDI-u. A uostalom Passat je i za klasu veći, šta je da je.... :)
stevo, samo podsjecam na onaj test iz auto blica, posto se svi svabofili auto blica drze ko pijan plota kad se pljuje po ne-njemcima. A savjet na kraju za taj passat je bio: RAĐE UZMITE STARI MODEL!
e moj stevane prebrzo si zaboravio test rabljenog u auto blicu, eh i ti nam postaješ zatucan kao i vr6- da je usporedba passat i space shutlle nasa, opet bi naš dragi zatucanko odabra passat, e ×××× te švabo, ×××× te zatucanog, zaista si krele, kako pobogu ti možeš biti objektivan ????
Stvarno ne mogu shvatiti da bar ovdje nišljenja mogu biti oprećna. A ovaj kreten gore :smile08: no comment.
SLUŠAJ OVAKO KUPI OPELA DIZEL I METAR I PO UŽETA (ZA VJEŠANJE) TO BI KOD NJEGA TREBALA BITI SERIJSKA OPREMA ;)
Calibra Zender
03-12-2002, 21:20
S niti jednim od ta dva auta se nećeš usrećiti. Stavi lovu na hrpu pa još jednom razmisli.
Passat je kantica a astra je satelit....haahaha, oću reći opel je truo i to je imiđ koji će ga pratiti 10 godina na više.
Passat definitivno, čudi me da ti je to uopće dvojba.
Hehe, ušo sam u klub zatucanih švabofila...××××no, sad sam glavni...
No, neću se i ne želim obazirat na ove kojekakve Perpetue...
A kad smo već kod AutoBlica, pa spominjala se lošija završna obrada, kolko se sjećcam. Nisam 100% siguran pa ću sutra pogledat sad mi se neda. Ipak bi više problema imali sa Astrom nego Passatom....
Dajem bod sa vw,dobijes veci i udobniji auto sa manje sumljivim motorom.
Puntolino_
03-12-2002, 22:39
Iako bi se Lancer mogo začuditi da sam ja odgovorio na ovaj topic, al eto me...
Moj stari je imao astru 94/95g 1.7td navodno sa isuzu motorom i auto ja koma bio. Niti 100 000km nije izdržo bez generalke, a tješenje servisera se svelo na - pa radili smo mi generalke na astrama i na 25t km!
Bolje Passat jer se kaže: "ako je opel onda benzinac, a VW dizel!"
Nađi ti mareu 2.4td i vozi se ko čovjek!
opelovi benzinci su kao mrak ??? Bože mili, ni dizel ne valja, ni benz ne valja ni limarija a čujem i elektronika, pa famozni 4x4, šta valja na to autu ?????
Puntolino_
03-12-2002, 23:09
Ma ne kažem ja da su opelovi benzinci mrak, al tako kruži priča među "rajom" o opelovim benz i VW diz.
A mogu ti reči da šogor ima opela kadeta 1.4i iz 91g koji ima 200 000km i još ide relativno dobro samo nema petu brzinu!!! a i limarija je još relativno dobra osim zadnjih blatobrana koji su trulex. Al motor je dobar.
Passat definitivno.Zna se da su im dieseli dobri.Moj kolega je imao Passata sa 320 000 km,benzinca 1.8.Ako je taj benzinac toliko izdrzao onda ce diesel jos i vise...valjda :smile08:
Opel nikako...
rale unlog
04-12-2002, 00:14
mislim da vw ima vise iskustva i bolje dizel motore od opela
Definitvno si kupi Passata. Nemoj uopće slušati iskomleksirane ×××××× koje nemaju novce za kupiti si bolji auto pa im ostaju oni najjeftiniji (a tu fiati vladaju). Čast iznimkama. Ti tdi motori (90 i 110 KS) su ti vjerojatno najbolji koje si možeš priuštiti. Em ti je održavanje uvjerljivo najjeftinije. Jedino razmisli o jačem modelu od 110 KS. Passat ti ima malo manje od tone i pol i 90 konja je preslabo za njega. Ovaj od 110 konja ti ide puno bolje, a troši još manje od 90 KS (5-6 l).
Za Astru sam zainteresiran iz jednog razloga što su Passati podložni krađi, a ostala auta ne dolaze u obzir osim Golfa IV.
Dajem bodove za passat. Osim toga, da je bolji motor, kvaliteta, pocinkana karoserija i varniji, avto je velik pa zato udobniji. Ako si puno u kolima, to če ti biti vrlo bitno....Ja sam prije imao vw IV TDI a sada subaru legacy i nevjerovatno, koliko udobnija je voznja a i puno bolja lega.
AUTO JE VELIKI PA JE ZATO UDOBAN ??? bOGATI DETE A ISKORISTIVOST PROSTORA, A KVALITETA SJEDALA A TIŠINA I OPREMA PUTNIČKOG PROSTORA, pa passat brdo muka je zadnji po tome svemu a ni cijenu ne drzi kao nekad, nasosili se ljudi pa prodaju, a nema kupaca. ××××ga. :smile06:
Ti ???????? se prvu nauči pisati i izražavati misli preko pisane riječi, a onda seri po forumu. Kaj se tiče neudobnosti, buke, kvalitete sjedala; ja ne znam o čemu pričaš. Očito je da nisi sjedel niti u jednom novom Passatu. Ako su sjedala nekvalitetna, onda recimo Recaro radi nekvalitetna sjedala, jer su ona u kojima sam ja sjedel bila ta. A kaj se tiče elektronike ima je i previše. Samo za svako to ×××××× treba doplatiti.
Bježi od Astr 1,7 DTI ko vrag od tamjana. Moj svekar radi u firmi u kojoj su kupili cca. 10 kom dotičnih astri. To ti je non stop u servisu. Svako malo ode neka ×××××rija. KOMA od auta, a pogotovo što se tiće motora. Jako izražena turbo rupa, slabo vuče, non stop se kvari - KOMA, UŽAS. Sad prelaze na 323 DITD. Vele spasili se otkad voze Mazde.
Normalan
22-12-2002, 09:06
Dečki moji-tko je od vas svih kupio novi auto WW i vozio ga 300 000 km.Pa to su ×××××ךtine.Bajke. Svaki cigo svoga konja hvali-dok ga ne proda. A pošto je servis za WW, a koliko često.Pa šta je vama. Nasjedate na mehaničarske priče o WW, jer oni samo njih i znaju popravljati jer ih i popravljaju stalno, a druge modele sporadično.Razmislite o vašem iskustvu prije nego nešto napišete a ne rekla kazala
Calibra Zender
22-12-2002, 10:22
Mi smo kupili Vectru A novu i tjerali ju nešto manje od 300 tkm i onda napravili polugeneralku (dihtung, karike, brušenje glave...) i ne znam zašto bi i drugim markama bila problematična ta kilometraža pod uvjetom da je auto redovito održavan.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.