Pogledaj cijelu verziju : alfisti priznajte
594 krešo ah
26-11-2002, 19:43
volim alfa romeo, ali ono sa imenima 155, 147, 166, 164, 156, 145 je totalno bez smisla.zar giulieta ili giulia i neka druga imena nije puno ljepše, zato alfisti navijajte da se slavna imena iz prošlosti ožive a brojevi neka ostanu dio prošlosti.
alfist_zg
26-11-2002, 21:54
Apsolutno se slazem Kreso.
Puntolino_
26-11-2002, 21:57
Mi se snalazimo, a ostali ne tolko zagrijani za aute se već pomalo gube u tim brojkama
I ja bih više volio imena, ali ove brojke i oznake očito bolje prolaze jer je praksa da slabije marke daju imena, a bolje (odnosno, za koje se smatra da su bolje) imaju oznake.
156, E46, C, 406, 6, A4....
Elantra, Shuma, Marea, Octavia...
Ima i iznimaka kao što su Passat, Accord...
Ma da, imaš pravo, Renault Laguna, Ford Mondeo, Subaru Impreza su slabije marke, jesu, jesu....Po čemu si samo to zaključio?
Da Česi budu novu octaviju nazovu recimo O1 što, onda će automatski bit bolja marka. Daj molim te.
VR&, E46 sam napisao zato kaj mi je bilo bedasto pisati 3 ili trojka, a npr. 318 već označava i model.
T-IE, kaj si ti čorav, pa ne vidiš da sam napisao kako postoje iznimke. Te iznimke su u pravilu auti koji su se imenom dokazali (Laguna, Accord, Passat...) ili pak stvorili pravi mali mit oko imena (Impreza). U takvim slučajevima se proizvođaću ne isplati mijenjati ime jer se ono automatski povezuje sa nečim dobrim i pozitivnim.
S druge strane sigurno nikad nećemo doživjeri revival Arne, Suda..., dok je jedan Punto i dalje Punto iz razloga što se dokazao kao odličan gradski auto.
Pa dobro, to je tvoje mišljenje. Ne slažem se s tobom i gotovo.
U redu, to je uostalom tvoje pravo. Ne možemo svi imati isto mišljenje, zar ne!?
Imena, ako su naravno dobra mogu dati jedan određen štih određenom automobilu npr. "Lamborghini Diablo" (dobro), ili zamislite da se taj auto recimo zove "Lamborghini 500" (loše).
Brojevi su u biti malo bezveze jer nedaju tu dozu osobnosti, a dolaskom novih modela mjenjaju se pa zbunjuju ljude (pogotovo ako su u kombinaciji sa slovima). ;)
Istina bilo bi puno bolje. Giulietta, alfetta, sprint.... nek izmisle dalje
Još su gori oni brojevi i oznake koji se ne mjenjaju.
Npr. "E, jučer sam vidio super sređenu S-klasu, ali znaš, ne onu zadnju nego redizajn one prije ove koja je bila prije te...."- u dupe!
Ali lakše je nizat brojke, nego smišljat imena-Naprimjer, kad je Lancia ispucala grčka slova, krenuli su sa Dedra (što, ako se sjećam, nije slovo) ili Thesis... Kappa i Lybra jesu... opet zbrka...
Meni je veća zbrka baš sa imenima kod Alfi: Giulia, Giulietta, pa gTV , pa Alfetta prva, Recimo, stalno mi se miješa Giulia (jel to onaj s 4 vrata, pa je Giulia Sprint GT onaj iz kojeg je nastao 1750 Veloce i prvi gTA) , Giulietta-ona limuzina sa 2 mala i 2 velika svjetla (karabinjjeri), pa onda opet Giulietta iz 1981 (ona sa početka "gadne faze"....)
Ovako, brate, svaki svoju brojku, pa bok!
Je ima u tome nekaj veliš: Vidio sam 911 turbaka, kojeg? koja godina?
a kad veliš: Mala upadaj u moj miletrećento, sve se zna
Nešto je živo u ovo doba...
Princ Student...
Meni u svakom slučaju bolje zvuči ime nego broj (zato što daje osobnost) no u svakom slučaju oboje nas zbunjuje
E si videl onu Civic-icu... ma naš onu zaobljenu ili ne možda onu špičastu... ma ne definitivno onu prije ove najnovije... ili? ;)
Evo za dkw da mu bude jasnije
1900
giulietta
giulia
alfetta
giulietta
75
155
156
evo ti stablo 156-ice.
594 krešo ah
27-11-2002, 06:59
vidim da je većina za imena a ne brojeve, usput volvo je auto o kome se može reći sve najbolje ali ovo sa imenima v60, s80, v70 itd. totalno zbunjuje,
Najveća zbunjola mi je pročitat modele SAAB - a.
Kako to pročitat devet na treću, devet tri, devet kroz tri,...
Sad, imena ili brojevi. Da je Porsche dao ime a ne broj ljudi bi se odavno naviknuli i nikome nebi bilo čudno.
Ne pada mi sad na pamet jel još tko osim Renaulta prešao sa brojeva na imena, ili Alfe sa imena na brojeve.
rale unlog
27-11-2002, 10:24
a kak me smeta bmw sa svojim imenima
prije si znao kolko ccm a sad
318 2000ccm,320 2200ccm,prije 318 19ccm,316 1900ccm,323 2500ccm
mercedes sad izbacuje 1.8 komporessor masinu a zvace se,zavisno od snage e200,e240,e........
a sve ista masina
Sepra, uvijek me bacaš u bed sa tim svojim opaskama, a nisam niti dvaput stariji od tebe :)) ....
problem je u tome što se auti rade već oko 115 godina, pa nastaju kuršlusi: Honda Accord, Nissan Primera, Opel Astra-uz sve to mora bit pitanje jel ona prije one a poslije one, bla bla.
Čak je problem i sa tim nesretnim redizajnima-Laguna I ima jedan ili 2 redizajna?
Ma uvijek sam pod dojmom one tvoje zimske idile, znaš ono: Vani sniježi, deda DKW pućka lulu i držni prašnjavu knjigu, oko njega sitna dječica. On samo mudro šuti i dira baku oko pupka, a i sise su tu negdje... ;)
Sepra, ovo zaslužuje :)) :)) :)) :)) :)) !
"A i sise su tu negdje" hehehehe
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.