Pogledaj cijelu verziju : Monovolumeni
Mazdohist
21-11-2002, 09:45
Ovo je u zadnjih par godina postala najpopularnija klasa. Pocelo ja sa Renault Scenicom negdje 1995, a danas skoro svi proizvodjaci imaju svoj model u ovoj klasi.
Meni je medju najljepsima, naravno, Mazda Premacy.
Pa ipak sam ja Mazdohist.
http://mazda.com/publicity/public/200211/1107.jpg
...svaka čast Mazdi ali .... Xsara Picasso je nenadmašiv u svemu u ovoj klasi "manjih" monovolumena. Mazdaši bi se trebali potruditi da malo dotjeraju unutrašnjost ... pregazi ju vrijeme !
Picasso sa svojih 550 lit. portopaka sa svojom udobnošću , pouzdanošću a napose izgledom - pretekao ih je sve !!! :) ;)
Mazdohist
21-11-2002, 11:04
Hm...hm...OK, Picasso ima drugo mjesto. :)
1. Citroen Picasso
2. Scenic RX4
3. Toyota Corolla Verso
4. Mazda Premacy
Toliko... :))
Picasso lijep dizajn, pa ne znaš šta mu je prednji a šta zadnji kraj, pa još cajgeri u sredini :smile11:
Pa i sami stručnjaci se slažu da je zadnji kraj nedefiniran i da se to moglo puno bolje izvesti.
Mazdohist
21-11-2002, 11:51
1. Mazda Premacy
2. Citroen Xsara Picasso
3. Renault Scenic
4. Nissan Almera Tino
5. Opel Zafira (OPC)
Od tih manjih monovolumena, nemam baš nekog favorita. Ako bih baš morao birati, onda bi izabrao Mazdu Premacy jer auto fakat krasno zgleda, a ako se još uredi s kakvim felgicama zaista je lijep.
Sienic mi je predosadan, a Picasso mi izgleda bezveze, ma u osnovi dosadan kao i Scienic.
Kaj se velekih monovolumena tiče:
1. Lancia Phedra
2. Renault Espace
3. FIAT Ulysse
Ajde, Svježi,
čak je i kod Picassa jasno što je prednji a što stražnji kraj, i nema, pazi, nema automobila s tolikim otvorom gepeka (niti gepekom), otuda "neuspjeli" zadnji kraj...
Prednosti centralno smještenih instrumenata sam više puta objašnjavao pa mi se ne da...
Ne volim ništa više od 1.40... uh, kako ih ne volim (naravno, stvar ukusa, a o ukusima se ne raspravlja, a onda o čemu mi mi tu raspravljali...) ;)
Medonja_
22-11-2002, 09:17
Slažem se s DKW. Jedini monovolumen koji dobro izgleda je Reno 4. :D
...ma samo me zanima jeste li ikada sjeli u Picassa !? ako niste , prošetajte do najbližeg salona pa mi onda napišite svoje utiske. Nemojte švrljati nebuloze o nećemu o ćemu nemate svoje iskustvo i mišljenje. Auto je 100% obiteljski i savršeno prektičan. Nemože se dogoditi da vam nešto nestane u njega , da vas bole leđa od putovanja i naravno , da vam je dosadno u njemu. Uživancij i zabava za sve u njemu. Dakle , ajmo do salona pa mi se onda javite :) ;)
Seatibiza
22-11-2002, 09:39
Ja sam se zainteresirao za monovolumene jer mi treba veci auto od Ibize koju sada imam i nekak mi se zbog velicine i prostora najvise dopala Zafira. Nije neka ljepotica ali po ponudi prostora je ipak najveca i jos nudi mogucnost prevoza 7 osoba. Ok malo je tijesno iza ali ipak.... Ali ima jednu manu, ××××ga patak pa dizel motor plus klima= 170.000 kuna....... to je ipak malo preveč
...upravo o tome i govorim. Picasso 2.0 hdi s ful opremom košta 18090 eura. portopak 550 lit. prostora i na prednjoj i zadnjoj klupi ko u prići ... barem ako ga usporedimo s ostalim autima pa toj cijeni. benzinac s ful opremom (abs, klima ...) košta već 15 i našto eura ... e pa sad , onima kojima treba veći obiteljski auto za što manje novca a sa što više opreme i prostora... a da gabaritima ne prelazi 4,4 m ... ;)
Mazdohist
29-11-2002, 09:40
VW i mašta mogu svašta.
Može li dosadnije?!http://autoweb.hr/files/d0014/VW_touran.jpg
jesam krmeljiv i još se budim uz kavu .... ali ništa ne vidim !!! :smile07: :smile11:
Premacy je u toj klasi definitivno zakon. Auto izgleda mrak.
Još je sad na akciji, čovjeće 16,914.00 € za Premacy 2.0 DITD. Odlična ponuda. Thumbs UP. Sve ostalo u klasi je manje više ružno.
Mazdohist
29-11-2002, 12:18
Dakle,...ahem...VW i mašta mogu svašta (drugi put)http://motornet.ie/graphics/news_19080203.jpg
Mazdohist
29-11-2002, 12:27
Nego....koj vrag se desilo sa slikom Premacya??!!!?? Tko je popali?
Evo novo
http://bilder.mobile.de/images/autos/506295/1023405921-9460-45.bild
http://bilder.mobile.de/images/autos/504562/-1-3473-29.bild
http://bilder.mobile.de/images/autos/163019/11111111114640255-14131-1037808950.bild
...super - samo tako ostavi i nemoj postavljati slike iz unutrašnjosti auta .... pričekaj godinu - dvije dok je promjene !!!
Ostavi i ništ ne diraj ! :)) :smile07:
Premacy je jedini monovolumen koji izgleda nekako. Dapače, mislim da je stvarno uspio.
kupac - mono
05-12-2002, 12:15
vidim da izbor nije lak , no kako sam planiram mjenjati auto a volio bi da to bude uskoro monovolumen , zanima me da li netko ima slike novih modela !?!?!?
naime, svi ovi su na izmaku snage , i scenic i picasso i mazda ... pa me zanima da li će uskoro doći do zamjene ovih modela i kada i postoje li negdje fotografije da vidim i odličim između novog i ovih "starih" modela.
Eto toliko ... pa ako mi tko može napisati adresu gdje se može vidjeti novi scenic , picasso i pemercy ...
Mazdohist
05-12-2002, 12:27
Novi Scenic dolazi sljedeće godine, do slika još nisam došao ali jedno je sigurno - izgledat će ćudno!
Picasso će biti još podosta na tržištu, Premacy sigurno još oko dvije godine kao i Zafira. Ostalima nasljednici dolaze još kasnije.
Toyota Corolla Verso je tek izišla, ako se baš želiš oprostiti od 20000E!!
kupac-mono
05-12-2002, 13:12
... ma preskupa je za ono što nudi a i nekako više mi leže evropljani !!!
čuo sam pak da novi picasso dolazi 2003 ili početkom 2004. e sad koliko ima istine to neznam ... možda su samo lovačke !!!
Dkw pa ti svarno pricas gluposti, a, ti si zakon. Samo primacy je nesto....sta? Najbolji je vw sharan, jedan redkih sa pogonom 4x4, V6 i ostalo. O tome prica i prodaja. A kad stigne novi, ostali ce samo popusiti.....
Kupac,
Verso jest preskup, ali ne kužim što bi još trebao nuditi??? Jedino su mogli za tu cijenu i kod nas puknuti D-4D od 110 KS, a ne samo VVT-i 1.6 što je potpuno nelogično... :smile11:
Ako ti se čeka, onda novi Picasso, ako nastave s tradicijom niskih cijena, izuzetne prostranosti i gepeka, možda bude dizajnom ugodniji za širu populaciju...Scenic će izaći prije, ali kontam da će biti previše extreman...
mytbyte_logout
05-12-2002, 15:32
Aero,
Sharan je u klasi Mazde MPV, Espacea, dakle velikih monovolumena, Premacy je klasa Picassa (ha, rima!), Scenica i Tourana...
kupac - mono
05-12-2002, 15:36
...gdje ćeš to slovencu objašnjavati ... pa on nesmije ni kupiti jedan od tih manjih monovolumena kad su veči od njegove dežale. a da negovorim o ovim malo kabastijim ... :)) :)) :)) ... uvjek mu je jedan kraj u susjednoj državi !!! ;) ;) ;)
Navodno novi Scenic stiže u drugoj polovici 2003.a zatim i Citroenov C4 koji bi u jednoj od karoserijskih verzija trebao zamjeniti Picassa.
:smile07:
Mazdohist
06-12-2002, 20:24
Kada se vec spominju veći monovolumeni, onda je tu bez premca Renault Espace.
Još bi jedino izdvojio Mitsubishi Space Wagon.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.