Pogledaj cijelu verziju : Tko radi bolje aute Citroen ili Peugeot?
Rezerektor
16-11-2002, 11:06
Tko po vama radi kvalitetnije i konformnije aute.
Nedavno sam vidio tipa kako stoji i popravlja Xsaru na sred ceste a sam razmišljam o C3 pa me to zabrinulo.
S druge strane Peugeot auti su previše tvrdi za moj ukus(vozio sam se u 405,206,CC).Renaulti su previše isfurani,svaki drugi auto na cesti je Clio ,××××te Renault postaje kao volkswagen.Iako je Renaultov konfor besprijekoran.Sad vozim Fiata a zanimaju me francuzi.
http://nogomet.com/bbb/forum/images/smiles/glazba.gif
ko bi drugi
16-11-2002, 11:23
pa zna se - alfa
Ovo je prilicno besmisleno pitanje.Pa i Peugeot i Citroen su ista PSA grupacija i koriste iste motore,mjenjace,podvozja i druge sklopove.Prednost bi dao jedino Peugeotu zbog dizajna.
jeste da im je dosta dijelova isto kao i da su im motori isti, ali to su dva svijeta citroen je mozda udobniji ali po dizajnu , zavrsnoj obradi , opstoj kvaliteti i kvaliteti materijala je puno losiji od peugeota.sto se tice C3 mislim da je lijep auto ali skup i da ima vrlo jeftinu plastiku,jeftiniji modeli imaju slabe performanse a oni sa jacim motorima velike cjene.sto se tice konkurentnog peugeota 206 mislim da je malo ofucan i da treba sacekati restyling koji ce doci ubrzo.veliki sam ljubitelj francuskih automobila ali mislim da je trenutno u toj klasi najbolji i najkvalitetniji vw polo(ali i najskupli), a ni nova fiesta nije losa. to je moje mislenje.
citroen i peugeot su jedna te ita stvar po motorima djelovima unutrašnjosti,ovjesa itd.Ja bih osobno dao prednost citroenu koji već pokazuje bolje rezultate prodaje i veći izbor servisa koji su jako korektni
citroen je puno udobniji od peugota.
moja prva ljubav.
Peugeotovi auti su ljepši gledajuči po klasama,citroeni su udobniji naravno oni sa hidropneumatskim ovjesom.C3 je ipak nešto novo lijepo oku meni ljepši od 206-ice. ;)
Ovo mi je prvi glas da dijele i potpuno iste motore, za sve ostalo sam znao ali za motore ne. Koliko ste sigurni?
kako ne dijele,počevši od najmanjih benzinaca pa do dizelaša,to je jedan koncern kao i vw i audi.
rale unlog
17-11-2002, 01:47
ma dijele sve,koncern PSA,pa to su isti auti
a kaj mi je najcudnije renault uvijek ima isti motor iste zapremine i snage kao i PSA
valjda je takva "klima" u francuskoj
salim se,al mislim da oni imaju neke porezne skupine pa prilagodavaju motore na odredenu snagu
Citroeni su u pravilu malo šlampavije složeni, što je vjerojatno posljedica strateško-marketinške pozicije te marke unutar koncerna. Iz tog razloga mi nije jasno cjenovno pozicioniranje C3 koji bi tradicionalno trebao biti među najjeftinijim autima u klasi...jest da je dobro opremljen ali ipak... S druge strane, dosta je priča o teškim kvarovima novih Peugeota, dok za Citroene nisam tako nešto čuo...što čudi s obzirom na istovjetne motore i sklopove (osim podvozja sve drugo se dijeli između te dvije marke)...
Mazdohist
18-11-2002, 17:39
Posto su obje marke u PSA koncernu za pretpostaviti je da su po kvaliteti tu negdje iako ljudi prednost daju Renaultu. Udobnost je na strani Citroena (po mnogima najudobniji auti), a zavrsna kvaliteta na strani Renaulta.
Citroen se, cini se, vraca na staze stare slave kada su im auti bili neobicni i pravi ugodni sok u dizajnu.
Novi C3 i Pluriel najavili su novi val iz Citroena za kojima ce ici C4 i C6 ili kako ce se vec zvati nasljednik legendarnog XM-a. Vratili se iz zaborava Alfa, Mazda, Citroen...tko je sljedeci? Moja prosudba - Mitsubishi.
Koji Renault??? :smile11:
Misliš valjda na Peugeot!?
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.