PDA

Pogledaj cijelu verziju : Alfa 147 GTA

Stranica : 1 [2]

Calibra Zender
14-10-2002, 23:31
INTCP, pa kaj si tak bedast da se ideš klati oko nekog ušljivog Kadetta? Pa pusti ga nek se kolje sam sa sobom i tim promašajem jajetom pa makar i imao motor od 150 KS!

Girrari
14-10-2002, 23:35
Ma uopće se ne kanim uvlačiti u te usporedbe Alfa-Opel. To su totalno različiti auti i nemaju veze jedan s drugim. To što je Opel svojedobno izbacio Calibru, koja je po svojim performansama bila odličan sportski auto, ne čini ga sportskom markom. Pa i Porsche je napravio đipa (SUV-a), pa ga to ne čini proizvođaćem đipova. Opel je u relaciji s FIAT-om, a ni pod razno s Alfom. Alfa je ipak druga priča.

Da konačno završim raspravu. Alfa GTA (147 i 156) su izvrsni sportski auti za: lovu koliko koštaju, trenutne mogućnosti firme, prednji pogon... Shvatite da je Alfa donedavno bila u velkim govnima, a razvoj "supersportskog" modela poput M3 za takve je situacije luksuz. Kada bude para bit će i muzike, o tome uopće ne treba raspravljati kada je Alfa u pitanju. A pare treba skupiti kvalitetnim, lijepim, pouzdanim, opremljenjim... autima koji pak imaju fer cijenu.

Kako bilo, i dalje stojim kod svoje teze. M3 vs. GTA; 100 KS više i stražnji pogon za sek. bolje ubrzanje i 250 000 kn više??? Ja papak, bi se ipak zadovoljio sa 6.3 do 100, no vi vrhunski vozači definitivno možete iskoristiti tu sek. ubrzanja više. Hvala lijepa, ali meni je GTA čist dost. I kako bi Kiko rekao, Ðenja.

Calibra Zender
15-10-2002, 00:04
Girrari, slažem se da su koncepcija i filozofija Opela i Alfe sasvim različite pa su i usporedbe jako relativne. Ako netko naginje sportu onda bira Alfu, ako hoće prostor u kabini i prtljažniku s manjom potrošnjom onda kupuje Opel.

Ali me vrijeđa usporedba Fiata s Opelom. Pa ×××××ti Fiat koji u 70% slučajeva niti nema auto u klasi koji bi konkurirao Opelu. Jer ih Fiat jednostavno ne proizvodi. Od Omege, Frontere Astre coupe, Astre cabrio, Zafire, Merive, Signuma...ma popisu nema kraja! A ako je Punto bolji od Corse ne znači da je Fiat ravan Opelu. Pa nek razviju te proklete aute pa onda uspoređuj.
Najveće kaj Fiat nudi je Bravo s guzicom, pardon Marea kojoj je mjesto u klasi s Ventom, a ne Vectrom. Već u srednjoj klasi Fiat nema kaj tražiti.

alfist_zg odlog.
15-10-2002, 00:11
imajte razumijevanja...drma ga apstinencijska kriza.

Calibra Zender
15-10-2002, 00:17
hehe Girarri, do daljnjega se ne upuštam u rasprave s tobom jer si neuračunljiv! Sad si u gorem stanju nego kad se Blacki napuca s maricom! :))

Girrari
15-10-2002, 00:18
Govorim o imiđu, a ovo kaj govoriš je istina. Zakaj nisu razvijali Cromu, Campagnolu, Cuope, Barchettu... to samo oni znaju.

Ako FIAT padne pod GM, naći ću sve menađere koji su tamo radili posljednjih 10-ak godina i objesit ih za jaja. :))

Girrari
15-10-2002, 00:21
Sutra više nema menge, pa ću opet biti normalan. :))

Iako mislim da se to odnosilo na FIAT, a ne na mene. :))

DKW
15-10-2002, 01:04
jedan citat Black Knighta:

"uglavnom, ono sto zelim reci jest sta vam znaci svo to cuore sportivo ×××××× i alfina "povijest" i sve te silne spike kolko konja je alfa vadila 60te godine iz kolko kubika koje intcp ×××× kad je cinjenica da opelova izdrkotina ide bolje(a i trosi manje!), a da ne govorim za druge marke koje su imale vecu, bolju i profesionalniju "sportivo" ponudu.
ukratko, opel je smece, al alfa je smece na kvadrat."

....

E, bleki, sad si stvarno prekardašio. Radije reci da te nervira takva koncentracija Alfi i alfista, nego da ×××ך ko da si se napuco suhih šljiva i mošta. Koji ti je ×××××? Kakva usporedba Alfe i Opela?
Opel. Mogu oni napravit Formulu 1, ali Opel će uvijek biti Opel.

A to znači: kumečka Vectra, bijela, malo hrđava na zadnjem blatobranu, 1.6 75 KS, na prednjim sjedalima kuglice, a na stražnjim karirana deka.

E, to ti je Opel, dečec moj. Seljo beljo automobil. Ima jebačkih Opela koji naravno su bolji od 33, 75, 155, 145, 146, ali radi se o imageu. To ti je ko Turak u Njemačkoj. Opel.

DKW
15-10-2002, 01:05
... uvijek sam te po tvojim postovima smatrao za inteligentnog brijača, ali sad si stvarno zasro stvar.

_Stevo
15-10-2002, 08:09
lijepo pise u AK-ovom vremeplovu o alfi. razlog njihovog propadanja i nekvalitete(odnosno kako je doslo do nje), i svim onim "sranjima" koje je intcp nabrojo.

Black Knight_
15-10-2002, 08:37
Pa dobro ja ne znam jel vi ljudi znate citat? Jesam ja reko da opel nije sportska marka, da ja ne mislim da je i da se nikad nije izdavao kao takva. Opel je upravo ono sto ste vi rekli, mozda samo malo manje seljackija marka od VW. I opet ste fulali moju poantu da i takva seljacka marka uspije napraviti sportskiji auto od alfe tek tako.

INTCP opet ti sa dvije bregaste. Boli me ××××× za tvoje bregaste i sta ja znam sta kad te GSi 2.0 16v pere, a i calibra 16v ju pere cini mi se a teza je od gsia dosta. A taj boxer motor je cisto smece koje se raspada i ti to znas. I zato je gsi legendarniji jer ga ljudi jos uvijek oce kupit za razliku od 33ojki koje svi zaobilaze u velikom luku. Ti motori na 33ojki imaju rok trajanja 50 tkm valda. A nemoj mi molim te ljepotu spominjat jer stare alfe su stvaro uzas, gnoj i korito. Izgledaju ko nabrijani stari volvoi kolko su kockaste. Kaj u alfi nisu znali napravit zaobljeni lim nego su varili ravne ploce lima skupa?

I kako je to kadett neuspjeh? Pa taj auto kad je izasao je bio prodavaniji od golfa. I traju, i nema problema s njima i prodano ih je fakat pun ×××××. Pogledajte koliko je to star dizajn a toliko dugo je bio oku prihvatljiv. Stvarno bezveze ××××te sta vam padne na pamet.

I zasto stalno spominjes kolko alfa izvlaci konja iz kolko kubika? To bi mozda bilo i relevatno da alfe trose benzina kolko imaju kubika ko recimo honde, ali svi znamo da trose pun ××××× previse tako da to uopce nije bitno. A, ponavljam, ti motori se raspadaju kolko su ih u alfi jeftilen nabrijali.

Black Knight_
15-10-2002, 08:57
DKW da procitas moj post kako spada mozda bi i dalje tako brijo.

Nemam ja problema sa alfistima nego sa dizanjem svake alfe u nebesa od strane alfista. Pa i moj buraz(koji ima 146, ne 145 al isti je to ×××××) je alfist u punom smislu rijeci. Kolko god da mu je sjeban auto on opet zna uzivat u toj alfici i znao je da je alfa sjebana kad ju je kupovao al to je bilo ono sto je on trazio, jeftilen sportivo. To je trazio, to je i dobio, i ne buni se puno, al kao sljedeci auto sigurno nece izabrat alfu(oko mu je palo na type-R) jer ovaj put misli uzeti pravi sportivo(dobio je novi posao). Pa zar vi alfisti ne mozete priznat da su neke alfe(po mom misljenju vecina ko i vecina opela na kraju krajeva da izbjegnem glupe komentare tipa "pa i opel je skroz u kurcu") u kurcu? To je sve sto trazim u ovom threadu ali cini se da niko od vas nije dovoljno velik covjek da po×××× auto marke koju voli kak spada i bezrezervno.

Zasto sam opet morao procitat "alfa 156 gta je sasvim dobra za financijsko stanje alfe, prednji pogon, i cijenu". Kao prvo bi htio rec da svi znamo da je m3 precijenjen jer recimo i evo 7 i impreza sti su bolji auti a bitno jeftiniji i malo je bezobrazno reci da je alfa jeftina jer je jeftinija od m3a. pa sve je jeftinije od m3a. A ovo ostalo sto ste nabrojali, pa sta bi neko ko kupuje auto trebo uzet u obzir te isprike? pa taj auto je smece. kolko god vi isprika nasli isprikama tu nema mjesta, auto je auto i od njega se ocekuje ono sto se ocekuje i boli me ××××× za stanje proizvodjaca. sta bi neko trebo kupovati alfe GTA iz samilosti prema alfi? i zato je to dobar auto, iz samilosti? to sto su oni izbacili poluproizvod na trziste zbog finacijskog ××××××(a i alfine retardiranosti, kao sto sam reko, alfa nikako da sva svoja dobra dostignuca strpa u jedan auto za siroke mase kak spada) ne znaci da to vise nije poluproizvod.

I po n-ti put, ja ju nisam usporedjivo sa m3. Ne sjecam se ko je ali dodje mi da tom covjeku iskopam oci trenutno.

_Stevo
15-10-2002, 09:59
ima tu jedna 155 u ivanicu. 2.0 t.s. ima blizu 300 000 km cini mi se. ima ju od frenda jednog stari. auto je ko nov. nikad nikakav kvar a ide jaaaako dobro za svoju kilometrazu i godine. naravno auto je servisiran.
uskoro ce valjda bit na prodaju.

Black Knight_
15-10-2002, 10:01
Ja popljuvo 33ojki a ti o 155 2.0, ajoj pa vi ljudi ne citate

DKW
15-10-2002, 10:29
Ok, knightu, ali nemoj onda govoriti generalno.

Istina je da ima ljudi koji bi da se stavi amblem Alfe na šparhet, svršavali na to.

Pri tom mislim na slijedeće modele:

Giulietta 1982, Alfasud (dobro zamišljen ali sastavljen znamo kako), 33, 90, Alfa6, 75, 155, 145, 146 Imao je pa znam-riješio sam je se nakon 2 godine)...

Ali nije sve u bregastama i ubrzanjnu 0-100. Stvar je najviše u ukusu, imageu i osjećaju za volanom. Tu su NEKE, ponavljam NEKE Alfe nenad××××ve, naravno u određenom cjenovnom razredu.
Ali to je ionako pitanje koje je ovdje na forumu kao kakva kronična bolest i mislim da je to već sve skupa deplasirano. Čovjek ionako bira autu prema svojoj privatnoj filozofiji, a u okviru mogućnosti. Evo, ja sad imam 156 i smatram da se u bilo kojoj 164 bolje sjedi, a isto tako me Honde peru uglavnom redovito. I svaka im čast.

Girrari
15-10-2002, 10:34
Onda da izbjegnem ponovne komentare na to što sam napisao (GTA je odličan auto za cijenu, trenutnu situaciju u tvrtki...); napisat ću samo GTA je odličan auto TOČKA

A to što ti buraz ima Alfu ne čini ga Alfistom, pa ne seri.

Girrari
15-10-2002, 10:38
DKW, sve te Alfe koje si nabrojao, meni su redom fenomenalne izuzev Alfe 146 koja mi je probavljiva samo sa nekim lijepim stražnjim spojlerom.

Black Knight_
15-10-2002, 11:30
Moj buraz je alfist u pravom smislu rijeci, ganja se, voli zvuk svoje alfe, covjek je toliko lud da se vozi bez klime usred ljeta tako da ne gubi onih par konja, toliko ×××× kak mu ide dobro alfa, jednom je uletio s pricom da je njegov auto toliko brz da kad kisa pada da jednostavno kapi ne stignu past na njegov auto koliko on brzo ide i koliko je aerodinamican, obozava ferrari do boli, gleda svaki f1, i uglavnom voli svu tu talijansku sportivu i nabrijanost.

Nemojte me jebat, ko da ja ne znam prepoznat alfistu kad ga vidim.

Al ×××× ga, covjek je otiso na test voznju type-Ra s kolegom s posla koji ga je mislio kupit i onda vidio i osjetio moc i reko to je to. Kolega s posla se usro auta bio jer ipak covjek ima sad vec i malu kcerkicu pa se kasnije odlucio za mazdu6(to sam vam vec spomenuo cini mi se). To je onaj kolega sta ima 155 sa 192 konja i vise nabrijanu full. Pa eto, dva covjeka koja skroz briju na alfe i talijansku sportivu su sjeli u type-R i usrali se. Toplo vam savjetujem da probate i vi ako jos ima test primjeraka pa se mozda rijesite te gadne navike "alfa u nebesa".

Black Knight_
15-10-2002, 11:34
Girrari, eto, nisi velik covjek, sta ti ja mogu. Svako objektivan ce reci da je su obe alfe GTA promasaj. I cak se iz rijeci zagrizenih alfista poput INTCPa da izvuci taj zakljucak posto izbjegava bilo kakvu pricu i zakljucak o bilo cemu osim ovjesu na GTA.

jesus
15-10-2002, 12:12
Gta je promašaj....
M3 i Ferrari su izdrkotine...
Typ R je zakon.

Bravo, ××××× ti mater i oca retardiranoga napušenog daj bog da se zabiješ u neki zid i krepaš kopile, za alfu me boli ×××××, ali nemoj ko boga onaj frižder koji podjeća na karavan spominjati više ideš svima na××××× sa type r. :smile09:

_Stevo
15-10-2002, 12:26
e bleki ono o 155 je bilo totalno nevezano za tvoje postove. al kaj se nije taj motor ugradjivoi u 33-ojku??

a gta je ocito samo sjebana po tom famoznom prednjem pogonu. ××××te pa golf 2 sa 90 ks cuka ko blesav kad mu pustis gas. al to je prije 10 GODINA. do sad je napredovalo sve pa valjda i ta ××××na elektronika. definitivno bi auto bil bolji da ima straznji pogon, il jos bolje sva cetri, al nema. a ×××× mu pas mater pa nema ni civic straznji ni sva 4. dobro ipak ima 50 ks manje koje izvlaci iz sjajnih 2.o litre.
po nekoj logici svi auti iznad 150 ks bi trebali imat straznji pogon, a opet vecina nema....

pokuso sam bit sto objektivniji...

Black Knight_
15-10-2002, 13:31
Bah, uopce se necu raspravljat, type-R je 10 godina ispred alfe 147 gta.

Calibra Zender
15-10-2002, 13:37
jesus, daj ti navedo kompakta s atmosferskim dvolitrašem koji može prismrdjeti Type R-U! NEMA GA! Drugima treba litra, litra i pol obujam više ili turbo. Type R ima pravi dragulj pod haubom koji ostatak konkurencije može samo sanjati. Lako je nabiti pod haubu ogroman motor pa eto jurilice, ali nek naprave dvolitraša sa 100 konja po litri i onda nek mjere.

A to kaj je tebi ružan to uopće nema veze. Pa i ti si nekome (možda većini) ružan. Kaj te zato treba ubiti? :))

INTCP
15-10-2002, 14:26
Crni dal ti znaš u kojoj si ti vličini idiot. M3 izdrkotina. To je takav primitivizam koji se rijetko kad čuje. Ferrari isto tako. Ti si čovječe nepismen. Kupio si neko nakaradno vozilo koje na niš ne liči i misliš da znaš svu pamet o autima. Brr sav se tresem. Gsi je teško govno i t ćeš morat prihvatit jer.. ako opel ne može sa 1.8 motorom konkurirat barem alfi 1.5. Onda GSI nije ništa posebno. Brže od 33 ne ide nikako. Em što je lakša, em šta ima ima puno puno bolji ovjes i mjenjač. Pa šta si ti blesav. Naravno da alfe ne traju kad ih se dočepa neki krele koje do sad vozio kadetta od stare ili golfa 2.

DKW ti tu nabrajaš neke alfe koje su kao promašaju. Al te alfe su ispod lima veće zvijeri od ikakvih 156 i 147. To što se nekad radilo u alfi nitko nije mogao dostignut. Dovoljno ti je reć da ta giulietta može na cesti bit uz bok sa 156. Ako se tebi te alfe ne sviđaju, ne moraš govorit da su ××××××. Čak i alfasud je zvjer tehnički gledano, al propao ponajviše zbog lošeg lima. To su napredni auti sa puno detalja koje se rijetko nalaze u tako slabim autima.

psy307 / TS
15-10-2002, 14:27
Calibra je pitao da mu se da primjer masini koja moze izvuci toliko kao type-r bez turba i sl. - EVO GA: toyotina 1.8 vvtl-i masina, 192ks iz 1.8, bez turba!
;)

INTCP
15-10-2002, 14:37
Dkw, ako ne znaš informiraj se među alfistima, al ne onim kojima je prva alfa 145, dakle starijim kakvu reputaciju imaju alfetta, giulietta, 75 90 i GTV6. Doznat ćeš da su to alfe koje oni smatraju i samo njih smatraju pravim alfama. To su alfe sa zadnjim pogonom i da se razumijemo sve poslije 75 je manje alfa od bilo koje ovdje pa tako i 156. Te alfe su redom imale odličan dizajn u svoje vrijeme. Nije savršen, ali je klasičan alfin klinasti. Ako su danas to rage rage su ali nikako zbog zastarjelosti i nekonkurentnosti tehnike koja upotrebljena u tima autima. Pri tome mislim na performanse u svim sportskim segmentima. Alfa 75 2.0 ima 8.2 do sto. Nađi mi neki današnji dvolitraš tog starta. Zbog takvih performansi zbog držanja ceste, upravljivosti i naprednih motora sa svom silom caka kojima se snaga dobiva. To su bile zadnje prave alfe. 156 nije nikakva prava alfa u usporedbi s tim autima.
Isperd kuće su mi bili i Giulietta i 75 i 156. I znam kako koja ide i šta pruža i definitivno najmanje gušta pruža 156. Pripitomnljena je i ima prednji pogon. A zvuk joj je ×××××× u odnosu na ove dvije.

Black Knight_
15-10-2002, 15:06
INTCP jesam ti ja vec rekao da tu ne ××××s kolko alfa izvlaci iz kolko kubika i ti opet. BOLI ME ××××× KOLKO ALFA IMA BREGASTIH I KOLKO IZVLACI KONJA IZ KOLKO KUBIKA KAD IDE SPORIJE OD OPELA GSI.

Ti se motori raspadaju, i trose i benzin i ulje ko ludi i nemoj pomislit da to nazoves tehnoloskim dostignucem.

Zar mislis da svaki proizvodjac automobila nije sposoban nabrijat motore tako da imaju pun ××××× konja po kubiku i rok trajanja od 50tkm? Daj od×××× vec jednom, zbog tih "super" motora je alfa i propala.

I BOLI ME ××××× ZA "PRAVE" ALFE OD PRIJE 20 PLUS GODINA.

M3 je izdrkotina. Oces objasnjenje? Auto je decento slozen i prelijep u odnosu na evo ili imprezu. Ima konja, ima luksuz, ima svega. Ali je preskup i peru ga i evo i impreza u svakom pogledu koji su valjda duplo jeftiniji. Da ne govorim da u M3 neces bas naci nekih tehnoloskih dostignuca, sve decentno ali nista posebno. Ni po cemu taj auto nije poseban osim po tome da je to !!!BMW M3!!!. I sta me sad tu ××××s kad je to sve istina? Zasto bi neko toliko preplatio taj auto osim da se iz××××va okolo? Ja gledam na M3 objektivno i usporedjujem ga s drugim autima koji imaju slicne ili bolje perfomanse i s drugim autima u istom cjenovnom rangu. Naravno da bi ja bio presretan da mi ga neko da. Ne znam zasto ti ja to moram objasnjavat, pa jesi li ti retardiran?

Ferrari sam vec objasnjavao i ne da mi se ponovo ali uglavnom sto vrijedi za M3 vrijedi i za ferrari manje vise.

INTCP
15-10-2002, 15:18
Majmune da si iamlo tehnički obrazovan znao bi da motor koji ima min. 75 ks po litri ima u sebi puno teh. dostignuća. A bmw m3 ima više od 100 kao i ferrari bez ××××nog turba.

Slušaj majmune sad. Tko si ti da mi sudiš koliko traje alfa. KA su mi ispred kuće bile 3 alfe. Vžene svaka po dosta vremena. I problema poput enormne potrošnje ulja i benzina nema jel ti jasno nema. Auti su bili odlični i 75 je išla do 300 000 dobro i onda je počela zajebavat. Pod tim zajebavat mislim da troši litru na 1000 km , a ni tvoj kitt nije daleko, akoliko ono on ima km. Ako meni alfa pređe 300 000 to je odlično i nije 50 000 kako ti kažeš. Al naravno da će nekome tko ne servisira i izbjegava servise i pravi se sam svoj majstor. nEK NJEMU KREPA. TAKO MU I TREBA. Al ne ti si najpametnij i ti znaš da alfe traju 50 000 jer ti je neki cigić to rekao, a valastitog iskustva nemaš. Koje si ti to ××××no mjerilo da znaš koliko traju alfe kad ni jednu nisi imao. A ljudi koji ih imaju i koji znaju koliko prelaze ti motori, njih ne slušaša jer kao oni lažu.

INTCP
15-10-2002, 15:20
Osim toga, u auto klubu ti piše zašto JE PROPALA.

Black Knight_
15-10-2002, 15:32
Propala je.

Ma daj molim te, potrosnja ulja mog kitta je rezultat forsiranja do krajnjih granica i ja sam zadovoljan kako je to podnijela.

A ove tvoje spika "ja imam alfu i ne kvari se", mogu i ja onda rec "Opel nema problema sa rdjom! Ja evo imam kalibru staru 10 godina a ni trunka rdje!". Daj od×××× s tim spikama, svi znaju da su opeli truli a alfe u raspadu. A TVOJE TEK ZAGRIZENO ALFISTICKO MISLJENJE NECU NIKAKO UZET U OBZIR.

Ja sam bar priznao probleme sa svojim autom. Ti si tu doso tvrdit da su 33 i 75 pouzdani auti? Fino. Mene nisi uvjerio, hvala i dovidjenja.

Zagrizeni si alfist koji ne moze priznat ni jedan alfin promasaj i ne priznaje nista osim alfe.

INTCP
15-10-2002, 15:36
Ma bravo zaslužio si pljesak. Svaka ti čast.

Girrari
15-10-2002, 16:02
Črni, nisam velik čovjek??? Pa dobro jutro kad imam metar i žilet :)) , ali ne kužim kaj si time htio reći.

Ma svaka čast Type R-u i to stvarno mislim, ali ×××× ga, kad meni svi japanci bljedunjavo izgledaju. Jest da imaju bespogovorno opake motore, ali dizajn... nije nikako loš već nekako umjetan kad da se nastoje dodvoriti europljanima, pa to ispadne nekak na silu. Ipak, imaju par lijepih modela kao npr. ovaj novi Nissan (nešto, Z) ili Mazda 6.

A to kaj veliš za buraza i onog tipa. Pazi ja njih ne poznam, ali mi fakat nije jasno kako zagriženi Alfist kupuje Mazdu 6 umjesto 156-ice.

I prestanite već s tim ×××××vim podacima, sek. više-manje, 5 kilometara veća maksimala... Alfa GTA meni bi pružila sve što želim od auta. Fenomenalan dizajn, solidna kvaliteta, sportske performanse (ne može mi niko srati da 6.3 do 100 i 250 max {kad ćemo već o brojkama} nisu sportske performanse), i kaj je najvažnije "ono nešto". Kada sam sjeo u GTA, osjetio sam to nešto. Kupujte vi EVO-e, Impreze, M3-ce itd. Ja ću se zadovoljiti GTA-jkom i basta, a to kaj neko misli o njoj da nije dovoljno sportska, zaboli me. Pogotovo mišljenje vlasnika Gnojpelovog sportskog pokušaja.

Black Knight_
15-10-2002, 16:22
Gnojpelov sportski pokusaj je puno bolji pokusaj od alfe GTA. A 10 godina je stariji.

Naravno da su te brojke impresivne, ali shvati da ju ja usporedjujem s autima koji imaju slicne ili bolje brojke.

Japanci se ne dodvoravaju nikome, da se malo raspitas o type-Ru saznao bi koliko je cijenjena sasija type-Ra i koliko je truda ulozeno u nju i koji je smisao toga. Nije stvar samo u ljepoti. Mozda type-R i zgleda ko neakav monovolumenast auto, al NENAD××××VA serijska 17" felga, zabijenost, unutrasnjost i onih dodatnih par detalja/spojlera ju cine dosta agresivnom. I na kraju vjeruj mi da ti to ne bi bilo toliko bitno kad sjednes u nju.

A zao mi je sto si sjeo samo u GTA i tu proglasio kraj svoje potrage za pravim automobilom. Naravno da nakon normalnog auta 250 konja ocara covjeka ali treba zadrzat objektivnost i isprobat sta drugi imaju u tom segmentu trzista. Treba imat na umu cijenu type-Ra i velikodusnu, za takav tip automobila, trogodisnju garanciju na sve.

na kraju, nadam se da ce neko od vas kupit tu alfu prije nego sto ja dokrajcim kaliburu pa da odemo na micevec isprobat koliko je zapravo dobra.

INTCP
15-10-2002, 16:28
http://www.cuoresportivo.ch/alfas/147GTA/614x460/alfa147gta05s.jpg:URL=http://www.cuoresportivo.ch/alfas/147GTA/614x460/alfa147gta05s.jpg:nove slike gta:/URL:

Black Knight_
15-10-2002, 16:31
Pa gle, covjek ima tu alfu koju sam reko i obozava ju, stavio je sve zivo na nju, plinske amortizere, spojlere ovo ono, ne znam ni sam. Al eto, covjek kupuje najjacu mazdu 6 i to karavan i buraz tvrdi da je odusevljen, da je nakon probne voznje odma narucio auto na licu mjesta i to sa svim najjacim sto je mogo. Da vi alfisti malo probate druge aute mozda bi i vi kupili nesto drugo...

INTCP
15-10-2002, 16:32
Dali ti znaš kakve stavove ima čovjek koje je spreman toliko love iskeširat za taj auto. Boli njega dupe ze nekog balavca u nakazi poput tebe. Zaboli njega dupe za tebe i tvoje mišljenje. Vjerovatno ima 5000 eura mjesečno i ×××× mu se za nekog lokalnog facu koji pobire trećerazredne droljicesa svojim trulim gnojpelom koji samo čeka da izdahne.

Black Knight_
15-10-2002, 16:32
Stvarno su vec poceli pretjerivat s tim krugovima na felgama.

Black Knight_
15-10-2002, 16:34
Samo ti daj...

INTCP
15-10-2002, 16:34
Pa šta ti misliš da mi nismo probali druge aute i da nas nije zanimalo da li je taj šrot od mazde bolji od 156. ×××× se ti s tom konfekcijom sa ultra mizernim motorima.

2.0i turbo
15-10-2002, 16:36
a kako ce zatvoriti svoje glave ako ne stave otvore na felge..pa mutavi su sa krugovima

INTCP
15-10-2002, 16:44
Isuse

Black Knight_
15-10-2002, 16:51
INTCP prvenstveno sam mislio na type-R i slicne.

mazda 6 i nije zamisljena kao neakav zesci sportivo auto.

Yokosuka/
15-10-2002, 18:39
..ljubitelji Alfe; pogledajte si sutra 16.10. u 14.30h na Novoj TV prezentaciju Alfe 147 GTA u Torinu (auto emisija: auto moto svijet,repriza od nedjelje)...

alfist_zg
15-10-2002, 19:44
hocemo Yokosuka, hvala ti na info.

ove slike su mrak INTCP. :)

pozdrav Blekiju, drzi se, jos malo i proce i kriza... :))

doc
15-10-2002, 19:57
Slika gore govori sve. Kralj kompakta je rođen. Honda, Audi, BMW, Ford... zaboravi. Samo je jedan kralj.

doc
15-10-2002, 20:05
Pogled koji ubija.http://www.cuoresportivo.ch/alfas/147GTA/614x460/alfa147gta08s.jpg

VR6
15-10-2002, 20:18
Vidjet cemo ko je kralj na testovima...

doc
15-10-2002, 20:22
Jebale te svapski testovi. Vi bosnacni ste previse opsjednuiti tim svabama. Jest da su vam kruh davali za vreme rata, ali ne morate im se sad oduzivat za to cijeli zivot kupujucu VW-ove poluproizvode. Jos samo bosanci puse ono: svabo je svabo. Svugdje drugdje je to predmet ismijavanja. Pa vec znas kako ce testovi zavrsit, stara raga audi S3 ce pobijediti jer ima 4x4 pogon. Jos da ima i prtljaznik veci, Alffa nebi imala snase u usporedbi. Budae bi je mogle cak usporedit i s Golfom r32. Takve usporedbe ruse ugled Alfe. To je ko da usporede Fiat mareu 2.0 i bmw 320. Ista klasa po mjerama i motorima, ali potpuno drugi svijet.

_Stevo
15-10-2002, 20:34
gledal sam u nedelju ili subotu na nekom bosanskom programu auto emisiju auto info il tak nekaj. uglavnom nase emisije jesu za××××× al njihove...
nemam nis protiv audija a4 avant, je on lijep na svoj nacin, al da je ljepsi od alfe 156 sw? khm, meni bome nije. bilo je jos bisera. uglavnom u cijeloj emisiju nisam vidio ni jedan drugi auto osim iz vw grupacije. nit alfe, honde, mazde, peugeota. istina bog gledal sam samo jednu emisiju, i pokusat cu i drugu da vidim...

VR6
15-10-2002, 20:40
Vidim da si se vec uplasio da 147 GTA ne popusi od R32...

156 GTA je imala vrijeme po krugu slabije od Civic-a Type-R, to je nedavno neko naveo ovdje. Imam vremena neke (britanske) auto revije koja je testirala Ford Focus RS, i ostvario je odlican rezultat po krugu, bolji od Lotus Elise-a, Subaru Impreze, Clia V6, AMG-a C32 i jos mnogih...

Da napomenem, nije Njemacka auto revija!!

http://www.pistonheads.com/shows/geneva2001/ford/focus-r-06.jpg

_Stevo koja TV??

_Stevo
15-10-2002, 21:01
vr6 to me ti isto pitas:) kaj ja znam. brijem da ona ftv, al nisam siguran. neka federativna je... :)

_Stevo
15-10-2002, 21:03
el se sjeco neko jos one pjesme:
tata kupi mi auto, bicikl i romobil(tak nekak:))
moze i ovaj focus
:))

m3
15-10-2002, 21:04
Black, smatram da si pretjerao s sranjima koja govoris o m3 i ferarriju. Po tebi samo auto s 4x4 pogonom valja. Ti usporedjujes m3 s imprezom i evo7. Pa to je glupost. Impreza i evo 7 su auti nastali po uzoru na rally bolide i naravno da s 4x4 pogonom bolje mogu prenjet snagu na podlogu. M3 je sportska izvedba velikoserijskog auta koja ima tradicijonalni straznji pogon. Ti zbog jednog street racea gdje si vidio da evo7 ima bolji start tvrdis da je m3 izdrkotina? Pa to je idiotski. Otkud znas tko je vozio m3 a tko evo7? Za startanje m3 potrebno je znanje i iskustvo a osoba koja je upravljala vjerovatno to nema. M3 ima 5.2 do sto dok recimo novi s4 s 344 ks i pogonom na sva cetri ima 5.6. I onda m3 izdrkotina? Kazes da u m3 nema tehnologije. Pa pogledaj motor od m3 3246 kubika i 343 ks. Pa ako je to izdrkotina sta je dobro? Imao sam priliku kratko isprobat novi m3 i vjeruj mi, to je nesto fantasticno. Ja sam takodjer veliki ljubitelj japanaca, posebno evo7 i impreze al to su auti koji nemaju s ostalim autima veze zbog tog sto su pravljeni po uzoru na trkace aute koji imaju dugogodisnje iskustvo u kraljici motosportova-reliju. I sad ti zbog tog ides tvrdit da je m3 izdrkotina? To ti nije u redu i stim si pretjerao jer su to auti koje nemozes usporedjivat a sto se tice ferarrija..rijeci nisu dovoljne..to moras dozivit

p.s. sto se tice tog da su japanci jeftini, nisu a sto se tice tog da je bmw skup, je al zbog cijene nemozes sudit o autu jer auto nemoze bit los zbog cijene nego zbog drugih stvari al to je druga prica..

pozdrav

Calibra Zender
15-10-2002, 21:50
Black, neke stvari kaj pričaš su stvarno rezultat drogama pomračnog uma! :smile09:

Za mene je i dalje Civic Type R (kako god ružan bio) kralj klase tak dugo dok mu se ne suprotstavi neki ozbiljniji atmosferski dvolitraš.

GTI FOREVER
15-10-2002, 22:03
_stevo,
gledo sam emisiju i tako sam se iznerviro da je to nesto nevjorovatno,
taj audi je zadnja tri mjeseca na svim mogucim testovima u svim magazinima a i svaki dan ga vidim ispred zgrade tako da mi se gadi, ali ti je ovdje kriza sto se tih stvari tice.Tako da te to ne iznenadjuje da cujes samo komentar formule 1,uuu sto je to smijesno.
Bolje im je samo da puste zvuk nego da se nako brukaju.Jednostavno nema novinara koji imalo vrijedi!!!
Bar sto se automobilizma tice!
Pozdrav

Calibra Zender
15-10-2002, 22:05
"Opel će uvijek biti Opel.
A to znači: kumečka Vectra, bijela, malo hrđava na zadnjem blatobranu, 1.6 75 KS, na prednjim sjedalima kuglice, a na stražnjim karirana deka.
Seljo beljo automobil.
Radi se o imageu"

Čuj DKW ovo ti nije trebalo. Malo previše generaliziraš i ×××׊! Kaj ti misliš da je Alfa nekakav prokleti vrh sporta i plemenitosti? Neki ekstra auto svjetlosnim godinama iznad Opela koji ima ne znam kakav image?

Ta tvoja savršena Alfa je osim sportske note u prošlosti bila šaka jada. Auto koji se kvario i trulio ko i stari Opeli. I nije imala nikakav image osim kod vas Alfista. Ne zanimaju me dvije bregaste, peta brzina i 2 svijećice kad je to sklopljeno u cijelinu koja ima rok trajanja od 2, 3 sezone i ogromne troškove održavanja.

Malo se mani tih generalizacija jer vrijeđaš bez osnove!
:smile09:

_Stevo
15-10-2002, 22:08
kaj sam jedini ja cito vremeplov u zadnjem broju autokluba? jap, ocito samo ja.

Girrari
15-10-2002, 22:20
Črni, boli me dupe koliko je truda i rada uloženo u Type R i uopće ne dvojim da je to fenomenalan auto, ali kao što ti velim, dizajn im je nategnut kako bi se svidio europskom kupcu. A baš tako i izgleda, nategnut. Mazda 6 mi je bila odlična kad je izašla, kako bi se reklo, mali korak u dizajnu, ali velik skok za Japance; no sada mi opet izgleda nekako bljedunjavo.

A to da je Calibbra bolja od GTA mi baš ne leži. Koliko kužim tvoja Calibra ima nešto lošije ubrzanje od GTA. Svaka čast 4x4 pogonu, ali mislim da se i Alfa ××××no drži na cesti. I kaj je onda bolje??? A uzmi u obzir da je Calibra kao sportski coupe dok je Alfa ipak ××××ing sedan.

Black Knight_
16-10-2002, 08:52
Nije uopce bitno jel ide bolje, to su stvarno detalji, bitno je da je tu negdje a to je zalosno. Mislim meni nije zalosno jer alfa je meni goli ××××× uvijek bio, ali za vas alfiste je zalosno i trebali bi sutit pokunjeno umjesto da se tu bahatite s nekakve dvije bregaste koji nikom nista ne znace osim konju INTCPu koji s nema s cime drugim pohvalit.

Opet ne citate moje postove kak spada. Jesam ja reko da je m3 super slozen auto, i da to ide i da je to lijepo i da ne bi imo nista protiv m3a. Ali kao covjek koji voli brzinu, ganjanje i sposobnosti auta nikad ne bi izabrao m3. I vjerujem da svi pravi automobilisti misle tako. I sta je tu krivo? Jel se vi mozete slozit s icim sto ja kazem, jer meni se cini da je vise u tome problem.

Kakve veze ima kako je nastao i zbog cega je nastao evo i impreza, i kakve veze ima sto je alfa propala pa nemaju para da sloze posten auto, mene uopce ne zanimaju takve gluposti. Auto je auto a image i stanje proizvodjaca su druga stvar. Ja gledam koliki meni vozacki gust, brzinu i nadmoc moze pruziti auto, a takve gluposti su vazne samo neobjektivnim debilima i kao sto rekoh ljudima koji se zele iz××××vat sa m3 jer evo 7 i impreza sigurno nemaju toliku "glamour" vrijednost.

DKW
16-10-2002, 12:40
E, moj Zenderu,

prvo: "Ta tvoja savršena Alfa je osim sportske note u prošlosti bila šaka jada. Auto koji se kvario i trulio ko i stari Opeli. I nije imala nikakav image osim kod vas Alfista."

Već sam 172.848.476 puta rekao da je upravo u prošlosti, a i sad se zna desit da su Alfe šlamperaj, a da su s početka 70-tih bile shit.

Govorimo o IMAGEU 2002. GODINE.

××××ga, image je image. Ja kad vidim Vectru A ili većinu Calibri, uvijek su to nekakvi crni auti privremene njnemačke registracije a u njima, kako to u Večernjaku piše "Državljanin Njemačke Haso Š."

:)) :)) :))

I, zaboga, Bleki i Zender, nemojte sve tako osobno shvaćati. Da imam 23 godine i budžet od (neznam sad napamet koliko je Calibra 1993.?) recimo 5000 EUR, naravno da bi kupio kakvog turbaka, prije nego 33 ili 75icu od šperploče....

I još jednom, cool. Kaj ja mogu kad mi određene marke automobila odmah pokrenu asocijativni niz....

DKW add
16-10-2002, 12:47
... odmah se nađete uvrijeđeni kao da vam spominju familiju - kao da vam je Adam Opel bio pradjeda...

Black Knight_
16-10-2002, 13:02
Ja inace imam 20 godina a ispravan turbak dodje negdje 7 kila eura, al jedno 99% ih vise nema 4x4 u funkciji a isto tako 99% su razvaljene chipovima i kojecim tako da moj auto vec ima i kolekcionarsku vrijednost :P :)

Jedino sto ja zelim tu postic je da ti alfisti za barem jednu alfu priznaju da je promasaj. Barem za jednu. To bi bio korak u pravom smjeru. A taj smjer se zove objektivnost.

To sto oni ×××× po kalibri turbo me puno ne dira. Ja uzivam u svom autu i perem svaku alfu a POGOTOVO njihove dno-dna alfe.

Girrari
16-10-2002, 14:43
Evo, ja ću reći kako mislim da je Alfa 146 bila promašaj. Nije mi jasno zašto su si tada kreteni umislili kako netko tko hoće imati 2 vrata više, mora odmah mjenjati karoserijsku izvedbu koje BTW izleda tužno iz svih perspektiva osim od napred. Ista je priča bila s Bravo/Brava koncepcijom.
Alfa se poslije opametila dok je FIAT još jednom u×××× stvar.
Sudica je bila promašaj jer se u nastojanju oživljavanja retardiranog tal. juga proizvodila tamo, pa je kvaliteta završne obrade i lima bila na pretužnoj razini.

Osim što sam Alfist, obožavam i FIAT-e, a bilo tko tko malo duže i više čita forum zna da se ne suzdržavam od negativnih komentara na njihov račun od "Abartha" koji sramoti škorpionov znak, Stila sa pet vrata, nakazne Mareae sedan i meni simpatične, ali totalno promašene Multiple.

Kao što sam već negdje napisao, ako FIAT potpadne pod GM naći ću sve njihove menađere od zadnjih 10 godina i objesit ih za jaja :)) ! Jedino što trenutno drži vodu u FIAT-u je Punto, Stilo s 3 vrata i gospodarska vozila (FIAT prodaje najviše istih u Europi i stalno kupi neke nagrade u tom segmentu).

A to što ti Črni pereš svaku Alfu zatakni mački o rep.

Black Knight_
16-10-2002, 14:55
Ako fiat potpadne pod GM to mu moze samo pomoc.

VR6
16-10-2002, 15:02
Alfa 147 GTA
0 - 100 km/h 6.3 sekunde
Maksimalna brzina 246 km/h

R32 sa 10 KS manje ima skoro iste performanse, i 4x4...

Black Knight_
16-10-2002, 15:11
Eto...

A cijene? Ne da mi se trazit po netu a ti VR6 sigurno znas.

INTCP
16-10-2002, 16:12
VR6 ne bulazni i sam znaš da 4x4 odnosi dosta b
vremena u staru. Sjeti se tkrath i ferrarija i audia. 4X4 KRENE KO KATAPULTIRAN, dok ovaj troši vrijeme na igru kuplungom kako bi obuzdao snagu.

VR6
16-10-2002, 16:16
VW Golf R32 - 31950 Eura

Mislim da za Alfa 147 GTA jos nisu objavljene cijene, ali ocekuje se cijena od oko 34000 Eura...

mentor odlog.
16-10-2002, 17:25
BK nema šanse da calibra odere GTV. GTV sa bilo kojim V6 motorom te pofleka bez problema. Isto kao što razvaljotina od alfe 33 1,7 16V odere calibru 16V (ja sam to doživio). Primjetio sam da često spominješ dno dna od Alfe. Ja sa tim "dnom dna" zadajem muke daleko jačim autima. To ti govori da je Alfin najslabiji auto u ponudi ravan nekim snažnijim modelima ostalih proizvođača. Da nekim slučajem imam 145 2.0 (ili da ti imaš calibru 2.0, a ja svoj sadašnji auto) izazvao bih te da se utrkivamo pa da ti se mogu slatko smijati (moja omiljena ruta za takve stvari je od okretišta na borongaju do črnomerca).

m3
16-10-2002, 18:03
E moj black, ako m3 nije sportski auto onda nije ni jedan! Neda mi se vise raspravljat jer vidim da je tebi 4x4 svetinja i mozes ga jebat. Ajd bok

doc
16-10-2002, 20:55
"Ta tvoja savršena Alfa je osim sportske note u prošlosti bila šaka jada. Auto koji se kvario i trulio ko i stari Opeli. I nije imala nikakav image osim kod vas Alfista"

o Bože....

Calibra Zender
16-10-2002, 21:40
Doc, samo lagano. Prije 156, 147 i 166 nije bilo pouzdanih i kvalitetnih Alfi. A to se i vidi po cijenama polovnih i njihovoj potražnji. Ljudi bježe od 33, 75, 164, 155 ko vrag od tamjana (nije samo to razlog, nažalost još dosta funkcionira spika švabo je švabo). Malo objektivnosti molim. ×××ך gledanje automobila kroz prizmu Alfe. Nije najbolja, nikada nije bila, niti će ikada biti! A bogami nije niti u vrhu!

Kako mi se samo gadi to prokleto gledanje na svijet samo kroz oči Alfista. Koje je to prokleto ××××××. Ima daleko boljih auta, kvalitetnijih, s većim ugledom, većom povjesti. Jedno je voljeti neku marku više od drugih, ali usrani način na koji se ovdje veliča Alfa je retardiran i bolestan. Najrađe bih kupio neku pilu i prao samo Alfe na cesti. Za druge bi mi se živo hebalo. I nadao bih se da je u svakoj Alfi barem netko od vas s foruma i uživao u tome kako odlazim naprijed, a vi si mislite kako je to samo moguće. Pa ipak vozite neprikosnovene Alfe! :smile09:

Koji se qurac dešava u vašim glavama da ne vidite dalje od Alfe? I onda još k tome ne samo da je Alfa numero uno nego i samo talijanski auti valjaju. Fiat kralj malih auta, Lancia luksuznjak samo za urbanu elitu. Sve odreda slavna povjest, neprikosnoven dizajn, najbolji volani, ovjesi, mjenjači, sve ukomponirano u prihvatljive financijske okvire... Pa kaj je vama? Kaj vi niste čuli za druge aute, druge proizvođače, druge zemlje? Pa na koju foru ste progutali sva ta ×××××× viva Italia, viva sve kaj naprave žabari? Kako mi je samo pukao film na ta ××××××! :smile09:

DKW
16-10-2002, 22:06
Mislim da je problem u jednome:

A to je da ima ljudi koji svoj privatni ukus stavljaju kao opće mjerilo.

A onda se gubi objektivnost.

Tako i kod alfista ima alfista i zatucanih alfista. A sad, po postovima možemo vidjeti tko se ubraja u ove prve, a tko u ove druge.

Na kraju krajeva, ne volim kad se tema previše zabrije u bed, pa si svi jebu majku kriš kraš. Ovo je ipak forum, nije Sabor.

DKW add
16-10-2002, 22:07
Peace, Brotha!

Calibra Zender
16-10-2002, 22:08
DKW, apsolutno si u pravu!

DKW
16-10-2002, 22:21
A evo, da bi mir zavladao potpuno, priznat ću: I na najljepšoj, najnaprednijoj, najfantastičnijoj, na najalfi od svih alfi koju ja vozim (156) i plaćam 2500 kn leasinga mjesečno,

zna zapucketati plastika, nabijemjejana×××××. :smile06:

Girrari
16-10-2002, 23:40
Ja svoj ukus ne namećem nikom. Zašto ne vidim dalje od talijana???? Zato što me ne zanima!
Ima odličnih autiju (dizajn, povijest, završna obrada, motori...) i sve ja to priznam, ali ipak uvijek biram talijana (ak ima auto u klasi koju želim).
Rađe ja kupim novog Punta za 20 000 Dem nego prastaru Calibru za 15 000. Pa me perite ako vam je gušt i svršavajte na to što ste oprali talijana. Boli me jedna stvar; ja ću guštat u svojoj Beštiji ma koliko vi mislili da je to nemoguće.

Black Knight_
17-10-2002, 08:39
To je ok, kako ko voli

Black Knight_
17-10-2002, 08:51
Imajte na umu da se ja tu svadjam vise rasprave radi i jer mi je dosadno na poslu :)

_Stevo
17-10-2002, 10:04
bleki a ima nas i na ircu...

Calibra Zender
17-10-2002, 12:44
Oprosti Girrari, ali ti uopće nisi shvatio moj prošli post. Nije mi jasno zakaj uopće spominješ Calibru. Ona nema nikakve veze s onim kaj sam gore napisao. Problem je kaj većini ovdje treba dioptrija kroz koju bi možda vidjeli dalje od Italije! Pogotvo INTCP-u i sličnim ekstremima.

Girrari
17-10-2002, 14:13
Ma sve sam ja shvatio, baš zato i mislim da je moj odgovor bio na mjestu.

Kada teoretiziram, gledam sve aute; kada kupujem gledam isključivo talijane (naravno ako imaju model u klasi koju tražim).

Calibru sam spomenu jer većina ovdje (pogotovo Črni kaj je vozi) brije na nekakva pranja i drapanja. Kako je ovaj opro onoga, kako Črni pere sve Alfe... i ostale lovačke ili istinite priče. Taj dio odgovora zapravo je bio namjenjen njemu, pa se ne moraš osjećati prozvanim.

Girrari
17-10-2002, 14:33
Zapravo, sada sam opet pročitao tvoj post i mogu konstatirati da se i na tebe može primjeniti moj odgovor u cjelini.
Vidim da i ti pričaš o tome kako bi kupio nešto opako i onda prao samo Alfe.

Ma samo izvol'te dečki ako vas to veseli. Ja ću i dalje kupovati talijane iako nisu ni najljepši (meni osobno da) ni najbolji (opet isto), ni najbrži, ni najkvalitetniji..., ali bogme nisu ni najružniji, najgori, najsporiji, najnekvalitetniji...
To kaj bu me netko oprao, zaboli me živo. U Beštiji me ionako pere skoro cijeli Zagreb i opet mi se živo fučka za to jer ništa ne može nadoknaditi situaciju kada otvaram garažu, a svjetlost obasjava sterilno čisti plavi metalik lak automobila u kojem uživam od kada sam prvi put (i prvi "civil") sjeo u njega. To je gospodo gušt koji još nisam doživio u netalijanskom autu. I zakaj bi sada morao izigravati ljubitelja svih (ili velikog broja) proizvođaća kada to nisam??? Cijenim sve, ali volim i kupujem talijane i X5 (×××× ga kad je auto strašan).
:)

Black Knight_
17-10-2002, 14:56
Pa to sam ja i reko. Filing je zasigurno tu, inace ne bi bilo tolko alfista.

INTCP
17-10-2002, 16:47
Calibra ne bauljaj. Ja jesam ekstrem, al to ne znači da ne vidim dalje od alfe. Kad sam ja rekao da je BMW ××××××, da je Focus ××××××. Kad sam baš rekao da je tvoja calibra baš ×××××× u svakom pogledu. Naravno da ima svaakakvih auta koji su u nekim kvalitetama bolji od alfe, ali mene te kvalitete ne zanimaju ni malo. Već me zanimaju sportske kvalitete opo kojima je alfa u vrhu I nemoj mi sad da ima boljih od GTA. Ja tako i tako ne govorim o GTA već o pristupačnijim alfama koje tuču konkurenciju na sportskom polju. I ta konkurencija mora imati barem 200 ccm više da bi bila kompetentna.

VR6
17-10-2002, 17:32
"I ta konkurencija mora imati barem 200 ccm više da bi bila kompetentna."

Koja konkurencija bolan, sta ti pjevas, Alfa 147 2.0 - 150 KS, Ford Focus ST170 - 173 KS, jel o tome pricas?? Ili mozda o Hondi Civic Type-R??

INTCP
17-10-2002, 18:18
VR6 koji si kuarac našo 147. Ima još masu drugih alfi o kojima ja pričam. Znamo zašto je 147 u kurcu, a pogotovo 2.0. Uzmi 156 1.6. Koji auto još ima 120 ks. KOji 1.8 ima 140. I koji 2.0 ima 165. Rijetko koji. Tek sad su se počeli približavat kad alfa uvodi JTS. Tako da će 1.6 JTS imati 130 ks. I nemoj mi sad o type r isličnim top ponudama. Govorim o običnim autima.

INTCP
17-10-2002, 18:22
A ni focusovo ubzanje od 8 i nešto nije nešto za tu težinu. Trebao bi imati barem ispod 8. 147 2.0 je tako spora jer su prijenosni omjeri kao na 1.6 modelu, a ne kao na 156 2.0 ts koja ima 8.6. Da je mjenjač od tog auta i 147 2.0 imala bi 8.5 ubrzanje, ali bi to onda bila prevelika razlika u odnosu na 1.6. Makar se ja ne slažem s tom kombinacijom. Bilo bi bolje da su umjesto 2.0 stavili 1.8.

Dom-Dom
17-10-2002, 18:27
Da umirim situaciju , ja sam okorjeli Alfista ali neznam kaj bi dao za Imprezu STI ili još bolje EVO VII.Ili Integru.To su auti .Također Porsche 911 ili Boxter. :)

Hondo
17-10-2002, 18:41
Dobar izbor Dom-Dom, ali nemoj Porsche. U utorak popodne kod McDonald's-a na Krugama stojim u koloni kad na suprotnoj strani auti u bijelom dimu, tak gustom da se ništ ne vidi. Kad sam došao bliže imam kaj za vidjet. Boxter žute boje i iz motora šiša bijeli dim, tak da je više izgledalo da je bacil ulje nego da je zakuhal. Smiješno i žalosno vidjeti takav auto u qrcu na cesti.

Lancer
17-10-2002, 19:03
...Peugeot 206 s16 180 KS - prednji pogon
...Clio Sport 169 ili 172 - prendji pogon
...Astra Turbo 190 KS - Prednji pogon
...Corrola bla bla 190 KS - prednji pogon...Leon, Honda...itd.

Očito su takva vremena da je snaga od približno dvjesto ili preko konja mjerilo za kompakta, bio on iz niže srednje ili niže klase. Prednji pogon pa šta...pod uvjetom da se drži uključena lampica za ASR, ASD, ASCT, ABD, STC, ovisno već koi šta ima, odnosno koji je proizvođač u pitanju.

Alfa 147 je opet postavila mjerilo (vrhunska agilnost, motor i performanse, upakirana u prelijepu karoseriju u ovom modelu dodatno nabrušenu decentnim, ali dovoljno istaknutim spojlerima) iako sam ja ljubitelj japanskih samuraja.

Je nos je zasigurno malo pretežak i osjećaj u zavoju nije isti kao u modelu 1.6, ali otvrdnuto podvozje, gomila elektronike i hladna glava u stanju su učiniti čuda sa ovim automobilom...granice su negdje jako daleko...zato ne serite

INTCP
17-10-2002, 20:28
Hoćeš reć da 1.6 drži bolje od GTA. To ne može bit istina jer iako je nos teži. usprkos tome što je cijeli v6 iz aluminija podvozje je ne samo otvrdnuto već je i nova geometrija, a i komponente su ojačane. Dakle tu nisu samo druge opruge i amortizeri,.

m343
17-10-2002, 21:12
Black Knight_
Ja mislim da M3 moze pruziti barem toliko sportskih uzitaka kao evo7...
jer ima vrhunski motor sa boljim zvukom i visokim okretajima, zadnji pogon omogućuje više zabave i driftove, bolje kočnice, bolji dizajn izvana, a pogotovo iznutra
A što je i najvažnije malo bolja vrmena po krugu na stazi :smile06:
evo 7 jest napravljen malo beskompromisnije i bolje ubrzava do 100 zbog 4x4 i težine (do 200 se poredak mijenja) sve zajedno je ipak malo sporiji od ljepšeg (po tvojem: izdrkotine) M3
i da imem te novce prije bih uzeo M3

Girrari
17-10-2002, 21:17
Joj kak su je nahvalili u Auto blicu, pa to stvarno nisam očekivao ni najmanje.
E sad kad sam već kod Blica da napišem jedan citat. Iako mi Blic nikada nije bio prerelevantan časopis, ovaj citat može dati malo utega na vagu mojih argumenata kada me Calibra na 4. stranici ove teme napao za spominjanje mojeg poimanja Alfe kao sinteze sportskog i praktičnog sjedinjene u odličnim performansama, ali prednjem pogonu. A možda se konačno i VR6 ušutka sa svoji integralnim pogonom jer je njemu "ritobris" kao Biblija ili možda Kuran, svejedno.

Dakle: "Naravno, uprkos serijskoj kontroli proklizavanja u uskim zavojima prednji se kotači, preopterećeni sa 250 KS, zavrte u prazno. Treba li zbog toga zahtjevati od Alfe i pogon na sva četiri kotača? Nipošto - samo bi ubio temperament."

Prednji pogon - temperament??? Hmmm, zvuči interesantno.

I još nešto. Kažu da je pod dirigentskom palicom Laure Farine nastala 147 GTA. Zna li tko od ovih informiranih Alfista da li je ta Farina nešto u rodu sa dragim Giuseppeom (Pinom) Farinom koji je osvojio prvi naslov u F1, naravno u Alfi. Možda kćer ili unuka???

Dom-Dom
17-10-2002, 21:41
Svaka čast M3 , skidam mu kapu , ali EVO VII je EVO VII , to je ludilo od auta.

Hondo
17-10-2002, 21:56
Ukusi su različiti, samo me jedna stvar smeta. Usporedba M3 i Evo VII ili Impreze. Ljudi koliko konja ima M3, a koliko bilo koji od ova dva japanca? Koju zapreminu ima motor M3, a koju japanci? I na kraju kolko košta M3, a kolko japanci? I nemojte uplitati težinu jer Subaru ili Mitsubishi nisu ništ manji auti od M3, a BMW-ov je problem kaj radi teške aute.
U svemu spomenutome M3 je u (velikoj) prednosti i trebao bi jesti ove autiće za doručak. A kad ono ...

Calibra Zender
17-10-2002, 22:10
Hondo, isto se tak supoređuju u kompakti. Samo kaj neki imaju atmosferskog dvolitraša, drugi trolitraša (pa i više od toga), a treći (poput S3) turbaka.

m343
17-10-2002, 22:21
Ukusi su različiti...ali vjeruj da bi i ja jako rado imao evo7 ili subaru...
m3 i evo 7 se mogu uspoređivati jer evo ima turbo i to više nije 2000 ccm vs 3200 ccm, razlika je u cijeni 15.000 E što možda i nije pretjerano...
Ali ipak puno ljudi ovdje malo previše izdiže evo7 (istina da jest beskompromisniji), kao nešto nedostižno (ne računajući superaute) a M3 ima bolje performanse

Lancer
17-10-2002, 22:42
Činjenice:

1. Da M3 ima bolje performanse od EVO
VII netko bi več sa njime osvojio
WRC prvenstvo

2. M3 - odličan motor za performanse na
granici superautomobila, upravljivost nedostižna i mnogo manjim vozilima i elektronike koja šalta najbrže na svijetu, a tipično BMW-ovski nervozan zadnji kraj dovodi u željenu putanju. No sraz sa vozilom koje ima samo jednu svrhu, a to je podloga za najzahtjevnija natjecanja serijskih automobila na svijetu; RAlly, natjeravanje po serpentinama sa jednim EVO Mitsubishijem samo bi bespotrebno posramilo taj izuzetan automobil sa propelerom na nosu, koji je od namjene preko koncepcije i gradnje do publike koja ga pase očima sasvim drugačiji automobil najbolji u svojoj branši (C AMG, S4)

I ispravljam netočan navod da sam ja ustvrdio da GTA ima lošiju vodljivost od 1.6, ne naravno...imala bi kad bi imala identičan ovjes i doziranje snage bez elektronske kontrole..

sepra
18-10-2002, 01:38
Da a na se sve svodi do placa i nazad.

VR6
18-10-2002, 02:58
Probajte usporedbu sa M3 CSL...

http://www.0-100.it/bmw/m3-csl/images/image3.jpg

E žalosti
18-10-2002, 09:41
sramota za bmw, niti je posebno lijep niti je najbolji, puši u svemu od jeftinih japanera. tužno

Black Knight_
18-10-2002, 09:47
Lancer, ti auti sto si nabrojao svi odreda imaju bitno manje konja, laksi su a vjerovatno im je i raspored tezine drukciji. Tako da znas da ti post nista apsolutno nista nije dokazao.

A cinjenica je da s ukljucenim ASRom M3 ide sporije nego sa iskljucenim pa i ta teorija pada u vodu.

A za M3a i imprezu/evo: M3 ima vise konja(a i litara, ali to nije tolko bitno) i skuplji je duplo a sve sto ima bolje je dizajn. Uglavnom, evo i impreza su radjeni kao za rally. Istina. Ali zanima me sta cete reci za sta je radjen M3? Samo nek mi to neko kaze. Jer meni jedino na pamet pada "iz××××vanje" kako sam se prije izrazio. M3 je definitivno pila samo takva ali eto... svoje sam rekao.

Yokosuka/
18-10-2002, 10:53
..kada već toliko spominjete EVO VII jaste li gledali jučer na DSF-u SPORT AUTO TV?, dotični car je bio na testu i stvarno juri ko lud, snimil sam si tako da mogu pažljivo proučiti sve detalje...

mytbyte
18-10-2002, 12:13
Yokusuka,

kad je repriza?

Kaj se tiče Impreze, napokon je dobila facelift kojeg se neće morati sramiti (mada ja osobno brijem na karavan verziju - praktično a moćno :)) )Kad smo kod toga, meni je draža Alfa 156 Sportwagon nego regular, no, naravno, raspored težine kod nje i Subarua, zbog većeg prevjesa straga nije baš idealan...ne znam koliko to utječe na ponašanje u zavoju...i Mitsubishi EVO ima velik prevjes straga ali i sprijeda pa se to vjerojatno kompenzira...je li tko razmišljao o tome da jedna WRC Octavia ili Accent zbog velikog prevjesa straga možda trpe lošija vremena u zavojima...206 i Focus možda su zato brži...na onim neobičnim natjecanjima IRSI na ledu redovito pobjeđuje Toyota Yaris sa 420 KS, dakle izuzetno kratak auto, očigledno sjajan i odlično vodljiv u klizanju kroz zavoje...

Black Knight_
18-10-2002, 12:22
Pa i na onim slalom natjecanjima izmedju cunjeva uvijek pobjedjuju mali auti.

Zato je ona stranica kaj ju je doc cini mi se napravio i tako smijesna. Pa oni auti kaj je doc tamo nabrojao vecinom nemaju kaj trazit na slalom natjecanju, nema tog ovjesa buraz.

M1
18-10-2002, 13:07
Usporedujete kruske sa jabukama.Impreza STI i lancer VII auti su radeni zbog potrebe dobivanja licence za rally,podeseni su za uske i zavojite ceste i tu im malo koji porsche ili ferrari moze prici.M3 je cestovni GT auto,i prema tome nudi vise udobnosti,bolju kvalitetu,vise opreme,i jos na to dodaje dobre performase.Impreza i Lancer bi mozda bili malo brzi od njega do 100,mozda 150,dalje je to njegov teritorij.M3 se moze usporedivati jedino jos sa C 32 AMG i starim RS4/novim S4 i novim Volvom S 60R. :smile08:

m3
18-10-2002, 13:17
Ljudi, jer vi znate kolko evo 7 ima konja, al ne na papiru nego u stvarnosti? 320! a svi kontaju oko 280 jer tako pise zbog japanskih zakona. Ista stvar je i s imprezom wrx sti prodrive, sam sto je ona slabija za 5 konja od evo 7, znaci 315. to bas i nije daleko od m3 a jos kad seuzme 4x4 i manja tezina dobije se bolji start od m3 al zato m3 ima bolja medjubrzanja i prije dodje do 200 km/h i malcice bolja vremena na stazi.

Black Knight_
18-10-2002, 13:20
Druga rijec za izdrkotinu, cestovni GT auto, lol. U klasi izdrkotina m3 je vjerovatno naj××××niji, eto tolko, lol

Black Knight_
18-10-2002, 13:23
Dobro jutro da znam. Ali isto tako uzmi u obzir da 4x4 oduzima 10-15% snage.

Yokosuka/
18-10-2002, 14:02
..mytbyte iskreno da ti velim ne znam. Svaki drugi četvrtak je nova emisija(cca 21.15h) a u tom razmaku repriziraju više puta zadnje tri emisije koje su već bile, jučer sam slučajno naletel...

mytbyte
18-10-2002, 15:20
Valjda ću i ja "naletit"...kad ne stignem gledat nikaj prije 10 navečer...

Hondo
18-10-2002, 16:11
m3 gdje si našao podatke sa kojima barataš o snazi Evo VII i Impreze?
Malo mi je nelogično to što pišeš. Recimo što se tiče Impreze: Prodrive je engleska firma koja priprema te aute za WRC i koja nema baš nikakve veze sa Japanom i Japanskim zakonskim ograničenjima. Ne vidim zašto bi onda oni navodili krive podatke o snazi motora za auto koji se prodaje u Evropi?
I ne zaboravite da se kod Japanaca radi o motorima od 2000 ccm. Jest da imaju turbo punjače, ali imaju i garanciju od nekoliko god (barem Impreza), pa ne vjerujem baš da su nasviravani na preko 300 ks.

Black Knight_
18-10-2002, 18:20
istina je to sto kaze za evo da ima vise od 280 konja. zbog glupih zakona u japanu se smiju proizvodit auti do 280 konja pa tako oni sluzbeno napisu 280.

alfist_zg
18-10-2002, 18:55
meni je jedan mehanicar Honde, koji me je i provozao u Accordu TypeR, rekao da za imprezu postoji za kupiti jedan lagani i jednostavni kit za mehanicki turbo(zapravo, nisam siguran ikako je to tocno reko) , ali uglavnom da to ima samo u Americi(sto mije isto malo ××××× spika,ali tako je reko), jer da u europi i japanu ga kao nema zbog tih limita tipa 280konja...
i da sa tim malim zahvatom impreza ide zacas do 350 ili 380 konja.

znalci sta kazete ne ovo?
sve mi je to malo smjesno i cudno, ali opet, covjek je mehanicar u honda servisu i valjda kuzi neke stvari koje se ticu njegove domene. :smile11:

VR6
18-10-2002, 19:01
To je vjerovatno veliki kit, mjenjanje pola stvari. Ako se samo turbo pojacava, onda je rok trajanja 1000 km.

doc
18-10-2002, 19:15
ovo je tema:http://www.italiaspeed.com/newmodels_147gta_109.jpg

doc
18-10-2002, 19:16
147 GTA - Najjači, najbrzi, najljepsi i najbolji auto kompakte klase. Konkurencijo gdje si ???

VR6
18-10-2002, 19:19
Negdje ispred, pogotovo po losijim uslovima, R32...

http://bilder.autobild.de/bilder/1/15094.jpg

Dom-Dom
18-10-2002, 20:45
Obično ne vrijeđam ljude , ali kad mi neko na×××× to smeče od Golfa onda poludim.Daj se sakri s tim govnom od auta.Da ima 1000 ks , TO JE GOVNO!!!!!Svaki drugi auto stavi ,ali Golf .Made in Bosnia car for Bosnian people. :)

M1
18-10-2002, 20:48
Nisam ni ja veliki ljubitelj golfova i VW,ali im se ovdje mora priznati da su napravili dobar auto,koji je vjerovatno brzi(a moze se i dalje tunirati,sto nije zanemarivo) od 147 GTA

Girrari
18-10-2002, 21:23
Ma nije brži ni u ludilu. A tunirati se može i Alfa. Imaš lijepo Novitec, pa ako je dovoljno para, stvaraju se čuda!

VR6
18-10-2002, 21:31
Bilo bi dobro kad bi ovdje neki razmislili malo prije nego nesto napisu...

M1
18-10-2002, 21:33
Sto bi je tunirao jos vise od 250 ks.Recimo da golfa i alfu tuniras na 300 ks.Dok bi se Golf jos i nekako drzo ceste i prenosio snagu na cestu,alfa bi vjerovatno polomila poluosovine i zglobove od silne snage

Girrari
18-10-2002, 21:40
Nadam se VR6 da ovo nije bilo upućeno meni. Koliko ja znam GTA je brža od R32 (ili kako se već zove).

M1, Novitec je vrlo respektabilna tvrtka, tako da nema šanse da naprave nešto što bi se uništilo.

VR6
18-10-2002, 21:42
Bas na to mislim M1, ali neki ovdje to ne mogu skontati. I to ne samo problemi koji bi se mogli desiti, nego samo prenosenje snage na podlogu...

M1
18-10-2002, 21:46
Girrari,bilo bi mnogo skuplje tunirati alfu,ako ne i manje isplativo,upravo zbog toga sto bi se zbog prednjeg pogona malo dobilo na performansama,a ovjes bi bio n granici.Ako bi se pak koristili materijali koji bi bili dovoljno snazni da podnesu 300-ak KS,za cijenu prerade alfe mogo bi si kupiti jos jednu novu,a da bi golf opet bio brzi

doc
18-10-2002, 22:10
×××× vas tuning. Ovdje se spominju serijske verzije auta i tu ovaj ocvali Golf na podvozju škode octavie nema ni teoretske sanse protiv alfe 147. Taj 4x4 u slucaju Golfa jedino znaci nesto bolju upravljivost po snjegu, vecu potrosnju i manji prtljaznik. Ovaj plavi golf me bas podsjeca na nekadasnje konterjnere Varkoma (lokalno smetlarsko poduzece). Calibra, jel tako da su bas takve boje bili kontejneri pred nasom zgradom ?!?. Jedino sta ovaj ima kotace i svijetla. Kojoj budali uopce moze pasti na pamet da usporedi gnoj sa Alfom...

doc
18-10-2002, 22:13
" new Alfa 147 GTA, launched at the Paris Motor Show last week, will have a top speed of 153mph, making it the world's fastest hatchback. The 3.2-litre 24v V6 engined GTA-version will top the current fastest hatch, the 143mph Ford Focus RS by ten miles per hour. "
Tu se nigdje ne spominje taj golf R32. Jel se to uopce proizovdi ili je to samo neka studija? Nigdje nisam vidio test toga auta

Calibra Zender
18-10-2002, 22:13
Bome istina Doc. Šteta kaj nismo na kontejner priljepili VW znak! :)) Možda bi zbunili kojeg ponosnog vlasnika koji je parkirao pored pa ne bi znao u kojeg da sjedne! :))

doc
18-10-2002, 22:54
hahhaha,
cuj, mislim da imam jos negdje u garazi staru masku od golfa 2 na kojoj je znak. Mogli bi to zabiti, ja poslikam, u Paint Shopu stavim svjetla i da vidimo dal bude itko skuzil razliku izmedju kontejnera i golfa!

DKW
18-10-2002, 23:00
... ili oni plastični kemijski zahodi kad ideš po autocesti Zagreb-Rijeka (kod Delnica), pa s desne strane ona pumpa...

m3
19-10-2002, 00:29
Hondo, svaka impreza ti se proizvodi u japanu a impreze koje idu u prodrive budu auti kao i svi drugi samo sto ih kasnije dorade u toj tvornici. A svaki auto proizveden u Japanu mora imat manje (barem na papiru) od 280 ks te onda prodrive kao partner subarou to pravilo i postuje al samo na papiru. Znaci sve sto je proizvedeno u japanu mora na papiru imat manje od 280 ks bilo da se prodaje u sad-u, americi il sjevernom polu. A sto se tice tih podataka poznam vlasnike i jednog i drugog auta..

Hondo
19-10-2002, 01:32
Štima to, al kak oni znaju? Nije da zajebavam nego me stvarno zanima. Jel imaju možda grafove sa krivuljama snage i momenta?

m3
19-10-2002, 14:24
Npr. prijatelju koji je kupio lancer (ne u hrvatskoj nego u njemackoj) receno je od strane trgovca da auto ima vise od deklariranih 280 odnosno da ima oko 320. Prijatelj i sam kaze da vjeruje da ima preko 300 ks jer auto ide fantasticno i ide preko 250 iako bi trebao ici 250 km/h. Znaci na autobahanu svi seriski bmw-i i mercedesi mu gledaju u ledja. :smile07:

Calibra Zender
19-10-2002, 14:28
Nije mi jedna stvar baš najjasnija. Pa kaj je vlast u Japanu mutava? Ako je zakon da se ne smiju proizvoditi auti s preko 280 konja (to sam čuo, a i vi potvrđujete) i ako je to očito kršenje zakona, kako to uopće prolazi? Pa nisu toliko blesavi da ne izmjere snagu prije nego ide u prodaju? Pa nije to ne znam kakav proces izmjeriti snagu auta. Pa i Bullit ima taj aparat i dere veliku lovu za testiranje. Pa valjda ima neka komisija, nekakav zakon koji obvezuje prozivođača da dokaže snagu auta. Pa nisu ni oni telci da na papiru piše jedno, a auto ima pedesetak konja više.

m3
19-10-2002, 14:35
E to stvarno nebi znao jer nisam japanac i neznam njihove fore i zakone al cinjenica je da neki japanski auti imaju vise od 280 ks.
Pozdrav!

Hondo
19-10-2002, 15:53
Dakle sve se svodi na rekla-kazala. Ovo za zakon u Japanu je istina, ali koliko ja znam to se odnosi na aute koji se prodaju i voze u Japanu, dakle na Japanskom tržištu. Kaj je Japanca briga kolko bu Impreza imala na npr. Njemačkom tržištu? Calibra ima pravo; pa nitko nije mutav.
Slična stvar je bila sa starim modelom Impreze na USA tržištu, gdje zbog nekih zakonskih zapreka nije bilo moguče nabaviti WRC model koji se je u isto vrijeme normalno prodavao u Evropi.
Uglavnom zastranili smo sa teme, a ja i dalje tvrdim da što se izmjerenih brojki tiče M3 i nije takva zvjerka kako to slika obečava (i njegove performanse na papiru).

m343
19-10-2002, 19:00
Hondo ti to iz iskustva, ili?

Hondo
19-10-2002, 19:27
Ne iz direktnoga iskustva, jer na žalost još nisam vozio ni jednog od ova tri spomenuta automobila. Nisam kod kuće da bi sad mogao baratati točnim brojkama (ne znam na pamet), ali pošto dosta pratim vanjski auto-tisak imam dosta testova i mjerenja na kojima M3 (u bilo kojoj verziji) uopče nije nadmočan ovim Japancima, a što bi bilo za očekivati prema onom što tvrdi tvornica. Pravi podatak za to je vrijeme na 1000 m bez zaleta. E tu se vide junaci, a na tome M3 nije ništa brži (razlike su u desetinkama sekunde) od Impreze ili Evo VII.
A i u Vel. Gorici smo vidjeli zanimljivu situaciju koja se je ponovila dva ili tri puta.
Mi sad tu malo ××××mo jer M3 je bez daljnjega mrak stroj, jedino kaj mene smeta je kaj je tak razvikan, a drugi nude isto kaj i on po nižoj cijeni, al bez te lažne fame.

VR6
20-10-2002, 00:09
Mitsubishi Carisma Evo VII ide do 100 km/h za 5.3 s, i postize maksimalnu brzinu od 253 km/h.

Ovdje ima usporedba: :URL=http://www.warrender.co.uk/test0011e.htm:M3 vs Evo VII:/URL:

U jednom dijelu, pise: "If the 550 Maranello's engine sounded like the M3's, it would be a better car."

Dom-Dom
20-10-2002, 09:55
Ovo je krivi podatak za ubrzanje EVO VII .Na službenim stranicama Mitsubishia sam pročitao da 0-100 ima za 4,9 s , a i na toj "tvojoj" stranici piše da ima 0-60 milja za 4,75 s.Inače M3 je dobar auto , ali kao i svi švabe pati od narcisoidnosti pa su prepreskupi.Za cca 150000 DM se može kupiti puno bolji auto.

mytbyte
20-10-2002, 11:48
Ma koliko se VW busao sa RS32 i ma koliko neki ovdje tvrdili da je us tanju smlaviti ostasle konkurente, jučer su ga na MOTORS TV uglavnom popljuvali, prvenstveno spor i neprecizan mjenjač i nedovoljno krutu šasiju, zbog čega je nemoguće iskorsititi svu snagu motora, bilo od ubrzanja, bilo kod prolaska zavojima, bilo je još dosta primjedaba, ne sjećam se više kojih...ukratko su zaključili s riječima da će taj VW voljeti samo zagriženi golfisti, ne obazirući se na njegove brojne mane...to je samo još jedan dokaz da sportsko vozilo ne čine samo medvjeđi jak motor i ubrzanje do sto...

rale
20-10-2002, 11:55
ovaj EVO VII ima 4,72 sec al to je do 60mph(96kmh)

a u verdictu je neka verzija "340"(valjda nabrijana) koja ima 0-60 mph 4,33 sec

m3
20-10-2002, 12:35
××××te svi protiv m3 a uopce nemate pojma o kakvom se autu radi. Tvrdite da se za 150000 dem moze kupit bolji auto, al sta vi smatate pod bolji auto? Manje sekundi do sto i vecu maksimalu? Pa m3 ima performanse, udobnost, kvalitetu, bas sve dok su imprezi i evo 7 prioriteti ubrzanje i brzina! Pa m3 ako ima konkurenciju onda je to c 32 amg ili s4 al vi stalno usporedjujete m3 s gore dva navedena japanca. Pa koji vam je ×××××? ×××× mi se i za veliku goricu i takva ××××××! Razmislite malo da putujete 1000 km u evo 7.. pa ××××× bi vam otpao. Stalno gurate m3 s tim autima u rang a oni nemaju veze. Jel ja kad usporedjujem npr. s 55 amg i m3 i kazem amg je ×××××× jer ima 6 sek do sto? NE, jer je ta dva auta stupidno usporedjivat kao i m3 s jednom imprezom! Svi lijecite komplekse na ta dva auta (impreza & evo 7) jer vam je bad vidjet nekog za upravljacem m3 i onda kazete "vidi levata, dao 150000 dem za m3 a kad bi mu ja dosao s evo7 pokido bi ga"! A evo 7 nikad neces imat a ta osoba lagano uziva u svom m3 i boli ju ××××× i za tebe i tvoje bijedne ideje!

rale
20-10-2002, 12:43
ako je ovo mene islo.........

samo sam prepisao podatke sa stranice koja je tu gore

isto mislim da m3 i evo nisu ista klasa auta i da ih je nepotrebno usporedivati(oba su mi auta OK i rado bi ih vozio/imao)

cesto sam spominjao da ubrzanje i max brzina nisu jedine karakteristike po kojima se mjeri da li je auto dobar ili ne,to je valjda svima jasno

al da si dopustim malo zlobe.......ajde reci da ti nikada nisi(kad bi ti to islo u prilog) u spiki o autima iskoristio odlicno ubrzanje svog auta kao argument u raspravi?

m3
20-10-2002, 12:52
Imas pravo, rale, jesam al samo kad se radi o usporedbi s mercedesom c amg ili s4. To je jedina konkurecija m3. Meni ti sekunde bas previse i nisu bitne jer sam u zadnjih tjedan dana bio u par navrata u opasnim situacijama upravo zbog sekundi i brzine pa sam se malo ohladio. Dodje mi da prodam m3 i kupim novi 330 disel i lagano se vozikam..

Dom-Dom
20-10-2002, 13:33
M3 to je vjerojatno i mene išlo.O.K. , meni nije impreza i EVO sve kaj znam u životu. Za 150000 DM možeš kupiti Porsche, Ferrari , Jaguar , Maserati (sorry na one koje sam zaboravio, vjerojatno ih ima), rabljeno možda 2-3 godine , a neke i nove.Ja u V.Gorici nisam ni bio i boli me šiljo za takva prepucavanja.M3 je kod nas prenapuhano skup , isto kao Audi S3 koji je inače lijepa kantica ali totalno u qurcu sa cijenom.

doc
20-10-2002, 14:27
mybyte, gde si to gledao za golf R32?

Ajde VR6, da cujemo sad tvoje argumente tipa: nije bio razrađen, nisu bili dobri vozači, vlaga je mozda bila previsoka....
Imas apsolutno pravo mybyte kad kazes, nije dovolno ubacit brdo konja i evo sportskog auta.

Black Knight_
20-10-2002, 15:58
Gledajte, moguce je i napravit auto da ima 280 konja ali samo dodjes i malo otvoris turbinu i vec si na 320. Cinjenica je da ti auti imaju vise od 280 i cinjenica je da na sluzbenim podacima pise 280. Pa sad vi filozofirajte kolko ocete.

mytbyte
20-10-2002, 19:55
Doc,

...MOTORS TV je na digitalnom satelitu (DVB) i hvala bogu, na engleskom je...ako ne hvataš, možes si kupiti receiver i antenu za male pare jer je nekodiran (Free To Air) kao i ABMoteurs (FRA) i Nuvolari (ITA),a ima i DSF...MOTORS TV ima odlične recenzije, ne hvale niti ne kude bez podrobnog objašnjenja zašto to rade...ima i tuninga, svega vraga...

doc
20-10-2002, 20:05
eh, onda je vrijeme da predjem na digitalno i ja!
gledam povrenemo dsf, i ono na vox, auto-moto...., ali te svabe nista ne razumijem pa mi bas nije previse zanimlivo!

Hondo
20-10-2002, 22:13
Po meni auto koji želi renome jurilice mora biti brz, jednostavan i što lakši, a to su zahtjevi koje BMW u novijoj povijesti ne uspijeva ispuniti. Sjetite se prvog modela M3. To više ne znaju (ne mogu) ponoviti. Sadašnji M3 ne zna hoće li biti jurilica ili luksuznjak i tu leži najveći problem. U isto vrijeme Evo VII i Impreza znaju kud spadaju i to im je .

Hondo
20-10-2002, 22:14
... i to im je u mojim očima veliki plus.

VR6
20-10-2002, 23:46
Hondo a kakav je to M3 CSL??

Hondo
21-10-2002, 21:07
Pa i samo pojavljivanje CSL modela govori u prilog ovomu što sam ja rekao.

mytbyte
22-10-2002, 00:03
MOTORSTV ima svoj site, www.motorstv.com i nude sve recenzije u video obliku, jedino mislim da nema za emisiju koja se trenutno prikazuje (logično)...nema dakle za R32 još al vjerojatno će staviti...

GTI FOREVER
24-10-2002, 05:31
Strana 8 ovoga topica kaze vremena po krugu

M3: 8.22 min
156 GTA: 8.51 min
Z3 coupe 3.0: 8.34 min
Z3 M coupe: 8.22 min
Civic Type-R: 8.47 min
Carisma GT Evo VI: 8.25 min
360 Modena: 8.09 min

Hockenheim:
360 Modena: 1.15,1 min
M3: 1.17,6 min
156 GTA: 1.22,7 min
330i: 1.22,5

Vidim da je na Hockenheim_u 330 brzi od gta pa molim objasnjenje zasto je m3 uopce uziman u razmatranje kad 330 ima isto vrijeme po krugu ali ste to vjesto zaobisli ,pa mi sad treba pojasnjenje kako jedan limuzinski nastrojen bmw ima isto vrijeme po krugu od top alfe?????

Gore je ista stvar sa Z3.BMW u oba slucaja ima manje konja tako da mi nije jasno kako je AR sa supriornim ovjesom i vise konja ostala iza????

Hondo
24-10-2002, 08:58
Nisam Alfist i ne umirem za Alfom, ali ne mogu da ne reagiram na ovo.
Već sam pisao da sam imao priliku voziti 330 ci sa M opremom i 156 GTA. Doduše ne po stazi nego po našoj Hrvatskoj 'svakodnevnoj' cesti, ali ne shvaćam kako je ovo izmjereno.
Moja iskustva su baš suprotna, odn. Alfa mi je po svemu bila bolja od BMW-a.
Puno oštrija i izravnija-poslušnija od BMW-a koji je još k tome bio u coupe izvedbi sa M ovjesom. Ne kažem da mjerenja nisu točna, nego ih zbog vlastitog iskustva uzimam sa rezervom.

Black Knight_
24-10-2002, 09:53
Kako vi ne shvacate da taj jedan filing koji vi imate u alfama nema veze s realnoscu? Alfa je poslusnija? Pa daj poslusajte vi sebe sta pricate. Zasigurno je fini gust vozit kad imas dobar direktni volan i ovjes, ali ocito je cak i teski 330i sposoban za bolja vremena po krugu a i Type-R(u kojem imas i jos bolji filing :P ). To sto ti ne znas vozit BMW kak spada stvarno je tvoj problem i nikako ne mijenja cinjenicno stanje da je alfa spora.

Ja ne razumijem kako netko moze zabrijat da je ovjes toliko bitna stvar i jos brijat da ce sad zbog ovjesa GTA prolazit brze zavoje i napravit bolji krug. Ma dajte ljudi malo osnova fizike.

Calibra Zender
24-10-2002, 10:53
Hondo, ne želim ulaziti u točnost onih mjerenja niti me ne zanimaju. Ali nemoj nam tu prodavati maglu. Osjećaj u vožnji i štoperica nisu sinonimi.

Hondo
24-10-2002, 13:41
E što su neki od vas puni teorije. Pravi ste teoretičari.
Ja sam iznio svoja iskustva jer sam vozio oba auta, a vi koji ste ih gledali na slikama znate ono što ste pročitali na tekstu uz sliku. Vidim da se sve manje isplati sudjelovati u raspravama na forumu.

Dom-Dom
24-10-2002, 13:50
Black , čovjek kad čita tvoje stvari dobije se osjećaj da sve kaj ti znaš da je to 100% točno, i da je sve kaj ti imaš the best of.Pa daj malo prihvati i druga mišljenja.Ja ne velim da sve znam (onaj ko to napiše da zna sve je idiot) i volim pročitati druga mišljenja, u svakome se nešto nauči.

Black Knight_
24-10-2002, 14:02
Brojke su okrutne kao i istina jel? :P

Znas kolko mi znaci tvoje misljenje naspram rezultata ekipe kaj cijeli zivot profesionalno vozi aute po hockenheimu?

I nemojte mi prodavat te seljacke IMHO spike, jesi ti tu doso da nam pricas o svojim mislima ili vodit raspravu?

"Ja imam pravo na svoje misljenje", pih, imam i ja pravo na svoje misljenje da tebi kazem da je tvoje misljenje govno, eto! :P

Dom-Dom
24-10-2002, 14:10
Možeš ti voziti po neznam čemu , ali vidim da te doma nisu naučili osnovama kulturnog ponašanja.Vidim da si jedan prepotentni seronja i to je sve kaj mislim o tebi.

ni meni nije jasno
24-10-2002, 14:40
KAKO JEDAN SPORTSKI BMW COMPACT MOZE LAGANO POPUSITI PRED ALFOM 147 GTA. KAKO JEDAN TAKAK VRH PONUDE I SPORTSKE MARKE POPUT BMW MOZE SI TO DOZVOLITI. Alfa Romeo. :))

Hondo
24-10-2002, 14:40
Vidiš Black i ja imam pravo na svoje mišljenje pa ću ga i iznesti. Na forumu sam prisutan zadnja otprilike dva mjeseca i pročitao sam dosta tvojih bisera. Sukobio si se s menom oko toga je li bolji Porsche ili Ferrari i tvrdo si zagovarao da je Porsche bolji jer si ti ČITAO da oni rade ovo, pa rade ono, pa ima kako ti kažeš bolji 'handling', pa ne znam kaj sve ne. A ja sam rekao da sam ga vozio i da sam se razočarao. Moje mišljenje je da nije ništ posebno.
Onda je bila rasprava oko direktnih filtera i opet si ti bio glavni jer si ti ČUO i negdje PROČITAO da ti filteri nisu dobri. Ja ih imam na autima preko 4 godine i mogu reći da imaju smisla jer se od njih ima koristi u smislu nešto većeg momenta i boljeg odaziva na gas. Između ostalih ljudi zagovarali smo ih ja i Bullit - čovjek koji se profesionalno bavi sa takvim stvarima, ali ne! Ti znaš bolje jer si ČUO i ČITAO, a vjerojatno nisi nikad ni vidio kako taj filter izgleda i zašto baš tako izgleda. Još jedan od tvojih nedavnih bisera bio je u raspravi o ulju kad si pitao jel bi za tvoj auto sa turbo motorom bilo dobro neko ulje zato jer ga možeš jeftino nabaviti. Toliko si stručan, da ne razmišljaš koje ulje staviti u turbo motor zato jer je kvalitetno, nego zato jer je jeftino. A tu si biseri oko hlađenja turbine nakon natjeravanja i ponašanja ulja u tom slučaju.
Eto to su samo neki od tvojih bisera nakon kojih još imaš snage i hrabrosti (da ne kažem i gluposti) da nekome dijeliš savjete i da nekome kažeš da nešto ne zna. Na temelju svega što sam pročitao na forumu, ja sam izgradio svoje mišljenje o tebi, a ono je: TI SI OBIČNI MALI NA××××NAC KOJI UGLAVNOM NEMA POJMA O ONOME O ČEMU RASPRAVLJA NA FORUMU.

Black Knight_
24-10-2002, 14:59
rofl bas me ide danas.

Neke cu stvari samo komentirati jer mi se ne da ulaziti ponovo u sukobe tipa porsche-ferrari. samo cu reci ovo: pogon na sva cetiri odnos 40:60.

Sto se tice filtera, ja sam iznosio sumnje nekih strucnih ljudi sa prilicnom kolicinom rezerve. Na kraju sam jos i postao samostalno istrazivanje jednog tipa koje opet pobija te tvrdnje koje sam iznio na pocteku. I na samom kraju sam napisao da sam zamijenio king dragon sa najnovijim K&Nom sto me kostalo 800 kuna. U svakom trenutku sam bio full objektivan i zato od××××.

I sta meni znaci to sto ti kazes da si ti nesto vozio i imao sta ja znam kakav filing? Pa mogu ja nac izjave hiljadu debila kaj su ih vozili pa ce reci nesto skroz drugacije, zasto je tvoja izjava vaznija? Ja ne poznam ni tebe nit znam da li govoris istinu kao ni sve njih. Brojke su brojke, ako je tebi osobno veci gust vozit alfu GTA nego bmw 330 to je sasvim u redu, prihvatljivo i ja bi po svemu sudeci se tako osjecao da sam ih vozio i nikad to nije bila stvar rasprave. Ali nemoj mi tvrditi da gta radi brze krugove od bmwa po hockenheimu kad ne radi.

Sta ti uopce zelis reci? Da si ti provozo obadvoje i IMAS FILING da bi sa GTA napravio bolji krug po hockenheimu?

I uopce nije stvar u prepotentnosti nego jednostavno je forum postao dosadan pa moram malo oziviti stvari.

Black Knight_
24-10-2002, 15:02
Sta sam ja to tako biserno reko o hladjenju turbine? Ja sam na mnogo mjesta procitao da hladjenje ne traje dulje od 45s do minute i toga se drzim, bullit nek hladi svoje kako hoce. Ne vjerujem da se komad metala velicine turbine mora hladit preko minute pa cak i da je na 800-900 stupnjeva(sto se dogodi samo ako se vozis na autoputu dulje vrijeme). Ti uzmi formule iz fizike pa probaj sam izracunat.

Black Knight_
24-10-2002, 15:15
A sto se tice ulja, to je tak strasno bitno, stavio sam synpower, uuuuuu, raspast ce mi se auto, uuuu. To je sluzbeno opelovo ulje koje se stavlja i zato ga je tip na servisu stavio, ja se nisam puno bunio jer je bila gotova stvar i tip mi ga je jeftino dao, i sad kad treba naravno da dotocim isto to ulje. Inace je tip sad nabavio i mobil pa cu sljedeci put stavit to.

Ja sam tu na forumu pitao neka konkretna pitanja na koja mi jos nitko nije odgovorio, a ti si tu nabrojao neke strucnjake, pa ja da se bavim autima bi sigurno znao odgovore na ta pitanja.

To sto sam ja na××××n i sto nisam zavrsio automehanicarksu ne cini moje argumente manje vrijednim :P

Hondo
24-10-2002, 15:15
Da, upravo to želim reći. Ako voziš dva auta na istoj dionici ceste u istim uvjetima i trudiš se da oba tjeraš koliko ti znanje i uvjeti dozvoljavaju, onda nakon toga imaš neke informacije (i objektivne i subjektivne) na temelju kojih donosiš zaključak. Ja sam samo htio na ovom forumu podjeliti sa svima moj (subjektivni) zaključak zasnovan na informacijama prikupljenim u vožnji oba auta, a taj je da se je Alfa u mojim rukama ponašala puno upravljivije i snažnije od BMW-a i da mi je zato malo čudno vidjeti mjerenja na stazi.
To je moje skromno mišljenje i ja si nikad ni jednom riječju nisam uzeo pravo da tvrdim da to tak mora biti i nikak drugačije. Niti sam rekao da sam profesionalac (niti si to umišljam), ni da sam rasturao oba auta do maksimuma.
Koga moje mišljenje ne zanima, ne mora ga čitati, a ne mora ga ni komentirati bezobraznim komentarima.

Hondo
24-10-2002, 15:19
Ako se kužiš u aute i imaš doma pilu, onda bi trebao znati zašto je, i koliko je kvalitetno ulje bitno za turbo motor.

Black Knight_
24-10-2002, 15:21
"Još jedan od tvojih nedavnih bisera bio je u raspravi o ulju kad si pitao jel bi za tvoj auto sa turbo motorom bilo dobro neko ulje zato jer ga možeš jeftino nabaviti."

Sta to uopce treba znaciti? Sta ××××s? SynPower nije bas tako katastrofalno ulje. Pravilo za turbo motore je da treba stavljat sinteticko ulje a synpower 5w50 je upravo to. Sta sam ja sad tu toliko lose napravio? Pricas o tome ko sam nalio ulje za kuhanje unutra. Daj od××××, lijepo sam na forumu pitao je li synpower dobar za moj auto, FINO SAM PITAO JER NISAM ZNAO, STA JE TU TOLIKI BISER? mars u ××××× materinu

Black Knight_
24-10-2002, 15:35
Ja NIKAD nisam rekao da sam bilo kakav strucnjak za automobile, pa ni blizu. Znam dosta o svom autu jer sam se puno raspitivao i citao na netu radi odrzavanja i radi sto boljeg iskoristavanja :) i to je to, mogu povuc paralele s drugim autima i to vecinom i radim.

Svoje argumente izvlacim iz ciste logike i fizike koja nalaze da jedno djubre od 1.5 tona, prednjim pogonom i motorom koji ima 250 konja ali nije nista posebno ne ide dobro. I nema tog ovjesa koji ce mu pomoc. Vi ste tu svakakve izjave izbacivali u obranu alfe tipa da ga mozda i pere neakav drugi auto na 400m ali da ga u prvom zavoju alfa ima sto isto nije istina jer ovjes tu ne pomaze ni blizu kolko vi brijete a i auto ima 1.5 tona i to mu isto ne pomaze ni u zavoju ni pri kocenju ni pri ubrzavanju. I zato radi sporije krugove nego sto bi trebo.

Black Knight_
24-10-2002, 15:47
"Koga moje mišljenje ne zanima, ne mora ga čitati, a ne mora ga ni komentirati bezobraznim komentarima."

Upravo tako, ne moram, al kad mi se hoce onda budem. Mozes me zvat bezobraznim, mozes mi iskljucarit auto ako ti je to super ali ja cu komentirati sve sto tu procitam, a ono sto me bude nazivciralo cu bezobrazno prokomentirati. A ti ako imas tanke zivce nemoj citat moje postove, ja cu tvoje citat s gustom i komentirat kako mi se svidi.

Sta se je tu moram pristojno odnosit. Sta da se svi smjeskamo, stavljamo smajlice i govorimo sve IMHO i zbijamo sarmantne posalice koje zapravo nikom nisu smjesne ali se iz pristojnosti svi "smiju".

Hondo
24-10-2002, 16:42
Sinek, ti očito imaš velikih problema.

Dom-Dom
24-10-2002, 17:11
A kaj taj black uopće vozi?Kak je pun sebe sigurno Opel ili VW.

Black Knight_
24-10-2002, 17:17
Mozda imam ono sto ameri zovu Attention deficit disorder, lol

Nego da vozim opela :P

Dom-Dom
24-10-2002, 17:39
Pa vidi se!

Black Knight_
24-10-2002, 18:01
Da, bas sam tipican opelas... boze moj...

eh
24-10-2002, 18:40
mene malo živčeki ××××ju od onda kada je ferrari bio iz××××vanje kao i M3, tako da uopće ne čitam to što bleki piše ,a to preporučam svima. :)) Zdravije je , eto ajmo nešto odigrat

Black Knight_
24-10-2002, 18:47
Ha cuj, kako ko voli

eh
24-10-2002, 18:56
eh my conrad..... :smile08:

Black Knight_
24-10-2002, 18:58
e, sta ima?

ja jos na poslu :/

Dom-Dom
24-10-2002, 21:54
Black pa sad tek vidim da prije 13 godina kad sam ja vozio Renault 5 GT Turbo ti si se igrao sa Pajo Patkom i Kalimerom.Pa s kojom djecom ja imam posla i tko meni pamet soli, Bože dragi.

D0mi
24-10-2002, 22:28
Ljudi moji pa nemojte srat da je M3 losiji od Evo-a 7 ili Impreze WRX Sti!!!
To su strasne gluposti, pa odite na sluzbene stranice tih proizvodjaca, pa cete jednostavno vidjeti da M3 ima 0-100 km/h- 5.2 s, EVO 7- 5.3 s, WRX Sti- 5.5 s. To sto neki idijot u Velikoj Gorici nije znao startat pravilno to je njegov problem i ne mogu se ti auti suditi po nekoj ××××noj 1/4 milje utrci :smile10: :smile10:

Black Knight_
25-10-2002, 09:07
loooool

eto vidis koja si ××××××, svadjas se sa 20godisnjakom rofl!

Evo7 je brzi na 400m, a brzi je i do 100. A i da nije, duplo je jeftiniji.

Dom-Dom
25-10-2002, 14:45
Black sad kad znam s kim imam posla vjeruj mi da te uopće ne doživljavam ozbiljno.To kaj ti sad imaš Calibru Turbo to je jedno veliko smeče od auta za koje znam od vozača koji je imao prije 5 godina i imala je 270 KS. Uglavnom nije bilo dijela koji se nije raspao i koji nije promijenio.Sa takvim se vozačem mogu razgovarati jer bar pošteno prizna , a ja sam u to vrijeme imao Deltu Integrale 16V i isto se stalno kvarila ali mi je taj auto još danas najviše od svih u srcu.

Black Knight_
25-10-2002, 14:51
Ja sam vec sto puta reko da je to uzasno nepouzdan auto, sve sam ja tu prizno sa se ima za priznat, daj od×××× vec jednom i odi procitaj moje postove umjesto da tako nasumce ××××s. A taj tip sto je nadrko na 270 konja vjerovatno samo dizanjem tlaka u turbini je jos veca konjina i nije ni cudo da mu se raspala.

Black Knight_
25-10-2002, 14:57
A jedan veliki dio te fame o nepouzdanosti kalibre turbo je zbog toga sto vlasnici se nisu uopce trudili oko odrzavanja i sto kad stisnes gas ga je tesko pustit.

Ja ju nemam dovoljno dugo da nesto tvrdim tu o nepouzdanosti iz prve ruke Imam ju 3-4 mjeseca/7-8tkm jer mi jos nista nije otislo osim sto mi ulje probija na karteru ali to su glupi dihtunzi. Ako nista ne ode do nove godine, ja sretan :P

mentor odlog.
25-10-2002, 17:25
VR6 pa gdje si nestao. BK ga je skinuo s trona.

Dom-Dom
25-10-2002, 17:38
Black dijete drago pa jel ti znaš nešto napisati a de ne vrijeđaš nekoga.Taj koji frizirao tu Calibru bio je za tebe nebo i zemlja .Vidim da si intelektualno jako slab pa ti jedino ostaje da se braniš vrijeđanjem drugih.Samo da ti velim da je tuning bio stavljanje veče turbine, obuhvačao je tuning bloka motora , te tuning glave motora i ostalo kaj ide .Vjeruj nije bilo malo novaca.I daj se nauči kulturi malo, nemoj odma vrijeđati ljude.

GTI FOREVER
26-10-2002, 07:01
Ja nisam pitao za filing u voznji nego me interesiralo kako je BMW brzi???

Pa bih molio nekoga ko se razumije da mi odgovori na pitanje???

Ili opet izbjegavate??

GTI FOREVER
26-10-2002, 11:53
Tvoja AR nikad za nikad nece biti brza od GTI-ja, to je samo san ,covjece PROOBUUDII SEEEEE!!!!!!! :)) :)) :))

SB
26-10-2002, 12:20
De se ti covjece probudi,Alfa 147 GTA je najjaci auto u toj klasi.Kakav Golf GTI,pa on se uopce nemoze usporedjivati sa tom Alfom.Druga je stvar R32,ali ni on nije do 100 Km/ brzi od Alfe,samo mu je krajnja brzina veca za 1 Km/h.

GTI FOREVER
26-10-2002, 12:28
Jooj ja se ispricavam,ovo iznad je trebalo ici u drugi topic!!!

Nadam se da nema ljutnje.

Calibra Zender
26-10-2002, 15:10
"Vrlo loši rezultati za atraktivnu Alfu. Pri frontalnom udaru došlo je do deformacija na gotovo svim dijelovima vozila, od vrata, preko nosača, do šasije. Sigurnosni pojasevi nisu adekvatno zaštitili vozača ni suvozača, Čije su glave udarile u tvrde površine unutrašnjosti. Jedino su izvanredni rezultati pri bočnom testu spasili Alfu od katastrofalne dvije zvjezdice."

To je rezultata Ncap testova za Alfu 147. Dosta života se bude ugasilo u 147 GTA! :(

Bill
26-10-2002, 15:31
Calibra,mislis li da je Calibra sigurnija?Mozes samo zamisliti kakva je bila razina sigurnosti pocetkom 90-tih.Pogledaj samo testove BMW-a E36 koliko je nesiguran pa to opet nesprjecava ljude da ga kupuju kao polovnog i jurcaju u njemu.

Calibra Zender
26-10-2002, 16:16
Bill, budi realan i shvati da je danas 2002. godina, a ne 1990. Standardi su otišli daleko naprijed i ovakva tvoja konstatacija uopće ne drži vodu!

INTCP
26-10-2002, 16:22
Calibra lakše malo. Istina je da je 147 govno što se tiče crash testa, ali je isto tako istina da će laguna biti govno za 5-10 godina. I imati će 1 zvjezdicu kako tehnika napreduje. A Calibra je vjerovatno lošija od 147 u tome. Dakle ti si do sad vozio lijes od auta. Ti testovi su jako strogi da bi se proizvođače prisililo da rade sigurnije aute. (to nije obrana alfe) Samo želim reći da su svi ti novi auto, pa i svi auto od 90-95. na dalje uglavnom jako čvrsti i sigurni. Al ima lošijih i boljih. A to što 147 ima 3 zvjezdice ne znači da će puno ljudi u njoj poginut. Osim toga zbivanje sudara nosi niz faktora koji utječću hoćeš li ti ostati živ ili ne. A taj crash test samo je jedno mjerilo. Stoga opet ponavljam i BMW E36 je tenk i jako siguran auto pa ima 2 zvjezdice.

Calibra Zender
26-10-2002, 16:38
INTCP, daj ohladi s usporedbama s 147-ice s 10 godina starim autima. Kak možeš biti tako neuk?
I još komentiraš kako će Laguna za 5, 10 godina imati samo jednu zvjezdicu. Pa kaj je tebi? Razmisliš ti prije nego nekaj napišeš? Pa kolko će po toj tvojoj "pametnoj" računici imati 147? Minus 1 zvjezdicu? :))
147 je katastrofalno loše prošla na crash testovima i točka. Kraj priče. Sintra je povučena iz proizvodnje zbog očajnih rezultata. Mislim da je dobila samo 2 zvjezdice. A 147 je na jedvite jade dobila 3. Kojeg vraga ne priznaš nekaj toliko očito? Ne valja i gotovo. Dizajn, kvaliteta blablabla su ok, ali su motori preslabi i crash testovi su katastrofa.

SB
26-10-2002, 17:36
Calibra,Calibra... :)) :)) :))
Motori u 147 preslabi!!! :))
Znas li ti uopce da je bas ona trenutno najjaca u toj klasi?

Calibra Zender
26-10-2002, 18:00
SB, očito imaš jako selektivan vid! Ne mislim na GTA kad pričam o preslabim motorima nego o 1.6 105KS i 2.0.
Možda šlampavo ispada kad kažem da su motori preslabi. Hoću reći da su performanse dosta loše jer je auto očito pretežak i mjenjači nisu ok proračunati. Pogotovo to ide na račun dvolitraša koji u 156-ice ubrzava za 8.5, a u 15 kila lakšoj 147-ici za 9.3. Skoro je cijela sekunda izgubljena! I šlag za kraj, novi 16 ventilski 1.9 jtd pere dvolitraša.
Jel ti još uvijek smiješno?

Black Knight_
28-10-2002, 15:09
Ako neko ima 147 ajmo jednu frontalku nabacit pa da vidimo ko ce poginut.

Kladim se da 147 ima gore crash testove cak i od 12 godina stare calibre.

Bill
28-10-2002, 16:02
Ajd Blacky ja bi se kladio s tobom!
Calibru Zendera cemo staviti da pilotira svojom Calibrom i reci mu tocno u sta se mora spizditi,ali moramo naci jos i nekog Alfista koji ce to isto napraviti sa svojom 147.
Mislim da bi Zender punoooooo losije prosao.

Calibra Zender
28-10-2002, 16:27
Bill, ti si ostao u nekoj vremenskoj crvotočini. Ne vozim više Calibru. A da ju vozim rađe bi isprobao kakva je zaštita za pješaka i to tako da bih te sa 130, 140 km/ opičio prednjom stranom! :))

INTCP
28-10-2002, 16:28
Ma tukane bleki calibra bi se samljela kao što se i stara trojka samljela. A čisto sumnjam da je calibra sigurnija od BMW-a.

R32
28-10-2002, 18:49
147-u je izvukao bocni crash test, u frontalnom je dobila 1 zvjezdicu...

Dr. Strangelove
29-10-2002, 09:05
.. ma daj Bleky ne seri pogledaj crash test BMW-a E36 i Merca C-klase predzadnje generacije... katastrofa! puno puno lošije od 147-ice... a Calibra je ipak samo Opel iz neznam ni ja koje godine...koja je ono 92, 93???

Fire Blade
29-10-2002, 11:16
Ljudi dragi, kaj vi volite stvari izokretat kak vama paše, nemožete uspoređivati 147icu s autima od prije 10 godina, stavite ju u današnje vrijeme i vidjet ćete da je s.h.i.t. u pogledu sigurnosti... A što se tiće dizajna GTA verzije auto izgleda ko neka neukusna prerada... :smile06: