Pogledaj cijelu verziju : spustanje auta
sta mislite o spustanju auta? pogotovo o stavljanju kracih opruga(a ne
amortizera). ja imam novi clio pa me zanima koliko bi mi to poboljšalo
drzanje ( spustanje 30mm)? bi se to jako primjetilo na udobnosti? i koje su lose strane spustanja?
Calibra Zender
26-09-2002, 11:57
Spuštanje do 3 cm prolazi samo s novim oprugama, a preko toga mijenjaj i amortizere. Ležanje će biti bolje, a naša ceste će te pozdraviti sa pojačanim udarcima! Autu u svakom slučaju neće to odgovarati.
Tako je: pod pretpostavkom da su amortizeri u super stanjju, do 30 mm se radi samo sa novim federima koji moraju imati sve žive deklaracije.
od 30 mm na dalje mora ići i feder i amortizer, i onda to ××××no zgleda, košta, a udobnost ne mora biti narušena, ako se kupi nešto skupo...
vise ne mogu koristit nadimak metro, a ja nisam ni registriran...eh... clio je 1.4 16v/98ks(star 4 mjeseca)
i koliko uopce dođe komplet takvih opruga(mislim da najbolje EIBACH)?
pazi s Eibachom. Ja sam ovako fanatik sto se toga tice, pa sam nabavio Eibachove sportfedere za cca. 200 E kom. iz STCC serije (ako se ne varam), sve super, sve 5,stelanje radim samo ako bas trebam (kada dobijem poklon guma i odem na stazu negdje) Ringdruckovi nisu prejaki, taman koliko treba.Mulde su ucvrscene sa Sparcovim bar-om 13C.
Nemoj pretjerati s tvrdocom. U Eibachu ces sigurno naci nesto sto ti pase.
Na drugom autu imam Motech-Apex Sport ovjes i to je puno previse sportski. Jedan puta sam bio s njime u HR (u Zagrebu) i plakao sam cijeli dan (ceste su UZAS).
seyzmo, neda mi se sad trazit pod koji auto vozite, pa te ovdje piatm. Koji auto vozis?
Nisu rupe tako strašne, samo je grdo u početku dok bubrezi ne izađu na usta i onda samo gas. Ja imam 6 cm spušten 206 i volim zg. ceste da je to čudo.
Accord Coupe 3.0 V6 i Corrado G-100 plus sluzbeni.
Prije cca. 10 dana sam prodao Giuliu Sprint 1600 GTA Stradale iz '65. Nocima placem kao beba zbog toga.
Currently trazim Shelby-a GT-500 ili 350. I ne ide mi bas.
sta 200E dođ komad ili komplet?
accord 3.0, to je neka opaka munja... kolko ks?
2.0i turbo
28-09-2002, 15:34
ima ti oko 190 ako mislimo na istoga jer san na netu iskopo jos prije 5 mjeseci za jednoga od 380 konja sada dali istina ili samo trik nemam blage
puntocorse
29-09-2002, 11:07
Set opruga za spuštanje stoji oko 200-220 eura. Najbolje uzmi h&r federe jer su po mojem iskustvu najbolji.
e jebuga sad bi ti od te kante napravio pilu
sve je moguče kažu optimisti
daj onda leti :))
ja sam mislio potrošit na spustanje auta 200 do 300 eura...valjda ima nec kvalitetno za te pare....da li ce spustanjem auta (3 cm) dosta utjecati na drzanje? i da li to poskupljuje tehnicki, registraciju ili tako nec?
2.0i turbo
30-09-2002, 15:24
daj bolje 400 i mozes svi sve sloziti bez beda,,ako zelis kvalitetu e ××××ga ga sada.Imas u rijeci kolko mi je frend reko da si tamo mozes kupiti za bagatelu opruge
Gle, ti za spustanje Clia definitivno ne trebas potrositi tolike pare.
I da.. poboljsat ce ti se drzanje, bar malo. No, samo budi svjestan da ti nizi auto (i siri) definitivno sa sobom nose opterecenje na ovjes, sto znaci i vece ulaganje u odrzavanje istog.
Meni je na autima bitno beskompromisno drzanje na stazi, i zato je podvozje preekstremno namjesteno i svaki se posjet ZG pretvara u "crying game" jer mi svaka rupa odnosi par minuta zivota (to su zvukovi koje NE ZELIS cuti, a uz to pati i pozadina tijela).
Da sumiram... DA, ali ne toliko ekstremno i toliko skupo.
ja sam iz rijeke...morat cu malo cijene pogledat....a dali imate iskustva sa prosirivacima spura? ima li to kakvih negativnih posljedica za auto? i da li je to uopce korisno?
2.0i turbo
01-10-2002, 07:27
Koristno je samo dali ce se tebi isplatiti,a drugo zasto bi ??Nije mi jasno samo zasto bi
nisam potpuno siguran zasto bi to radio.
da priblizim gumu blatobranu ( tako mi auto ljepse izgleda) i da poboljsam vozne karakteristike auta
metro,dali ti stari vozi mozda plavu lanciu kappu 3.0,jer nekad ju vozi stari lik a nekad neki decec,a on je nedavno dobio taj clio sta ti govoris,crni klio,inace sam i ja iz ri
gizmo, nije to moj stari. ja vozim plavi clio.
ha cuj, tvoj razlog je dovoljan, ali moras znati da je to prilicno skupo orzavati (pati KOMPLETNO podvozje).
a znam da je sve to skupo...ja vjerojatno podvozje necu nis ni dirat, ali se malo raspitujem jer me zanimaju te stvari. auto mi je ionako pod garancijom do 6 mjeseca tako da i nesmijem nis mijenjat. al kad to prođe vjerojatno cu si kupit auspuh i filter. ovo za spustanje je bilo vise informativno jer ne vjerujem da cu ga spustit. da imam neke love na bacanje vjerojatno i bi, al mislim da se bas i ne isplati na takav auto ( nije to bas neka masina) stavljat nekakve skupe amortizere, opruge, i sl. a i sta ti kazes, odrzavanje takvog je skupo.
sta tocno znaci PATI KOMPLETNO PODVOZJE? sta cu morat mijenjat ranije i koliko ranije ako ugradim krace opruge, odnosno te distanc ploce?
sezmo kaj te muči
p.s. ko ne svati ko ga ×××× :))
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.