Pogledaj cijelu verziju : Opoziv najsigurnijeg europskog automobila
Iako je Laguna prvi automobil, kojemu je u zahtjevnim EuroNCAP testovima dodijeljeno 5 zvjezdica, očito je kako ni tako siguran automobil ne može izbjeći konstruktorske pogreške.
Riječ je o provjerama sustava elektronskih instalacija, nakon prijava nekolicina vlasnika, kojima se, prilikom uključenja klima uređaja ugasio motor automobila. Opozivom je obuhvaćeno 4000 primjeraka limuzinske izvedbe Lagune.
Iako nema prijava o nesrećama, uzrokovanim ovim problemom, nekoliko je vlasnika prijavilo kritične situacije u kojima su se našli. Najčešće se spominju pretjecanja i uključivanje u promet na prometnim raskrižjima, gdje je isključivanje motora krajnje opasno.
Renault je objavio kako su opozivom obuhvaćeni samo modeli opremljeni 1,6-litarskim motorom i klima uređajem.
rekao sam ja vama mercedes je auto,a sve ostalo poluproizvodi,pa ljudi kad je mecka imala opoziv zbog greski???
594 krešo ah
04-08-2002, 19:05
mercedes je najbolji, ali sjetite se A klase, možda netko zna još koji opoziv u mercedesu. :smile07: :))
Neka mi netko navede barem jednu tvornicu koja u posljednjih 10-ak godina nije imala niti jedan opoziv !!
U današnje vrijeme kada su rokovi za razvoj novog modela sve kraći, a sami automobili sve kompleksniji i krcatiji elektronikom, nemoguće je otkloniti sve nedostatke. Ako te toliko muči odazvati se u servis kupi neki model na zalasku karijere, njima su obično otklonjene dječje bolesti.
extreme, evo ti odmah dvije: Alfa Romeo i Lancia. Kolko ja znam nema tu opoziva vec godinama.
A mercedes je imao dosto opoziva, A klasa, E-klasa, SL AMG, pa sad i Smart u zadnje vrijeme
mislim da zastava i dacia nisu imale opoziv zadnjih 10g. :)) :)) :)) :))
Mislim da je Alfa imala neke opozive u vezi s selespeed mjenjačem, ali nisam siguran :smile11:
selespeed je tesko ××××××!
Nisu ga ni trebali stavljat.
Također, ako želite srediti svoj autić i treba vam neki savjet, imate problem, ne znate odakle početi, gdje što nabaviti, slobodno mi se javite i rado ću vam pomoći....to mi je gušt...(i bolest).
ne kužim zašto je opoziv auta neki problem pa bolje da ga oni poprave nego neki tamo majstori bez alata
Ja, Alenko
05-08-2002, 09:48
bravo doc. ;)
da nadopunim doc-a, i Citroen!!!
alfa nema opoziva ali je uvjerljivo medju autima koji se najvise kvare
Ja, Alenko
05-08-2002, 14:08
MARA Utvaro, zašto ljudi kupuju onda alfe, da hodaju od servisa do servisa ?
Ti stvarno nisi normalan ponekad.
Nebi li ipak ispred alfe trebala biti sva ona sila kia, lada, opela, fiata i ostalih....
Btw, čujem kako prečesto rikavaju A6 Tdi, svako malo negdje neko uleti na forum sa problemima... :))
Opozivi se najčešće događaju zbog benignih i sitnih grešaka koje bi u hipotetskoj situaciji "ako se s Puntom vozite 280 km/h i naletite na proliveno ulje" mogle utjecati na sigurnost u autu! Najbolji primjer da nema bezgrešnog auta možete pročitati u novom HAK-u. Imaju ADAC-ov članak s greškama na automobilima "Golf" klase. Nepotrebno je reči da i inače najkvalitetniju Corollu muče presvlake koje se prebrzo troše, kočnice sklone trošenju, hrđa ne senzoru ABS-a ........
je.. a kako vi mislite..zbog cega su auti sve brzi , ekonomicniji, bolj eopremljeni.... to sve kosta. a da bi se ustedilo, mnoge se stvari automatiziraju.
da ne duljim, SVI fusaju. SVI.
Pa jesi li ti ikad cuo za Mercedes A? :smile06:
Pa, čuli smo da ga i moja baba pri 10 km/h može prevrnuti ak isključi ESP...al nemre ga se isključit, upravo zbog gore navedenog...hehehe...
Uhh, iskreno se nadam da su te "presudne kvalitativne nedostatke" corolle ispravili u movom modelu (2002)...:-)
Corolla u novoj modelskoj godini mijenja samo presvlake siceva i boje (lakove)... nista drugo
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.