Electromaniac
19-01-2009, 19:25
Trenutno boravim u CH, inace sam iz BiH, i koristim drugi racunar. Sve radi uredno sve dok ne pokusam streamati neki video ili gledati tv preko media playera ili da slusam muziku. Situacija je ovakva: pustim mp3, odsvira jednu pjesmu pustim drugu zamrzne se i ne pomaze nista osim restarta. U winampu radi uredno mp3. No, kod oba playera mi zamrzne kad probam otvoriti webtv preko stranice svog providera bihneta (televizije: ftv, bht, hayat, tvsa...). Takodjer sam sinoc na novoj gledao lud zbunjen normalan i odlucim da maximiziram prozor kad se opet zakuca sistem, hoce bez full screena. Jedno vrijeme mi je to radilo. Desavalo mi se da se zakuca i kad ubacim CD od drivera za graficku. Potom mi se desavalo par puta da nestane slike na monitoru i nakon 10s se ponovo pojavi. Reinstalirao sam sistem par puta. WMP sam nadogradio sa 9 na 11, snimio sam KLite sa opcijom lots of stuff, ali nije do toga, u sto sam bio i prije siguran. Ostalo je sve ok, youtube radi, probao sam igrati i igre, snimio project64 i igrao zeldu, posto sam to imao na usb sticku. Sve usb uredjaje sam poslije toga iskljucio, potom sam iskljucio Propheta i prebacio se na integriranu grafiku, iskopcao opticke uredjaje i floppy i ostavio hard disk. HDD Life kaze da je disk uredu. Obavio sam testove OCCT, Prime 95, Orthos, ali nista tu nije se cudno desavalo. Uradio sam i BIOS Update s v 1.10 na 1.40. Konfiguracija je:
ASROCK P4i65G
Pentium 4 2.0 GHz Northwood s478
1 GB RAM (jedna plocica, 253 MHz po everestu, SuperTalent Value Series)
Graficka Hercules 3D Prophet 4500
HDD WDC WD800JB 74GB
Opticki uredjaji:
JLMS DVD ROM LTD-166S
i CD RW Cyber CW078D
Na internet se spaja Zyxelovim USB Modemom Prestige 630.
Ostalo: Labtec zvucnici, tastatura, mis, Acer 17" LCD.
Zvucna je C-Media AC97.
Spojen je bio i takodjer i hub sa externim hard diskom i web kamerom, ali trenutno ga drzim iskljucenim. Sumnjam na maticnu, RAM i hard disk.
Sta vi mislite do cega i predlazete da uradim?
OS je Windows XP SP2.
Unaprijed hvala.
ASROCK P4i65G
Pentium 4 2.0 GHz Northwood s478
1 GB RAM (jedna plocica, 253 MHz po everestu, SuperTalent Value Series)
Graficka Hercules 3D Prophet 4500
HDD WDC WD800JB 74GB
Opticki uredjaji:
JLMS DVD ROM LTD-166S
i CD RW Cyber CW078D
Na internet se spaja Zyxelovim USB Modemom Prestige 630.
Ostalo: Labtec zvucnici, tastatura, mis, Acer 17" LCD.
Zvucna je C-Media AC97.
Spojen je bio i takodjer i hub sa externim hard diskom i web kamerom, ali trenutno ga drzim iskljucenim. Sumnjam na maticnu, RAM i hard disk.
Sta vi mislite do cega i predlazete da uradim?
OS je Windows XP SP2.
Unaprijed hvala.