Pogledaj cijelu verziju : Crkavanje kompa
Pozdrav svima!!
Zna?i imam problema s kompom, odnosno on crkava iz meni nepoznatih razloga na kon cca pola sata korištenja. I još je zanimljivo da kad crkne i modem(router) se isti ?as restarta.
Pliz pomagajte hitno je.
Unaprijed zahvaljujem!
Konfa:
MBO-Gigabyte s3p
CPU-amd athlon 64 X2 5000+
GRAFA-sapphire 2600xt gddr3
RAM-2gb (2x1) kingmax 800mhz
NAPAJANJE-fortron 400w pfc
Router-siemens gigaset 555 dsl(wlan)
Mislim da je ovo najbitnije, ako neš nedostaje samo recite :wink:
to cesto zna bit problem napajanja iako u ovom slucaju nebi trebao biti
jel rikava samo kad si u igricama ili uvijek?
evo baš sam asd igrao cod4(dobra 3h) i nije bilo nikakvih problema no i dalje me brine da mi opet ne crkne i pošalje sve kvragu
...a crko je dok sam bio na netu...
amd freak
15-02-2008, 00:34
Kaj se ti?e modema mislim da tu nema baš i neke logike.Jer kad se restarta pc ili ugasi normalno da se i lampice na routeru restartaju jer na neki momenat prestaje odaziv modem-pc.Tako da to ignorirate.
Problem bi mogao biti ili u pove?im temperaturama,ili problemu s os-om,ili pretjerani overclock.
Napajanje je dovoljno jako da ovu konfu pogoni kako spada.
u speedfan temerature su u standby-u sve ispod 45C a tijekom igranja najviše 52C...
..a sad os je od amita sp3(malo izmjenjen) i trenutno je jedino grafa clockana-gpu:840 i mema:1500Mhz...
amd freak
15-02-2008, 14:02
Ako se prisjetimo vašeg prošlog topica sa problemom:
viewtopic.php?t=73510&start=0 (http://www.vidilab.com/forum/viewtopic.php?t=73510&start=0)
Mogli bismo zaklju?iti da je opet velika vjerovatnost nestabilnost ra?unala zbog pretjernog overclocka...
Moj savjet vam je da frekvenciju grafi?ke kartice vratite na default i tako ostavite dan-dva uz naravno igranje igara.Ukoliko ne dolazi do problema možemo zaklju?iti da je problem bio u tome.
Što se ti?eg vašeg os-a svako modificiranje i mjenjanje(amita xp) smatra se ilegalom.Ovaj put ?u vam progledati kroz prste,ali u takvim slu?ajevima mi ne bismo smjeli uop?e odgovarati na pitanja koja ima veze s piratijom.Jer os koji vi imate nema pravi certifikat od microsofta.Isto tako koliko je meni poznato sp3 finalna verzija još nije izašla.Postoji eventualno beta sp3 koja baš i nije preporu?ljiva.Mada to ne zna?i da nije ispravna.
ovako- što se os-a ti?e ja s njim nemam nikakvih problema, naprotiv, prili?no sam zadovoljan, jedino to što nije orgigi...
...a ovo s grafi?kom ?u probat...
Mene samo ovo pika u oko. Da nije problem možda softverski? ;)
Iako je mogu?e da je grafa jer je clocknuta, vjerojatno se ona pregrijava.
amd freak
18-02-2008, 09:40
Mene samo ovo pika u oko. Da nije problem možda softverski? ;)
Iako je mogu?e da je grafa jer je clocknuta, vjerojatno se ona pregrijava.
Kod overclocka grijanje nemora uop?e imati ulogu kaj se ovog slu?aja ti?e.Možda jednostavno grafa nije stabilna na tim frekvama.
-grafa je na defaultu i zasad nema problema, pa ?emo vidjeti kak ?e biti dalje..
-grafa je na defaultu i zasad nema problema, pa ?emo vidjeti kak ?e biti dalje..
Javi se kad/ako po?nu opet ;)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.